- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Fényképen a Poco F7
- Windows CE fórum
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz Brave_86 #59762 üzenetére
Szia. Nekem másfél éves korában garanciális csere volt az MM ben vásárolt tévémnél. + 3 év garanciát vettem hozzá korábban náluk. A csere előtt felhívtam a biztosítót, hogy ilyenkor mi van a befizetett + garancia díjával . Azt mondták, hogy mindent az MM intéz. Így is volt . Amikor bementem a vevőszolgálathoz a cserét igazoló papírral visszaadták a korábbi tévéhez vásárolt + garancia összegét, majd vettem az új tévéhez új biztosítást és + garanciát. Ez teljes összegében visszajárt mert még nem került felhasználásra, mivel a TV csak másfél éves volt. A kiegészítő balesetbiztosítás elvileg már a vásárlás napján életbe lép, ezért lehet, hogy másképpen járnak el. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Tsebacsi #58039 üzenetére
Szia. Biztos, hogy erről a Panáról beszélsz ? : Panasonic VIERA TX-55HZ980E
A nagytestvérei még jobbak.
Ennek tökéletes stabil lába van. A menüje egyszerű, de tökéletes.
Nem tudom, hogy mi az elmaradott benne és miért rossz lába ( persze mindenkinek más tetszik ) .
A képe és hangja tökéletes, szerintem ez a fontos.
Nézd meg még egyszer, ha tudod, mert komoly döntés előtt állsz. Ne videók alapján döntsél, mert azok csalókák . Üdv. -
AL
addikt
válasz tanczi #57890 üzenetére
Szia. A reklám igaz, ha a tévéket vesszük figyelembe, mert ilyen jó hangot még egyetlen tévéből sem hallottam. Nekem GZ950 van. Szerintem a hangja van olyan jó, mint egy mélynyomó nélküli hangprojektornak.
A Tiednek még jobbnak kell lennie. Nálam a 35 ös hangerő is hangos. Ötvenest, Hetvenest el sem tudom képzelni milyen hangos. De az összehasonlítási alapnak nem egy HiFi rendszernek, vagy egy menő házimozinak kell lennie. A többi tévéhez képest kitűnő a hangja és jó beállításnál még térhang is van. Arra figyelni kell, hogy falon, vagy állványon van, mert ha nem eszerint van beállítva, akkor lehet minőségi probléma. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Sziasztok. Az MM outletben 340 ezerért van Panasonic 55 HZ980, ami csomagolássérült, de csak 18 hónap garancia van rá. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Il Dottore #57513 üzenetére
Szia. Ma és az elmúlt hetekben többször volt téma ez a szuper készülék. Több összefoglalót is találsz a tulajtól. EAGLE üzeneteit keressed. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Archttila #57453 üzenetére
Szia. Azért terjedt el, mert van benne igazság. Elsők között írtam ezt a GZ950 ről, mert gyárilag ilyen jó képbeállítást még soha nem láttam. A fényerőt vettem csak lejjebb. Tökéletes, élethű színek. Van egy kis térhatása is. Több tucat tévém volt már, de ilyen képet még soha sem sikerült beállítani. A hangjai is szintén tökéletes, még nem volt ilyen hangzású tévém sem. Tiszta, érthető. Hasonló, mint egy mélynyomó nélküli hangprojektornak. Ha látnád, Neked is ez lenne a véleményed. Néhány Fórumtársat sikerült már elhóditani más márkáktól és még a legkritikusabbak is elégedettek vele. Üdv.
. -
-
AL
addikt
válasz rodman73 #55382 üzenetére
Szia. Egyszerűen ellenőrizheted, hogy mennyit ment.
Az üzemidő ellenőrzése : a távirányító menü gombját megnyomva - a súgó sorra kell menni - itt a rendszerinformációra kell kattintani - majd az állapot 4 pontnál mutatja.
Itt írja az első számsor az üzemidőt és a második, pedig a ki - be kapcsolások számát mutatja.
Üdv. -
AL
addikt
válasz manoska #55147 üzenetére
Szia. Nekem 55 ös méretben van. Gyárilag olyan tökéletes van beállítva, hogy szinte hozzá sem kellett nyúlni. Ilyen jól beállított tévém még soha nem volt, pedig már sokat kipróbáltam. Tökéletes, élethű kép és a hangja vetekszik egy mélynyomó nélküli hangprojektoréval. Jó vásárlást! Üdv.
-
AL
addikt
válasz AssAssynn #55157 üzenetére
Szia. Minden vásárlás kockázatos, még az új készüléké is. Garancia nélkül szerintem nem szabad venni. Ha van rá még elég garancia és nagyon kedvező áron adják akkor is mindent át kell nézni rajta. Nincs e sérülés, beégés. Talán ennek az évjáratnak már nem, de a 2017 esnek a képernyő közepén panel hiba miatt soknál volt téglalap alakzat. Azon a részen árnyalatai színeltérések voltak. A magenta, a sárga és talán a világoskéknél jobban lehetett látni. Nekem is ez miatt volt garanciális cserém. Jól gondold meg! Üdv.
-
AL
addikt
válasz calavera79 #54258 üzenetére
Szia. Szinte lehetetlen, hogy 3 tévénél is ugyanaz a hiba legyen és ráadásul 2 különböző gyártónál . Valószínűleg ott valami kábelprobléma, vagy más elektromos zavar lehet.
Érdemes lenne feszültségmentesítés mellett a kábeleket cserélgetni, vagy ha valami külső eszköz van a tévére kötve azt is lecsatlakoztatni.
Mindent egyenként, hogy lássad, halljad van e különbség. Üdv. -
AL
addikt
Szia. Nekem az elődje ( GZ950 ) van, képbeállításoknál csak a fényerőből vettem le és szintén az egyéni módot használom. Ha nem találod élethűnek a képet egyenként állítgassad a beállításokat és meglesz a Neked tetsző. A GZ gyári beállításai olyan tökéletesek, hogy a fényerőn kívül máshoz nem kell nyúlni ( ilyen tévém még nem volt ), remélhetőleg a HZ is ilyen jól sikerült. Jó szórakozást ! Üdv.
-
-
AL
addikt
válasz Beni2360 #53824 üzenetére
Szia. A 4 órás frissítést a képernyőn nem jelzi, csak a nagy frissítést írja ki, ami 80 perces. Ezt nem szabad kihagyni. Legalábbis a Panasonicnál így van. Ha kikapcsolod a tévét, akkor csinálja automatikusan a 4 üzemóra utáni néhány perces frissítést. Panasonicnál egy sárgán világító led jelzi ezeket a frissítéseket. Üdv.
-
AL
addikt
Szia. Lehet, hogy csak egyszerűen rossz Nálad valami . Ez lehet beállítás, kábel, vagy egyébb. Ennyi ellenvéleménynél már a helyedben utánanéznék. Lehet, hogy egyszerűen megoldható és végre jó képet kapsz. Ha nem sikerül, akkor még megérné a szakszervíztől is tanácsot kérni. Nagyon bonyolult ez a mai technika, egy hibás beállítás, vagy kapcsolási fejetetejère állít mindent. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Palesztin994 #52150 üzenetére
Szia. Mindenki azt vesz, amit akar. Ha Számodra az a jó, akkor nincs vele semmi probléma.
Néha melléfogunk, de ezt nem lehet tudni előre.
Ez előfordulhat az oleddel és más termékkel is.
Természetes, hogy tájékozatlan voltál, egyikünk sem tud mindent. Kérdezni nem szégyen és ezért vannak ezek a topickok is. Ha valakinek nem tetszik továbblapoz.
A technika napról - napra változik, szinte lehetetlen követni.
Ami ma modern, az már lehet hogy holnap elavult, vagy rájönnek, hogy van valami nagy hibája. Mi Vásárlók vagyunk a kísérleti nyulak, mert a nagy versenyben már nincs idő az új alkatrészek, technológiák rendes tesztelésére.
Az a lényeg, hogy tetszik, amit vettél. Remélhetőleg sokáig jó lesz.
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát.
Ezt legjobb valamelyik Sony márkaboltban ( ha hivatalos márkakereskedőnél vetted a tévét, ilyen az MM is ) megvenni, mert eredeti gyári garanciát biztosít.
Lehet személyesen, de neten is lehet [link] , [link] .
Ráérsz vele, 1 éven belül megteheted . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Sziasztok. Az Emagon 65B9 most 350 ezer és nincs írva hogy újracsomagolt. Üdv
-
AL
addikt
Szia. Sajnos az Ügyfélszolgálat ( tisztelet a kivételnek ) mindig hülyének nézi az Ügyfelet és legtöbbször ( szinte mindig ) úgy áll hozzá, hogy Mi nem értünk hozzá. Mint előttem is írták folytatni kell a Csatát, ameddig egy hozzáértőhöz eljut az ügy. Nekem 4 éve az 500 ezres tévémnél lassacskán megszűnt szinte minden okos szolgáltatás, nem volt hajlandó még Joutube lejátszásra sem. Ez a készülék 3. - 4. évében volt és volt hozzá 5 éves garanciám.
Az ügyfélszolgálatosok sajnálkozva leírták, hogy ez nem a Sony hibája, rajtuk kívűlálló okok miatt van. Ilyenkor az a helyzet, hogy ÉN, MI a vásárlás során az adott márkájú termék gyártójával kötünk szerződést, teljesen mindegy, hogy nekik a " Beszállítójukkal " milyen a kapcsolatuk, szerződésük. Nekünk Ők tartoznak felelősséggel a termékért. Amikor az Ügyfélszolgálatos intézkedésével ( válaszával )nem voltam megelégedve, rendes volt és Ő ajánlotta, hogy akkor továbbítja a problémámat felsőbb szervek felé ( Garanciális ügyek ).
Kb. 1 hónap alatt sikerült a garanciális cserét elintéznem. Addig néztem, használtam a tévét, mert a képe csodás volt, csak 500 ezerért nem ez járt. Remélem sikerrel jársz ! Üdv. -
AL
addikt
válasz Laca1212 #50206 üzenetére
Szia. Ha csak sima + 1, 2, vagy 3 év garanciát veszel, akkor az a gyári 2 év lejárta után kezdődik, de ha biztosítást is veszel, akkor az a megvásárlástól kezdődik ( az az 5 év ).
Az MM Ügyfélszolgálatokon megnézheted az ismertetőket, az árakat is tartalmazza.
Többféle + garancia és biztosítási variáció van . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Pro Koryak #50181 üzenetére
Szia. Nálam már kétszer futott le ( üzemidő : 2000 óra ).
A kötelezőn kívül többet még nem csináltam.
1000 óránként kikapcsoláskor megkérdezi, hogy el akarod e indítani. Nálam 80 percig ment. Azt már nem tudom, hogy a használati utasításban, vagy a karbantartás kezdetekor a kijelzőn olvastam e, de ( valahol ) az volt írva, hogy ne kapcsoljuk be a készüléket.
Vigyázni kell, hogy meglegyen a kötelező karbantartások darabszáma, mert a készülék jelzi és javításnál beleköthetnek.
Én is hallottam tegnap kikapcsolás után kb. 1 órával egy nagyon halk ( a korábban kérdezett ) kattanást. Biztos volt eddig is, de olyan halk, hogy szinte csak a TV mellett hallani. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia. Mindannyian, azt hisszük, hogy a miénk a legjobb, mert egyikünknek sem lóg 4 - 5 oled a falán, hogy láthassuk a különbségeket. Eddig csak a tévékről volt szó, de te már szemelyeskedéseket is beleviszel. Nincs ilyenre szükség. Ez még nagyobb trollkodás. Ki akarja ezeket olvasni. Inkább szakmai dolgokról vitatkozzatok, abból talán tanulunk valamit. Ettől csak elmegy az emberek kedve a topicktól. Olyan ez, mint a Parlament, vagy egy elnökválasztás, ahol minden "szemetet" egymás fejéhez vágnak, mert azt hiszik, hogy akkor nyernek. Üdv.
-
AL
addikt
válasz blakey #49971 üzenetére
Szia. Ott szinte mindig a Tévék sokszínűségében elvesző kérdezők vannak, ha nagyon szakmailag (szakmai szavakkal) válaszolnak, minden apró részletre kiterjedve, akkor talán megsem értik ( Én sem). Nekik elég a konkrét válasz, hogy ez és ez a TV a jó. Ők nem igényelnek ilyen szakmai részleteket, mint itt. Az az igazság, hogy a vevők 99 százaléka csak bemegy az üzletbe és megveszi a tévét, nem is tudja, hogy milyen óriási különbség van TV és TV között. Aztán nézi, ami van. Üdv
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz kisbalazs83 #49969 üzenetére
Szia. Látom a másik topickban válaszoltál Neki. Köszi. Remélhetőleg jó döntést hoz. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Attila2019 #49960 üzenetére
Szia. Képminősége az oled a legjobb. Az LG Nano más, nem ad olyan betekintési szöget, sokkal gyengébb a fekete szín és a kontrasztjuk. Szerintem a B8 át ne vedd meg, mert régi. Ha új, nem hasznát, nem bemutató darab C9 et tudsz venni az jó választás. Nálunk már kifogyott. Ebben a topickban LG tulaj van a legtöbb. Philips talán 2- 3 tulaj van itt. Nekem Panasonic GZ950 van aminek nagyon szép a képe és a hangja is mindenféle állítgatás nélkül is. Játékra tudtommal jobb a c9, de biztosan lesz itt hozzáértőbb, aki segít Neked. Az oled képe a legjobb. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz kisbalazs83 #49961 üzenetére
Szia. A milyen tévét vegyek topickból küldték ide, innen még küldtek vissza. Aki tapasztalatlan, nem olvassa mindennap ezeket, az nem igazodik el itt. Mindannyian voltunk kezdők. Mi is kérdeztünk ilyeneket. Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok. Ha valakit érdekel Panasonic 65GZ1500, akkor a ma kezdődő MM akcióban 550 ezerért kapható. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Kleroo #49857 üzenetére
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült. Érdemes ilyenkor egy kicsit jobban utánajárni, mert sok ügyintéző alapból lerázza az embert. Talán megsem hallotta, hogy melyik biztosításod van. Kevés a lelkiismeretes, ügyfélbarát Eladó és Ügyfélszolgálatos. Persze az is lehet, hogy azóta vették bele a villámkárt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz uniplet #49534 üzenetére
Szia. Ez egy tavalyi LED TV, még valószínűleg garanciális.
Érdeklődjél az LG topickban, vagy az LG szervizben . Üdv. -
AL
addikt
válasz junior19 #49424 üzenetére
Szia. Hidd el, hogy 30 tévé után van egy kis fogalmam, hogy milyen az élethű és jó gyári beállítás. Úgyhogy, akik egy kicsit is jártasak a tévévásárlásban és már látták a szóbanforgó GZ950 et ugyanezen a véleményen lesznek Szerintem. Ha Te is láttad, akkor nem tudom miért írod ezt, hanem akkor meg főleg nem kellene így nyilatkozni. Ez így felelőtlenség. Mindenki vegyen Panát, vagy mást! Üdv.
-
AL
addikt
válasz Archttila #49419 üzenetére
Szia. Nekem mindegy, hogy mit mutat a műszer, az a lényeg, hogy mit látok, hogy Nekem mi tetszk. Mutathatja egy műszer, hogy tökéletes, ha Nekem nem tetszik. Úgyhogy maradok a szememnél. Volt már sok tévém, de ilyen tökéletes gyári beállítása még egyiknek sem volt. Üdv.
-
AL
addikt
Szia. Az Euronicsban elvileg még a tavalyi GZ950 es Pana és az Új HZ980 is kapható.
Ha ezt választod érdemes megnézni mindkettőt.
Itt láthatod az adataikat : [link] . Úgy látom az újban kevesebb hangszóró van.
A GZ nek nagyon jó a hangja és a gyári képbeállításai is tökéletesek. Nem kell órákig állítgatni. Az MM üzletekben is lehet még, de azok készletét az árukereső nem mutatja .
Üdv. -
AL
addikt
Szia. Nekem volt egy garanciális cserém. Az EZ950 es lett panelpibás. Az első 80 perces karbantartás után egy téglalap jelent meg a középen. Ez az LG kijelző gyártási hibája miatt volt. Csak néhány színnél volt látható. Másfél évesen Decemberben cserélték. GZ950 et kaktam helyette. Már az első bekapcsoláskor nagy kép és hang minőségbeli javulás volt látható, mindenféle állítgatás nélkül. Nagyon eltaláltak rajta minden beállítást. Üdv.
-
AL
addikt
válasz blakey #49050 üzenetére
Szia. Ezt korábban Én sem olvastam. Mintha teljesen másról, valami ócska LCD ről írna. Semmiben sem felel meg az Általam tapasztaltaknak ( GZ950). Nálam, mint már többen is írtuk tökéletes gyári képbeállításai vannak, szinte hozzá sem kellett nyúlni és nemcsak 4K anyaggal. A kábel és a Mindig TV is tökéletes rajta. Szintén különösen jó a hangja is. Sok tévém volt már, de ez kimagaslik mindközül, pedig minden apró hibába belekötök. Biztos valami hibás, vagy üzletben elállitgatott példány lehetett. Csak azt nem értem, hogy miért nem vitte vissza, miért kellett eladni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz kicsi kecske #48919 üzenetére
Szia. Érdemes ellenőrizni, hogy a pakolgatásnál jó HDMI - be dugtad e, könnyű összekeverni.
Arra vigyázz, hogy a csatlakozókat csak feszültségmentes állapotban szabad dugiszálni.
A TV menüjében a beállításoknál található a Viera menü. Ezt próbáld kapcsolgatni.
Az erősítőn szintén van valami hasonló menü ( csak más néven ).
Lehet, hogy nem teljesen kompatibilisek és kikapcsolva jobban működnek.
Én nem használom a készülékek közös ki - be kapcsolását ebben a funkcióban.
Azt észrevettem a Panasonic és a Sony tévémnél is, hogy elsőre a tévét kell bekapcsolni és utána a csatlakoztatott eszközöket, akkor szinte soha nincs hiba ( hang, kép ) .
Üdv. -
AL
addikt
válasz tollasahatam #48830 üzenetére
Szia. Nekem LG volt az első LCD tévém. Egy azóta is működő Budapesti műszaki üzletben vettem. Nem áruház. 1 év után LG márkaszervíz javította, majd a 2. Javítás után csereutalvány kaptam tőlük. Betelefonáltam az üzletbe, hogy szeretném az LG t egy Panasonicra cserélni. Kinyögte a tulaj, hogy ez nem így van majd ő megjavíttatja. Mondtam, hogy nekem csereutalványom van. Őt az nem érdekli, de ha valós árkülönbség 3 szorosát megfizetem, akkor megkapom a panát, mivel neki ez hatalmas költség. Szerencsére már volt tapasztalatom így tudtam, hogy nincs igaza. Ő nem engedett, így mondtam, hogy megyek a kermihez. Így megkaptam a csere panát. Azóta ilyen üzletekben nem vásárolok, csak nagyobb áruházakban és márkakereskedőknél. Ott ilyen hazugságokkal nem égetik magukat. Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok. A frissitések, sajnos mindig le vannak maradva. Mi jelentjük a hibát, az hogy eljut e az illetékesekhez az már kétséges, mert az ügyfélszolgálatosok többsége sajnos nem ért hozzá és minden bejelentésnél ugyanazt a sablon szöveget mondja. A Sony tévéimmel korábban futottam néhány kört mire valóban hozzáértővel tudtam beszélni és megértette, hogy mi a baj. De még mindig jobb a helyzet, mint amikor egy egy frissítést pendriven hozott a szerelő, vagy amikor a Pioneer blu Ray játszómat minden új film vásárlása után Kellenföldre kellett cipelni frissittésre, mert az újkiadàsu filmeket nem tudta lejátszani. Vérig voltak sértődve, amikor a 3. Kör után csengrét kértem. Most legalább már házhoz jön a frissítés, ami sokszor rontás. Üdv.
-
AL
addikt
válasz kicsi kecske #48345 üzenetére
Szia. Az a legjobb, ha az üzletet felhívod. Nekem is be kellett menni Decemberben, de nem is említettek ilyet, hogy be kell vinni, amikor a szervíz által cserélt tévére kötöttem. Csak a papírokat vittem be. Mások meg azt írták itt, hogy be kellett vinni a tévét. Egy kicsit fura odacipelni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz evilskati #47943 üzenetére
Szia. Csak a Panasonic 55GZ950 hangjáról tudok nyilatkozni, az szerintem vetekszik egy egy alap, mélynyomó nélküli hangprojektoréval. Az előző EZ950 esnek és a többi LCD, LED tévémnek sokszor érthetetlen, torz volt a hangja ezé az eddig hallott tévékhez képest tökéletes. Én is használok hangprojektort, de az első bekapcsoláskor mindjárt halható volt, hogy sokkal tisztább a hangja, mint amit eddig hallottam. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Jorgi Kormi #47730 üzenetére
Szívesen. Én is Telekom optikai kábeles műsort nézek, felvevős beltéri egység van hozzá.
Szerintem megfelelő a minőség. Normál és egyéni képbeállítást használok, minimális változtatással.
A fényerőt levettem 60 - ra és az automata fényérzékelőt kikapcsoltam.
A lógóvédelem gyárilag közepesen van, ezen hagytam.
Netflixet nem használok, csak YT, Blu - Rayt és kábeltévét.
A DVD lemezek képjelét is a Blu Ray lejátszó felkonvertálja 4K ra és szép képet ad.
A kábeltévé HD adásai is szép egyenletesek és valósághű színek vannak.
Volt már Kb. 30 tévém, de ilyen tökéletes kép még soha ( többnapos állítgatás után sem ) nem volt.
Nem tudom miért csinálják a Gyártók olyan ( torzra, nem valósághűre ) a gyári képbeállításokat, amikor ilyen tökéletes is lehet.
A Panasonic és a Sony tévék képét látom a legtökéletesebbnek, de ez mindegyiket magasan túlszárnyalja.
Remélem a Te tetszésedet is elnyeri. Üdv. -
AL
addikt
válasz Jorgi Kormi #47721 üzenetére
Szia. Az üzemidő ellenőrzése : a távirányító menü gombját megnyomva - a súgó sorra kell menni - itt a rendszerinformációra kell kattintani - majd az állapot 4 pontnál mutatja.
Itt írja az első számsor az üzemidőt és a második, pedig a ki - be kapcsolások számát mutatja.
Üdv. -
AL
addikt
válasz Menotti #47331 üzenetére
Szia. Ha az MM ben vásárolsz, akkor fél éven belül szinte mindenre vehetsz + garanciát. Ha Sonyt veszel hivatalos kereskedőnél, akkor a Sony márkaboltokban egy éven belül. A többi helyen még nem vettem. Ha szeretnél venni érdemes körbetelefonálgatni. Szerintem a semminél jobb. Üdv.
-
AL
addikt
válasz kicsi kecske #47214 üzenetére
Szia. A mai készülékek sokszor még a 2 évet sem bírják ki. Érdemes + garanciát venni hozzá. Nem érdemes olyan tévét venni, amire csak 1 évet adnak. Hivatalosan Magyar üzletekben ezekre legalább 2 év garanciát kell adni. Ha ott csak 1 évet adnak, akkor az Outlet, ahol javított ( sérült csomagolásu ) tévét árulnak, amit nem is a márkaszerviz javít, hanem az üzletbe kell visszavinni. Más üzletet nem ismerek, ahol csak 1 év garanciát adnak. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Lacielvtárs #47022 üzenetére
Szia. Engem szintén hasonló Kellemes meglepetés ért, amikor Decemberben a Panasonic 55EZ950 -et lecseréltem GZ950-re. Időben köztük csak 2 év különbség volt, mégis hatalmas volt a fejlődés. Nálad már 3 év, gondolom még jobb lehet. Tudtommal a B7 ugyanaz az évjárat, mint az EZ950, aminél volt a téglalap probléma ( a panel közepén). Nálad nem jelentkezett ? Jó szórakozást ! Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok. Már napok óta írják a hírekben, hogy 60 ezer LG nagy kijelzős Oled TV - t ellenőrizni, szervizelni kell túlmelegedés miatt. Más márkát és az 55 - ős méretet nem említik. Ti olvassátok valami más esetleg ? Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz kets520 #46012 üzenetére
Szia. Az ügyfélszolgálaton nincs külön panaszos ügyekkel foglalkozó illető? Ha van, akkor Őt kellene Kérjed. Az "egyszerű" ügyfélszolgálatosoknak az a dolga, hogy ilyen esetekben lerázzák az embert. Így voltam régebben a Sonynál, hiába írtam le, mondtam el mi a probléma mindig csak a szoftverfrissitést mondogatta, meguntam és kértem egy hozzáértő kollégák. Akkor irányítottak a panaszkezeléshez. Ott orvosolták a problémámat, cserekészüléket kaptam. Ha az első ügyfélszolgálatosra hallgatok megbolondított volna az a TV, azóta is kínlódhatnék vele, ha még működés. Próbálkozzál! Üdv.
-
AL
addikt
válasz kets520 #45856 üzenetére
Szia. Szerintem egy próbát megér. Nem perre gondoltam, hanem az LG vevőszolgálatánál, vagy magyarországi képviseleténél kellene próbálkozni. Írjad le nekik, amit itt leírtál. Az a lényeg, hogy ne csak az " egyszerű " ügyfélszolgálatossal vedd fel a kapcsolatot, hanem a panaszkezelési osztályt Kérjed. Írjad le, mondjad el nekik, hogy az Ő általuk beállított magas fényerő a hiba egyik oka. Mondják, hogy ne nézzél statikus tartalmakat. Ők is tudják, hogy a TV adás tartalmaz statikus tartalmat. Ők raknak bele TV tunert, tehát ha az okoz meghibásodást, akkor Ők is tartoznak felelősségel érte. Biztos sokan hülyeségnek tartják a leírtakat. De egy TV amin nem lehet TV műsort nézni, pedig arra tervezték ( mert ha nem akkor minek van benne TV tuner) azt ne nevezzék Oled TV nek. Ott valami nem stimmel. Sok szerencsét ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz Mizurichi #45583 üzenetére
Szia . Ezen az oldalon szokták jelezni a frissítéseket. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
-
AL
addikt
válasz Northlorien #44126 üzenetére
Szia . Nekem most 55GZ950 - es készülékem van.
Olyan tökéletesek a gyári beállításai, hogy szinte semmit sem kell állítani.
Én csak a fényerőt vettem lejjebb. A hangja is vetekszik egy alap hangprojektoréval.
Ha 4 órát használtad ( legalább ), akkor kikapcsolás után elvégzi a készülék a pixelfrissítést.
Az idő összeadódik többszöri kikapcsolás esetén is.
Természetesen, akár 10 órát is nézheted a tévét, majd kikapcsoláskor lefut a frissítés. Ilyenkor sárgán világít a készülék elején lévő lámpa.
1000 üzemóra után csinált egy 80 perces "kötelező" panelkarbantartást.
Lényeges, hogy kikapcsolás után ne áramtalanítsál, mert akkor nem tudja a frissítést megcsinálni.
Üdv. -
AL
addikt
válasz Pelican #43598 üzenetére
Szia. Az MM nél mindkettőt lehet venni. Külön és egyben is. Tehát vehetsz +1, 2, vagy 3 év garanciát ( nem olyan, mint a gyári), de meghibásodáskor történő javításra szól és külön többféle biztosítást ( törés, víz, tűz, stb. ). Meg kell érdeklődni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Igen, az előző 55EZ950 es tévémet, azért cserélték ki garanciálisan, GZ950 et kaptam helyette.
Szerintem az 1500 óra utáni, első nagy karbantartás után jött ki.
Volt amikor úgy tűnt, hogy halványodik, de valószínűleg csak bebeszéltem magamnak.
Másfél évesen cserélték ki. Nem is próbálták javítani, egyből cserét ajánlottak.
Próbáltam csereutalványt kérni, de aztán féltem, hogy valami elfekvő panellel mégis javítják a régi készülékemet és 1 hónap után elfogadtam a cserekészüléket.
Kellemes meglepetés ért, amikor megláttam a képét és meghallottam a hangját.
Sokkal jobb, mint az előző, 2 év alatt rengeteget fejlődött.
Sajnos a Ledeknél pont az ellenkezőjét látom.
Korábban alaves leírta, hogy az LG gyártási hibája volt ez a téglalap.
Üdv. -
AL
addikt
Sziasztok ! A Panasonic a GZ sorozatnál módosította a "kötelező" karbantartáshoz tartozó üzemóra számát . Nálam a GZ 950 es tegnap 1000 üzemóra után csinált egy 80 perces "kötelező" panelkarbantartást. Az előző készülékem ( EZ950 ) 1500 óránként csinálta.
Ha jól tudom az LG 2000 óránként, hogy melyik jó azt majd az idő eldönti.
Korábban már írtátok, hogy jó áron van a 2018 - as PANASONIC TX-65FZ800E.
Az MM netáruházban látom 500 ezerért, itt talán nem árulnak bemutató darabot, akkor nagyon kedvező az ár. Üdv. -
AL
addikt
Sziasztok ! Ha valakit érdekel a Tulku által jelzett TV, akkor egyszerűen megnézheti, hogy használt e, csak a távirányítót kell elkérni :
Üzemóra ellenőrzése : menü - súgó - rendszerinformáció - állapot 4 .
Első az Üzemóra és második a ki bekapcsolva darabszáma.
Állapot 8 : itt az első 2 szám a rendszeres frissítés.
A 3. és 4. pedig az 1500 óra utáni nagy frissítés. Azért van mindkettő kétszer, mert mutatja hogy hányszor kellett volna megcsinálni és valójában hányszor csinálta meg a készülék. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia! Én soha nem szerettem túl hangosan hallgatni, mindig normál beszédhangra állítottam, zavart ha zengett minden. Lehet, hogy ez a baj. Sokan mondják, hogy nagy hangerő ad igazi mozihatást, de ennél a hangprojektornál szerintem minden meg van. Hallani a háttérzajokat és a beszédet is. Az is biztos, hogy az olcsóbb cuccok kicsit igénytelenebbek, nem olyan jól állíthatók, mint a drágák, de a hangkeverőknek ezt is figyelembe kellene venni, nem csak a dübörgés a lényeg. Üdv.
-
AL
addikt
válasz dgyuri0123 #41242 üzenetére
Szia! Én is így voltam a házimozikkal, egymás után váltogattam őket de egyiksem vált be. Volt olyan blu ray film, amit meg sem tudtam nézni, mert a zene teljesen elnyomja a beszédet. Angol nyelven természetesen jó volt, de az a h. Magyar szinkron semmit sem ért. Végül meguntam az egész állítgatást és egy Yamaha hangprojektorra cseréltek le az egész rendszert. Ez mindenféle állítgatás nélkül jobban kiemeli a beszédhangot és érthető minden szó. Az a baj, hogy a kedves Magyar hangmérnökök ilyen csodásat alkotnak. Többen azt mondják, hogy biztos a szoba akusztikájával van a baj, lehet hogy az is közrejátszott, de a fő bűnös a Magyar szinkron . Üdv.
-
AL
addikt
válasz cichlid1 #40369 üzenetére
Szia ! Szívesen. Lehetséges, hogy akkor az nem a napi frissitést jelenti (a 8 as sornál az első 2 szám), ezt még nem figyeltem ( nem ellenőriztem le ), de a többi az biztos, hogy valós. Egyszerűen leellenőrizhetjük, hogy jó e az infó, csak néhány napig naponta lefényképezzük ezt az oldalt és akkor meglátjuk a napi változásokat. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz cichlid1 #40323 üzenetére
Szia! Üzemóra. : menü - súgó - rendszerinformáció - állapot 4 . Első az Üzemóra és második a ki bekapcsolva darabszáma. Állapot 8 : itt az első 2 szám a rendszeres frissítés. A 3. és 4. pedig az 1500 óra utáni nagy frissítés. Azért van mindkettő kétszer, mert mutatja hogy hányszor kellett volna megcsinálni és valójában hányszor csinálta meg a készülék. Ha probléma van, akkor megnézik, hogy meg lettek e csinálva a kötelező panelfrissitések. Üdv.
-
AL
addikt
válasz Calogero #39160 üzenetére
Szia ! Szerintem semmi baj a tervezéssel. Ez forgótalp lesz, legalábbis azt írják. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a mostani modern cérnalábak. Az első tévéim mind forgatható talpakkal voltak. Stabilak voltak és könnyebb volt az elhelyezésük is. A gz950 és tévémnek is jó masszív talpa van. Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok ! rothfb, janos666 Köszönöm a válaszokat .
Sajnos, akkor még nem sikerül lepipálni az LG - t .
A Panasonic marad a 2. helyen. Nembaj majd legközelebb sikerül.
Játékfunkcióra nincs szüksége. Jelenleg szép a kép és a hang, remélem tartósan így marad. Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok ! Korábban szó volt róla, hogy csak az LG - nél van HDMI 2.1
A Panasonic 55GZ950 - es beállításai között is előjön egy ilyen üzenet : HDMI 2.1 beállítások
( ha AV csatornán van ). A teljes szöveg : HA az ALLM ( Auto Low - Latency Mode ) információ érzékelhető a HDMI bemeneti eszközről, a játék mód lesz automatikusan kiválasztva, ha a TV egyablakos módban van . ALLM : KI - BE.
Nem tudom, hogy ez ugyanaz e, mint az LG - nél. Játékgépeket nem használok, ezért nem figyeltem eddig ezeket a beállításokat. Üdv.
-
AL
addikt
válasz nicky211 #37987 üzenetére
Szia ! Bármelyiket veszitek szerintem vegyetek hozzá + garanciát és ne keressétek a hibákat a különböző tesztekkel, mert valamit mindig lehet találni és akkor csak idegeskedtek. Tökéletes TV nincs, ha valami hiba van az úgyis előjön. A többségnek itt LG van. Nekem Panasonic 55GZ950. Eddig csak jót tudok mondani róla. A kép és a hang is sokkal jobb, mint a korábbi oledeknél. Ha asztalra rakjátók, akkor nagyon stabilan áll, nagy középső talpa van, nem inog mint néhány tüskelábú készülék. Könnyű kicsomagolni és összerakni is. Ha visszaolvastok itt topicban, akkor inkább csak problémákat találtok, de azért van néhány dicsérő szó is. Az biztos, bármelyiket veszitek a korábbi tévétekhez képest hatalmas előrelépés lesz. Csodásak a 4K és 4K HDR filmek. Youtuben sok van, ami csak 4K nak és HDR nek van írva, de nem az. Ez nem a TV hibája. Jó vásárlást ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz salapp #37774 üzenetére
Szia ! Plazmám nem volt ( csak sok LCD és Led ), azzal nem tudom összehasonlítani.
A plazma korszak idején több készüléket megnéztem és csak a Pioneer tetszett, de nagyon drágák voltak. Emlékeim szerint 1 milla körül. A többinél Én mattnak találtam a képet, nem tetszett. Nem állítgattam őket ( üzletben ), így maradtam az LCD és LED vonalon.
2018 - ban vettem 55EZ950 - es az lett most, Decemberben garanciális csereként leadva és GZ950 - et kaptam helyette. A kijelző közepén egy téglalap jelent meg, így használtam elég sokáig. Csak néhány színnél látszott ( sárga, magenta, piros, stb. ). Itt többen leírták, hogy az LG kijelző gyártási hibás volt.
Telekom optikai kábeles tévéműsort nézek. A HD adások kicsivel jobbak, mint a Mindig TV adása. Szerintem megfelelő. A gyengébb adások változó minőségűek, de nem rosszabbak azok sem a Mindig TV SD adásaitól.
DVD - t és Blu Rayt filmeket Panasonic 4 K asztali lejátszóról nézek. Sajnos a lemezek minősége itt is nagyon változatos és ez jól látszik. A jó minőségű DVD filmek tökéletesek. Tudtommal a kódvédelemmel rontják el a DVD filmek minőségét. Vettem már olyan filmet, hogy rosszabb volt, mint a VHS, pedig nem régi film volt. Médialejátszót és külső HDD - t nem használok. A Sony 49XF8505 - ös ( 100 Hz, AV kijelző, valós 10 bit ) képe is tetszik, de ez sokkal jobb.
Előző levélben elfelejtettem írni, hogy szerintem a mozgásmegjelenítése is jobb, mint az EZ950 - é volt. Kevésbé akadozik. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz rothfb #37766 üzenetére
Szia ! Lassan másfél hónapos lesz a gz950. Eddig minden nagyon jó. A kép és a hang is sokkal jobb, mint a elődjénél . Sokkal élethűbbek, természetesek a színek. Szinte gyári beállítással megy, csak a fényerőt vettem lejjebb. A hangja is tiszta, érthető. Ilyen jó hangzású tévével még nem találkoztam. A HDR is sokkal jobb, valósághűbb a kép. Korábbinál néhány HDR filmnél a zöld mesterkéltnek tünt. A belső lejátszót nem használom, ezért arról nem tudok nyilatkozni. Remélem mások is ilyen jó véleményen vannak és sokáig hibamentes lesz. A biztonság kedvéért vettem hozzá + garanciát és biztosítást is. Már több Panasonic tévém volt és mindig tetszett a képe, más készülékekhez viszonyítva mindig jobbnak láttam és mélysége is van a képnek, kissé 3D szerü. Üdv.
-
AL
addikt
válasz adamssss #37758 üzenetére
Szia ! Aki már mindent tud, annak hülyének tűnnek a kezdők kérdései, de Ő is volt egyszer kezdő. Ezt nem szabad elfelejteni. Aki kérdez, az meg azt hiszi, hogy az Ő kérdése, problémája egyedi. Ezzel szerintem mindenki így van, mert ugye nincs olyan ember aki mindenhez ért, ezért türelmesnek kell lenni. Valami másban talán majd Ők adnak hasznos tanácsot Neked, Nekünk. Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! Szerencsére gyorsan ment a csere és addig nézhetted a régit. Piros pont a Sony rugalmasságához. Így Nekik sem kellet 2X fáradni.
Nekem is hasonló jó véleményem van a GZ950 ről. Nagyot fejlődött 2 év alatt. A HDR is sokkal élethűbb színeket ad.
Féltem, hogy a LED tévékhez hasonlóan ( melyek időnként visszafejlődnek, butulnak, hogy olcsóbbak legyenek ) ezek is valami negatívumot nyújtanak, de egyenlőre csak jót tudok mondani. Remélem így is marad ! A biztonság kedvéért vettem hozzá + garanciát és biztosítás. Ha teheted Te is vegyél, szerintem megéri a nyugalom.
Remélem sok örömöd lesz benne és hiba nélkül üzemel ! Üdv. -
AL
addikt
válasz takacsbotond #35381 üzenetére
Szia ! Jelenleg akciósan 400 körül van 55 - ös Oled . A héten vettek 360 - ért Panasonic 55FZ950 est az MM ben ( bontatlan ), most az LG 55B9 van 400 ért.
Azért találom gyanúsan olcsónak, mert aki 1 milliót adott érte az nemigen adja ilyen olcsón.
Ha valaki többet tud róla biztos kiegészít. Üdv. -
AL
addikt
válasz takacsbotond #35378 üzenetére
Szia ! Ez 2016 - os típus. Akkor 1 millió körüli áron volt . Itt láthatod az árdiagramot : [link]
Árban nagyon jó, de egy kicsit gyanúsan olcsó. Ha a megvétele mellett döntesz érdemes a netről nézni egyszínű tesztábrákat, amelyeknél előjönnek az esetleges hibák ( beégés, pixel hiba, téglalap a kijelző közepén, stb. ) Ha hibamentes, akkor jó ár, de ha van valami rejtett hiba, akkor kidobott pénz, mert megcsináltatni nem érdemes. Olcsóbb egy új . Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Remélem Te is jobbat kapsz, mint az előző volt. Én is most cseréltem le ugyanezzel a hibával a Pana. 55EZ950 et egy GZ950 re. Első hét után mindenben jobb, mint az előző. Nekem jobban tetszik a képe és a hangja is. Ilyen tökéletes hangú tévét még nem hallottam. A hangprojektorok fele elbújhat mellette. Minden nagyon jól érthető . A távirányítója visszafejlődött, mert az előzőhöz kettő volt, az egyik fém és világítós volt, ez pedig egy egyszerű műanyag. Eddig még nem találtam hibát, remélem nem is lesz. Ha megérkezik legyél szíves néhány sorban értékelni, milyen az előzőhöz képest. Jó olvasni más készülékekről, mert a sok LG már "egyhangú", csak azon vitázunk, hogy melyik jobb. Az az igazság, hogy egyik sem tökéletes és nem is lesz. Remélem sokáig hibamentes lesz az új készüléked ! Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! Ezt igázából még akkor mondták, amikor nem vizsgáltak, nem láttak semmit, csak felhívták rá a figyelmemet, hogy ilyenekre figyelnek. Ha nem csinálom meg, akkor lehetséges, hogy vita lett volna, nem tudom. Az LG részéről kellene valamit lépni, mivel a 2017 es panelek típushibája. Valami szoftverfrissítés, ha segít, vagy egyszerüen ismerjék el a hibát és ne keljen a Vevőnek még hálásnak lennie, hogy a hibás termék helyett egy hosszas ügyintézés után kap egy másikat. Nehéz elismerni a hibát, de még mindig többre becsülöm azt a céget mégha hibázik is, aki elismeri, mint akik sunyi módon eltusolják, aztán vagy észreveszi a vevő vagy nem. Mindegy, remélem ez már jó lesz ! Az elmúlt héten olvastam a B7 es Kollégát, Ő még rosszabbúl járt, mert paneltcserélnek, már a másodikat. Neki sem adott az LG csereutalványt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz renatto #34772 üzenetére
Szia ! Igazad van, a mostani árakon valóban 200 ezer a veszteség. Ők nem nézik az árakat, ha azóta magasabb lenne az ára akkor is cserét adnak. Ha Áprilisban cserélem, akkor hasonló áron voltak.
Ha nem gyártási hiba ( téglalap ), hanem beégés miatt lett volna a panasz, akkor nembiztos, hogy elismerték volna. Akkor már hivatkozhattak volna, arra, hogy az Én hibám.
Így is mondták, ha nem csináltam meg a nagy ( 80 perces ) panelfrissítéseket, akkor szintén elutasíthatják ( ez kiolvasható a súgó menüből is ). Minden frissítésem megvolt, nem is szóltak semmit . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz rothfb #34732 üzenetére
Szia ! Köszönöm.
Sajnos már a fogyasztók védelme nem olyan, mint régen.
Korábban még az is meg volt szabva, hogy mennyi idő alatt kell megjavítani, ha nem volt kész cserélni kellett . Most már csak ajánlatos.
Az EU szabályok szerint már csak a garancia idejére köteles a gyártó alkatrészt, vagy tartozékokat biztosítani. Régen ez 10 év volt. Tehát, ha 2 év múlva elromlik a TV ( amikor lejár a garancia ) és nincs hozzá alkatrész, vehetünk újat. Régen ilyenkor is köteles volt a Forgalmazó cserélni.
Üdv. -
AL
addikt
Szia ! A régi készülék elszállítása után 2 héttel már fogytán a türelmem felhívtam Őket.
Azt mondták, hogy a Lengyelektől még nem kaptak választ, majd 1 óra múlva telefonáltak, hogy a Lengyel központ cserét ajánlott. Megkérdeztem, hogy lehet e csereutalványt kérni, Ők mondták, hogy nem valószínű, de megkérdezik. Ismét hívtam őket 1,5 hét múlva, akkor mondták, hogy el lett utasítva a kérésem. Ekkor mondtam, hogy elfogadom a GZ950 - et, de szeretném az 5 év garanciát is megkapni. Egy hét múlva ismét telefonáltam, de még semmi, majd 2 hét elteltével ismét próbálkoztam, akkor közölték, hogy megérkezett, majd hívnak és időpontot egyeztetünk a szállításra. A próbálkozásaim ( csereutalvány ) miatt 1,5 hetet csúszott a csere. Végül az 5 év garanciát sem adták meg. Most próbálkozok az MM biztosítójánál, hogy az előző TV +3 év garanciáját át lehet e íratni erre.
Az új tévére maradt a régi MM számla és a csere napjától ( tegnaptól ) szól az újra a 2 év garancia. Sajnos már több garanciális ügyem volt. Vagy Én vagyok ilyen peches, vagy tényleg nincs hibátlan termék. Ha adnak csereutalványt, akkor abból az árból megvehettem volna az 55GZ1500 - et. Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Igen, ez az 5 hét egy kicsit sok volt. Jobb lett volna egy csereutalvány, de ez még mindig jobb, mintha valahonnan előbányásztak volna egy 2017 es ócska panelt. Az elmúlt héten írta itt egy hasoló hibát tapasztaló B7 tulaj, hogy Neki az LG cserélt panelt. Remélen sem Nekem, sem Nektek nem kell ilyen galibát mégegyszer végigcsinálni ! Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Sziasztok ! 5 hét után tegnap végre megkaptam a cserekészüléket (55GZ950). Mint korábban is írtam az Én készülékem is gyártási hibás volt ( téglalap a kijelző közepén ). Próbáltam csereutalványt kérni, de nem ment. Kérdeztem a Fogyasztóvédelmet is, az Ő válaszuk az volt, hogy bíróságra vihetem a dolgot. Persze ott évekig húzzák az ügyet. Sajnos a Fogyasztóvédelem most sokkal rosszabb, mint korábban volt. .... sem ér. Régen a Blahán volt a központjuk, elég volt oda bemenni és elintéztek mindent. Az Általatok emlegetett előző állapot visszaállítása nem jelenti azt, hogy csereutalványt kötelesek adni, ha kérem. Ez csak azt jelenti, hogy ugyanolyan készüléket, vagy annak az utódját kell kapni garanciális csere esetén. Eddig csak néhány órát használtam. A gyári képbeállításai jobbak, mint az EZ nek voltak. Nem állítottam rajta semmít, csak a fényerőt vettem le 100 ról 60 ra. A HDR filmeknél is szebb a kép, jobbak a színek. Remélem ezt nem kell cserélni és kibír vagy 10 évet, de erre a mai technikánál kevés az esélyem. Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Black Myth: Wukong
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...