Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Megmondom mi lesz

Felhivod a szervizt. Jelentkezik a dzerelo. Telefonon elmondod mi a baj. Lerendelik az alkatreszt. 2 heten belul helyszinen cserelik. Ha nem jon meg 2 heten belel az alkatresz akkor felajanljak a csereutalvanyt. Ennyi. Korrektek gyorsak es meg korrektebbek

-
Warck
tag
-
Ren Hoek
veterán
Az a baj, az elektronika nincs tisztában azzal, hogy mi mennyit ment valójában. Vagyis azzal még akár lehet is, de azzal már nem, hogy milyen hatása volt. Ezt maximum modellezni lehet, aztán vagy működik vagy nem.
Kéne az OLED-ekre egy eszköz... egy 4K CMOS szenzor téglalap, amit ráraksz a kijelzőre és a homogén színeken visszaállítja az intenzitást.
Lehet az LG-nek van és ezzel visszaállítják a cserélt panelokat -
Ren Hoek
veterán
Nagyon fura... a logó nem kör alakú?
Ez egy korong beégés, ráadásul a szürkében is látszik... a sárga piros logók először a vörös homogén képen látszanak, itt valami nagyon fura.
Tippem a szokásos, meghülyült a kompenzáló elektronika.
100%, hogy ilyenkor nem anyagfáradás a helyzet
Linkelnél egy Youtube adást példának?
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Oled fény 45 ön van az bőven elég, de lehet hogy vezérlés adta meg magát,mikor a YouTube on változik azon a részen a felirat, akkor olyan mintha meg nyúlna
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Az lesz ma nézek, mindenfélét hogy a ciklus is le menjen, pixel frissítés volt ma, de nem segitet. Ha nem lesz jó hívom az lg t
-
Warck
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Pont az bosszant, hogy alig volt ott a karika, mivel pár perc után le veszik. De majd kiderül elmúlik e vagy nem
-
Huha81
tag
Sikerult meglesnem egy 65”-os C8-at. 3498€ -500€ a foci VB miatt. Nem rossz ajanlat. Eloszor azt hittem, hogy csak egy festmeny van ott az TV helyett. Az egyik promokep egy festmeny rajta kerettel 😀
-
Warck
tag
Lg 55 b7 4 hónap után a YouTube szürke háttérbe ezt vettem észre, nem tudom másnak is ilyen e vagy valami hiba lesz. Olyan mintha a korhatár karika nyoma lenne.
-
-
Tengri
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Egy kicsit tartok az androidos tv-ktől, de a Sony ebből a szempontból jobb lenne mint a többi? Megéri droidos tv-t venni? Jelenleg 100k-val több a 2018-as modell mint a tavalyi, illetve 70k val több a c8-tól. Megéri ezt venni, ha jó árban lesz a foci vb előtt?
Amúgy a mobilom is LG (G4) most is kiválóan fut rajta a 6.0 droid...szerintem már hivatalosan újabb verzió nem fog kijönni rá. -
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Hát idővel kiderül..., fél éve van meg a B7-t és ha jól emlékszem idáig 3 jött rá
Hozzáteszem, ha így maradna az okosrendszere menüje stb, akkor nekem így is megfelelne élete végéig
-
Gtaati
őstag
válasz
Tengri
üzenetére
Helló!
Hát képmozgás megjelenítésben meg minimálisan képminőségre lehetnek jobbak, csak adott esetben az akár több 100 ezret nem ér, de ez személyes vélemény. ha egyforma áron vannak mondjuk valami jó akció keretében, ahogy Joshi is vette, akkor mindenképpen megfontolandó.
Számomra ami kiábrándító és személyes tapasztalat Panasonic St60-ról, ami szintén nagyon jó képminőségű, de a többi része meg a termék támogatás, firmware, okos rendszer appok, médialejátszó, hát finoman szólva is kritikán aluli. nem jött rá firmware frissítés az okosrendszert appokat mindent magára hagytak, igaz egy kifutó modellről beszélünk.... Pl. nekem volt majd 3 évig egy 55UB850V 4K IPS led-tv-m amire folyamatosan csinálta a firmwareket az LG, tehát nem csak addig volt fontos a felhasználó-vásárló míg megvette a terméket hanem utána is. Sokszor a mai világban az ilyen készülékeknél már nem csak egy terméket veszünk, hanem vele együtt szolgáltatást, támogatást is a gyártótól, jó esetben. Én ezt is nagy problémának érzem a japánok részéről, nemrégiben volt itt PH.-n egy Panasonic középkategóriás led tv teszt és amikor megláttam, hogy ugyanaz a médialejátszó van benne mint a sok évvel ezelőtti ST60-ban hát elszörnyülködtem, a Panasonic a szó szoros értelmében nem fordított egy centet sem arra, hogy fejlesszen a lejátszón, bővítse a formátumtámogatást, vagy a ritka ósdi kinézeten meg fájlok megjelenítésén változtasson. De ez már nagyon off, bocs érte!
-
-
Tengri
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Ha jól tudom akkor mind a 3 gyártóhoz az LG Display szállítja a panelt.
De az új LG és a többi között már nem látok akkora különbséget mint a 2017-es modellek között.
összehasonlítás
Árban meg az LG a legkedvezőbb. Ezért is kérdeztem a hozzáértőket, hogy mennyivel jobb az LG-nél a Sony meg a Pana, vagy csak a márkanév jelenti a tetemes felárt... -
Gtaati
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Helló!
Az biztos, hogy a jó öreg japán gyártók között a Sony és Panasonic nagyon jó ha csak a képminőségről beszélünk, az más kérdés, hogy amennyivel többe kerülnek annyival tudnak-e többet a képminőséget illetően. Az biztos, hogy oled fronton ár-érték arányban az Lg jó választás, ha csak a japánokból nincs valami durva akció

-
alaves
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
"α (Alpha) 9 is ready to support next generation high frame rate (HFR) content created at 120 frames per second for better rendering of fast-action content with smoother and clearer motion such as sports and action movies."
Meg kell nézni üzletben, hogy az alfa processzorok mit tudnak trumotion sima beállításnál. Látszanak-e az éleken az interpolációs problémák 1080p 24fps forráson.
-
Tengri
senior tag
A 2017-es és a 2018-as modellek közül tudnátok erősorrendet állítani?
Melyik a jobb a SONY, PANASONIC vagy az LG oledje (55-ös méretben)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
alaves
addikt
A fényerő kapcsán:
bőven van tartalék az LG OLED55B7V-ben, annak ellenére, hogy a technikai adatokban a peak brightness 700 cd/m2. Speciális esetekben biztos számít a QLED nagyobb fényereje (elvileg a HDR-t 4000-el készítik), de a napi használatban jelenleg elenyésző szerepe van. Végül is nem akarunk hegesztő szemüvegben tévézni. (pl. az előző tévémnél /LG 43UH7507/ nagyon kevésnek éreztem a fényerőt.)
Szerintem akkor érdemes az LG OLED55B8PLA vételén (jelenleg 634 eFt) gondolkodni, ha az alfa7 processzor jelentősen javítja a trumotion hibáit (főként az éleknél látható problémák), amelyet valószínűleg még a 2017 szériékban is az M16P chip lassúsága okoz.
-
ginola
addikt
55-ös tv-t milyen magas állványra ajánlott tenni, ha egy átlagos magasságú kanapén ülve tv-zek?
-
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Tulajokat kérdezem, hogy milyen képe van Oleden a Horizon-nak, vagy a God of War-nak?
Jelenleg Sony FHD LCD - PS4 pro párossal is nagyon szép képet kapok,de gondolom 4K HDR rátenne még egy lapáttal... -
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Orommel jelenthetem be, hogy eppen fel eves B7 a mai napon atlepte a 2000 orat minden gond hiba beeges stb mentesen es ezt eleg szeles hasznalati skala mellett, tv, filmek, rengeteg jatek, netezes rajta es az asszony is szokta a gyerekkel kinozni a duck tv-vel
Hatha ezzel sikerul eluznom masok ketsegeit vasarlas elott
-
PuMbA
titán
Tudomásom szerint a 300 sor 24fps esetén igaz, mert az FPD Benchmark tesztlemezen így van fent az a bizonyos teszt videó. 60fps esetén 650 sor és pont ezért van interpolációval, azaz 120fps esetén 1080+ sor. Tehát az fps szám növelésével növekszik a mozgásfelbontás, ugyanis a pixelek hamarabb kezdenek el váltani az adott színre.
-
junior19
senior tag
Én is cáfolnám. Az Rtings tesztjeit én az utóbbi időben egyébként is fenntartásokkal fogadom.
A másik, ami a lényegesebb, hogy a teszt a DCI-P3 színtér vizsgálatára vonatkozik. Szerintem azért még SDR tartalmat többet néznek ezen a kijelzőn is. Azt meg nézve viszont lényegesen jobb a B7, mint a Samsung.
Segítek egy fórumtársnak bekalibrálni az oledjét, s aszürkeskála kalibrációja hasonlóan jóra sikerült, mint az rtings tesztjében. A szín még nem lett állítva, s a képen látható eredményt kapta. Szemmel láthatóan jobb az rtings tesztjénél, megmerem kockáztatni, hogy a Samsungénál is jobb. Akkor most ez hogy van?[kép] -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
aham, ok.
de akkor miféle logika alapján leplezték le anno a samu qled fényerőkamuját?amugy elég szánalmas a c8 "tudása", gyakorlatilag a nagy semmi a c7 után
nincs hfr hdmin és nincs freesync se (tehát változó refresh rate)
egy premiumtévének szánt valamin ez a vicc kategória... -
tothl
addikt
Nem tudom mit keres a QLED az OLED topicban. Az egy LCD.
Amugy aki nem a szemenek hisz az magara vessen szerintem.
-
PuMbA
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyáltalán ne kezdd, ugyanis Best TV-ként 6 felhasználási kategóriából 5-ben az OLED-et ajánlják
Tény, hogy az OLED nem tud 10%-os képernyő területen 1700cd/m2 fényerőt, szóval ott még színeket sem tud megjeleníteni. -
krx21
nagyúr
válasz
toto222
üzenetére
Pont a kontrasztnak nincs köze a színekhez. A fényerőnek annál inkább. A történet egyszerű: A QLED színei úgy kezdenek fakulni, ahogy veszed le a fényerőt (háttérvilágítás). Az OLED-nél ez fordítva van, minnél világosabb a tartalom, annál inkább veszít a szín a mélységéből.
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A 2018-as LG akkor lenne előrelépés a tavalyihoz képest, ha a HFR működne HDMI-n keresztül is. Így érdemes várni a következő generációra, persze az se biztos hogy a 2019-es modellek megkapják a HDMI 2.1-et. Egyébként már volt teszt a C8-ról.
-
Pro Koryak
addikt
LG C8:
[link] -
Liner
aktív tag
Sziasztok! Megkédrzném hátha tudja valaki. Van egy 65 colos LG-m. Szinte csak PC-n használom. Játékokat szerintem hiba máshogy játszani. Próbáltam másfél millás moniort, Elképesztő, valamint kicsi.

A pixelfrissítésről szeretnék kérdezni. Milyen sűrűn optimális a használata?
Na még remélem beférek a szerkesztésbe. Szóval vn egy olyan problémám, hogy amikor pihenteti magáz akor csak egy kis fényerőt vesz le. Ezt, hogy tudnám teljes kikapcsra? Illetve ha nem érzékel kapcsolatot mekiáll gyönyörű fényképeket mutogatni.. Ami frankó de most akkor pihenjen mér tv h nem vagyok ott -
toto222
tag
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182
üzenetére
Ott se kell hiszen láthatod hogy van Automatikus opció is, ilyenkor természetesen minden forrást felismer. Ja és ezzel lehet az SDR anyagokra rákényszeríteni a HDR-t, persze fölösleges mert ratyi lesz a kép, de van rá lehetőség. Én csak azt hittem hogy LG tévén is van ilyen beállítás de ezek szerint nincs. Ok erről ennyit.
(#13904) Gtaati ott volt a smile, persze hogy nem gagyi.
(#13905) claire78 biztosan jó lejátszó az Applae TV 4K, csak néha nem játssza a DV anyagokat. Így már nem is olyan szuper.
(#13906) Dadan01 ahogy claire78 is írta nem visz minden DV anyagot, nekem így nem kellene. Egyébként biztosan jó.
-
Ren Hoek
veterán
Sehol... az 55-ös QLED (330-350) egy picivel olcsóbb lett, de ugyan olyan ütemben csökkentik kb a kifutó B7 széria árait is. 65-ös QLED sehol nincsen 580 alatt jelenleg, és az is ívelt... 55B7 már van 450-től is.
Vajon megérné beáldozni az OLED előnyeit 65 col +130K-ért?Ha olcsóbb OLED panelok érkeznek, a QLED-ek brutális használtpiaci értékvesztést fognak elszenvedni.
Csoda, hogy a Samsung marketinggépezet még el tudja ezeket adni. Nem tudom ki vesz még ilyen áron LCD-t, de "bolondak aranya" kategória.55 col QLED reális ára: 250-300K
65 col QLED reális ára: 350-400KLCD-ről beszélünk, csak valami mágia folytán QLED paneltípusnak írják mindenhol. Szép munka!
-
Dadan01
senior tag
Az apple tv tudja a dv-t, de fotósorozatot nem mellékelek, mert nincs nekem olyanom
. Ellenben a hdr, dv, deep colour témában ha pontos válaszokat szeretnél, és még hajlandó is vagy kutakodni egy kicsit, youtube, hdtv test, Vincent Teoh videóit keressed. Van ami csak az apple tv rendes DV beállításairól szól, vagy összehasonlító tesztje két tévén hdr vs dv, és meg sok, hasznos cucc, xbox one x vs hdr, yt hdr bug.
Ezeket a köröket már lefutottuk szerintem, de ha győri vagy, megmutatom élőben
-
claire78
senior tag
Nem elég, hogy Te nem tudod miről beszélsz, de azt se érted, értelmezed, amit más leír.

Leíartam egyértelműen, hogy tudja az ATV a DV-t. Az egyik fő "fícsöre". Saját meüjét és bármilyen filmet képes DV-ben kitolni.
Éppen az adott teszt-fájlt nem.Ahogyan már többen leírták, nincs az LG-nél választó kapcsoló a HDR beállításokra, automatikusan érzékeli.
Részemről veled a téma lezárva.

-
Gtaati
őstag
Hello!
Szerintem nem gagyi, tok jo h nem kell semmit allitani, a tv automatikusan felismeri h HDR vagy DV es annak megfelelo kep uzemmodba kapcsol, amit ha akrunk kedvunk es izlesunk szerint allithatunk be. Pl. Q10 Pro-val kint vagy a menuben vagy a lejatszo menujeben akkor sima 2160p jel van, amint elinditasz egy HDR filmet akkor a tv ezt automatikusan felismeri es valt HDR modba es 2160p HDR Bt2020 lesz es kepbeallitas es az uzemmod is automatikusan valtozik, amit szinten ez utan egyenileg magadra tudod szabni.
-
Partizan182
senior tag
-
Bakus
tag
Ezt írtam, hogy ilyen lehetőség nincs. Csak bekapcsolni lehet a HDR-t de a típusát automatán állítja a tv.
Igazából a Deep Colour menüpont csak a 10 bites színfeldolgozást kapcsolja be (Sima HDR módban fut a tv) és ha érzékeli a HDR metaadatait akkor annak megfelelő HDR módba vált át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LG OLED C1 55"
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ha már panel akkor az Kodak panel, LG csak megvette.
Vhiktor