Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
En ezt vettem Xiaomi-tol (Yeelight csinalja)
14K HUF volt.Egyelore meg nem raktam fel, szoba vilagitasra hasznaltam. Szerintem korrekten be lehet allitani a WB-t. Hidegfehertol a melegig. Lehet boviteni is a ledsort ha kell tobb, illetve szetvagni is.
Egy negativumot tudok, ciripel a tapja kulonfele frekvenciakon... amire erzekeny a fulem. Bar konnyen megoldhato, be kell rakni egy dobozba a tapot es mar nem is hallom.
[link]
Ahogy latom a Philips LED Hue kb duplaja, nem tudom mivel tud tobbet. -
Ren Hoek
veterán
válasz
proly01
üzenetére
Itthon/ vagy kulfoldon...
-CX a tavaly elotti.
-C1 a tavalyi (az utana levo szam az mindegy, valami apro kulonbseg van, hatlap szine vagy talp). Ha USA-ban vagy, vag UK talan ott mas a kod... de a TV es a panel ugyanaz.
-C2 az idei, de eleg dragan indult, es szerintem nem tud annyival tobbet. Mind a C1 es a C2-ben is EVO panel van mar, ami tartossabb (vagy tobb fenyerore kepes, csak a C szeriaban visszafogjak).Most jaratom be a 77C1-et 55 B7 utan... es baromi elegedett vagyok. Mellette van egy Samsung 65 S95B tesztelesre, es sokkal nagyobb. (Erdekes az 55 vs 65 kozott erzetre nem volt ekkora ugras, de ez lehet csak illuzio). Szoval jelentos kulonbseget fogsz latni...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Ez igy van... csak nalam volt kerdes, mert hely van boven a nappaliban... es ugye a QD-OLED meg mindig alapbol eleg magas aron megy, kedvezmenyekkel, adoval 2350$ itt a 65-os... a 77 C1-et meg 2500$-ert guritottam, szoval majdnem egy aron megy a ketto.
Nyilvan a C2/G2-vel ha osszevetjuk, akkor a Samsungnak jobb mar az ara kb. En szerintem viszont nincs akkora kulonbseg az OLED-ek kozott, hogy megerje a felar. Sem WOLED, sem QD-OLED fronton. Plane nem egy Sony A95K, ami brutal horror aron megy. Persze akinek nem szamit a best buy, hanem a legjobbat akarja, annak nagyon melyen a zsebebe kell nyulnia. -
Ren Hoek
veterán
Na hamarosan irok majd az S95B vs 77C1 temaban bovebben.
-Hat egyertelmuen a 77-es meret gyozott. Sokkal nagyobb a 65-osnel. Nyilvan ez trivialis, de egymas mellett a kettot latva brutal. Az QD RGB elonye szerintem nem jon ki a mostani atlagos HDR tartalmaknal. 1000+ nit-es demokat meg nem neztem, itt nyilvan a QD-OLED gyoz.
-Homogenitas jobb a Samsungnal... de en csak 5% szurke kepen lattam eddig. Normal filmnel eddig nem vettem eszre akkora kulonbseget Pedig a B7-emen egy nagy banding volt jobb szelen, szoval tudom mit keressek.
-Pink tinting egy minimalis van az LG-n, de a 77-esen en abszolut nem talaltam zavaronak, pedig nagyon feltem tole. Igazabol lehet csak foton jonne ki nagyon oldalrol nezve. Majd megnezem WBE vagy WBC van benne...
-Ami viszont erdekes, hogy a 24p mozgas mintha az LG-n jobb lenne TruMotion nelkul. Bar ez lehet csak az enyhe fenyerokulonbseg miatt volt. (FILMMAKER mod total mashogy van kalibralva. Persze ez relativ, es egysegenkent ugy is kulonbozik.. de itt ha csak out of box nezzuk, akkor sokkal masabb). Nyilvan a Samsungban eleg nagy fenyerotartalek van. Magasabb nitre masterelt anyagoknal, tuti kijonne a magasabb tiszta szin intenzitas. Pl termeszetfilmeknel. Leesik a malna a keprol, meg kijon a lava a parkettadra

-A WebOS meg mindig fenyevekkel jobb, meg a Magic Remote. Nem is ertem egy ilyen draga gepnel, miert nem alap az egereszos taviranyito.
Ribarszki kollegaval egyetertek, amiket o irt azt tapasztaltam en is, kalibralas nelkul persze. Mindenesetre tanulsagos volt, mindenkepp erdekes osszevetni a ket technologiat. Vegre lesz verseny. Ehhez viszont azonos aron kell kinalni a panelokat. Boven nincs akkora kulonbseg, atlag moziknal es sorozatoknal, mint gondolna az ember. Pl black crush. Nyilvan ha valaki az agykiegeto fenyerohoz szokott, annak a Samsung idealis. Nappal, vilagos szobaban is lehet a Samsung gyoz.
Mindezek mellett az 65 S95B tenyleg jo gep, 5-600K-ert siman megerne.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Ja igen ez egy ilyen aktiv kabel. Van sima rez HDMI-nel is ilyen repeater, ha hosszabb kabel kene. Azt nem tudom pl input lagot mennyivel noveli egy ilyen cucc, pl PC-vel osszekotve. Az teny hogy az optikai kabelek verhetetlenek savszelessegben es SNR-ben, interferenciaban barmekkora tavolsagban is. Csak ugye itt is pont az a gond, hogy a csatlakozonal at kene alakitani fennye az adatot. Ha valakit erdekel: A Thunderbolt is teljesen optikainak indult... de ugye mindig ott a dilemma, hogy uvegszal meg nem viszi at az aramot, ha tap is kene.
[link]Viszont elobb utobb szerintem lehet szukseg lesz valami rendes nativ optikai HDMI szabvanyra. Mondjuk 8K HDR 120 Hz
Addig foleg uzleti felhasznalasra hasnzaljak ezeket. Lakasban amugy sem kell 300 meter... de pont 9 meter felett kezd para lenni 4K-nal."Unlike optical cables, copper-based HDMI cables have issues with interference and length. The main issue here is going to be the length. If you want to transfer 4K video over a copper HDMI, you can only reach around 30 ft(9 meter). before you start having issues
With fiber optic, that distance maximum is absolutely smashed. A fiber optic cable can transfer data at a staggering 1000 ft (300 meter). For most home applications, this is overkill, and this is why for commercial use, fiber optic HDMI is often used. For those huge LED billboards and stadium screens, the source is usually too far away to reliably use copper HDMI.
If you want to use a copper-based cable at a distance of over 30 ft. you’ll need a repeater. A repeater, like this one (from Amazon), is fairly affordable and can work if you need to. But if you are running a cable over 30 ft., it might be a better option to go for a fiber optic cable."Valszeg maradok amugy a jol bevalt 3 meteres minosegi HDMI-nel, aztan a tobbi Tetris a PC-nel. Input lagnak is ez szerintem a legjobb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
No para, en meg itt picsogtam a Samsung joleti tengerentuli botlasairol feleslegesen - mikor otthon tenyleg gaz van/ vagy epp nem lesz telre... Plane ha meg erdok se maradnak egyaltalan...
Szoval tenyleg legyen ez a legnagyobb gond.
... brutalisak ezek az audio kabelek.
Mas topic mindenkitol:
Ha mar kabeleknel tartunk, ez a 10 meteres optical szerintetek megerheti? Active fiber optic szalas HDMI. Ilyen tavra mar gondolom az atlagos-dragabb HDMI sem tul franko. 4K/HDR-re. -
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
"😅 Ha elmondtam volna neki mindent a 30 év alatt, hogy pl egy hangsugárzó kábelt miért vettem 400K-ért, már elvált volna tőlem..."
"Azt kívánom, ennél nagyobb gondod soha se legyen az életben!
"Viccen kivul, mibol van egy ilyen kabel? Iridiumbol?
Vagy Szuz Maria gyemant berakasos fux? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Meg arra gondoltam mint tipp, hogy ilyenkor erdemes fenykepezogeppel tesztelni. Akkor ki lehet kerulni a szem atvereset.
DSLR-el szoktam, de ma mar barmely telefonban van Pro mode. Siman manualisba kell rakni a WB-t, az expot, ISO-t es a rekeszt, es osszevetni a ket fotot. (Nyilvan kozotte kint kell hagyni az huzamosabb ideig az abrat) Ha ket foton is lathato a kulonbseg, akkor tenyleg a panel csinalja.
A ghostingot pl igy teszteltem... ilyen WB valtozasokat szerintem az agyunk es a szemunk auto-WB-je okozhat csak, ahogy fentebb irtam.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Csak leírtam, itt US-ben sem megy minden olajozottan. A Fedex/UPS/Amazon Prime az tényleg király, de vannak ugyan úgy rossz tapasztalatok is futárcégekkel. Gyakran az ügyfélszolgálatok rosszabbak mint otthon. Legalább 3x telefonáltam valami félkoreai-indinglish nyelven, mire totál nem történt semmi. Azért volt fontos amúgy, hogy időben kijöjjön, mert így csak 1-2 napom lesz tesztelni őket egyszerre (Aug 13-ig visszaküldhető még a másik)
Pedig már bekészítettem 3 TB tesztanyagot a hétre. Sajnos így minimális időm lesz és kevés infót tudok majd megosztani. Bár Ribarszki kolléga már leírta a tapasztalatait.Persze first world problem...
...
Miközben Magyarországon apuék még épphogy tudtak venni egy köbméter tüzifát 1 hónapja, extra áron...ha esetleg Putyin elzárná a gázt. Na meg készülnek a 800 Ft-os októberi benzinre, és 500 Ft-os Euróra és 2000 Ft-os kenyérre. Ez a szopás, nem a WOLED és QD-OLED öszzevetése. -
Ren Hoek
veterán
válasz
koadam777
üzenetére
Nem,
Ez a latorendszered adaptacioja. Mindenkinel igy mukodik. (Ezzel is foglalkoztam anno)A feheregyensuly egy nagyon erdekes tema amugy, rovid tavon elkepesztoen gyorsan korrigalni kezd a latorendszer. Ezert csaloka a WB beallitasa sokszor. Ha egy erosen Warm settinget nezel egy ideig, utana a Cold brutalis kulonbseg lesz. Az agy a valtozasra nagyon erzekeny, es kiegyenliti mindig a latottakat.
Valamennyi plaszticitas lehet hosszutavon is van, konnyu hozzaszokni a fenyerohoz, vagy egyes WB beallitasokhoz. Onnantol ido kell, mire atallsz egy masik beallitasra es megszokod. Utana az lesz a termeszetes.
Erdekes kiserlet pl, allitsd a telefonodat meleg/szemkimelo modba, a TV-t meg hidegre. Ha egy ideig a TV-t nezed, utana szinte fosbarnanak fog hatni a telefon WV-je. Forditva meg a TV lesz hideg.
Masik kiserlet:
Mindket szemedet csukd be, es a telefonod zseblampajaval vilagitsd meg a bal szemhejadat. 20 masodpercig.Nyisd ki a szemeidet, es nezd a TV-t. Majdnem kettoslatasod lesz! Az egyik szemed brutalisan leszabalyozza a fenyerot es a white balance is jeghideg lesz, annal amelyiket megzseblampaztad.
Ezt lathattad a piros tesztkepnel is. Az egesz latorendszerunk dinamikusan alkalmazkodik folyamatosan.
-
Ren Hoek
veterán
Na ugy tunik a 77C1 melle jon egy S95B QD-OLED is tesztelesre. Lesz par napom.
Kivancsi leszek. Bar eleg merges vagyok a Samsungra. Juli 29-en rendeltem... Aug 4-re volt a szallitas "expected". Miutan kifizettem, egybol Aug 8-ra ugrott. Megprobaltam Cancel-ozni, de nem sikerult mar. Az ugyfelszolgalat eleg hulyere vett, azt igertek megoldjak 4-ere. Cancelozni nem lehet, csak ha fizikailag nem veszem at a futartol (Ez is milyen buta megoldas)
Nem csinaltak vele semmit... Ma 8-a, egesz nap vartam 9tol 13-ig, mert csak ilyen gyoker idoablak volt ..., es a futarszolgalat is atvert, kiderult irtak egy mailt (semmi nem jott es a honlapon is 8-a szerepelt), hogy 3 napot kesnek.
Ennek tetejeben meg egy napra ra ujra visszaallitottak a -77K HUF akciot.
tehat meg tobbe is kerult boven. Igy mar alig olcsobb mint a 77C1.Ehhez kepest az Amazon Prime zsenialis volt az LG 77C1-el, par nap alatt kihoztak. GPS-en pontosan mutatta hol jar az auto es mikor kanyarodik be az utcaba, mint az Ubernel. (Egyebkent is van night szallitas, ami azt jelenti, hogy ejjel megrendeled es reggelre ott van a cucc az ajtod elott.)
Na majd en is irok par sort a kettorol. Foleg panel homogenitas es a tinting az ami erdekes. Ennyi penzert mar muszaj osszevetni a ket panel techet... de mindenkepp az LG fele huz a szivem es a 77 col tobbet fog erni 65 colnal, alig dragabban.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
REauditor
üzenetére
Ezen ne izgulj. Valakinek még a fém hátlapban és a teljes panelban is van egy kis csavarodás :) Nekem B7 nem teljesen sík az biztos. Pedig vigyáztam rá felrakáskor.
Ilyen méretben már tényleg nehéz megoldani ennél az anyagnál hogy tükörsima legyen, minden OLED/polimer/antireflex stb réteg.
-
Ren Hoek
veterán
Mivel a QD-OLED-ben nincsen benne White subpixel, ezért az RGB pixeleknek sokkal nagyobb kakaót kell tudnia, főleg HDR Peak közelében, vagy egy fehér világos jelenetnél.Ezt úgy tudja, hogy nincs benne klasszikus színszűrő (mint az LG-ben) hanem minden subpixel kék OLED anyagból van. A red és a green subpixeleket pedig kvantum-dot réteggel érik el, aminek a hatásfoka maximálishoz közeli.
Viszont mivel nincs benne LG féle W subpixel, ami rásegít a fényerőben, ez már el is viszi az előny nagy részét. Egyébként meg a kék OLED mindig is a legérzékenyebb volt a beégésre, és itt minden subpixel kék. Persze javítottak rajta az idők során... és ugye az LG fehér pixelei is kék-sárga OLED anyagból vannak szendvicselve.
Egyébként a zöld/pirost előállító kvantum-dotokhoz sokkal ideálisabb lenne a nagy energiájú UV tartomány, de ugye muszáj kéket használniuk a kék subpixel miatt. (Meg UV OLED nem is tudom van-e, és ha lenne is arra kéne QD)
Tldr: Lehet beégés tekintetében nincs akkora előnye még a QD-OLED-nek, és a fehér fényeknél csutkán megy az RGB... amíg az LG-nél ilyenkor már rég bekapcsolt a W subpixel.
A WOLED-nél szinte lehetetlen beégetni pl a fehérebb logókat. Több ezer óra alatt sem. -
Ren Hoek
veterán
Mint az autókban a km óra, vagy elhiszed vagy nem.
Lehet a szervíz ki tudná olvasni a logot, ha létezik ilyen. Egyelőre semmi infó nincs róla, hogy ha létezik, ki tudják/ki akarják olvasni pl a szerviz menü mókolgatás naplóit.Valószínűleg igen, de ezt már tényleg csak a szerviz látja.
-
Ren Hoek
veterán
Valaki tudja esetleg, S95B-nél van-e ASBL, és kikapcsolható-e? (Nem keverendő az ABL-el)
(Monitorként-TV-ként.folyamatos elsötétedés konstans jeleneteknél). LG-nél mai napig buta algoritmus. Sötét filmjelenetknél mozgóképnél is bekapcsolódik olykor. Nekem ki kell lépni az asztalra és visszajön a fényerő. B7-nél még....
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez lényegében azt jelenti, hogy tiszta színeknél a WOLED-nél már bőven 100 nit alatt rákapcsol a W subpixel? Pl egy lángnál? Főleg a Red tűnik gyérnek a WOLED-ben.
Akkor már az SDR-ben is kéne szemmel látható különbségnek lennie az RGB vs WOLED között? Akár klasszikus régebbi filmeknél? Persze gondolom ritkán van csak 100 nites red a képen.
Cica vigye el, most már lehet berendelem az S95B-t. Szemmel akarom látni a WOLED mellett
July 31-ig akciós. -
Ren Hoek
veterán
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Többek szerint ha a kalibrált képet szereted akkor a WOLED és az RGB között nincs akkora difi átlagos HDR filmeknél sorozatoknál.
Demo anyagoknál igen, meg esetleg képről leugro málna, meg vulkán...de *hétköznapi contentnél lehet inkább az elektronika boostol rá és nem a panel miatt van. Vincent tesztelgette ezeket.
Persze egy 4000 nit-re masterelt anyagnál kijön biztos az atomvörös lávánál.
Gamingnél meg az LG-nél akkor a labda.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez igaz a 77C1 vs. S95B-re is? Mármint a HGIG és a dinamikus tone mapping.
A színátmenetek közti difi mennyire észrevehető egyáltalán? Alapvetően a kalibrált kép felé húz a szívem és abszolút nem érzem szükségét 1000 nit-es csúcsfényeknek. Mindenképp tervezek PC gamingre is... és lenne lehetőség egy S95B-t összenézni, csak macerásnak tartom (és ezt a visszaküldözgetést gyűlölöm, rossz érzés). Meg ez a 77 vs 65 col eleve lehet el is dönti...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Na erre kíváncsi leszek mint mondanak majd (mármint a sötét effektre).
Az LG-nél milyen OLED fényen nézed HDR-ben? Dinamikus kontraszt be van kapcsolva? Ha sikerült nagyrészt összehozni a két képet, akkor a Black level tuti jó.
Nekem itt Vhiktor és a többiek segítettek belőni a B7 HDR-t, végül megszoktam az alacsonyabb OLED fényt, ami elviekben közelebb van a kalibrálthoz. Most pont rákötöttem egy mások HDMI-re és ott brutál világosnak tűnt (pedig eleinte így néztem). Szóval lehet out of box közelebb van az S95B a kalibrálthoz, de majd kiderül.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat segített a "home review"-ed.

Jövök egy szívességgel. Ha Nálad a B8 és az 65 S95 között nincs akkora brutális leugró különbség, akkor maradok a 77C1-nél. Kb $2200 lenne a 65 Samu akciósan, LG meg $2550 volt) +Most egy B7-et nézünk, amit anyuék örököltek tőlem
én még ennek a peak fényerejével is bőven megvagyok elégedve. Sőt picit bántja is a szememet a HDR néhol.Egyedül a tinting meg a panel homogenitás ami vonzó az RGB OLED-nél.
Még egyet megnéznél? Az S95B-n mennyire látszik az az anti reflex réteg? Tesztvideókban látszik durván, ha felkapcsolnak bármilyen belső fényt a szobában, kb elszürkülnek a feketék. Nappal szórt fényben látszik?
+ köszi a fórumtársaknak is.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Vodafonnál egyelőre nem tudnak vele mit kezdeni. A B7 nem eszi meg sehogy sem ezt a CI-t. Elvileg majd küldenek szerelőt ezer év múlva...de le van dögölve az informatikai rendszerük.
Addig is valakinek nincs erre ötlete? Használ valaki ilyet?
EurosportPlayer 4K-t tudja elvileg, de sajna az LG Content store-ban egyáltalán nincs ilyen app. Chrome-ból nézem, de elég ratyi a minősége a stream-nek. Ráskás a "Live" logó is. Pedig stabil 90 mbites a net. Ez még HD is épphogy..."Can-I-stream-Eurosport-in-Ultra-HD?"
[link]Vagy ez lehet nem a Playerre vonatkozik?.
-
Ren Hoek
veterán
Hey, láttam írtátok páran legutóbb hogy van S95B és mellé egy LG OLED is (9-es széria pl)
Majd írtok pár személyes tapasztalatot melyiket tartottátok meg?
Sylex és Ribarszki elsősorban

(Csak azért mert lehetőségem nyílt egy elég akciós S95B-re és most agyalok rajta... 77-es C1-et még nem raktam fel... lehet ez már túl nagy is lesz ide)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
bnorci71
üzenetére
Jó is, hogy feljött ez a CI téma. Ősrégi LG 42 colos LCD-n tökéletesen megy az akkori UPC-s CI. 10+ éves.
LG B7-et meg akartam anyuéknak csinálni... felismeri, infó is lejön, de "Please wait for authentication" órákig. A kódolt csatornák nem jönnek be... pl Eurosport HD-t akartuk nézni.
Holnap betelefonálok a Vodafonnak. Tuti adnak valami újabbat.
Egyébként ha két CI kártya lenne, az legutóbb még +1500 volt havonta
szemétség. -
Ren Hoek
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Ez a Raben horror ilyen áru cuccnál akkor...
Ehhez képest a US Amazon (nem vagizni akarok vele)...de ég és föld.Az Amazon Prime rohadt jó, éjjel rendeltem egy routert... és éjszakai szállítással reggel ott virított az ajtóm előtt. Rakás cuccot rendelünk melóhelyre és van ami aznap, vagy éjfélre már kint van/ hétvégén.
A LG 77 C1, órára pontosan jött. Azon belül a A GPS-en láttam az Amazon appon hol jár a futár autó... Közben chat-elhettem velük. Láttam ahogy befordulnak a térképen az utcába, és hány stop van még, meg ETA. Pont mint az Ubernél. (Azt is jól elültdözték a taxisok Mo-ról... pedig baromi jó szerintem). Futárcégeknél szerintem totál hasznos ez GPS tracking. Hiába pusztuló nyugat (bocs)

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Eddig nincs dokumentalt eset, hogy valakinel megneztek a logot (mar ha van log). Ha meg visszaallitod mielott jon a szerelo akkor tuti nem lesz gond. Esetleg akkor ha befingik a panel, es nem tudod visszaallitani, mondjuk az ASBL-t... de meg akkor sem hiszem, hogy foglalkozik vele a szerelo.
Persze Viktor mondja jol, mindenki a sajat felelossegere csinalja a mokolast. Mondjuk ha valaki 500 orara kinthagy 100% OLED fenyen egy nagy piros logo-t, akkor az sanszos hogy valami nyomot hagy... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Raadasul ez szerintem nem is segit a beegesen, pl film eseten. Kizart, hogy egy inhomogen filmnezes beleegessen barmit is.
Legfeljebb azert rakhattak bele mert ugye vannak userek akik PC-nek hasznaljak, es siman otthagyjak bekapcsolva orakig az asztalt. Ilyenkor mondjuk valamivel csokkenti a konstans tartalom terheleset. Ha elsotetedik a kijelzo.
Csak szerintem ahhoz meg bugos es eleg buta, hogy egy alig mozgo jelenetes filmet konstanst tartalomnak nezzen. Raadasul meg sotet is...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Koszi mindenkinek, akkor sajna szombatig varhatok. Mindenki nyaral. $60 extra lett volna az osszerakas, es nem szeretem ha a lakasomban mokol ket idegen. Persze asztalra vagy falra 100% hogy nem mernem felrakni egyedul... az 55-osnel is majdnem baj lett belole. Beparaztam nagyon, hogy meghajlott.
Gondolom akkor a parkettan se allitsam fel egyedul a talpara. Az is ket emberes, nem? 55-osnel azt meg megoldottam lazan, csak a butorra felemeles volt horror. Majd nezek unboxing videot, de jobb az ovatossag.
-
Ren Hoek
veterán
Persze ez tiszta sor, csak akkor is ott volt a FOMO, meg hogy rosszul dontottem. Amugy en nem gondoltam, hogy ez bug... hanem hogy egy stabil akcio hosszu tavra.
Amugy az becsuletes, hogy kiszallitjak. Valoszinuleg eszrevettek a sales osztalyon, hogy kb felaron mennek a TV-k.
-
Ren Hoek
veterán
Koszonom, mara ez a legjobb hir szamomra
Egesz nap emesztett a FOMO, hogy lecsusztam a kupongereblyezos cuccrol. Most mar nyugodt szivvel veszem at holnap a 77C1-et.
Szerintetek egyedul neki merjek allni osszerakni? Holnap egy cimbi sem er ra, Del-Koreai asszonypajtast meg nem adnak hozza most kapcsolt termekkent. Egyelore csak a foldon, nyilvan nem allok neki emelgetni TV allvanyra.
B7 55-ot meg egyedul raktam ki, kicsit para is volt felrakni az asztalra. Nem sokon mult, hogy felborulok vele
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Uhh, most nezem en is.
585K-ra jon ki ezzel a 3 kuponnal. Az kb majdnem egy 65C1 ara... Igy viszont elegge megeri. Samsung elkenyeztet benneteket
barmennyire is lehet ekezni. Sajna USA-ban nincs, csak 30%-al tudtam lecsokkenteni a Samsung Educator programban... Igy $2354 lett volna vege AFA-val (942K HUF). Maradt az LG 77 C1 $2600-ert AFA-val. Az LG panelcsere program meg szerviz azert barati.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Bocs hulyeseget irtam... NGS= Next Generation Sequencing. (DNS szekvenalo modszer
... sokat dolgoztam mostanaban)TNG-t akartam irni, abbol az 1080p-t neztem, a felujitottat. Az urhajot meg tobb effektet megcsinaltak rendesen. Igen eszreveheto, de annyira nem zavaro. Pl a bolygok eleg low quality-k az Enterprise-hoz kepest. Ugyis inkabb a story a lenyeg.
Voyagert akarom meg vegignezni, remelem az letezik jobb felbontasban... Ugy tudom meg celluloid filmre vettek fel, csak az effektek SD-ben voltak. A TNG-nel is ez volt a gond, latszik hogy filmre vettek fel, amit lehet szkennelni akar 4K-ban is... de az effekteket ujra kellett csinalni.
Viszont ha nem filmre forgattak hanem SD videora, akkor remenytelen felujitani... -
Ren Hoek
veterán
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Koszonom, pont ezt a kerdest akartam feltenni
B7 55 colrol, Akarok egy 77 C1-et venni a heten, de paraztam, hogy a regi SD gyongyszemek majd ocsmanyok lesznek. Bar a legtobb megvan 1080p-ben, pl a Star Trek NGS-t nezem most. 4:3 se zavar. Ugy is a kontent a lenyeg. -
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Hasznald ugy ahogy jolesik.

Nyilvan erdemes probalkozni kulonfele beallitasokkal... mert erdekes szerkentyu az agy. Alkalmazkodik.Pl en 70-80-as OLED fenyen kezdtem, fel sem fogtam, hogy kepesek itt 35-os fennyel nezni a filmeket. (SDR-t)
Aztan a HDR miatt (mivel az 100-as OLED fenyen is altalaban sotetebbre van fenyelve, mint az SDR "erzetre", meg ha a peak fenyek meg is vakitanak). A kalibralt kep is sokszor sotetebbnek tunik mint a standard mode.
Kesobb fokozatosan mentem lefele, hogy mit bir el az agyam meg a szemem. Nem is kellett sok ido, es adaptalodott az agyam. Beraktam a regi magas fenyeros presetet, es beleegetett a fotelbe az a fuzios napkitores
Fogalmam sincs hogy birtam majdnem csutkan nezni az elejen. Persze forditva, a magas fenyerot is meg lehet szokni. Egyaltalan nem biztos hogy a szemeddel akkora gond lenne fenyerzekenyseg teren.Viszont mivel a sotetebb kep altalaban kozelebb all a kalibralthoz, emiatt ugy gondoltam azt erdemes megszokni - mert arra gondolt a rendezo.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Majd ird meg hogy dontottel. Hamarosan juli 1 es koltozok... nappaliba most mar kelleni fog valami egermozi. Nagy varomanyos volt az A95K nekem, de szerintem nem eri meg az arat.
Brutalisan tularazott, a downside-ok mellett.
4000 dollar A95K 65 col
2700 dollar G2 65 col
2600 dollar C11 77 col
Tudom nem egy kategoria, de a G2 is tularazott
Ramegyek inkabb a kepatlora es meg RTX 3070 is kijon melle, meg egyebek. -
Ren Hoek
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Multkor mar vagtak rajta Samsungek 300 dollart. (2700 dodo volt a 65 colos)... A Sony meg horror aron megy majd...
Elvileg a Samsungnak sikerult optimalizalnia a gyartosorokat es sokkal jobb lett a kihozatal. Emiatt vaghatnak arakat... de hogy mennyit?
Az inflacio tenyleg brutal, es ugye a forint rendkivul ramaty allapotban van a dollarhoz kepest, de az Euro is 400 Ft lassan. Kar hogy nincs fix hatosagi aras OLED, mint a benzin, liszt meg a farha

(*77 C1 akkor mar ebben a kategoriaban. 2600 dodo + 7% afa) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kosz, nem neztem meg meg, mert elszakadt a fulesem.
Most beletekertem es tenyleg. A Samsung magasabb peak luminence-t tud heatsink nelkul.
LoL.
Alapvetoen a 950 nit total nem zavarna, de maga a cucc 65 colon 4000 dollar. Ami viszont mar luxus szinten is tularazott. Akkor erre sincs sok ertelme varni. 2500 dodo egy 77 C1. Verhetetlen. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csak szerviz remote-al tudod megnezni, de nincs jelentosege. Valosziluleg szinte biztos EVO panelos a gyartas miatt. Birni fogja a gyurodest.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Kisszaboo
üzenetére
Persze az teljesen mas, ha a csucsot akarja valaki megfizetni, vagy a premium szolgaltatast.
Igen, van amikor az ar/ertek arany az utolso szempont. Kulonben a luxus premium high-end termekek se mennenek el. Szoval a tularazas is relativ, mert csupan attol fugg, hogy mennyit akarnak belole eladni, es mennyi ra a kereslet. Valoszinuleg majdnem total mindegy hogy 1.5 milla vagy 3 milla az ara. Ilyen szempontbol mar lehet megvarnam az A95K-t, mert most az az extra premium heatsinkes QD-OLED. Ehhez mar nem biztos, hogy feler egy Pana JZ2000 mert csak "ciki" WOLED. Hiaba vilagit jobban, csak megtolja a feheret izombol.
Persze varjuk meg a teszteket, de amugy az RGB QD-OLED-ek azert nyakara fognak lepni az LG paneloknak. Az tenyleg egy teljesen uj tech, es nem csak egy LG panel + jobb chip.
-
Ren Hoek
veterán
LG B7-en jatszottam a retention-el. Ott par masodperc is meglatszik meg feher negyzetnel. Mondjuk valos korulmenyek kozott soha nem jott elo. Esetleg jateknal?.. de csak ha 10% szurke felulet jon utana. Na meg mar a C1-ben is a deuteriumos EVO panelt rakjak, aminek jobb a hatekonysaga.
#73418Zolibá69
Ez akkor jott elo, ha masodpercekig kintmaradt egy nagyon fenyes logo. Utana szellemkepkent ottmaradhat az a folt... de ez a modern paneloknal szerintem mar nem eszreveheto jateknal sem - ha nem keresed nagyitoval. B7-nel meg esetleg, ami egy 2017-es vas volt. Nyilvan tesztabraval minden elojon ha kinzod
... de ja, nem azert vettem, hogy 10% szurke ablakot nezegessek rajta. -
Ren Hoek
veterán
Mivel a panel ugyan az benne, igy ha rendesen kalibralt mindketto, akkor nem szabadna akkora kulonbsegnek lennie kikapcsolt kepjavito eljarasokkal. Valamennyit biztos szamit a panel elovalogatas, (pl homogenitasra, "fine tuning"-ra) illetve a heatsink a peak fenyeronek - ha van rajta. A tobbi csak kepfeldolgozo procin mulik meg a firmware-n. Legtobbe ez kerul.
Szoval azt is kell nezni, hogy mi a felhasznalas celja? Ha out-of-box, akkor biztos a Pana jobb.
Viszont az arazas tenyleg extrem, ha jol latom 3400 GBP (1.5 milla 65 colert). ez tobb mint a duplaja.
Annak eri meg, akinek egyaltalan nem szamit 1.5 milla es 600K kozotti difi. Ha kalibralva van mindketto, az osszes kepfeldolgozo cucc nelkul, az is mas... es meg mindig ott van a 77 LG C1 kb 1.1 millaert. Ott mar erosen elgondolkoznek, hogy a kepatlo tobbet er. -
Ren Hoek
veterán
Na Samsung S95B mar elindult lefele:
65 col: 2200 USD -> 2000 USD
65 col: 3000 USD -> 2700 USDJot tesz a piacnak egy kis verseny. Foleg G2 ellen.
C2 65 col: 2300 USD
C1 77 col: 2300-2400 USD ... meg mindig ez a Bestbuy. -
Ren Hoek
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Igen ez kicsit csaloka...
A fenti abra szeromtem sima AMOLED egysegekre vonatkozik... nem WLED es QD-OLED-re.
Ilyen modon nem igazan fair osszevetes.A WLED-ekben az atlagos felhasznalas biztosan nem tesz kart a teljes panelre nezve (lasd, az also felso sav nem lesz vilagosabb egy ido utan, ha csak 21:9 filmeket nezel. Ha lassabban is oregszik, azt az elektronika beallitja... de mivel 0-200 nit kozeleben megy, igy ez nem gond)
Persze 600 nitet mar lehet bele lehetne egetni 1000 ora alatt. (kep alatt 600 nit /3 ora/day volt)Viszont ez nem realis felhasznalas, hogy ugyan az a felulet napi 3 orat megy peak fenyero kozelben.
#73303junior19
Ezert irtam, hogy "altalaban". Attol fugg mennyi elteres volt a panelben, es hogy az adott gyarto hogy kalibralta az adott 'Filmmaker' modot.. Az viszont egeszen biztos, hogy a kalibralt kep teljesen mas lesz a vegeredmenyben, es szemmel biztosan lathato. Mar nagyon kis kulonbseget eszrevesz az emberi szem. Mivel a valtozasra erzekeny a latorendszerunk, ezert mindig egymas melletti/ egymas utani osszevetest nezzuk. Igy mar egy apro kontraszt/white balance kulonbseg is kitunik. Nem csak muszeres difi. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Krx-el egyetértve, szerintem is jó a site! Várjuk az újabb videókat
Amúgy igen, kb a kalibrált kép és a nem kalibrált között általában akkora a különbség, mint a Filmmaker vs. Standard mód között.Ezt bárki észreveszi, szó sincs arról, hogy csak műszerekkel kimutatható. Az emberi látórendszer durván érzékeny az ilyen eltérésekre. Igazából egymás után nézve egy nagyon apró különbséget is detektál az agy. Tehát a kalibrált és a nem kalibrált között brutál nagy a különbség.
Aztán persze adaptálódik az agy. Mivel mindig a változásra reagál, így egy kalibrált kép után visszakapcsolsz Standarba, és kidurran a szemed, hogy hogyan bírtad ezt a műfost nézni idáig. Fordítva is igaz lehet, eleinte a kalibrált kép tűnhet furcsának, amíg nem adaptálódik az agy. Ez csak attól függ mennyire durván tértünk el tőle. Pl brutál túlszaturált,+ 100-as OLED fény után meg kell szokni a kalibrált képet.
A Samsung S95B erre játszik, Filmmaker módban túltolt színekkel és brightnessel. Persze hogy satnyának tűnik mellette egy LG... csakhogy egy studio kontroll monitor is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Edit: Ha megoldodott akkor semmi, ha nem akkor ASBL okozza
Pedig nem uszod meg a szervizmenut. Ez ASBL bizony. Ha hosszabb ideig statikus tartalmat erzekel, szepen visszaveszi a fenyerot, majd radobja- ha mozog a kep. Csak neha rosszul meri fel a helyzetet.
Igazabol kb semmi ertelme nincsen, mert a beegest nem akadalyozza meg, csak bosszanto, mert neha sotet statikusabbnak tuno tartalomnal is bekapcsol. A B7-ben is neha neha eszrevettem de a C1-eknel agresszivabbra vettek.Pont mondjuk a logok es a satikus elemek beegese ellen nem jo, mert ott folyamatosan mozog a kep es nem kapcsol be. Pl nezed a Duck TV-t, akkor sose ut be az ASBL.
Legfeljebb arra valo, hogy PC modban ha otthagyod akkor elsotetul... de film kozben total semmi ertelme statikus jeleneteknel - mert 100% hogy nem lesz kumulativ terheles egy filmtol!En tuti kikapcsolnam, de persze sajat felelossegre - mert tudom hogy nem hagyom ott 20 oraig 100 OLED fenyben PC modban. Ez kb ilyen userekre talaltak ki.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
A B7-es eraban meg beegett egy piros logo ha 500 orat neztel tevet pl.
... de ez akkor volt, lehet mar tobb ezer oranal tartunk.
Az igazsag az, hogy sokakat itt azert nem erint, mert soha nem nezunk TV-t, csak filmeket meg sorozatokat logok nelkul. A 21:9 filmekkel eselytelen beegetni normal hasnzalatnal, soha nem fog annyit oregedni a panel, hogy meglatszik a ket csik alul felul. Ez bizonyitott kb. PC-nel startmenu talcat elrejtem, meg neha hatteret valtok. Ikonokat arrebrakom... Jateknal meg sosem jatszottam 100 oranal tobbet semmivel.
Persze akinel a konyhaban 24/7 megy rajta a Muzsika TV logoval, ott elofordulnak dolgok
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ja igazabol csak arra gondolok, hogy az RTINGS szerint sikerult bekalibralni. Viszont a HDTV Vincentes tesztben meg nem ugy nezett ki.
Lehet akkor bekapcsol a "kalibracio detekcio" de csak 10% ablakban. Utana meg tok mashogy nez ki - amit Pumba is irt.
Erre voltam kivancsi, hogy szerinted akkor be lehet egyaltalan kalibralni az S95B-t? Gondolom meg nem jart a kezed alatt, csak irtad hogy lehet fog. -
Ren Hoek
veterán
Viszont kivancsi lennek Vhiktor velemenyere... akkor most megis bekalibralhato? SDR-re azt irtak pontos out-of-box... kalibralva meg 9.5 pont.
[https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95b-oled#page-top]
-
Ren Hoek
veterán
Mondjuk a tesztben meg pont azt irja, hogy nincs benne polarfilter, es ezert mar egy kis szort feny is meglatszik rajta. Mert amugy fotozasnal is a visszavert szort fenyeket szuri ki, pl vizfeluletrol a tukrozodest. Fene tudja mar...
"Since it lacks a polarizing filter, blacks appear raised and the TV has a slight pink tint to it if there's even a bit of light in your room. To enjoy this TV to the fullest, you really need to be in a perfectly dark room"
Itt is azt irja, hogy nincs benne polarfilter:
[link]This would be the other big “defect” found so far: due to its pixel structure and front emission (Top Emission) with the Quantum Dots, the panel may not have a polarizing filter. The polarizing filter helps eliminate light reflections. Much of the light we see is bounced light, reflected from different surfaces. What a polarizing filter does is reduce the light it captures that comes from these reflections.
Itt meg azt, hogy anti-glare:
[link]
It has nothing to do with that, in fact we leave you below a photo with the lights off so you can see for yourself that black is still pure black. That perception of gray when there is light is given by the anti-glare filter used by Samsung in its new QD-OLEDs.. A light polarizing filter very similar to the one used by Panasonic in its veteran plasmas. -
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Amugy a polar filter itt is kijon erosebb ambient lightnal: Annak a menunek feketenek kene lennie...
Nem tudom pontosan milyen szort feny amit igy ver vissza az a reteg.. Vincent szerint ez a QD-OLED sajatossaga, es kell hozza, vagy maganak az antireflex retegnek a resze.
Latni kene eloben milyen egy vilagosabb nappaliban, vagy felkapcsolt lampaknal. Valoszinuleg hatter LED-nel amugy nem jon ki.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
rainman72
üzenetére
Azert meg mindig erdemes ovatosan kezelni a temat.
B7-nel mar 500 ora kumulativ tartalom is permanensen beegett. Kb 3 honapig ha napi 5 orat nezted a Duck TV-t, vagy Eurosport Live-ot, akkor beegett a logoja. Ez HUD-os jatekokra is igaz. Teny, hogy a feher/vilagos elemek a W subpixel miatt szinte soha nem egtek be, leginkabb a piros, sarga volt problemas.Persze azota eltelt 5 ev, meg volt 1-2 panelvaltas. Most epp mar EVO panelokat nyomnak C1-be is, ami magasabb fenyerore kepes a deuterium, meg a zold reteg miatt / vagy tovabb birja.
Az ABL es az ASBL sem segit tulzottan a kumulativ terhelesen, legfeljebb a logo gatlo. Nem tudjuk pontosan mennyit lehet beletolni pl monitorkent... Lehet tobb 1000 orat. Igy nem kell ra himestojaskent vigyazni, mint a hoskorban... de azert lehet erdemes nem csutkamax Vivid shop modban hasznalni 1000 orakat statikus szines elemekkel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
S95B teszt: akkor erre is radobtak a polarfiltert. Az Alienware monitoron is rajta van, gyakorlatilag szobafenynel nem fekete a fekete. Ez viszont nalam ki is lotte akkor a QD-OLED-et, mert nem full sotetben nezem.
"It's also best suited for completely dark rooms, as it has raised blacks in a room with any ambient lighting, and the screen has a pink tint to it."
Ez meg Vincentebol:

-
Ren Hoek
veterán
válasz
gertitorpe
üzenetére
Biztos bele fog tekerni a szofaba, ugy hogy a masik vegen jossz ki.
Utana mar keptelenseg lesz LCD-t nezni. Igazabol nincs akkora kulonbseg az OLED-ek kozott jelenleg. (Mint egy LCD vs OLED esetben) A Pana nagyon korrekt gep, elektronikaban es kepfeldolgozo SW-ben is.A QD-OLED-ben tenyleg van potencial, es ez lesz az egyik elorelepes az OLED vilagban... majd ha arban is felzarkozik a high-end regioban, akkor lesz egy egeszseges verseny vegre. Egyelore csak a premiumban fut. USA-ban sem lehet elorendelni a Sony-t... meg datum sincs.
Jelenleg annyit sportoltal ezen a dontesen ar-ertekben, hogy legfeljebb csereled ha beerik a tech. Ez szerintem boven 1-2 generacio meg. Addigra meg lehet tapeta tekercsben rőfre merik majd az OLED-eket
Koszi a kommentet, ez megerositett az en dontesemben is. Hasonloan mar majdnem ratenyereltem a Buy Samsung gombra.
-
Ren Hoek
veterán
Csak osszeveteskepp, vajon elmenyben melyik erne meg jobban? Meg ha a C1 nem is egy kategoria, hanem inkabb a G2 lenne pariban...arban tutira.
65 LG C1: $1600
77 LG C1: $2400-$2600 (kalibralva)
65 LG G2: $3000
65 Samsung S95B: $3000
65 Sony A95K: $4000 -
Ren Hoek
veterán
Egyelore alig van normalis teszt a Samsung S95B-rol. Ez talan mar korrektebb. Probaltak kalibralgatni is, bar errol sincs sok info. Azert kb leirja, hogy neki is bejon a leugros malna kep, ahogy sokak elolvadnak tole. Mai napig nem derult ki, hogy egyaltalan be lehet-e kalibralni? Vincent remelem hamarosan kihozza a teljes review-et.
"For many people—myself included—this isn’t a very big deal. The S95B passes the eye test with flying colors, and I pretty much love what I see in both Movie and Filmmaker mode. It looks a touch oversaturated during side-by-side comparisons with the LG C2, and at times gives scenes a more blown-out look, but truthfully, I didn’t feel as though I was missing out on a far more accurate picture. If anything, the souped-up colors were downright impressive. And as for the occasional blown-out look, it’s not as bad as you might think; the S95B still manages to deliver an impressive amount of detail in brighter regions of the picture. That said, I’d be lying if I said that I wasn’t a bit disappointed in the overall lack of accuracy in Filmmaker mode. Out of the box, it behaves so similarly to the TV’s Movie mode that it almost renders itself redundant. I can appreciate that Movie mode seems to be engineered to play up the TV’s strengths, but ideally, the S95B’s out-of-the-box Filmmaker mode would look as accurate as some of its competitors. 20-point white balance adjustments aren’t available in Filmmaker mode. Most of these issues can be hammered away with a professional calibration, but since 20-point white balance adjustments aren’t available on the S95B’s Filmmaker picture mode, I imagine most calibrators will end up calibrating the S95B’s Movie mode. If accuracy is all that matters to you, but you don’t want to deal with the costs of hiring a professional calibrator, the LG C2 might be a better choice for you. "
A SONY pedig kint van: $4000-ert... cirka 1000-el tobb a Samunal. Szoljatok ha nem latszik, EU-bol:
https://electronics.sony.com/tv-video/televisions/all-tvs/p/xr65a95kEddig nekem sajnos csalodas. Hiaba van benne potencial a QD-OLED-ben, azert fizessen az ember egy talicska + penzt, mert a mikrocsip ratolja a szaturaciot meg a fenyerot Movie/Filmmaker mode-ban es meg ki sem kapcsolhato a boost? A Sonynal meg azert fizetsz +1000$-t hogy legalabb be lehessen kalibralni + Dolby Vision?
Ettol fuggetlenul a Samsungot viszik majd mint a cukrot, mert legyalulja az LG-t a boltban majd... meg QD, meg mert draga. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez oltári sztori volt

Biztos vagyok benne, hogy két kőoroszlán volt a kapu mellett, párducmintás szőnyegek és műbőrszófák mindenütt. Aranyozott cifra székek és óriási baldachinos ágy, frufrus függönyökkel. Minden szobában külön TV, vivid TruMotion 100 módban... még a konyhában is.Gondolom torokszorító volt direkt elrontani a TV-ket
... dehát na, az ügyfélért mindent.
-
Ren Hoek
veterán
Mekkora 55, 65, 75?
Film kozben mennyire latszik pl sotetebb szurke jeleneteknel? Mert nekem a B7-en ott is latszott es azert zavart... de az ilyen kepek csalokak, mert nagyon durvan ki tudja emelni a telefon kameraja ezt a jelenseget.
Ha film kozben eszre se venni, akkor lehet nem eri meg vele foglalkozni, mert lehet a cserepanel se lesz jobb... -
Ren Hoek
veterán
válasz
ImACeltic
üzenetére
Nekunk is ugyan ilyen lelogos. Mar eszre se vesszuk... TV asztalkat nem akartunk cserelni, mert pont jo magassag, csak nem eleg szeles.
No para. Enyem meg instabil is volt. Gorilla tape-el megkuldtem a talpanak a kozepet, igy nem dol le akkor se ha rangatom az asztalt porszivo csovel
Ezt addig terveztuk amig nem veszunk rendes TV allvanyt... de annyira fel se tunik, hogy igy maradt. Majd nyaron lecsereljuk. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Pont ez a vicc, hogy az A90J volt kalibrálva csak mint "referencia monitor".
Az S95B és a G2 out of box voltak. A heatmap-es videót valamilyen software-el csinálta, amit reklámozott is... majd visszakeresem. Gondolom a sima kameraképből számolja ki, ami azért nyilván elég messze van bármilyen standard intenzitás és hullámhossz mérő eszköztől.
Balika911:
Ja én kivárom a Sony-t, de ott már erősen elgondolkozik az ember, hogy a C1 77 bárhogyan is de sokkal jobban megéri.Egyszerűen brutális felár van egyelőre a QD-OLED-eken. Indokolatlanul túl van árazva a G2 is, meg az S95B is. 65 col 3200 dollárért. Legfeljebb tényleg akkor érne meg ekkora felárat, ha az RGB mátrix ennyivel többet virít, mint a WOLED. Ehhez viszont tudnunk kell mit tud valójában kalibrálva a panel. Tényleg többet tud, vagy csak +1500 dollár egy color boost algoritmusért? (65 C1-el ha összemérem árban)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
madkiller
üzenetére
Marmint az S95B-re erted?
Az a baj, hogy direkt van igy beallitva. Tehat nem bug, hanem feature... azt pedig nem szeretik kijavitani. Es ugye be van epitve a csalas, hogy 10%-os tesztablakot detektalja... ott tokeletesen pontos gorbet hoz, hogy atverje a TV a teszteloket. 9% windownal meg elojon a boost.Szerintem ezen nem is akarnak valtoztatni, mert igy Filmmaker mode-ban is latvanyra veri a tobbi keszuleket a boltban es out-of-box. A lenyeg, hogy leguruljon a piros malna a keprol, meg minden vilagosabb es szinesebb legyen... a tobbi gyarto WOLED-je egy fos-szurke sotet halott kepnek tunjon a QD-OLED-hez kepest. A demo anyagoknal foleg.
A gond inkabb az, hogy az LG-ket es a Sony-t legalabb lehet kalibralni... ezt meg lehet nem, ha ennyire belenyul az EOTF-ba.
#72416bala6120 -Csak nezz rajta 100 oraig mindenfelet, teljes kepernyos dolgokat is. 4 orankent esetleg egy ora szunet, hogy tudjon pixel frissiteni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ami teny, hogy egy 2000 vagy 4000 nitre masterelt anyagnal, pl ennel a rezf...u bagolynal valoban kozelebb lehet a Samsung, pl a sarga szemnel, mint a G2.
Viszont Vincent pont azt bizonyitotta, hogy a Samsung TV ott cheatel, ahol nem kene!... Siman 150 nites feluleteket is color meg luminance boostol... meghozza a referencia monitorhoz kepest, ami Vincentnel ott volt a tesztben es amit a filmesek hasznalnak. Errol valahogy elfelejtett szolni a FOMO-s arc (aki mar becsempeszte elso kommentben az S95B akciot).
Mert oszinten, hany film van jelenleg 2000-4000 nitre masterelve demokon kivul? Persze nyilvan ez a QD-OLED elonye... tehat maga a Samsung Display remek munkat vegzett a panellel, csak a Samsung Vision elfuseralta. Az ket kulon reszleg.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
Matt89
üzenetére
A FOMO video:
Meg en is vekengek rajta. Tehat arrol van szo, hogy fogott egy kalibralt A90J-t, meg ket out-of box TV-t... egy G2-t es egy QD-OLED S95B-t.
Majd osszevetette a Filmmaker mode-kat... es azt talalta, hogy az S95B more accurate than G2
EOTF gorbekrol nem beszelt, viszont azt bizonygatta, hogy az eredeti 600 nit-re masterelt demoban is 3 luminance level volt a sarga rozsan... es az S95B korrekten megjelenitette, a G2 meg nem.
Alabb pedig az latszik, hogy a G2 megnyomta a fehereket, az S95 meg nem. Viszont szerintem kilometerekre van szinekben is a pontossag a kalibralttol az S95B-nel. -
Ren Hoek
veterán
PC-n Windowson akkor teljesen remenytelen a DV lejatszas HDMI-n? Megszerettem a jol beallitott MPC-BE-t meg az MPC-Video renderert. Sokat mokoltam vele, hogy ergonomikus legyen, es en jobbnak talaltam az output kepet, mint a belso lejatszon DV modban.
Vagy lehetseges csak a LG B7 mashogy kezelte a Dolby Visiont, mint mondjuk a C1? (C1 meg nincs meg, ezert kerdezem csak)
-
Ren Hoek
veterán
Ja meg a legnagyobb suttyóság, hogy az algoritmus detektálja ha rádobsz egy 10%-os tesztablakot... és akkor tökéletes EOTF görbét produkál, hogy a tesztekben meg a kalibrációnál pontosnak hidd. 9%-nál meg rátolja a szaturációt és a fényerőt. Ez tényleg olyan mint amit a VW csinált a tesztpad meg emissziós botránnyal. Egyik tesztelő se ment utána csak Vincent. Valószínűleg a többiek kaptak egy ingyen TV-t.

Akkor már a 77 C1, ami itt akciós ~$2500 áfával már.(880K HUF)... a 65-ös S95B meg 1,1 millió HUF lenne áfával.). Ennyiből tudnék venni egy frankó bringát is a 77 C1 mellé.
Minimum megvárom a Sony mit hoz ki a QD-OLED-ből az A95K-val. Viszont ha $3600-4000, az is fájdalmas.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Nekem is az volt a furcsa ezekben a bullshit tesztekben, hogy miert egy kalibralt LG C2 / A90J TV-vel hasonlitjak ossze a gyari S95B Filmmaker mode-ot? Ez igy nagyon nem fair osszevetes.
Legalabbis en azt hittem, hogy a Filmmaker kozelit a kalibralt allapothoz... tobb "videotesztelo" is ezt allitotta, hogy out-of-box mar kozel van hozza, csak sokkal jobb szinterrel.
Aztan erre csak chip boost. Ami szamomra erthetetlen, hogy miert nem lehet opcionalisan beepiteni. Standard modban mehetne a "leugro piros malna", Filmmakerben meg hozza a speckot. Mindenki nezze ahogy szeretne. -
Ren Hoek
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Az EOTF görbét mennyire lehet egyáltalán finomhangolni?
Vincent csak egy S alakot tudott csiholni egyelőre. Ahogy látom a dinamikus tone mappingot nem lehet kikapcsolni.
Ez esetben A95 valóban jó vétel lehet... ehhez persze tudni kellene a valós előnyét a QD-nek a WOLED-hez képest.
Vincent szerint is jó lehet a Sony.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Egyébként ha ez így van, akkor lehet jobban megéri a 77 colos C1 2700 dollárért mint a 65 colos S95B 3000 dollárért.
Majd meglátjuk a részletes tesztek mit mutatnak, esetleg a W subpixel problémáinak kiküszöbölése, milyen előnyt ad.. de ezt is jó lenne side by side összevetni.
Mert jelenleg csak azért fizetnénk egy extra talicskányi pénzt, mert a vezérlés rálapátol egy rakás color boostot a magasabb intenzitásokon... ami overall világosabb és szaturáltabb képet eredményez.. de ennek nincs köze az RGB-QD-OLED-hez.

Ez minden csak nem fair összevetés más tesztekben. Ha Vincent kalibrálja és úgy mellérakja a G2-nek, akkor meglátjuk. Addig nekem túlárazott parasztvakítás kategória.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Hát ez így elég nagy parasztvakítás.
Sejtettem amúgy, hogy biztos van rajta valami image processing és azért világosabb meg "élőbb" a kép mint bármelyik WOLED-nek, ami zöldes sötét fosnak tűnik a Samsunghoz képest.
Igen csakhogy a dual layer LCD referenciamonitor is zöldes sötét fosnak tűnik hozzá képest.
Igaza van Vincentnek, Filmmaker módban nem kéne hogy rajta legyen ilyen "boost". Azt kéne megjelenítse, ahogy a készítők fényelték.
Kíváncsi vagyok kalibrálással mit tud belőle kihozni, és sikerül e kihozni belőle a standard EOTF-t. Persze általánosan ez győzni fog, mert aki meglátja "leugranak a színek a TV-ről" az LG-hez képest. Közben meg csak a mikrocsipp csinálja, nem az RGB QD-OLED.
Vhiktor Neked mi a szakvéleményed?
-
Ren Hoek
veterán
Még az árcsökkenés sem kizárt, mert a Samsung növelni tudta a yieldet úgy tűnik.
Price drop:
[link]Lehet érdemes még várni 1-2 hónapot. Jelenleg úgy is egy fizikus professzor pincéjében lakom, havi $1300-ért.
, mint a Slidersben. Szerintem be se férne a 65-ös. Na majd az új kecóba július 1-től, ott lesz tér és rendes nappali. -
Ren Hoek
veterán
Sajnos az uj tech mindig draga volt... es azt se feledjuk, hogy ennel meg dragabbra saccoltuk... Valoszinuleg meg vagtak is rajta, hogy 1:1-ben fedje a G2 arait.
G2 vs. S95B
55 col 2300 dollar
65 col 3000 dollarMarpedig a DV-n kivul eddig minden parameterben jobb lehet, mint az LG WOLED panel. Homogenitasban van elorelepes, nincs W pixel ami hatalmas fejtores az elektronikanak. Pontosabb a szinter es a color volume, elvileg az egyik legtobb fenyerore kepes OLED panel. (mindezt ugy, hogy nincs benne W pixel, igy a csucsfenyekben van szin, nem csak a feheret tolja ra, hogy fenyesebb legyen) Nincs pink color tinging, ami az LG EVO panelokra jellemzo lehet uj retegek miatt. Potencialisan a burn in ellen vedettebb (bar ez majd kiderul hosszabb tavon. a W pixel itt kompenzalhatja LG-nel)
Tehat a G2 ellen mar megerheti a Dolby Vision nelkul is. A pentile matrix szerintem jelentektelen TV-nel. Illetve a szervizhatteret emlithetnenk.
Azon kivul persze mocsok draga mindketto... Egyebkent a C2-k sem lettek olcsoak, es szinte semmivel sem jobb, mint a C1.Jelenleg a best buy egyertelmuen a C1. Akinek meg korabbi szerias WOLED-je volt annak semmi ertelme cserelni meregdragan. Viszont aki LCD-rol jon, vagy pl 55 colos regi modellekrol,... es meretet novelne: 65 C2/ G2 fele kacsintgat, annak erdemes megfontolni, hogy van QD-OLED alternativa is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Ez igy van, nyilvan eleg sok bullshit Youtube video ment rola... de azert mar gyulnek a tapasztalatok AVS forumon, mert kezdik kiszallitani a gepeket.
Vincentnek is megjott, en azert azt nem hiszem, hogy o is kamuzik. A muszeres mereseket barki ellenorizheti, szoval sok ertelme nem lenne csalni benne. Sot az elso videoja mindjart bemutatta, hogy beesett 600 nit-re az 1%-os window par sec utan. 1500 rol, es kellett ido neki mire kipiheni. Viszont a masik tesztelo 1000 nitet mert stabilan. 1-10% windowban. Lehet kulonbseg lesz a 65-os es az 55-os modell kozott, vagy csak bejaratas/beallitas stb fuggo az egesz. Majd kiderul napokon belul.
Ha HDTV Vincent kijon a teszttel akkor szerintem en is berendelem. Mar csinalt videot a W pixelek hatranyarol... ez elegge meggyozo, hogy a kovetkezo 5 evre RGB mellett dontson az ember. Persze lehetnek meg buktatok, kozeptavon. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
B7-en nezegettem sample DV filmeket, ott mindegyiken volt HDR10 sav. Eleinte en azt hittem a PC HDMI is tudja ezt, de kesobb olvastam hogy nem mukodik. Siman HDMI-n teljesen oke volt a HDR10 lejatszasuk..., (osszevetve a sima HDR verziokkal. Nyilvan mivel ugyan az)
Aztan raraktam oket egy kulso HDD-re, akkor megjelent a DV, DTS is. Lehet bennem van a hiba de en nem lattam akkora difit. Azt hittem egyes sotetebb jeleneteknel, vagy epp a tul magas csucsfenyeknel majd javit, de szo sincs errol. Ami a HDR-ben idegesitett, az ugyan ugy a DV-ben is ott volt. Talan kicsit mas volt, de meg csak nem is tetszett jobban.
Ez lehet a B7 hibaja, bar nem tudom valtozott-e valami a DV processben.
Vagy lehet source fuggo is, hogyan mastereltek dinamikusan DV-re?
(Persze lehet ez csak az en kis coping mechanizmusom, onigazolas... hogy probalom kicsinyiteni a DV erdemeit, mert a Samu QD-OLED fele huz az egerem
) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Seregély
üzenetére
Nem kell aggodni, szerintem mindent TV-t jaratnak kicsit a gyarban es van quality control. 0 oras lehet nincs is. Ha teljesen ep a csomagolas, meg a TV is akkor no para. Kizart hogy harcteri darab legyen.
Talan nem gyakori, hogy bemutatotermi OLED-et adnak el full aron ujkent. Egy Ilyen nagy uzletnek szerintem nem erne meg. Eleg ha egyszer kiderul...#72140krx21
Hat ja, raadasul a forint is sajnos melyponton van... tavaly mikor itt jartam 296-300 korul volt augusztusban a dollar. Most 340
Ez kb 150000 HUF plusz az S95B eseten... A95K megdurvabb... -
Ren Hoek
veterán
Hopsz, na ez lenyeges video Vincenttol (QD-OLED May Have Solved This Longstanding OLED TV Problem FOREVER: [link])... Nem is tudtam, hogy a gyartok ennyire mashogy probaljak megoldani a W subpixel kezeleset. Pl az A90J-ben egy szint alatt kikapcsoljak teljesen a W subpixelt... viszont van egy treshold ahonnan bekapcsol, mert ugye az RGB subpixel elfogy fenyeroben.
Kivancsi vagyok az LG-nel ez hogyan nez ki.
Egy biztos az A95K RGB QD-OLED-el lesz a csucsragadozo. Csak arban az a +300-1000 dollar azert nem keves az S95B-hez. Az mar duplaja, vagy tobb lesz a C1-nek.
A Samsung S95B meg a G2-vel versenyzik arban, viszont a DV hianyan kivul szerintem mindenben jobb lehet. Esetleg a benabb szervizhatter amirol Aleves beszelt.
Viszont az eddigi leirasok es user experiencek szerint a QD-OLED panel a legjobb homogenitasban es banding/blooming tekinteteben.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
hakos1987
üzenetére
Ha nem fényárban úszó tetőtéri nappaliban nézed, teljesen nyitott ablakoknál... akkor teljesen jó bármelyik OLED. Még a régi B7 is. Legfeljebb a HDR nem volt olyan jellegzetes. Meg tükröződik a felülete, tehát direkt éles napfényben nem jó nézni.
Pl nálunk tetőtéri nappaliban volt, csak a direkt besütő fényeket lehet elsötétíteni... és így makulátlan. 5-6 után meg az ablak is teljesen világos módban volt, és így sem zavart. Max felküldtem 80-ra az OLED fényt.
Meg kell tanulni amúgy is, hogy a fényerő drog. Meg kell tanulni alacsonyabb fényerőn nézni, mert a kalibrált, színhelyes állapot is sokszor "sötétebbnek" tűnik. Üzlet vagy Vivid mód az csak rászoktatja az agyat a brutál magas fényerőre... de közben meg szétcsavarja a színeket és nem azt látod amit az alkotók elképzeltek. Így az LCD-k magas fényereje tulajdonképpen felesleges is... többet ér ha vannak feketék, jó a near black, és a színek a helyén vannak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Valahogy ugy vagyok vele, hogy a WRGB csak egy kenyszeru lepes, mert nincs eleg kraft a leszurozott RGB subpixeleken, es egy bizonyos intenzitasnal bekapcsol a white subpixel. Ez eleg kihivas lehet, hogy az elektronika ebbol tokeletes szinteret allitson elo, minden intenzitason. Nem azt mondom, hogy zsakutca, csak idaig vartunk a valodi RGB OLED-ekre, amik sokkal tartosabbak a telefonokban hasznalt AMOLED-nel.
Azt technikailag mindenkepp elorelepesnek tartom, hogy RGB-bol keverjuk ki a szineket. Persze hogy ez valos osszevetesben, (bortonusok, naplemente, langok, peak fenyek) mit jelent, arra meg keves az info. Meg talan egy icipicit kevesbe aggodnek ha gamingre hasznalnam / asztalkent. B7-nel azert ott volt az az 500 oras para, hogy kumulativan onnantol kezd beegni a statikus tartalom. Emiatt mindig figyeltem, rottyra levettem a fenyerot, ovtam a piros logoktol, startmenu elemektol. Erre talan kevesbe kell figyelni, mert jokora tartalek van benne, alacsonyabb aramerosseg kell a pixelek meghajtasahoz. Raadasul nem a szurokon alakul hovesztesegge a fenyintenzitas. Ez mar latszik a fenyerotobbleten is... es gondoljunk bele, mekkora kraft kell, hogy W subpixel nelkul is hozza az 1000-1500 nit-et. En ugy ertelmezem, 1 QD RGB pixel egyseg onmagaban fenyesebb, mint 1 WRGB-egyseg, a kozel fullra tolt W subpixellel.
(Bocs az ekezetek hianya miatt, rendkivul idegesit a billenytuzet... majd beszerzek egy magyart, mert faj olvasni)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Egyebkent teljesen igazad van, en sem akarom elsietni. Mindenkepp megvarom a professzionalis muszeres revieweket, mert ezek a bullshites osszevetesek Youtube-n nem relevansok. Csak kacerkodtam a gondolattal.
A masik versenyzo a C1 65, de elbizonytalanit az EVO tinting es a banding. Persze ez is megszokas kerdese... de azert a C1 is 580K HUF-nyi penz lenne, es ugy vagyok vele, hogyha ennyit kiadok, akkor ne legyen mar tintinges meg grey bandingos...ami azert eleg sok helyen latszott, near black, vagy szurke jeleneteknel. B7-en meg elfogadtam, de itt nem orulnek neki...mert 5 evre tervezem, ahogy a B7 is kiszolgalt 5+ evig. Emiatt is vagyok kivancsi, hogy homogenitasban fejlodtek-e a QD-OLED-ek.
Dolby Vision-re egyelore nem tudok velemenyt alkodni. Az eddigi anyagokat nezve en nem tudtam kulonbseget tenni. A Tenet megvolt DV verzioban, a sarokban ki is irta a DV jelet, de en semmi difit nem lattam, pedig sok jelenetet atneztem. Raadasul nem is ment HDMI-rol, csak belso playerrel, amit nem szeretek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Igen boltokban igy van, ott netto arak vannak... veszek egy rekesz IPAT 10 dodoert, es radob meg 1 dollart mikor fizetek. Eleg tre dolog amugy.
A marihuana boltban is 2.5 G 40+5 dollar a tax.
(de mar nem fujok mert draga, es megufulok ezektol a tultenyesztett fikuszoktol)Viszont itt megneztem, konkretan ennyit vonna a kartyamrol le, eljutottam a fizetesig. Korabban rendeltem egy 185 dollaros maszocipot New Yorkbol Illinois-ba es ott sem volt Tax (exempt / mentes). Akkor meg csak vendeg voltam itt. Lehet utolag kene AFA-t fizetni? Passz... Tippre szerintem ebbe mar be van epitve. Mert a boltokban a fizetesnel azonnal levonja a Tax-al egyutt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
A monitornal azert furcsa, mert Pentile matrixos, es szorosek a betuk ha kozelrol nezed.
65 col/4K filmeknel, jateknal normal nezesi tavon ez nem jon ki.Friss teszt: E szerint tartja 1% ablakon is az 1000 nit-et. Nem esett be 600 ala, es nem volt "panel fatigue"
[link]Persze ez szerintem is tok mindegy, nekem a B7 HDR-je is kiegette a szememet... de azert az 1000 nit-re masterelt anyagoknal jo ha tartja a speckot.
Ami elony eddigiek alapjan: Az biztos, hogy a QD filter az kozel 100% hatekonysaggal konvertalja a csak kek subpixelek fenyet pirossa es zoldde. A kek elott meg ugye nincs QD.
Mivel ugye van benne jokora fenyerotartalek, igy burn in szempontjabol valoszinuleg kevesbe kell aggodni.
A WOLED-ben feher subpixelek vannak (amik amugy kek es sarga OLED retegbol vannak szendvicselve). Ezeket szurozik le RGB-re, ami nagyon veszteseges. Plusz be kell epiteni egy tisztan feher subpixelt is. Igy csucsfenyeknel siman radobja a feheret, de ott mar nincsenek szinek. Mas, ha nativ RGB-bol kevered ki a csucsfenyeket, mert ott meg tudja jeleniteni a szineket valoban. Esetleg ott is lehet difi, hogy out of box sokkal kozelebb lehet a valos szinterhez. Az eddigiek alapjan.
Ami meg elbizonytalanit a WOLED-nel, az az EVO panelek pink tintingje. Emiatt felek kicsit kiadni 2500 dollart a C2-re... Jo a C1 az pl sokkal olcsobb.
Persze ez nem igazi muszeres meres, es nem is igazan fair egy C2-vel osszevetni. Kicsit BS is...
[link]Itt az ugyan annyiba kerulo Sony A90J-vel ami egyertelmuen overhypolt, es HDR-ben 700 nit-et tud max
[link]Szoval egy G2 vs S95B meg nincs kint, mert az melto ellenfel.
A Dolby Vision hianyat meg nem tudom megmondani. En nem igazan lattam kulonbseget mondjuk a Tenetnel... de az csak B7 volt.
Egy LG C9/CX/C1-t semmi penzert nem eri meg lecserelni a QD-OLED-re ez fix. Viszont aki ujonnan vag bele az OLED-ekbe, vagy mondjuk B7-rol jon az mar lehet elgondolkozhat.+-500 USD itt mar nem oszt nem szoroz. Mindegyik rohadt draga

-
Ren Hoek
veterán
válasz
DamianB
üzenetére
Persze ez teljesen igaz. A kaja nem olcsó. A lakás sokkal drágább.. egy 55 nm-es, szoba nappalis... jó helyen lévő felújított alberlet itt 450K Ft/ hó. Az étterem is kb, egy ebéd 5-7000 Ft. A health insrurance kb 100K Ft/hó, és ha eltöröd a kezed még 140K kb a számla. Igaz, legalább korrekt az ellátás, időseknek is. Az orvosoknak nagyon szigorú értékelési rendszere van.
Viszont a benzin pl 360-420 Ft/liter, és ezért már tüntetnek
Tech cuccok olcsóbbak, USD-EUR átváltás érvényes Magyarországra sajnos... és még ilyen árak mellett is általában félre tudod rakni a nettó magyar minimálbér 2-4x-ét..Szóval teljesen egyetértek, baromira nem fekete-fehér.
Na nem akarok offolni, csak mindig felcsesz ez az USD-EUR átváltás TV-knél mondjuk vagy PC alkatrészeknél.. mondjuk ha egy magyar PhD/egyetemi tanársegéd fizetés amúgy nettó 200K és az albérlet 120K. Más világ. Még egy LG B7-et is sírva fizettem ki annak idején, és hónapokig téglalevest, meg vizes zsömlét ettem

-
Ren Hoek
veterán
válasz
gertitorpe
üzenetére
Én még megvárom a Vincent HDTV tesztjét és döntök.
Itt USA-ban $3000 szóval pont annyi mint a LG G2. Ahhoz mérjük szerintem.
Azért tényleg szomorú, hogy USA-ban a sokszoros átlagfizu mellett is olcsóbbak a tech cuccok. Gondolom Euróban is ennyire jön ki, de itt 3000 USD = 1024000 HUF még a gagyi forinttal is.
Ehhez képest durva, hogy Alzában 1.2 milla... ja és simán megéri bi-weekly 700 USD vagy monthly 0% hitelre. Addig is használom a pénzüket, és növekszik a credit score, ha rendesen fizetsz.... Itt attól függ egy csomó minden. Pl későbbi lakáshitel, autó lízing, bérlés stb. Ez ilyen fizetésképességi mutató. Debit kártyát nem is szabad használni, csak hitelkártyát, mert az is növeli.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igazad van, bocs... csak feluletesen hallgattam meg.

Viszont tovabbra is kerdes, hogy 1%-os window-on mikor kell 1500 nit, ugyan azon a feluleten valodi snitteknel? Gondolom 1000 nitre masterelt anyagnal nem fordul elo.Mert en ugy vettem ki, a 10% window 1000 nit azt tartja. Tehat lehet csak ilyen 1-2%-os ablaknal jon elo, ha tultolja 1000 felett. Na de majd meglatjuk mit tud Vincentnel a rendes reviewen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez erdekes, en azt hittem forditva van minden OLED-nel. Ebbol a szempontbol viszont nem rossz a QD-OLED, mert ott eloszor adja le a full fenyerot es utana kezd beesni 30+ sec. Tippre a homennyiseg miatt. 1000 nitre masterelt anyagoknal ez jo lehet.
Valamit manipulaltak a gorbevel is.... mert vilagosabbnak tunik a referencia monitorhoz kepest a HDR. Ez latszott a C2 es az A90J osszevetesnel is. Erre kivancsi vagyok.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
A csucs WOLED-eknel a peak brightness mekkora szokott lenni 1%-os ablakban? (Pl G1 G2, Pana, Philips)
Szerintem lehet a heatsink hianya miatt nem tudja tartani es esik be 600 nit-re... mondjuk kerdes, hogy valos korulmenyek kozott milyen eset az, ahol 30 sec-nel tovabb kell tartani 1500 nit-et ugyan azon a feluleten?
Pl Expanse-ben a zseblampas resz, ami meg B7-en is a latokergemig egette a koponyamat
par % felulet extrem fenyesen. Mashol pl az urhajo LEDjei, vagy nagy neon feluletek, szerintem soha nem voltak 600 felett... sot nekem alapbol bantja a HDR a szememet ha tul van tolva. Persze ez lehet en vagyok csak, es masnak LCD-nel meg igenye van a 3000 nit-re is.Altalanosan maga az ABL jobb mint a WOLED-eken.
9.2 input lag nem rossz, bar ezt a G2 is hozza boost modeban. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kerdes, hogy van-e ra szukseg? A tobbi tesztben a 3000 dollaros Sony A90J WOLED-et, rendesen otthagyta, ABL-ben is. (A tagulo feher ablak tesztben. Legfeljebb teljes felulet fele kezd kiegyenlitodni)
A comparison szerint a Samsung QD-OLED-et 29-re kellett levenni fenyeroben, hogy hozza az A90J-t fullra tolt fenyeron. SDR-ben 7-es fenyeron hozta.Tehat osszesitve nem tudtak ugy beallitani 3 fuggetlen esetben sem a WOLED alanyt, hogy barmilyen szinten is hozza a Samsungot fenyeroben. ABL biztos van, de lehet ez normal esetben egyaltalan nem zavaro, mivel nincs szukseg 1500 nitre. Az fontosabb, hogy RGB-bol keveri ki az magas intenzitasu HDR fenyeket, igy tobb szin es reszlet maradhat a csucsfenyekben is.
Raadasul out of box nagyon kozel volt a kalibralt kephez. Ez azert nem rossz ha egy 3000 dollaros 65 colos TV-t vetnek ossze egy 3000 dollaros WOLED-el.
Persze majd meglatjuk mit tud, de igeretesnek tunik a tech.
-
Ren Hoek
veterán
Itt van egy reszletesebb side by side osszevetes: S95B-az ugyan annyiba kerulo A90J-vel.
[link]
Lesz hamarosan HDTVrol egy reszletes teszt, ha 100 orat jaratta mar.
Egyelore impresszivnek tunik ez az RGB QD-OLED. Persze majd a muszeres meresek megmutatjak mit tud. -
Ren Hoek
veterán
válasz
fulton
üzenetére
Valoszinuleg valami alacsony % szurket lathattal a film vegen... , es ha sokat neztel 21:9 szelesvasznu filmeket, akkor elallitodtak a pixelek nyitofeszultsegei. Ezt kompenzalja a pixelfrissito, vagy siman vegyes tartalmak nezese is eltunteti egy ido utan.
Vagy az anyagban volt a hiba... Ha 25% grey mintan se latod akkor tuti az anyagban volt a jelenseg. -
Ren Hoek
veterán
Jonnek a reviewek...
C2 vs Samsung QD-OLED.
Nem tudom mennyire szakszeru az osszevetes... de itt kiter az RGB vs WOLED difire. Pl skintone. -
Ren Hoek
veterán
válasz
tutitibi
üzenetére
G2 elvileg annyi lesz mint a Samsung QD-OLED. $2200 az 55-os, $3000 a 65-os.
Elgondolkoztato, hogy mit tud a QD-OLED a G2-hoz kepest.Tervezek egy C1 65-ot, vagy ha annyival jobb egy 65-os QD-OLED-et. Itt van 0% hitelre Amazonrol, havi $250... egybe azert torokszorito az a 3000 dollar egy TV-ert. Kivancsi leszek a tesztre, mindjart nezem is. Attol fugg, megeri-e a C2-hoz vagy a C1-hez kepest, ami majdnem fele annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"
Pedig már bekészítettem 3 TB tesztanyagot a hétre. Sajnos így minimális időm lesz és kevés infót tudok majd megosztani. Bár Ribarszki kolléga már leírta a tapasztalatait.
tehat meg tobbe is kerult boven. Igy mar alig olcsobb mint a 77C1.
July 31-ig akciós.

én még ennek a peak fényerejével is bőven megvagyok elégedve. Sőt picit bántja is a szememet a HDR néhol.
szemétség.

Fogalmam sincs hogy birtam majdnem csutkan nezni az elejen. Persze forditva, a magas fenyerot is meg lehet szokni. Egyaltalan nem biztos hogy a szemeddel akkora gond lenne fenyerzekenyseg teren.
... dehát na, az ügyfélért mindent.
, mint a Slidersben. Szerintem be se férne a 65-ös. Na majd az új kecóba július 1-től, ott lesz tér és rendes nappali.