Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz darthdenes #13198 üzenetére
1-2 napot még adj neki (használd közben hogy elérd biztos a 4 órát), ha nem tűnik el akkor valami hiba van a gépben, irány az LG ügyfélszoli.
Nekem sokkal komolyabb IR is volt, kompi ciklus mindig eltüntette, az a dolga.
-
darthdenes
tag
válasz Partizan182 #13192 üzenetére
Fehér volt.
Kb azóta 2-3 órát ment a tv. Miután kikapcsolom, nem kerül áramtalanításra a tv.
Pixel frissítő menüpontot nem találtam. -
Ren Hoek
veterán
Nem úgy van, hogyha autóra van állítva, akkor 4 óra működés után, következő kikapcsoláskor megcsinálja?
Tehát nézhetsz 8 órát egyfolytában, utána kikapcsolod akkor fut le (nem éjszaka)
Ha csak 3:59 percet néztél akkor nem fog lefutni, hanem a következő blokk után csak.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #13192 üzenetére
Lehet már kérdeztem: "4 óra futás után a következő éjjel fut magától standby-ban"
Ez a infó honnan? -
Ren Hoek
veterán
Ja pont ezzel vicceltünk korábban... és erre realizálódik
Amúgy tippre fehér volt, és annak nem szabadna beégnie... ilyenkor szerintem pont a kompi elektronika hülyül meg. Egyszerűen rossz a becslés... túlzottan felhúzza azokat a részeket, amik fehérek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz darthdenes #13190 üzenetére
Nem emlékszel milyen színű volt ami statikus ábra volt?
Narancs/piros színű?Ez elég vad :/
-
Partizan182
senior tag
Megvárod a következő kompi ciklust (4 óra futás után a következő éjjel fut magától standby-ban), asszem itt még kézzel nem lehet futtatni. Ha utána sem tűnik el akkor gari.
Ami fontos és fentebb is írták: nem szabad estére áramtalanítani, mert akkor simítja el az ilyen temporary image retention-t. Teljesen normális egyébként.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Ez elég csúnyán néz ki... A7-ben van pixelfrissítő funkció? Ha igen érdemes lenne 1-2szer lefuttatni, illetve szoktad áramtalanítani a készüléket, ha igen akkor az nem jó, rendszeres használat mellett nem szabad, persze ha az ember nincs otthon 1-2 hétig akkor mindenféleképpen áramtalanítsa... ha a használat és a pixelfrissítő sem segít, akkor Lg szerviz és panelcsere...
-
darthdenes
tag
Lassan 3 hete van meg az A7-em. Olyan 70-100óra közé teszem az eddig futott időt.
30körüli oled fény mellett tv adást nem engedek rá.
Kivéve vasárnap. Érdekelt a valasztási műsor. Tegnap már feltünt némi anomália, de ma sikerült lecsekkolni.
Kb 2-2,5ó mehetett a királyi tévé műsora.
Szépen nyomot is hagyott rajta. Ez el fog tünni vagy sem? Ha nem kicsit meredek, hogy ennyi hazavágja. Plazmáról jövök és ismerem a játékaszabályokat.
-
rendon
tag
válasz Partizan182 #13187 üzenetére
Köszi János és partizán.
Legalább tudnak a próblémárom, remélem azért orvosolni fogják.
Igen tudom hogy egyes játékoknál lehet jobban állítani, pl az AC Origins
Hát akkor vároma a csodát hogy javítanak ezen. -
Partizan182
senior tag
válasz rendon #13183 üzenetére
Az amit János írt + meglestem én is az előbb (YT HDR mert az volt az egyszerűbb).
HDR Game mód (din kontraszt nélkül) és a Technicolor HDR mód (Low din kontraszttal - azaz Active HDR ON) szinte pont ugyanazt a képet adja. Ami öröm, mert tudjuk hogy pontosan követi a PQ EOTF-et.
Eredeti mód összességében világosabb a sötét részeken (magyarul a tényleges fényerő a standard curve felett van), de rendkívül kék (még W50 színhőn is). SDR-es hasonlattal élve alacsonyabbra van állítva a Gamma.
Viszont a din kontraszt game módban nem csinál szartse tényleg. Van pár játék ahol in-game tudod állítani a "gammát" (Forza Horizon 3 pl), ott tudsz korrigálni. De ja, HDR sötét szobába való.
-
janos666
nagyúr
válasz rendon #13183 üzenetére
Másképp kezelik a fényerő görbét. A Mozi és hasonló (HDR) képmódok viszonylag agresszíven tömörítenek, míg a Kiemelt és hasonlók inkább vágnak a tartomány tetején. De ez is csak akkor látszik igazán, ha a metatada 1000 nit-től magasabb (4000, akár 10000), mert ennek függvényében tömörít. Sok filmben 1k, néhányban 4k, játékok esetén előfordulhat, hogy 10k értéket kap a TV. 10k esetén már látványosan sötét.
Ha PC, akkor frissítsd a Win10-et és a VGA driver-t is, elkezdték már látni a problémát és felülbírálni a játék beállítást (10k helyett 1k-t küldenek a kijelzőnek).
Játékkonzol? Várd a "csodát", hogy majd javítják a fejlesztők.Bár amikor 1k a metadata, akkor is olyan világos csak a kép, mint ha SDR-t nézel 15-20 körüli OLED Fény beállítással, szóval ha ettől magasabbra húzod az SDR módot és azt szokod meg, akkor persze sötétnek fog tűnni a HDR mód egy sötét jelenettel.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
rendon
tag
válasz Partizan182 #13179 üzenetére
Inkább az a gond, vagyis inkább nem értem,hogy a HDR játékmód, mért sötétebb a HDR eredeti képmódhoz képest, amikor mind kettő módnál ugyan azt a képbeállítást használom.
Amít írsz, hogy a HDR játékmodnál állítsam a dinamikus kontrasztot low-ra, de inkább a legbagasabb értékre kell állítani, mert csak kb akkor éri el a HDR eredeti képmódnak a fényerejének a szintjét, úgy hogy a HDR er3deti képmódnál meg ki van kapcsolva a dinamikus kontraszt. És nem vágom hogy mértnem egyvorma fényerejű a két képmód. -
-
Borisz76
veterán
válasz atti78 #13177 üzenetére
OLED-nél nincs olyan hogy "háttérvilágítás".
Minden egyes képpont, pixel saját fényt bocsát ki....ha ki van kapcsolva , akkor pedig fekete.
Ezért is olyan jó a kontrasztja egy OLED panelnak.
Háttérvilágítása az LCD-nek van.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
EgySrac
tag
Aki focit néz a B7, C7 tv-n, milyen beállításokat használ?
Új sw-ben a screen shift-et lemagyarították képernyőváltásra.Ennek pontosan mi is a funkciója? Azt írja, hogy "a panelzaj megakadályozásának érdekében a képernyő bizonyos időközönként átvált"[ Szerkesztve ]
-
EgySrac
tag
Fura dolgot írt nekem az LG support a tru motion-nel kapcsolatban.Azt írta, hogy gyors mozgásoknál (pl foci) ki kell kapcsolni, mert ez a lassú mozgásokhoz van, hogy szoftveresen tudjon hozzáadni + képkockákat.Gyors mozgásoknál ez zavaró lehet..
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #13137 üzenetére
Tudom, azért írtam mert van benne valami
-
EgySrac
tag
Én is beszéltem az LG supporttal és GARANCIA IDŐN BELÜL DÍJMENTESEN CSERÉLIK A BEÉGETT KIJELZŐT!
-
rendon
tag
HDR játéknál, és HDR eredeti képmódnál is ki van kapcsolva a dinamikus kontraszt. Direkt megnéztem, minden beállítás egyezik, de valamiért mégis sötétebb a HDR játékmód.
Itt lehet látni amit én is tapasztalok -
rendon
tag
válasz Partizan182 #13161 üzenetére
Mindegyik játékban érezhető a fényerő csökkenés ha HDR játékmódban van. HDR eredetiben viszon fényesebb, és ugyan az a beállítás, mind két kép módnál.
De láttam egy youtubon egy videot, ott ps4 pro volt Lg b6-tal, és a Horizon Zero dawn játék ment, és ott is ezt produkálta, hogy sötétebb volt a játék mód. -
rendon
tag
válasz Partizan182 #13159 üzenetére
Igen B7 Értem, akkor HDR játékmódban nyugottan használhatok dinamikus kontrasztot.
Ha viszton HDR eredeti képmódban akarnék játszani, és kikapcsolok mindenféle képjavítót, akkor az is jó lehet? -
rendon
tag
válasz Partizan182 #13156 üzenetére
Konzollal xbox one x. Csak azt figyeltem meg, hogy ha HDR játékból, HDR eredeti kép módra váltok, akkor jóval fényesebb a HDR eredeti mód, és úgy hogy ki van kapcspcsolva mindenféle képjavító.
Ha a HDRA játékmódnál bekapcsolom a dinamikus kontrasztot, az nem növeli meg az inputlagot? -
sakal83
addikt
Azert az költői túlzás hogy agyonveri az xe90. Az egy jo tv jo alternatívája az olednek ha vmiért irtoznal tőle. A xe90nek nagyobb a fenyereje es jobb a mozgasmegjelenitese. Az olednek jobb a kontrasztja sokkal es sokkal jobb a betekintesi szöge. A b7 sztem jo vétel 450ert de az xe90 sem rossz 370kert. Ami biztos hogy filmezeshez este az oled SOKKAL jobb. En a Sony felarat nem fizetnem ki oled esetén.
-
Quchy
csendes tag
Sziasztok oled tv-t szeretnék főleg ps4, 4k filmezésre! Amit nézegettem az LG oledjei, de a Sony A1 oledje is brutális! Kérdés megéri e a sony oledje? De azt is olvastam hogy a Sony xe90 lcdje odaveri az LG alap oledjét. Mit ajánlanátok?
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #13150 üzenetére
Miért kellene ki maxolni??? Nekem 50 felett már sok...
-
nubyy
aktív tag
válasz piRate_nEx #13141 üzenetére
En rogton HDR jatekkal kezdtem rajta, utana HDR film
Monitornak hasznalom, igaz HDR jatekon es filmen/sorozaton kivul 17-es OLED light mellett - allandoan sotetitett szobaban van es zavaro a nagyobb fenyero. HDR jatek/video mellett maxon megy azota is, viszont olyankor messzebrol kell neznem. IR-t sem lattam rajta meg, HDR gamek utan sem. Talca rejtett es a browser fullscreen fut es igy nem latszanak a tabok csak ha ott az eger. Ezt leszamitva hasznalom mint elotte az LCD tv-t amit valtott. December eleje ota van meg.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Partizan182 #13144 üzenetére
1-2 napig max beégős HUD nem ajánlott... de én meg akkor vettem mikor nem volt divat a bejáratás
Első nap gyári beállításokkal szerintem 100-as oled fényen mászkáltam a menükben sokat meg YT , game videók stb.... Nem kíméltem, igaz pcre se kötöttem még.
Amúgy lehet az egész az első 4 órás kompi ciklusig fontos, utána már lehet gyötörni.
[ Szerkesztve ]
-
EgySrac
tag
Használjátok a pixelfrissítőt?Ha igen, milyen időközönként?
Az mit takar, ha szükséges?[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz piRate_nEx #13141 üzenetére
Túl van ez a bejáratás dolog lihegve, második oledemet koptatom, soha egy másodpercre sem pipiskedtem a kontenttel. A lényeg a konszolidált fényerô (nekem 25 este 55 nappal), este nem szabad áramtalanítani, meg hogy legyen valamennyire vegyes a tartalom.
Magyarul játtsz bátran, csak ne mindig ugyanazzal 10 órákat úgy hogy semmi mást nem nézel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz piRate_nEx #13139 üzenetére
Csak film, sorozat... Logók nélkül. Lehetőleg full szélességű 4K 16:9 is, ne csak 21:9..... Bár eddig úgy tűnik a 21:9, 16:9, 4:3-ra képarányokra nem érzékeny az OLED. Szóval mehet bármi, csak mozogjon
A lényeg, hogy ne menjen rajta nagyon statikus kép az első pár nap, és legalább 4 órát járjon/ nap, hogy a kompi ciklus lefusson automatán.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Ha egy felsőbbrendű entitás is úgy akarja, holnaptól helyén lesz nálam is egy 55 colos B7.
Azon kívül hogy OLED light 30-40 az első pár órára, milyen teendőm van még vele?
The glass is already broken.
-
belan
addikt
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #13135 üzenetére
"Most is azért tud csökkenni az ár, mert egyre többen veszik. De nem akarok ezen rugózni...legyen igazatok és lapozzunk."
Ezt itt fent én írtam. Erre kaptam a fejemre, hogy én nem értek semmit... Hol látsz olyat, ahol én az mondom hogy nem csökkenek az árak ?
"csak a zene van"
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #13133 üzenetére
Miért ne zuhannának az árak, már a mostani nyitóárak sem sokkal magasabbak, mint a tavalyi széria kifutó árai.
Lásd sony, igaz csak a dizájn változott.
Az lg 65b7/c7 1.5misinél nyitott tavaly ilyenkor, a 65b8 már most 1misi csak, a 65c8 1,1 misi, ráadásul nem a legolcsóbb boltban!De persze, nem csökkennek az árak...
-
janos666
nagyúr
Én szerintem még egy filmet se láttam, ami ne DCI-P3 gamut-ra lett volna master-elve, amit lényegében jól lefed az OLED is, szóval a QLED-en is max videojátékokban vagy "helytelen" beállításokkal látsz élénkebb színeket.
A W alpixel nem egészen úgy működik, ahogy sokan képzelik elsőre (én is tévhitben éltem, míg alaposan körbevizsgálgattam a gyakorlatban): az LG mindig a fényességet áldozza fel, sohasem a szaturációt csökkenti, csak az jelenik meg a W-vel támogatott régióban, ami eleve oda esik a forrásban is (nagyon fényes de nem túl szaturált), a többi fényesség értelemben van "tömörítve".
Bár a "rétegelt" DolbyVision Blu-Ray kiadványoknál csak a HDR10 réteget tudom megnyitni PC-n (és amennyire tudom -bár még nem próbáltam- a TV belső lejátszója sem tud mit kezdeni ezzel a rétegzett témával, mert ez már másolásvédelmi probléma is), de szinte kizártnak tartom, hogy az a színteret is bővítené (úgy őszintén igazából szinte fogalmam sincs, hogy gyakorlati és szignifikáns értelemben mi a f@szt rak hozzá még úgy igazából a HDR10-hez az az extra DV réteg, mert ... szerintem jelenleg kb. csak arra jó, hogy a Dolby begyűjthesse a jogdíjakat és bonyolódhasson az egész HDR szabványháború ).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #13121 üzenetére
Nézd, nekem már ez is ékes bizonyítéka annak, hogy a kereslet növekedésével szépen zuhannak az árak. Tudom ez csak egy csóróoled, de 3 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna 340e forintért oledet venni, akár FHD akár 4k, akár kifutó modell. Inkább volt 750e-800e.. a 910V is. Ez az ár a 4 évvel ezelőtti Panasonic 55" ST60 plazma árával hajszálpontosan megegyező ár, tehát bőven nem prémium ár már most sem, pedig a képminősége szerintem messze túlmutat az ST60-on. De ez hamarosan a 4k-t is érinti, mert nem marad örökké 4-500e felett az ára. Majd meglátjátok... LG célja nem az, hogy ne adjanak el oledből 1 milliárd darabot.. csak hogy itt egyeseknek igazuk legyen. De itt be is fejeztem, mert megint a fejemre olvassák egyesek, hogy mekkora tahó vagyok.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
belan
addikt
-
belan
addikt
Szia jó a oled lehet rajta tvzni is meg lehet oldani! Szerintem ha veszel egy lg c7 vagy b7 akkor látni fogod hol kezdődik a tv képminőség . Igazából Qled se rossz csak nem oled 😂
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
AL
addikt
válasz Ren Hoek #13091 üzenetére
Szia ! Igen sokat nézegettem az árakat, a teszteket és a Ti hozzászólásaitokat is folyamatosan olvasgatom.
Az tény, hogy ilyen sokat nem gondolkodtam még egyszersem TV vásárláson, pedig már volt 10 LCD készülékem, máskor eldöntöttem és megvettem, most meg hónapok óta tanácstalan vagyok. Jelenleg egy másfél éves SONY 55X8509 - es van . A képe tökéletes, csak a Droid csinál sok hülyeséget . Igazából a Pana 55EZ950 - es OLED - et szeretném,ami THX - es, de jelenleg 800 körül mozog az ára, majdnem 2 LG kijön belőle . Az LG C7 - es árát is az MM most 2 hét alatt 450 - ről 625 - re emelte .
Bánom, hogy a 450 + ajándékutalványos akcióban nem vettem egy B7 - est , csak igazából a hozzászólásaitok elbizonytalanított " aki sok TV műsort néz ne vegyen OLED - et " , akkor kezdtem el nézegetni a QLED készülékeket, de azokról is sok negatív véleményt olvastam. A TV műsoron kívül csak BLU - RAY - t nézek . Egy Pana 700 - as 4K lejátszóm van, biztos jobb lesz a HDR az OLED - en, mint a mostani Sony tévén . Most várom a hétvégi akciókat . Üdv. -
törölt tag
válasz daneel_hu #13121 üzenetére
Ez már más téma, de attól függetlenül oligopol, sőt, monopol piacon is ugyanúgy érvényesek ezek az összefüggések, csak az egyensúlyi ár lesz magasabb.
De a top LCD-ket én sem látom, miért ne jelentenének konkurenciát. Az persze bennvan, és fontos, hogy a tavalyi szériát a Samsung elrontotta, ezt szerintem le lehet így írni a 2017-es QLED-ekről.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
2013 -ban egy 6os Samu is került annyiba, mint most egy B7.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #13103 üzenetére
Csak kereslet-kínálat szemszögéből nézitek a dolgot, azt gondolom ennél árnyaltabb a helyzet.
Az is számít van-e konkurencia.
Jelenleg nincs, így - amennyiben van rá kereslet - könnyedén mesterségesen magasan lehet az ár.Ha jönne a konkurens termék, akkor mindenki aláígérne a másiknak, piaci verseny alakulna ki.
Amíg ez nincs, drága lesz. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #13118 üzenetére
Itt nem mindenről van szó, hanem olyan alapvető ismeretekről, amelyeket ezekből fel lehetne (és illene, teszem hozzá) szedni, a te repertoárodból viszont nyilvánvalóan hiányoznak. Sajnálom, hogy ezt te nem ismered fel, és meg se próbálsz változtatni rajta.
-
belan
addikt
Kérdeztem a biztosító a lg-vel csináltaja meg vagy azt a összeget vissza kapod amit akkor ér a tv-d mikor el romlik ,és médiamarkt Aegon van szerződve nem egy kis cég ! És szerintem jobb mint a semmi vagy egy outletes garancia !! Mondjuk a euronics nem tudom kivel szerződött le .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #13113 üzenetére
Mármint úgy, hogy a legalapvetőbb gazdasági összefüggések, amelyek mikróból már az első néhány oldalon/előadáson megjelennek, talán mégsem teljesen fordítva működnek? Hát, egye fene, tényleg úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #13108 üzenetére
Bocs, de ez a keresleti görbe jobbra tolódását jelentené, ami magasabb egyensúlyi árral jár. Marshall-kereszt, talán a legalapvetőbb gazadasági fogalom.
Itt sokkal inkább a kínálat változik. Érnek be a fejlesztések, fejlődik a technológia, csökken a selejtarány, és a termelés is közelíti a gazdaságos üzemméretet.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Éppen Vona Gábor beszéde ment, majd úgy gondolt a Sony A1 hogy kikapcsol. Na ez mi a tököm volt? A távirányító bekapcsológombjával minden helyreállt, nade ez egy jel volt vagy csak egy véletlen? Vagy az Androidot valaki manipulálja? Nem viccelek tényleg kikapcsolt csak úgy, magától a tévé.
Mindenki LG-t vegyen komolyan mondom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ha minden második lakásban oled lesz, le fog zuhanni az ára."
Fordítva. Akkor lesz minden második lakásban OLED, ha lezuhan az ára.
-
Joshi
titán
Nem, mert az OLED prémium kategória. Ennek a kategóriának az ára mesterségesen van magasan tartva. Ne gondold hogy ha ebből többet fognak eladni akkor olcsóbb lesz. Miért vinnék le az árát ha viszik mint a cukrot?
ui.: te nagyon rossz kereskedő lennél, előbb-utóbb éhen halnál a gyenge profit miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
Új firmware kinn: SW File(Version 04.70.85)
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #13100 üzenetére
Nem attól lesz valami olcsó vagy drága hogy mennyit adnak el belőle. Ez nem ilyen egyszerű, én csak vicceltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
- Az útvesztő: Tűzpróba - limitált, fémdobozos változat (steelbook) blu-ray eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest