- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztfolder
csendes tag
válasz
Faresz29 #52419 üzenetére
Akkor is le fogsz maradni esetenként fontos részletekről, ha kapkodod a fejed és cikázik a szemed. Az optimum a képernyő szélesség kétszerese a nézést távolság. Ez a 65 col esetében 2,8 méter, 55 colnál 2,5 méter. Most páran biztos a szívükhöz kapnak, hogy mozihatás, meg mittudom én, de ez hülyeség. Gyerekkoromban a hagyományos mozikban pont ezért került negyed annyiba a mozijegy ára az első két sorba.
-
Madwe
nagyúr
-
KTTech
veterán
válasz
Faresz29 #50413 üzenetére
Az erősítő lesz a gyenge láncszem. A PS5 képességeit nem fogod tudni kamatoztatni ha arra van kapcsolva, mert az erősítő csak 4K/60p-t tud maximum, és nem tud átengedni HDMI 2.1-es funkciókat sem. Így a PS5-nek legjobb lenne a TV-be mennie közvetlenül.
Elvileg eArc-on a Netflix jó lesz a TV felől, és remélhetőleg a PS5 hangját is át tudod rajta küldeni majd (ezt ki kell próbálni, sok TV nem enged át multichanel hangot másik HDMI port felől)...
-
válasz
Faresz29 #46219 üzenetére
Attól függ hogy van összekötve a dolog.
TV-n keresztül automatikusan sehogy. Ott mindig választanod kell hogy TV szól, kimenet szól (passtrough) vagy a kettő egyszerre...
Szerintem a legutolsó a megoldás talán, és max leveszed a TV-n a hangerőt, amikor játszol.Vagy az erősítőre kötöd direktbe a konzolt.
-
renatto
őstag
válasz
Faresz29 #21647 üzenetére
A tévé ki tudja küldeni DD+ tömörített formában (5.1 TrueHD/Atmos), az nem elég? Csak mert az a legolcsóbb. És nem is rossz. Amúgy kínai csodákat már lehet venni pár ezer forinttól, de egy minőségi Egreat már 35k
, amire annyira nem hiszem hogy ugrani fogtok. Az olcsó is lehet ám jó, de lehet többet árt, mint használ. Nem használtam egyiket sem.
-
szabessz
tag
válasz
Faresz29 #20901 üzenetére
Én pénteken reggel utaltam,az nap jött email,számla és feladták.
Telefonálj rájuk én rákérdeztem délután megkapták-e lehet így előbb intézkedtek rá néztek.Nézem leírást,dobozra kell tenni.Ha felraktuk talpát,akkor tv alját és hungarocell fogom meg az oldalát,úgy földre tenni,majd tv alját és oldalt hátulját fogja leírás szerint.
Hát valószínű nem várok. Annyira azért nem hinném sérülékeny ha kicsit hozzá van érve panelhoz,meg amig szekrényen nincs nem venném le takaró fóliát panelról. -
törölt tag
válasz
Faresz29 #20697 üzenetére
Én ezeket használom:
Shield TV film SDR: isf Expert (Dark Room)
Shield TV film HDR: Technicolor Expert
PS4 játék SDR: Game
PS4 játék HDR: GameMindegyiket alapvetően a RTINGS szerint állítottam be. Talán csak annyi az eltérés, hogy filmekhez használok egy 3-as dejuddert, illetve HDR-ben mindenhol levettem az OLED Light-ot 95-re. Az igazi persze a műszeres kalibráció lenne, de ezekkel a beállításokkal én egyelőre elégedett vagyok.
Később lesz talán PC is, az majd megint kap egy saját bemenetet PC címkével és a maga külön beállításaival.
Az érdekes lehet, hogy a 4.10.05-ös FW-re panaszkodnak, hogy durván vágja a fényerőt. Nekem eddig nem tűnt fel a változás.
(#20699) Faresz29: Beleszerkesztettem a linket.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Faresz29 #19353 üzenetére
Nagyon korrektek velem is nagyon segítőkészek voltak szombaton, és a legfontosabb h megerősítették hogy beégést garanciában javítják.
Eladtam a régi tv-met tegnap igy mostmár biztos h oled lessz.
Maradok LG vonalon továbbra is, B7et már sehol nem találok újat, igy a B8 mellett döntöttem.
Srácok szrintetek várható 2 hét múlva Black friday akció keretében valami árcsökkenés vajon oledekre?
442ért találtam legolcsóbban 55ös B8at, de nem bánnám ha egy kicsit beesne az ára legalább vennék hozzá plussz garit. -
Menotti
aktív tag
válasz
Faresz29 #19244 üzenetére
Ritka a gyártói +garancia.(Szerintem a MM lehet az,azért olcsó).A legtöbb helyen a plussz garancia vétel azt jelenti,hogy kötsz egy biztositást valamelyik biztositóval és ha lejárt a gyári gar. akkor ahol akarod megjavitatod a tvt,kifizeted a szerviznek a számlát! majd a biztositó kifizeti neked a számla ellenértékét.Vagy nem:-),avultat,csillagállás,stb.
-
Joshi
titán
válasz
Faresz29 #17907 üzenetére
Egyébként érthetetlen a kérdésed, mert szinte minden stream szolgáltatás ingyen kipróbálható. Abban igaza van FollowTheORI fórumtársnak, hogy pont az ilyenben nem számít más véleménye. Ki kell próbálni és kész.
(#17905) FollowTheORI csak azért említettem meg a Q9FN tévét mert így fair. Egyébként is a játékos társadalom 99%-a LCD kijelzőn játszik, szóval...inkább hagyjuk a témát.
-
-
-
törölt tag
válasz
Faresz29 #17897 üzenetére
Semmi kivetnivalót nem találok játékok alatt a képében. Minden fain vele, a HDR is szuper. Az input lagot nem tudom megítélni. Nekem C8 van és PS4 Pro.
(#17902) Joshi: Az 1440p@120, a FreeSync és az alacsonyabb input lag miatt. De ezeknek szerintem inkább PC-vel jön ki az előnye.
-
-
törölt tag
válasz
Faresz29 #17819 üzenetére
Az a "garancia hosszabbítás" valójában biztosítás, vedd figyelembe, hogy amortizációval is számolnak. Akárhol is kötöd, érdemes átnézni a feltételeket (átszámolni), mert nem biztos, hogy megéri.
Én egyedül a két éves Galaxy S7-nél éltem a Media Markt Garancia Plusszal. Megállapították, hogy nem gazdaságos a javítása, és hogy a kötvény alapján kb. 70 ezer forint az értéke. Kiálltottak egy csereutalványt, amit a Media Marktban egy másik telefonra (kifejezetten telefonra) költhettem.
Technikailag az LG-féle 5 év gondoskodás is biztosítás, de a feltételeit azóta se olvastam át, pedig itt is linkelték már.
-
törölt tag
válasz
Faresz29 #17410 üzenetére
A két szélső falnak mindenképpen maradnia kell? A képről nem látszik, hogy lenne funkciója. Ezesetben elgondolkodnék rajta, hogy vagy csak a szekrény magasságáig maradjon, vagy teljesen kimenjen onnan.
Ha az elhelyezés megoldott, 2 méterre én beállítanám a 65"-ost. Így, a mostani helyre nem tudom. Szerintem egyik döntés se lenne rossz.
A felső lapba szerintem vágass két rácsot, mert az erősítő így nem tud szellőzni. A játszós gép mellett van 171S-em (ez is olyasminek tűnik), és szabadon állva is melegszik rendesen.
Plusz a center talán szerencsésebb lenne a tévé alatt, már ha nem takar bele. A kép alapján szépen elférne.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Faresz29 #17419 üzenetére
Szerintem is, ha van rá keret, akkor 65". Filmekre, főleg 21:9-re jobb lenne, mint az 55". Alul-felül még lejön a fekete csík miatt a képméretből!
Ami most van 50", nem sokkal lenne nagyobb az 55-ös!!! Pár nap és ...depici
Avland-nál Sony 65a1 750e/65af8 850e ... nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Faresz29 #15917 üzenetére
Az AVSForumon folyton azt íják, hogy PS-játékoknál a HDR-t elcseszték benne, sötét. Valamelyik régebbi FW-frissítés óta ilyen, tudtommal azóta se változott.
Amikor bedobtam ide a dolgot, akkor az derült ki, hogy PC-vel és filmekkel nincs HDR gond, PS-sel pedig talán azért lehet, mert az magasabb maximum fényerőt enged? De ez úgy emlékszem, csak spekuláció maradt, konkrét komment nem érkezett akkor ide a PS-sel kapcsolatban. Sőt, korábban inkább azt írták, hogy szuper rajta a HDR.
Szerintem ez egyébként jó ár érte, de én a fentiek miatt nem mertem 7-es sorozatút venni.
-
-
chris0000
őstag
válasz
Faresz29 #11519 üzenetére
ne félj az OLED-től,nekem volt egy keményebb IR-em még korábban mikor megvettem,mert az alap Win háttér volt PC-n és a gyári beállítás fullra volt húzva...igazából itt a Win ablakok körvonala volt gond ami kb.rendkívűli statikus tartalomnak nevezhető,oly annyira,h mikor újra raktam a Windowst,úgye alapból ezzel a háttérrel bootol be...és kb. 38mp után látható volt újra az összes körvonal...egyből le kell cserélni és ennyi.
(Win10)
a pixel regeneráló helyretette hamar szerencsére és azóta semmi gondom vele...
most néztem meg a Víz érintése filmet UHD HDR verzió áhh össze se lehet hasonlítani az LCD-vel.olyan színek és kép van,h 1ből meggyőznéd magad a vételről! -
válasz
Faresz29 #11511 üzenetére
Én nagyon nagyon keveset nézek tv adást, szóval inkább semmit.. Ps4 pro megy rajta meg 4k film, én erre vettem és tökéletes. Nem váltanám le semmi másra. Ez a beégés is olyan, hogy ha véletlen ne talán előjön szólsz a szevíznek egy hét múlva hozzák az új panelt és 15perc alatt papírmunkával együtt ki is cserélik a házadba. De nagyon ritka az akinél ilyen hiba van, főleg h 17'-es modellektől felfelé, ugye mindjárt itt vannak az idei modellek.
Ha van valahol kiterjesztett garancia ami a gyári 2év garit hosszabbít az nagyon jó vétel!
-
-
-
so_ha
senior tag
válasz
Faresz29 #10353 üzenetére
"Mikor érhető el nálunk a C8?"
Az LG C8 márciustól, a többi 2018-as Oled modell júniustól elérhető. -
Batyops
aktív tag
-
rendon
tag
válasz
Faresz29 #9731 üzenetére
Nekem xbox one x van, de a lényeg ugyan az.
Én LG B7V-vel használom. Ennek az input lagja 21,6ms, ami tv viszonylatban, nagyon jónak mondható.
HDR játéknál már vegyesek a véleményem! Valamelyik HDR játéknál látszólag sötétít a képen.
Viszont az AC Origins gyönyörü, közel 4k, 3584x2016, Ps4-en kicsit gyengébb ez a szám, ott 2816x1584. -
törölt tag
válasz
Faresz29 #7003 üzenetére
A B7 talpának a hátulján nem éppen azért van az a kis hornyolt takaróelem, hogy azt kivéve be lehessen bújtatni alá a kábeleket? A Samsungom is hasonló talppal van, ott így működik, szerintem itt is. (Más kérdés, hogy falon van, úgy meg nem érdekes a dolog.)
(#7005) Rbert: Akkor sajnos tényleg szerencsétlen konstrukció.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Faresz29 #6405 üzenetére
Az ARC nem jó erre, majd az eARC fogja tudni .... MP-ből meg keret függő, ha jobbat akarsz, akkor pl. egy Dune Base 4K, ha olcsóbbat, akkor bármi más, de ne csak a rárakott logókra figyelj, hanem a valós tudásra is ....
Ren Hoek:
Az "algoritmutól" függ .... általában a skálázott kép "lágyabb" lesz, de ha csak simán 4x-ezed a pixeleket akkor (és elméletben) ua. vagy jobb is lehet .... milyen választ szeretnél még, ga ez nem elég .... ??(de általában nagyobb különbség lehet egy jó vs rossz képbeállításokkal rendelkező TV között felbontástól független, mint a "felskálázáson" agyalni ....
)
-
Joshi
titán
válasz
Faresz29 #1987 üzenetére
Neked kell eldönteni hogy megér annyit egy 55".os 4K OLED vagy sem. A képét meg tudod nézni egy üzletben is sőt, vásárlás után el is állhatsz a vételtől ha esetleg nem jönne be.
(#1986) envagyok Magyarország nem referencia semmilyen szempontból, szóval kár jönni a maszek tévé szolgáltatók minőségével és az átlagkeresetekkel. Az meg hogy neked mi volt a jó vétel az magán ügy, nem vagyunk egyformák. Te FHD-t vetted mert neked megfelel pont. A nézési távolságot meg ne erőltessük.
-
envagyok
veterán
válasz
Faresz29 #1982 üzenetére
http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
Te 2m-ről ugyan nem látsz 55 colon semmi különbséget fhd és uhd között még hibátlan nullás sasszemmel sem. Az meg nem életszerű, hogy 50 cm-ről vizsgálgatva veszel észre különbségeket.
Nekem a hálóban full 4k lánc volt (4k lejátszó, 4k 5.1 avr, 4k tv). Most a tv fhd lett, még lejátszható az uhd tartalom. Majd ha 80 colos uhd tv lesz elfogadható áron, akkor veszek újra uhd tv-t a hálóba, a nappaliban kb 140 colossal látszódna különbség. Ott kb 5 méterről 60 colon még a 720p és fhd között sem látok különbséget. Ez olyan mintha megvehetnéd ugyanazt az autót x millióért 250ges végsebességgel, fél x millióért limitált, 140-es maximális tempóval. Ki a fene venné a drága autót, mikor úgyse használja ki a tudását.
Persze lehet demókat nézegetni fél méterről, de az nem életszerű, nem arra használod.
4k anyag már van, lehet venni uhd Blu-ray filmeket, az más kérdés, hogy nagy részük fake uhd, múltkor is röhögtem a médiamarktban, mikor 4k tv-n 4k mechanic resurrection demó ment, és ott ájuldozott 2 hipszter, hogy azta... Látod? Ezért érdemes 4k tv-t venni. Nos a mechanic fhd-ben van masterelve, a filmek nagy része fake uhd,( és fake 3d is):
http://realorfake4k.com/
http://realorfake3d.com/Sokkal többet számít szerintem hogy a látható pixelekkel milyen képminőség jön össze.
Ledtv-n sose látsz igazi feketét, az max meccset nézni jó. Egy nap tesztelés után teljesen levest a lábamról az oled. Még a nappaliban lévő 60-as plazmánál is jobb (-igaz nem annyival, mint LCD esetén)10000 forintból lehet tökéletes uhd lejátszót venni, látogass el az S905 Amlogic topikba.
A telefonom is tud 4k30p-ben rögzíteni, de sokkal élvezhetőbb az 1080 60p. És nem azért, mert a 4k szar, hanem mert amatőr videózásnál jobb a 60p.
Tv adás szerintem 10 éven belül nem lesz 4k.
Olyan messziről fizikailag képtelenség különbséget látni
A 4k-nak hirdetett anyagok nagy része fake
(és nincs tapasztalatom, de szerintem a PS is sokkal folyamatosabb játékmenetet csinál fhd-ben)Szóval minek a 4k?
Egy újabb parasztvakítás,amit bekajált a nép -
törölt tag
válasz
Faresz29 #1602 üzenetére
Nálam az újracsomagolt tévé rendben volt (eMag). A csomagolás retkes volt és sérült, a távirányító hiányzott belőle, valamint a nyelv románra volt állítva, de a lényeg 100%-os állapotú, abszolút megérte volna. (Más kérdés, hogy én monitornak használnám, amire az ABL és IR miatt nem vált be.)
A gari miatt nem kell aggódni, elvileg be lehet regisztrálni az LG-nél a készüléket, és akkor jár a két év.
Simán lehet, hogy azért küldték vissza, mert az asszony megtudta mennyibe került és kiverte a balhét, vagy az illető a kiszállítás után jött rá, hogy a hó végén már nem jut rántott húsra, és kéne vissza a pénz. Vagy túl kicsi, túl nagy volt, esetleg látta az illető, hogy a tévéadás ugyanolyan retek ezen a készüléken is, vagy ott az én példám; egyáltalán nem biztos, hogy a készülékkel van a baj.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Faresz29 #1602 üzenetére
Kérdés, hogy MI MIATT van újracsomagolva.
EMAG-ban is volt hirdetve egy 55C6V, de azon állítólag csak apróbb karcok voltak, ráadásul nem a kijelzőn.
Az mintha 652e bruttóért lett volna hirdetve, az átlagár pedig 760e felett volt brutto a többi üzletben.
Tehát ott engedtek egy százast, viszont arra járt a 2 év LG-s gari. És teljeskörű tájékoztatűs volt már a weboldalon is a termék állapotát tekintve!Szerintem nem az újracsomizás a probléma ennél az E6V-nél,
- hanem az LG-s gyári gari hiánya
- ki tudja milyen cég/webshop árulja (Jófogáson? ??)
Vigyázni kell ezekkel a boltokkal.
Nemrég akartam venni (vettem is) egy EF 70-200 F.8 IS USM II-es Canon üveget.
Volt ahol 150e brutóval olcsóbb volt. Sima webshopban árulták, számomra ismeretlen cég.
Több éve léteznek, a webshop szerint nagy a forgalom.
Felmentem a Nemzeti Cégtárra és bepötyögtem a nevüket, kiderült, hogy a tavalyi mérlegükben 2,6 milliós nettó bevételük volt egész évben. A webshop szerint viszont többszáz százezres termékük el volt adva...Szóval nagyon kell vigyázni mire adunk ki 600e nettót.
Jobb kiadni 900e bruttót, mint beszopni 600e nettóval.Senkiben és semmiben nem szabad bízni, ha ilyen drága cucc lesz megvéve.
Részemről kicsomagoltattam az E6V-t az MM-ben is. Ugyanis láttam már téglákat csomagolva, de még faxpapírt is. Természetesen nem a Hülye vagyok boltban, de ettől még bárhol előfordulhat.
Kibontattam a cuccost, megnéztem benne van-e a TV és egyéb kütyűk, majd visszapántolták és vittem.
Kicsit furcsállották a srácok, de megértették.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest