- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
Tengri #70441 üzenetére
Ezek szerint akkor sima HHD-ről nem lehet rajta filmet nézni, ahogy eddig tettem? A Samsungon ilyen gond nem volt, mindent leadott HDD-ről USB-n keresztül. A Philips meg vagy el sem indítja, vagy ha mégis... nem tudom, mintha időkorlátos lenne, ha hosszabb filmet akarok nézni, a felénél leáll a lejátszás, majd tekerhetek vissza, ahol kilépett, és kétszerre talán leadja... Ez tényleg ilyen szar lenne???
Nincs másik lejátszó, amit telepíteni lehet rá és normálisan működik?
Amúgy pedig minek ennyi minden hozzá, ha meg akarok nézni egy filmet???
Nem elég csak a médialejátszó? Minek a NAS is??? Arra nem lehet rákötni a HDD-t USB-vel? Nem azért, de most eléggé meg vagyok csappanva anyagilag, elég volt a TV-t kifizetni, nem fogok tudni egyhamar 100K-t kiadni ilyenekre...
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tengri #69718 üzenetére
Nem láttam, hogy válaszolt volna valaki, így gondoltam, megosztom, hogy mind a 42"-os, mind a 48"-os változatot 1399 fontért lehet előrendelni nálunk (UK), a kisebbhez jár egy zajszűrős füles. Napi árfolyamon és 20 helyett 27 százalékos ÁFA-val számolva otthon ez nagyjából 635 ezer forintot jelent, ami ijesztően soknak tűnik még leírva is (errefelé június végére szoktak esni egy szépet a tél végén érkező friss modellek és elsősorban az LG-k).
-
sebgutkopf
őstag
-
polonic
félisten
-
Mankó
veterán
válasz
Tengri #31003 üzenetére
A Sony után ennyire nem. Valószínűleg a Sony algoritmusa jobban is mosta a mozgásokat és a régebbi technológia jobban elfeldte a képi hibákat. Plusz szerintem az is hozzá járul, hogy ugyanabból a távolságból a nagyobb képátló jobban kihozza a különbségeket, amelyek lehet egy 55-ös példányon nem is szúrnának szemet. Vagy csak túl érzékeny a szemem erre, mert haver csak pislogott, hogy én mit látok.
-
törölt tag
válasz
Tengri #17578 üzenetére
Ezt régóta lehet tudni. Engem a gyakorlat érdekel, főként ezek:
- problémamentesen működik-e a firmware-rel frissített erősítőknél (egyáltalán melyik kapta meg már)
- kell-e hozzá CEC (elvileg nem, mert az eARC-nak külön protokollja van és a HDMI Ethernet csatornáját használja) -
-
-
-
-
alaves
addikt
válasz
Tengri #16864 üzenetére
Nyugi a 7-es széria sokkal jobb, nálunk a Nickelodeon, ill a JimJam logó sem égett be, még hosszabb idő alatt sem! (7 hónap, kb 2500 üzemóra)
Amúgy én pedig heti pár filmért nem vennék OLED-et, szerintem akkor legyen jó TV-d ha használod is.
Egyébként pl. a Vampirina és Miles a jövőből OLED-en valami fenomenális -
törölt tag
válasz
Tengri #16058 üzenetére
C8-am van, a Dolby Atmos a saját hangszórókra vonatkozil, ne várj tőle csodát. Van demo ami alatt nagyon durva, hogy mennyire átveri a fület, de filmezésnél a mélyek hiánya nagyon kijön. TVhez képest viszont nagyon jó a hangja. Képmegjelenítés nekem teljesen jó, nem láttam még benne elmosódást, de nem is figyeltem. Viszont ami feltűnő lehetne, hogy ha droidos lenne... Gondolkoztam a Sonyn, de még a csúcskategóriás LCD is döcög, várják az Oreot, hogy majd jobb lesz(na persze, mint telefonon). WebOS viszont nagyon gyors, buggal nem találkoztam, a hangutasítás is nagyon jó %-ban működik. A tv külseje meg magáért beszél, szerintem a legszebb. Ja, és nem görbe.
-
Joshi
titán
válasz
Tengri #16073 üzenetére
Túl nagy különbségek nincsenek, de az biztos hogy a tesztoldalak szinte kivétel nélkül a Sonyt hozzák ki jobbnak mozgásmegjelenítésben. Ha azt vesszük hogy a többiben szinte azonos képességekkel rendelkezik az LG és Sony, akkor én biztosan a Sonyt venném. Viszont ott van az LG-nél az 5év gari ami azért nem rossz.
Ha rám hallgatsz akkor még vársz egy kicsit és a C8 olcsóbb lesz, talán még lesz 5év garis akciójuk is. Szerintem a Sonynak sokkal később fog mérséklődni az ára. -
törölt tag
válasz
Tengri #16073 üzenetére
Azt azért tudd, hogy az LG 5 év gondoskodás vasárnapig él. Illetve az 55C8 bár nagyon klassz tévé, szerintem igen drága a tavalyi 55B7-hez képest.
A korábbihoz - az ADVANCED HDR ugyanaz, mint a Technicolor Expert? Ez alapján beállítva a Technicolor Expert és Game képmódokat, Planet Erath II HDR-t nézve semmi különbséget nem láttam a két képmód közt C8-on. Lehet, hogy van különbség, de nem vagyok egy hatalmas videofil, nekem nem tűnt fel. Az igen, hogy a kép gyönyörű.
Csak egy órát nézegettem, és csak a Planet Earth II-t, tehát nem egy komoly tapasztalat, a semminél talán több. Korábban linkeltem az AVSForum topikját, szerintem ott találsz hasznos véleményeket/összehasonlítást.
-
válasz
Tengri #16073 üzenetére
Baromság...
Ezeknek nem kell hinni.
Ugyanaz a panel van mindkettőben, eget verő különbségek nincsennek és nem is lehetnek.
Ráadásul az LG általában többmindenben jobb, mint a Sony, a legtöbb review alapján...
Szóval pláne elgondolkodtató megéri e a Sony a nem kicsi felárat (általában, akciókat nem nézve egyik vagy másik oldalra)...Persze ez innentől szubjektív is, van akinek meg, a többségnek meg nem... elvégre Lambót meg Ferrárit is vesznek emberek.
-
sakal83
addikt
válasz
Tengri #16068 üzenetére
Tudom, hogy már írtam, de az LG 5 év garija miatt az LG mellett döntenék. Nüansznyi külnbségek vannak, de egy esetleges meghibásodás 2+ éven túl illetve atz LG jelenlegi hozzáállása esetleges beégés esetén akkora előny lehet, amely ilyen kis különbségeket leradíroz. A Sonynál, lévén, hogy nem panelgyártó, nem biztos, hogy a ilyen hozzáállásra számíthatsz. Kiterjesztett garikban pedig a biztosítók kizárják a beégést, így ne mtérítenek egy petákot sem. Azért nem félforintok ezek a TV-k.
+ ha eladnád mondjuk két év múlva akkor egy gari nélkülire nagyságrenddel fogsz kevesebbet kapni látva a beéégés negatív kampányt...
-
törölt tag
válasz
Tengri #16058 üzenetére
Ebben a kategóriában a legjobb vétel szerintem még mindig az 5 év garanciás 65B7, Euronicsban elvileg még van 750 ezer forintért. Ha fontos az interpoláció, akkor én a Sony 65A1-et nézném meg, Media Marktban most az is 750 ezer forint.
Az LG C8V és Sony AF8 kapcsán nézegesd meg ezt a témát.
(A többi mellett számomra egyáltalán nem szimpatikus az A8. Biztosan jó tévé, de a felsorolt négyből utoljára választanám.) -
AL
addikt
válasz
Tengri #15351 üzenetére
Szia ! Nekem ennél és a többi Panasonic tévénél is nagyon tetszik, hogy mélysége van a képnek kicsit 3D szerű ( jó minőségű műsornál ) és nagyon jók a beállítási lehetőségei . Tudtommal még 5 év garancia jár hozzá. Én azért választottam ezt a képminőségen kívül, mert nagyon stabil talpa van . A Sony A1 nagy helyet foglal a hátsó támasztéka miatt ( Nálam nem fér el ) és még egy droidost nem akartam, az LG B7 pedig egy kicsit ingatag ( a C7 már stabilabb ). Együtt nem láttam őket, ezért képminőségileg nem tudom összehasonlítani. Kerestem, de nem találtam összehasonlításokat, teszteket, róluk. Üdv.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Tengri #15351 üzenetére
Ár értékben az LG magasan, nekem összességében is, WebOSt nagyon szeretem. Képminőség szinte ugyanaz, panel megegyezik, Sonynak picit jobb a képfeldolgozása, de a 8as LGk már kezdik beérni.
Panát csak akkor vennék ha nagyon olcsó, gyenge smart rendszer, dolby vision sincs benne.
-
sb
veterán
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Tengri #14705 üzenetére
ez a legjobb üzlet politika, bár itt nagy pénzekről van szó, de képzeld el ha hirdetnek egy lapost 80 ért, 1-2 db van készleten, rendszerint a dolgozók közt elmegy, bemész reggel hogy van e, és azt mondják elfogyott, de van 100 ért egy hasonló, te mivel laptopért mentél nem fogsz gondolkozni, és megveszed, itt is ez a helyzet, csak nyilvan nem 20k a különbség hanem 100-200k, valakinél tuti be jön a dolog
-
sb
veterán
válasz
Tengri #14697 üzenetére
Egyébként ilyen nincs a fogyasztóvédelmi törvény alapján. Ha ki van rakva valamire az árcédula akkor kötelesek annyiért adni. Mondjuk ezt a szabályt többféle ár feltüntetése esetén szokták használni de itt is egyértelműen jó lenne szerintem ha te kiállított darabot akarsz megvenni.
-
törölt tag
válasz
Tengri #14677 üzenetére
A Media Markttal nem tudom, mi a baj. Máshol is csak a készlet erejéig tartanak az akciók, ezek a tévék meg már amúgy is kifutóban vannak.
A kávája a B7-nek is fekete, a peremén fut kötbe egy ezüst csík. Megértem, ha a C7 jobban tetszik (most már nekem is az tetszik inkább), csak olyat egy hivatalos forgalmazónál sem látni már.
Még egy-két hónap, aztán valószínű, B7 sem nagyon lesz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Tengri #14674 üzenetére
Ez tudjátok miért van?
"más budapesti üzletből sem rendelnek át csak a központi raktárból."
A (random szitokszó) értékesítők / üzletvezetők miatt. Ugyanazon üzletlánc boltjai sőt az értékesítők között is véres harc megy az eladásokért és a jutalékért.
Ha valamilyen módon sikerülne a készlettel mókolni bolt/város között... (Csak és kizárólag akkor ha ismersz fejeseket!). Akkor helyben fognak veled ordenáré módon beszélni... mert nem a bolt és a saleses kapja a jutalékos... és ki kell tolnia egy sz.ros TV-t, meg aláírni két papírt. Ez velem lejátszódott, és ezen okból kifolyólag nem teszem be többé a lábamat egyetlen - meg nem nevezett - üzletláncba sem, sőt elküldöm a búsba az inkompetens értékesítőket. A legalja mohó fajhoz tartoznak...
Pedig logikusan azt gondolná az ember, hogy egy üzletláncról van szó, és a vásárló az első szempont. Nagyon nem...
Ezért bíztatok mindenkit, hogy élőben megnézed, online megrendeled... és inkább a raktárosnak,futárnak adod a jattot, mint az inkompetens és hazug promotereknek/sales-nek.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
Tengri #14289 üzenetére
A jobb kezelhetőség... Jobb beállítási lehetőség, jobb smart. (Sony-nak például nincsen oled light beállítása,)
Nekem volt előtte 3 Sony TV-m is és az LG-től féltem, de nagyon kellemesen csalódtam benne.
Szerintem mindegyiket nézegesd, nyomkod meg személyesen és legyen saját benyomásod is...
Végül is mellé nem foghatsz... -
Gtaati
őstag
válasz
Tengri #13970 üzenetére
Helló!
Hát képmozgás megjelenítésben meg minimálisan képminőségre lehetnek jobbak, csak adott esetben az akár több 100 ezret nem ér, de ez személyes vélemény. ha egyforma áron vannak mondjuk valami jó akció keretében, ahogy Joshi is vette, akkor mindenképpen megfontolandó.
Számomra ami kiábrándító és személyes tapasztalat Panasonic St60-ról, ami szintén nagyon jó képminőségű, de a többi része meg a termék támogatás, firmware, okos rendszer appok, médialejátszó, hát finoman szólva is kritikán aluli. nem jött rá firmware frissítés az okosrendszert appokat mindent magára hagytak, igaz egy kifutó modellről beszélünk.... Pl. nekem volt majd 3 évig egy 55UB850V 4K IPS led-tv-m amire folyamatosan csinálta a firmwareket az LG, tehát nem csak addig volt fontos a felhasználó-vásárló míg megvette a terméket hanem utána is. Sokszor a mai világban az ilyen készülékeknél már nem csak egy terméket veszünk, hanem vele együtt szolgáltatást, támogatást is a gyártótól, jó esetben. Én ezt is nagy problémának érzem a japánok részéről, nemrégiben volt itt PH.-n egy Panasonic középkategóriás led tv teszt és amikor megláttam, hogy ugyanaz a médialejátszó van benne mint a sok évvel ezelőtti ST60-ban hát elszörnyülködtem, a Panasonic a szó szoros értelmében nem fordított egy centet sem arra, hogy fejlesszen a lejátszón, bővítse a formátumtámogatást, vagy a ritka ósdi kinézeten meg fájlok megjelenítésén változtasson. De ez már nagyon off, bocs érte!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest