- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #42734 üzenetére
Nem emlékszem ki írta, de nagyban ment a diskurzus erről akkoriban.
A neten semmit nem találtam erről, bár ettől még létezhet. -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #42727 üzenetére
Már 2016-ban havonta 1x előkerült az a sztori, hogy "lejár az LG szabadalma!", és fűfavirág oledet fog gyártani. És az milyen jó lesz mert szabad verseny stb stb...
2016.
Ez 4 éve volt... mi van ezzel a szabadalommal?
Ha ilyen könnyű lenne panelt csinálni, miért nem próbálkozik meg vele más(?)
Mi van a JOLED-del?Egyetlen életképes alternatíva jött ki azóta, ez a microLED, de az is kb techdemo-szinten létezik. 4x-es áron.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #42006 üzenetére
Szerintem is.
Furcsa mindenesetre. De nem beégés. -
chros
őstag
válasz
Partizan182 #40730 üzenetére
Lehet, hogy a black crush a gondja a B8-on, ami 4.10.65-el keletkezett, es soha nem lett javitva. .
@ribarszki: melyik firmware verzio van rajta? -
válasz
Partizan182 #39790 üzenetére
Ennyit???
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #39700 üzenetére
Pontosan. Az E Sport más tészta...
-
bisiz
tag
válasz
Partizan182 #39601 üzenetére
Oké, köszi, az nem vészes azért egyáltalán. Este meg valszeg jobb lesz picit
Bár kicsit fosok 100as oled lighton járatni napközben. Mondjuuk az inkább akkor kell amikor tényleg süt is a nap. -
válasz
Partizan182 #39579 üzenetére
Meglesem köszi
bár még félig kínai amiket írtál
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #39358 üzenetére
Nem becsapós, tudom mire való, ezért írtam, hogy de-blur esetén nincs szappanopera ha a maximumon használjuk, de-judder-el lehet azt elérni, már aki azt szereti. minden gyártónál más az elnevezés.
-
válasz
Partizan182 #39193 üzenetére
Ezt úgy hívják, monopol helyzet. Ezért nem jó, ha egy gyártó tart el egy bizonyos tv-s üzletágat. Ezért kellene versenytárs. Más gyártó, aki oledet, vagy hasonlót gyárt. Microled pl.
-
H1N1
tag
válasz
Partizan182 #39135 üzenetére
Hát persze,hogy polyén akart lenni.
-
chros
őstag
válasz
Partizan182 #38950 üzenetére
Igy van, en is csak erre gondoltam.
@djpundro: sajnalom, legkozelebb csak ovatosan vagy sehogy, nem er annyit az egesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #38417 üzenetére
Nem, csak az UHD logót írja felül a DV logó, de vannak FHD DV tartalmaik, mint pl. a Star Trek: Discovery.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #38417 üzenetére
Köszi, így már érthető!
(#38416) chros Nem ez volt a kérdés!
Ezeket nyilván tudom.
A kérdés az volt miért nincs ez feltüntetve az adatlapján sok filmnek (UHD). De a fentiek alapján, ami Dolby Vision az UHD is, ami logikusnak tűnik, de számomra nem volt egyértelmű.
(#38418) Joshi "felbontást" kellett volna írnom, minőség helyett. Tudom, de a 2160-at csak a tévé írja ki, ezt hiányoltam az adatlapokról. 15,25Mbit-et ír amúgy.
-
powerup2
addikt
válasz
Partizan182 #38393 üzenetére
Nálam is meg a b7 van de ugyan ezt tudom elmondani hogy hibátlan :) pénteken jön a c9 :)
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #38291 üzenetére
Azt elvileg gyógyították Rtings szerint, ha erre gondoltál:
"Update 12/12/2019: We retested the C9 with the latest firmware, and it no longer flickers when in Game Mode on an Xbox One with HDR and the variable refresh rate feature enabled."
Akkor jól értem, hogy VRR-nek hívják Xbox-on, míg PC esetén, a másik kettő a neve, adott videókártya gyártó függvényében? (vagyis mind ugyanazt a célt szolgálja)
És ha jól látom a 2020-as LG-ken csak lesz 4k@120p.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #38291 üzenetére
"Tartomány 40-60 frem 4k esetén, 40-120 ha 1080/1440 a felbontás."
A 2020-as modelleknél is ez a helyzet? Vagyis 4K-nál csak 40-60Hz van?
-
Fisha
őstag
válasz
Partizan182 #37955 üzenetére
B9-en én még nem tapasztaltam ilyen.
-
esicyhun
tag
válasz
Partizan182 #32522 üzenetére
Az Androidos boxom 4.2-es BT-s és azzal tökéletes a fülesem. Jó lenne ha más is megírná a tapasztalatait. Mindenesetre én még tesztelem a tévét más fülesekkel majd, de rossz érzésem van.
-
esicyhun
tag
válasz
Partizan182 #32516 üzenetére
Az, hogy egy ilyen kategóriájú JBL cucc is rossz vele, aggodalomra ad okot... Én egy olcsó Redmi headsettel ugyanezt a folyamatos kihagyást, megszakadást tapasztalom.
-
hvs
csendes újonc
válasz
Partizan182 #31473 üzenetére
Köszi a választ, valóban rendben volt minden, mire hazaértem.
-
válasz
Partizan182 #31482 üzenetére
Okés köszönöm, holnap ezt is bekonfigolom. A kékes színt én is észleltem, de betudtam a játéknak..
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #31482 üzenetére
A csúszka legvége a Meleg2, avagy kb. 6500K, ami "jó" (a másik vége a Hideg, 10-11000K).
-
válasz
Partizan182 #31470 üzenetére
Megathx tényleg ott volt. Az hittem az nem aktív menüpont, most már tökéletes, mégegyszer köszi!
-
válasz
Partizan182 #31462 üzenetére
Most néztem neten, simán lehet, hogy igazad lesz. Meg se néztem, hogy játékon belül kell e vmit állítani, mivel az elején bedobta a logót, mea culpa. Este ezzel kezdek és megírom mire jutottam, köszi
-
Jannn
aktív tag
válasz
Partizan182 #31367 üzenetére
Jaa, persze, az más
-
Jannn
aktív tag
válasz
Partizan182 #31360 üzenetére
Miért lenne az ECO mód rémálom? Este sokkal egyszerűbb beállítani egy közepes eco módot, mint az oled fényen állítgatni...
-
totar
csendes tag
válasz
Partizan182 #31360 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, választ adtál a kérdéseimre!
-
Mankó
veterán
válasz
Partizan182 #31340 üzenetére
Én is pont erre jutottam, több dolog együtt állása okozza. 55 col full hd-ről váltottam 65 col 4k-ra.
PuMbA meglátása is bele játszik minden bizonnyal.Viszont a Qledtől sokkal jobb tv a Pana Oled, pedig még csak néhány óra használat van benne. Ha hozzá szokik a szemem , illetve sikerül még finomítanom a dolgokon imádni fogom.
-
PuMbA
titán
válasz
Partizan182 #31340 üzenetére
+1, biztosan ezek miatt van, illetve a túlzottan odafigyelés miatt már mindenre háklis kezd lenni az ember és minden feltűnik. Érdemes ezt abbahagyni
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #31333 üzenetére
Csakhogy neki épp pirosodik a két széle, ha jól látom.
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #31325 üzenetére
Valóban két különböző dolog a fekete színt és a részletesség, de attől még akkor jó ha a kettő együtt jól jelenik meg, mivel a szakmám megköveteli, hogy gyakorlatilag hibátlan legyen így nem tolerálom, hogy hiányzik 1-2 árnyalat, részemről az már rossz, tehát fontosabb az árnyalat megjelenítése , mint az, hogy a fekete esetleg teljesen fekete legyen, mert azt a megjelenítőhöz és a panelhez mérten meg lehet "tanulni", hogy az mennyire jó vagy rossz. Tehát továbbra is az a véleményem, hogy a QLED nem tud olyan feketét, mint az OLED. Ennyi. "Bebuktatni a feketét" szinte minden LCD-n megoldható és még feketének is nevezhető de attól még nem lesz jó. Egyébként még a gamma is "részt vesz ebben".
Azért jó az OLED, mert a szemnek könnyebb elérni azt a fekete szintet amit már tökéletesnek lát és mellette a részletek sem tűnnek el. -
hvs
csendes újonc
válasz
Partizan182 #31202 üzenetére
Köszi! Valóban ott látom már a filmek mellett, hogy Hd, 4K, Vision... Egy sci-fi-t probáltam ki a vision felbontással: a felejthető sztorit a látvány jól ellensúlyozta!
Az etetésről: a nappaliban van a router, a haloszobában van a tévé, a távolság a routertől kb 5 méter. Ez így rendben van? (nem szeretnék kábeleket keresztülvezetni a lakáson...) A kapcsolat sebessége ingadozik, napszaktól függően mértem már 30-90 Mbit/s között mindent.
Most hiába tekergettem a távirányítót, nem láttam, hogy bárhol is kiírta volna a forrás típusát...
bocs a nagyon laikus kérdésekért... -
válasz
Partizan182 #31196 üzenetére
Ott néztem és nincs, mind1, marad akkor így, azért köszi!
-
válasz
Partizan182 #31193 üzenetére
E8
-
válasz
Partizan182 #31078 üzenetére
Ezt a Dynamic Tone mappinget nem találom. God of war alatt csináltam a beállításokat, elején be is villan jobb felül, hogy HDR tartalom megy a tv-n. Viszont utána a menüben ahol elvileg lennie kéne, nincsen ez a beállítás. Game mode-ban használom ps4-nél a tv-t, lehet ez a probléma?
-
válasz
Partizan182 #31078 üzenetére
Köszi szépen, ma be is tesztelem ezekkel a beállításokkal
-
válasz
Partizan182 #30319 üzenetére
Én a Samu megoldásából indultam ki. De őszintén szólva, ha kisebb az ív, sem értem mi az értelme akkor, ha többen nézik. Ha egy ember nézi, ok, sőt ott még élményt is adhat, de ha másik ember is nézi kissé oldalról, akkor a sík képernyőhöz képest lévő betekintési szöghöz még hozzáadódik az ívelt kijelzőnél az ív szöge is. Mintha a sík képet még oldalabbról nézné valaki. És oké, hogy olednél nem torzul semmit a kép, ha valaki bármilyen szögből oldalról nézi a tv-t, de a kép mérete, amit lát, az bizony kisebb, mintha szemből nézné, az ív pedig tovább rontja ezt a látható képet. Tehát nem, nem volt ívelt oledem, de semekkora íveltségnek nem látom értelmét abban az esetben, ha már ketten néznek tv-t, főleg akkor, ha nem közvetlenül egymás mellett ülnek.
-
Mankó
veterán
válasz
Partizan182 #30045 üzenetére
srácok mindenkinek az ötleteket, véleményeket ezek szerint fogok eljárni.
-
djnice
veterán
válasz
Partizan182 #29878 üzenetére
PE2-nél hiányoznak a MaxFALL, MaxCLL HDR metaadatok amelyek a helyes tone mappinghoz kellenének (a gyári lemezről is): [link]
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #29903 üzenetére
Lehet, de szerintem ha valaki keményen beleállna egy perbe = veszítene a gyártó.
Valójában itt mindenkinek egy kicsit igaza van.
Engem csak az zavar, ha az usert lehülyézik azért mert az oled-vásárlás előtt nem töltött el napokat azzal, hogy utánanézzen mire való éppen az a tévékészülék amit tervez megvenni.
Nem mindenkinek van erre ideje.Múltkor kellett vennem egy routert a DIGI 1000-es netéhez, otthonra.
1 napot olvasgattam mire eldöntöttem melyik legyen. Persze utólag nem bánom, de volt szomszéd aki bement az első boltba és kért egy "routert". Pedig mindketten tök hülyék vagyunk hozzá.
Ilyen is van és olyan is. -
Strezi
őstag
válasz
Partizan182 #29878 üzenetére
A PE2 szép és egyedi volt a HDR korszak elején, de nem referencia minőség. Vincent is megmondta annó
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #29885 üzenetére
-
Partz
senior tag
válasz
Partizan182 #29826 üzenetére
A jelenleg használt woled technológiában, a vörösért felelős komponens fárad el a leghamarabb. Ezt tudtommal nem a túlvezérlés okozza.
A korábbiakra reflektálva, a Samsung megoldása nem lesz jobb beégés ellen. Itt ugye tiszta mély kéket szükséges használni, amit jelenleg fluoresszens oled anyagokkal tudnak elérni. Ennek legnagyobb hátulütője pont az élettartam. Erre irányulnak a tadf, hyper-fluorescence kék oled anyag fejlesztések, de az még mindig kicsivel odébb van. Épp emiatt késlelteti folyamatosan a Samsung ezt a fajta technológiát.
Ami előnye ennek a technológiának a woled-el szemben, a magas színtér. Nagyobb fényerő, ugye a woled-ben használt passzív színszűrők a fényenergia kétharmadát kukázza, ellenben a qd-szűrőket gerjeszti a rövidhullám, ez által 90% felett van a hasznosulás (épp ezért újabban már nem is szűrőnek nevezi ezeket a Nanosys, hanem "qd-cc"-nek a color conversion szóra utalva, technikailag így helyesebb). És végül a teljes színtérfogat, az rgb struktúrából adódóan magas fényerő mellett is szaturáltak maradnak a színek.
-
Beni2360
félisten
válasz
Partizan182 #29770 üzenetére
Nem vagy egyedűl. A szüleimnél is a 60-s években is volt a TV mögött egy kislámpa bekapcsolva ugyan úgy mint nálam is a 70-s évektől mostanáig. Volt csíptetős lánpa majd sólámpa, gyertyaégős mini búrás, stb most meg ledsor várakozik a felragasztásra. Mindenképen ajánlott háttérfény a TV mögé, még szemész is ajánlotta.
-
esicyhun
tag
válasz
Partizan182 #29764 üzenetére
Amióta OLED tévém van, töksötétben szeretek filmet nézni, főleg sci-finél és horrornál nagyon látványos az egész. A feliratot én sötétszürkére állítottam (külső médialejátszóm van).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Partizan182 #29464 üzenetére
Értem, koszi a válaszod
, meg is nézem mennyibe kerül egy 75/77 colos, de gondolom az ár ki fog abranditani
Igazából imádom az oled kepminoseget, de...
Kezd kicsi lenni a mostaniJól látom hogy ekkora méretben milla körül gondolkodjak?
Egy szavam sem lehet, mert ekkora oled meg két milla feletti.
Lehet inkább projiban kellene gondolkodnom, ha méretet növelnék... -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #29448 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #29432 üzenetére
Ja, de azért lehet azt rendesen finom hangolni. Szétintem található egy majdnem kompromisszum mentes alternatíva.
Például egy 2:3-mas beállítás biztos nem szappanoz meg artefactol. -
esicyhun
tag
válasz
Partizan182 #29432 üzenetére
Én sem bírok elviselni semmifél interpolációt, mert a szememnek természetellenes lesz. De pl. az öcsém imádja a truemotiont. Még családom belül sem egyforma az ízlés.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #29421 üzenetére
Szokták mondani: kinek a papp, kinek a pappné... mint valaki szereti az éles képet, valakinek jó a homályosabb is...
De most komolyan, miért nem jó, ha egy kép mozgás közben is éles marad? -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #29407 üzenetére
És még az oledekre mondják, hogy túl sötét.
Sötét szobában még így is heggesztőszemüveg kell hozzá. -
alaves
addikt
válasz
Partizan182 #29354 üzenetére
Sonysoktól, Panásoktól kérdezném, hogy sötétben pl. a rendőrautó villogó fényében mennyire látszik az artifact (interpoláció 2-3 fokozatnál)?
-
Tulku
veterán
válasz
Partizan182 #29339 üzenetére
Úgy, úgy
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #29339 üzenetére
Szerintem nem erről beszél, hanem a svenkelt tartalom interpolációjáról.
Ott, amennyiben nagyon gyors a kamera és teleobjektívvel vették fel - mondjuk egy kicsi gyors állatot követ le, ott hibázgat az interpoláció és artifactol.
Sokat fejlődött az LG, de nem tökéletes, bár amondó vagyok egy interpoláció eleve nem lehet tökéletes.A 2016-os interpolációhoz képest azért nagyon jó a 2018-as, bár legjobb ha nem használjuk.
Nekem inkább a VXP CPU nyúl bele a médiaboxon, a tévén pedig minden ki van lőve. -
keIdor
titán
válasz
Partizan182 #29264 üzenetére
Igen, de azt a PS4 (Pro) kapásból nem tudja, Xbox One X-nél megy, csak kevés a 30fps+-os játék, ahol ki lehet használni.
De...
Mindenki döntse el maga, ha 900k-t nézek, én inkább vennék most egy 2018-as kifutó modellt fele annyiért, majd 2 év múlva ilyenkor nyáron lesz 2020-as modell hasonló áron, szintén az addigra már tűnik majd el apránként, az jobb lesz (valahol biztos...) mint egy mostani pl. C9, E9 és addigra 2.1-es eszköz is lesz. Régit meg el lehet adni, azt megint új TV-je van az illetőnek, "újraindult" garanciával.Pénzben kb. hasonló ez a verzió, én magam is hasonlóképp akarok majd eljárni ha lesz értelme a 2.1-nek.
Számítok rá, hogy kelleni fog, de most még korai.
-
Urgot
tag
válasz
Partizan182 #29249 üzenetére
Nem is tudtam hogy 120hz sek az oled TV-k,de ez elég jó . Szerintem egyre fontosabb hogy az ilyen drága tv ken is minnél gyorsabb, és használhatóbb , sokszínűbb , tudású OS legyen, gondolom az Android teljesíti ezt a legjobban . Jelenleg egy 4 éves , akkoriban csúcs LG Tv-m van, IPS ,LED ,full hd. De ez az LG OS rajta nagyon lassú , youtube is random szetkapcsol, meg bevált instant rá egy másik kepbeallitast ha yt megy rajta. A képe szép ,éles , színe jó , nincs ezen a fronton bajom az LG vele, megbízhatóan működött is ebben a 4 évben, de az LG OS rajta nagyon gagyi.
-
janos666
nagyúr
válasz
Partizan182 #28751 üzenetére
Azért nem következik ez egyenesen, mert 120Hz-es a panel (a 2018-sok már elvileg 240), tehát pont a 2:3-at kell mahinálni, egyébként csak 5x kirakni sorban minden képkockát (és az LG TV így is csinálja PC módban, nem is tudod másképp beállítani, csak a HDMI módban tudsz 2:3 judder-t rágyártatni).
Mármint amikor 24Hz-et küld a forráseszköz (LG akkor lesz így judder, ha RealCinema = Off, de ez ki van szürkítve PC módban és HDMI címkével is default ON).
Ha 60Hz-et küld a lejátszó, akkor abból a RealCinema=On visszanyerheti a 24-et (HDMI címkével, ahol állítható), de a PC mód valóban nem fogja (ott egyszerűen nem létezik a RealCinema kapcsoló).
-
chros
őstag
válasz
Partizan182 #28751 üzenetére
24Hz-el gondoltam a 24p-t.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #28692 üzenetére
Van ilyen.
-
válasz
Partizan182 #28626 üzenetére
Akkor passz... nálam működik jól.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #28634 üzenetére
Igen. Eddig el sem indítottam a tévén, így frissíteni kellett. Bejött a NF animáció és kéri hogy jelentkezzek be vagy ingyenes próba.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #28620 üzenetére
Nekem nincs előfizum és így csak a bejelentkezésig jutok el.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #28623 üzenetére
Gyanús, hogy az alkalmazással lesz valami. Sajnos a C8-on nem tudom neked megnézni, hogy jó-e. Talán hozzászólnak a B7 tulajok, bár ahogy nézem, megint más téma van napirenden.
-
válasz
Partizan182 #28623 üzenetére
Még esetleg azt megpróbálhatod, hogy a general menüben van ilyen standby opció (valami ilyesmi a neve, most így fejből nem tudom pontosan)... azt kapcsold ki, elvileg akkor nem cache-el/ment el semmit a gyors induláshoz, hanem mindig minden teljesen nulláról indul a tévén, picit ezért lassabb is lehet az indulás.
App store, app frissítés, app újratelepítés esetleg?
Login-logout (ha eljut addig).Illetve amikor homokórázik akkor a back/vissza gomb nyomva tartása addig amíg a TV adás vissza nem jön?
És újra indítás. -
törölt tag
válasz
Partizan182 #28620 üzenetére
Wi-Fi-n és kábelen is ugyanezt csinálja? Más app jól működik?
(A Wi-Fi és/vagy Ethernet modul hibáját próbálom kizárni.)Android TV-n jó a Netflix, tehát biztos nem központi a hiba.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #28556 üzenetére
Jajj ne.
Nem sok felesleges feature volt tévén, ez volt az egyik. -
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #28552 üzenetére
Ez mind igaz. De en 3-4mre ulok es fullhd es alatta nezek mindent. Ezt mar multkor kitargyaltuk itt a forumon
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #28552 üzenetére
Mozgásmegjelenítés ég és föld egy 2015-ös és 2018-as LG között.
Amennyiben valaki használ dejuddert és deblurt. -
chros
őstag
válasz
Partizan182 #27900 üzenetére
Ebben nem ertunk egyet, beszeltuk mar a tobbiekkel.
-
válasz
Partizan182 #27137 üzenetére
Nem kell oda tesztábra. A plazmán simán észrevettem utána. Ha ezen is lenne, ezen is észrevenném, de nincs. Ha pedig tesztábra nélkül észrevehetetlen, akkor kinek számít? Aki beírt, tesztábra nélkül vette észre. Nálam ilyen film után is teljesen homogén a kép.
-
válasz
Partizan182 #27126 üzenetére
Nem tudom mennyire természetes, nálunk mindkét Panán vannak nézve ilyen szélesvásznú filmek, fekete csíkokkal alul, felül, de még sosem láttam, hogy ott maradt volna.
Ez nem plazma tv, ott látszódott. Egy ideig, aztán ott is rövid idő után eltünt. -
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #26823 üzenetére
Szerintem Jutúb HDR az leó, nincs ezeken még.
2016-osok közül csak a G6V tudta... de HDMI-n keresztül, vagy saját lejátszón tuti tudja. -
Chris1983107
tag
válasz
Partizan182 #25503 üzenetére
Köszi, akkor ezeket megnézem. A Mad Max amúgyis kimaradt eddig.
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182 #25495 üzenetére
Fura, mert van, hogy szinte a teljes képernyő fehér, mégsem látom, máskor meg viszonylag erősnek tűnik. Még ki kell tapasztalnom a TV-t.
Ami jó hír, hogy a focimeccs teszt lement hiba nélkül. Semmi zavaró dolgot nem tapasztaltam, pedig a korábbi TV-k mind a focimeccsen véreztek el.
A másik, hogy ezen a TV-n értelmet nyer a HDR. Hiába nem 1000 nit, még így is le kellett vennem az OLED fényből, mert kiégeti a szemem a csúcs fehér. (mondjuk a TV beépített ikonjai is lehetnének szürkébbek, 100% fehér helyett)
Belenéztem egy HDR filmbe, és lenyűgöző a sötét bárban a füstbe élesen belehasító reflektorfény. Nincs az az ezer zónás FALD LCD, ami ezt így megjeleníti. Az Edge LED-es LCD-n megvolt a fényerő, de a szürke massza mögötte... Nem értettem mi a jó a HDR-ben, most már tudom. -
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #25095 üzenetére
"Lejjebb kell pöccinteni párral a colort ha túl szaturáltnak érzi az ember, kb 10 másodperc."
Ja, nagyjából így megy ez, csak ettől még nem lesz jó képminőséged. -
AL
addikt
válasz
Partizan182 #24978 üzenetére
Köszönöm. Korábban azt írták ( itt ), hogy ez a gyártási tesztek során keletkezett, vagy gyártási hiba. Üdv.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #24782 üzenetére
Nekem meg lassan második éve a fiókban van a UPC médiakártyája, és nem is tervezem berakni a tévébe.
Tökre beindultam, hogy mekkora királyság, 20 év után lesz nálam is tévéadás. Aztán két nap után elmúlt a "varázsa".
Az ingyenes Telenor MyTV fut a médialejátszón, de egy kezemen meg tudom számolni, azt is hányszor indítottam el.
-
Tulku
veterán
válasz
Partizan182 #24778 üzenetére
Jól teszed...
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #24778 üzenetére
Addig amíg ennyibe kerül nem nagyon érdekel, ráadásul Digi végre betette a Spílert is. Az internet meg ennyibe van.
-
Krisztian101
tag
válasz
Partizan182 #24653 üzenetére
Igen az egyik az az. Sosem vásároltam még outletes terméket, de most nézem, hogy újszerű. Akkor ez felejtős. Azért is gondoltam ezekre a modellekre, mindamellett, hogy kellemes az áruk, mert tudják a passzív 3d-t, ami nekem tetszett, volt olyan TV-m. De hát megjárni meg nem akarom, így szerintem maradnak a mostani modellek.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Partizan182 #24209 üzenetére
És esetleg ez ?
[link] -
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #24209 üzenetére
Van/lesz kérdés mennyi zónára van osztva.
-
Joshi
titán
válasz
Partizan182 #24207 üzenetére
Nagyon nem egy kategória az KS7500 mondjuk a Q9-el. A Q9 FALD ledes míg a KS Edge-LED.
-
ImACeltic
őstag
válasz
Partizan182 #24085 üzenetére
A kék az nekem fura. Végigpróbálgattam a színeket, de egyik se tetszett, így marad az apró fehér. Szürke kellene, ahogy a kolléga írja.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #24085 üzenetére
Mondjuk az érdekes, hogy beraktak több "zavaróan" rikító színt is felirathoz, de pont szürke nincs benne, ami erre tökéletes. Gondolom nem néznek HDR filmet felirattal.
-
totar
csendes tag
válasz
Partizan182 #24068 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert B8 tulajok nyilatkoztak selejtségre utaló dolgokról. B7, C8 tulajok nem, vagy csak a figyelmem elsiklott felette!
Bár ez egy hülye kérdés, de mégis felteszem. Honnan célszerű OLED tv-t vásárolni? Valamilyen hiba esetén hol a legközvetlenebb a megnyilvánulásuk a boltoknak? Vagy mindegy, mert az LG úgyis szakembert küld felderítésre? Plusz garancia megrendelése miatt is érdekes számomra a kérdés!
-
alaves
addikt
válasz
Partizan182 #23418 üzenetére
Nem nő, hanem csökken, mint ahogy írtam is.
WOLED: https://cdn.intechopen.com/pdfs/60365.pdf -
Wucky
senior tag
válasz
Partizan182 #23315 üzenetére
Szerencsére kerítés nem kell már. A rádióról, meg leszoktatom őket inkább. Köszi srácok.
-
Wucky
senior tag
válasz
Partizan182 #23307 üzenetére
Köszi. Az építőjellegűeket. Ha vehetek oledet mert én filmet akarok nézni, azért venni is fogok. Csak körbe járom a dolgokat. Sörétest meg a hülyék fejéhez tartanék én.
-
NY_A
őstag
válasz
Partizan182 #23247 üzenetére
Én észrevettem b7-nél, hogy bizonyos esetekben a logó és környezete fakóbb, kevésbé világos mint a kép többi része. Sokat nézek Natgeót, ott ez megfigyelhető. Azt hittem maga az adás ilyen, mivel tudtommal ez a tv nem tud ilyet
-
daneel_hu
addikt
válasz
Partizan182 #23247 üzenetére
Valaki akinek 2017-es van, mérje már ki valamennyire.
Mondjuk SPORT1 logonál.
E8-nál azt hiszem 3 perc után leveszi a fényerőt (logo luminance: "MAGAS")... a teniszes tartalom esetén nekem szemre úgy tűnik, hogy csak a staikus elemmel szórakozik, egyéb tartalommal nem. -
Grande Ale
őstag
válasz
Partizan182 #23026 üzenetére
Napi húsz óra, meg 800 óra folyamatosan? Nem életszerű.
Hát akkor innentől kezdve nem kell félnem az hbogo logótól. -
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #23026 üzenetére
Szerintem legyen ez a videó az összefoglalóba mint referencia teszt, tájékoztatásul.
És ne legyen többé olyan téma, hogy "szerintetek be fog égni ekkor, vagy akkor?..." -
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #22959 üzenetére
Nincsenek kalibralva. Mar vagy 20 oraja probalom beloni a b7et olyanra mint az eg910v. 95%ban sikerult de az upscalellel es a magentas bevonat hianyat nem tudom megoldani. Max rúzzsal
Jo ez a b7 ezentul. Ha nem megy egymas mellett akkor szokható. Majd meglatjuk melyik marad
A szin biztos hogy a magentas cucc rajta mert azert kicsit trendi hatasvadaszak a szinek
a dell monitorom is csillogos es pont ilyen hatasu. Csak napfeny ne erje mert borotvalkozni is lehet akkor
-
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #22956 üzenetére
Input lag tvzesnel es filmnel nem szamit. ABLben jogos ahogy a rendszer is es a hang is! Racshalo 3mrol nem latszik.
Szamomra ami a legfontosabb ahogy szerintem minden tvnel aki tvnezesre es filmre hasznalja: 480p 720p 1080pnel lathatoan lemossa a b7et. Itt van elottem a ketto. Probalom nem eszrevenni hogy gyengebb a skalazasa de nem megy. Egyszeruen jobban elmossa az elozo felbontasu anyagokat. Az eg910v elesebb. Egyszeruen csunyabb a kep a b7en illetve az eg910vn a kijelzon van valamilyen magentas bevonat ami melyebbe teszi a szineket ezaltal fakobb a b7. ( itt megjegyzem hogy nem szinhelyes csak nekem jobban bejon ez az apple monitor fele csillogas. ).
Persze a b7 jobb osszesegeben. De aki filmezesre es tv nezesre hasznalja az eg910vt csak ezert ne cserelje le fokent ugy hogy melle teszi mert csalodni fog.
-
sakal83
addikt
válasz
Partizan182 #22756 üzenetére
Belsot hasznalok. Nem hat meg a hdr.
-
válasz
Partizan182 #22614 üzenetére
Szerintem csere lesz, nem hinnem ez a pixel cuccos csodat fog tenni. Mindenestre beallitottam ha este kikapcsoljuk akkor fusson le, majd reggelre kiderul...
Az a baj nalunk altalaban napkozben, olyan 10- 12 orat megy a TV. Viszont nem egy csatornan van hagyva azert valtogatjuk eleg rendesen, ezert sem ertem. Nah mindegy ez van. -
válasz
Partizan182 #22612 üzenetére
Sajna mikor megvettem, elkerulte a figyelmemet, hogy mikre jo az OLED. Mi inkabb pont TV nezesre hasznaljuk es csak neha nezunk filmet rajta.. :/
Most az hogy orakig hirmusor ment-e hat passz. Szoktuk nezni a hiradot meg egyebb musorokat, foleg sport musorokat...
Ez a pixelfirssites automatikus? MAr tegnap is latszodtak, ma kezdem foglalkozni a dologgal, gondolom ennyi ido alatt le kellett volna fusson kikapcsolt allapotban ez a pixel frissiteses story...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Medence topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest