- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
Dadan01 #79046 üzenetére
Ezt nagyon szomorúan hallom. kb. hány fájl, hány másodperc?
Nekem ez is nagyon fontos lenne, hogy ne legyen lassabb a mostani uh8507-es tvmnél.
Én pc-ről használom UMS-el, frissen indítva egy kb. 1000 videót tartalmazó mappát 10 másodperc alatt beolvas, nagyjából vehetjük, hogy 100fájl/1s. Utána kilépve a mappából majd visszalépve már 1s alatt megvan. -
Chaser
legenda
válasz
Dadan01 #29682 üzenetére
i5 6200u cpu, 16gb ram, 500gb 860 evo, 1 tb mx500, előzőn w7 pro, utóbbin w10 pro, mondhatni friss rendszerek, minden pörög, egyszerűen el kezd pufferelni a tv
ami érdekes, pl csatahajó, 56GB verzió, mindig ugyanazoknál a pontoknál szaggat be, vannak részek amiknél akár 10 percig semmi, aztán lagggggggggg, de olyan jeleneteknél is, amik kis túlzással statikusak, mivel nem akartam belevágni egy fél téglát, így egyelőre marad az usb 4k hdr filmekhez ( :
routert nemrég vettem pont a 4k hdr filmek miatt, az meg megy vissza a boltbaszerk:
ha a router usb-jén lógott dlna v media serverként az ssd, akkor is laggolt a tv-n a film, hiába volt mindenki mindenkivel kábellel összekötve, szóval tényleg passz, de erősen tv hálózat körül lehet gond megítélésem szerint -
Chaser
legenda
válasz
Dadan01 #29671 üzenetére
mint mondtam ott a bibi, hogy lannal is hülyül, érthetetlen, de ez van, innentől viszont wifis gond kizárva, mert a belső hálózattal magával van a gond
wifin 5g-n is néztem, elég egyértelműen jelzi hol lóg, akkor is ha nem automatán van, de wifit rá lehet fogni arra, h panel közepe, sok routerrel minden irányból, lanra viszont ez nem él
több kábellel is kipróbáltamClay
simán kellene lanon is vinnie 50-60GB-os filmet, az még nem túl nagy bitráta - 720p mkv-hoz képest nagy ( : -
servionál én semmi extrát nem látok állítás terén -
PuMbA
titán
válasz
Dadan01 #16648 üzenetére
A Ready Player One az konvertált, de mivel az egész film szinte csak CGI-ből áll, ezért tűnik nem konvertáltnak, hiszen csak annyi a dolguk, hogy a másik szem szemszögéből újra számoltatják a CGI-t. A 3D film halott, szóval nem igazán forgatnak már igazi 3D-ben
Tavaly 1db igazi 3D film jelent meg: Transformers: Last Knight. Egyébként a természetfilmek nagyon jók 3D-ben, hiszen azok igazi 3D-ben készültek.
-
PuMbA
titán
válasz
Dadan01 #16558 üzenetére
A példában szereplő filmnek a 4K verziójában a tesztek alapján észrevehetően jobban látszódik a zaj, ami ugye teljesen normális, hiszen régen azért nem volt ez annyira nagy probléma, mert például CRT TV-n olyan kicsi volt a felbontás, hogy semmit sem láttunk belőle. Szóval aki nem akar néhány esetben sok zajt látni, az beszerzi FullHD-ban a filmet.
-
kalodav
csendes újonc
válasz
Dadan01 #16508 üzenetére
Szinte mind. Az előbb elindítottam a justice league-t. Nem találtam olyan jelenetet ahol ne lenne szemcsés. És nem azokra az alig látható háttérszemcsékről beszélek, hanem mintha szitálna az eső az egész filmben...
Viszont rajta van a merevlemezen a viszkis 720p-ben. Mondhatni tűéles.
Ami 4k hdr az ocsmány. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01 #16495 üzenetére
Laptopról, tévéről, soha nem kattogott a Toshiba, csak boxról. De ott is csak akkor kattogott, ha nem volt egyedül. Gyanítom, a külső 5V-os táppal működő eszközök nem túl acélosak, ha áramról van szó. Ehhez hozzájön még a HDD-k "egyedi" áramfelvétele. A külső 12V-os táppal működő boxaimmal sosem volt gond, pedig azok is egytől egyig USB2.0-ásak voltak és folyamatosan lógtak rajta a HDD-k. Ha oled USB-jéről is kattog, ott valami más okot keresnék, mert a tévé USB-je igen erős áramot képes kiadni magából. Nálam a WD és a Toshiba egyszerre lógott az oled USB-jén és nyikkanás nélkül dolgoztak.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01 #16490 üzenetére
0.5 A a szabvány. Mindegy, hogy 2.0 vagy 3.0. 2 db 2TB-os WD Element egyszerre megy nálam USB-ről és semmi gondom vele. Boxról, tévéről egyformán működik. Viszont volt egy Toshibám, ami csak kattogott, ha a WD is be volt dugva még a boxba. Két WD egyszerre hibátlanul kommunikál. Érdekes dolgok ezek...
-
Mentolka
senior tag
válasz
Dadan01 #16443 üzenetére
Köszi! Megspóroltál egy kis időt nekem! :-D
Ez egyébként azt jelenti, hogy ez a megoldás sem jó?
"vagy pedig Plex, Kodi, Serviio... stb media megosztó programmal kirakod DLNA-ra a PC-dről (transcode nélkül, csak "fájlmegosztás"), amit a TV helyi hálózaton lát és onnan lejátszod a tévé belős media playere simán viszi ezeket. " -
Joshi
titán
válasz
Dadan01 #16351 üzenetére
Én szívesen segítek, legalább nem fölöslegesen adtam ki a lóvét a kalibrátorra. Első körben töltsd le inne az AVS HD 709 Calibration Disk olyan verzióját, amit gond nélkül lejátszik a tévé belső lejátszója. Ha komolyabban érdekel a dolog keress meg privibe.
-
törölt tag
válasz
Dadan01 #16232 üzenetére
5-10 év. Vettünk hozzá biztosítást, ami 5 évre szól, szóval addig minimum tervben van a megtartása. Jelenleg nem tudom, hogy a jövőben mi adhatna olyan pluszt a méreten kívül, amiért lecserélném. Sokakkal ellentétben nekem tetszett a 3D, esetleg majd annak az újjászületése.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dadan01 #13771 üzenetére
Na de abból a 220 millió panelből hány % az 50-55 col feletti kategória?
Állítom az eladott TV-k többsége még mindig 32-40 colos, filléres panel. Azt nem is fogja kiszorítani az OLED, de szerintem 55 col felett fordíthat hamarosan. A prémium szegmensben kb csak OLED lesz, Japánoknál már valami 90% feletti az arány.Azért van jelenleg ilyen kevés eladott panel, mert a prémiumba van pozícionálva. Ha viszont high (250-350K) kategóriába is pozícionálják, akkor ott is kiszorítja az LCD-t. 10 milliós eladásokkal. Abban biztos vagyok, hogy az LG csak addig tartja fent ezt a saját kategóriát LCD-ben, amíg ki nem sakkozza, hogy az OLED-en többet kereshet itt is.
A prémium szegmens véges felvevőképességű.
-
torma1981
veterán
válasz
Dadan01 #13771 üzenetére
Pontosan. Nem mostanában lesz ilyen az tuti. A hasznot nézi az LG. Mivel nincs konkurencia nekik, nem sietnek. Majd persze hova sietnének. Ugyan ezt csinálja a Samsung. Nem hogy olcsóbban adja inkább drágábban a tavalyi konstrukciót is. Qled pl. Mekkora blama már. Azt sem kapsz olcsóért pedig közelében sincs az OLED-nek.
-
Joshi
titán
válasz
Dadan01 #13559 üzenetére
Érvek vannak kéremszépen, csak dgyuri0123 kifogyóban van ezekből. Gondolom dgyuri0123 kívül még sokan használnak FHD OLED-et, csak ők csendben használják azt.
(#13560) sakal83 semmiképpen se hirtelen felindultságból alkoss véleményt, tesztelj sokat és csak azután írj.
-
Magi
tag
válasz
Dadan01 #13498 üzenetére
Köszönöm szépen
Érdekes módon így működik a dolog. Szépen lementettem, átírtam visszatöltöttem.
A csatorna sorrend és számozás most már rendben. Annyit viszont észrevettem, h a teljes keresést használva viszont nem tudja dekódolni az ékezeteket a szoftver (UPC-t választva igen, de akkor meg nincs USB másolásos megoldás), de ez legyen a legnagyobb probléma.Közben megküzdöttem a kép beállításokkal rtings.com alapján. Így már azért jobbnak tűnik a dolog mint a G30
Úgyhogy most boldogság...
Köszönöm mégegyszer a segítséget.
Szép estét.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dadan01 #13334 üzenetére
Nem feltétlenül csak ezért kell. A szórt környezeti fény szemkímélőbbé teszi a kijelzőket.
Persze ízlés kérdése, de pont az OLED HDR-nél, az éles váltások hegesztőívként nekem pl kellemetlen hatást eredményeznek (és véresebb is lesz a szemem, ha vaksötétben használom többet)Viszont ha szórt háttérfény van, az nem ront semmit sem a képen, és nem kút méretű a pupillád az OLED sötét jelenettől... amit követ egy világos ívhegesztő
... hanem egy mid környezeti fényértékhez alkalmazkodik a pupilla.
-
Joshi
titán
válasz
Dadan01 #11434 üzenetére
Ezek szerint az LG 2017-es tévéi tudja a youtube HDR-t. Hozzáteszem, még mindig nincs bizonyíték hogy ez natív youtube HDR lenne. De lépjünk egyet.
"Netflixen van neked DV? Na azt már zokon venném ha sonym lenne és nem tudná."
Gondolom nem nagyon olvasod a topikot, ugyanis pont ma diskuráltunk a DV frissítésről.Semmi gond. Ja kb annyira érdekel a Netflix mint a youtubos HDR. Akkor meg is beszéltünk mindent.
-
Joshi
titán
válasz
Dadan01 #11432 üzenetére
Ok. A Sony A1 Androidos, a saját youtube lejátszója egy dolog, de van lehetőség más lejátszó használatára is. Akkor mondj egy Androidos youtube lejátszót ami viszi a HDR-t.
ui.: nem lehet hogy te prémium youtube felhasználó vagy? Vagy csak egyszerűen regisztrálva vagy?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Dadan01 #11198 üzenetére
Nem zavar.
Ettől még cseppet sem rosszabb a kép, még 100% vörösben is alig-alig lehet észrevenni.
Rendesen meresztenem kellett a szemem, hogy megfotózzam és még így sem tudok nektek használható képet generálni róla. (de ez a telefon hibája)Nem homogén képnél láthatatlan.
1-2%-os lehet a degradáció azon a helyen amiről beszélünk. -
huszar90
aktív tag
válasz
Dadan01 #11101 üzenetére
Nem akarom 16 óráig statikus tartalmakkal járatni... csak normálisan szeretném használni. Nagyrészt film meg sorozat, de kábel tv-ről is használnám azért. Átlagban napi 2-3 órát menne. A kérdés, hogy bírja akár 10 évig is hiba nélkül vagy sem. (ha minden nappal 2 órát számolok, de nyilván nem lenne azért az összes nap bekapcsolva, akkor 2 óra x 365 nap x 10 év az durván 7-8 ezer óra) Az LG 100.000 óra üzemidőről is beszélt már. Akkor mi az igaz? Nem az OLED ellen vagyok nyilván ezért is rendeltem egyet. De tudni szeretném, hogy megvan-e a reális esély egy kb 10 éves hibamentes működésnek vagy sem. Tudom, hogy legtöbben 5 évre terveznek itt, és annak is örülnek, de én egy fél millás tv-től (újkorában 1 milla!) elvárom hogy 10 évig használható legyen.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01 #10904 üzenetére
Nálam is Kodi 17.6 Krypton fut egy S905X box-on, de nálam pl. a Samsara lassú svenkelős képeinél bizony megdöccen a belső lejátszó képe, míg Kodinál vajsimaságú. Nálam ezek is döntöttek, mikor végleg átálltam külső lejátszóra. Természetesen nem kizárólag ezt az anyagot futtattam, hanem még pár tucatot, de mindig az lett a vége, hogy a külső lejátszó (mindenben) jobb. Nem beszélve arról, hogy a belső lejátszó végtelenül buta, semmit nem lehet állítani rajta. Így nem lehet tökéletes egy lejátszó szoftver.
-
chris0000
őstag
válasz
Dadan01 #10668 üzenetére
hidd el én is a B7-et akartam,mert tényleg jobb mint a Qled.
de most gondolhatod,milyen jó ez a szarakodás vele...vissza csomagolás,intézkedés,sorolhatnám...
biztos Te is szívesen foglalkoznál vele...másrészt meg miért nincs leírva hivatalosan,h mi a pontos menete a használatnak az első bekapcsolást követően,mert amúgy baszhatom...és ezek után még mindig bizzak ebben a TV-ben,h milyen jó lesz ez nekem...ha lesz készleten most lehet kap még egy esélyt,de nagyon fentartásokkal.. -
Joshi
titán
-
qqzs
őstag
válasz
Dadan01 #9844 üzenetére
Nem biztos hogy marhasag. Itt irnak rola bovebben bar ez se tul kimerito alapossag.
Mashol talaltam rola higy vannak bluray lejatszok amibe ez van meg ennek egy fejletteb valtozata akkora mint egy bluray lejatszo. Szoval valamit tidnak de mit igazabol. Ha csak realtime effektelnek valami virtualis josagot akkor az nem az igazi. Nem szeretem ha szemem at van verve hiaba huhazok kozbe -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dadan01 #9641 üzenetére
Nálam is járt X905-ös box, nem is egy. Lényeg, hogy engem sem győzött meg a képminősége. Nem éreztem azt, hogy egyetlen lépéssel is előbbre vagyok, mint a belső lejátszóval.
Ezzel szemben (szerintem) a Sigma chip másképp "rajzol"-"ábrázol", hogy így mondjam, mint az Amlogic/LE/Kodi. Lehet hogy ez a rossz.. de ha így van, akkor én a rossz képet szeretem... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Dadan01 #9166 üzenetére
PC-n már ki lehet tolni 4K 120 FPS-t, és akkor lehet szimulálni a BFI-t. Bár nem próbáltam János szkriptjét még, nekem lehet túl vibrálós lenne ez a 60-60-as BFI, így lehet inkább 240 Hz lenne jól finomhangolható.
... de ha rendesen megcsinálják annak több értelme lenne.Egyelőre nem várok semmi extrát az új OLED szériától.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dadan01 #8932 üzenetére
Szerintem annak a soundbarnak az lenne a "lényege", hogy bármilyen forrásból (2.0, 3.0, 4.0, 5.0, 5.1 és had ne soroljam végig....
) képes "atmoshatású" hangot kreálni .... de ha a TV nem tudja feldolgozni a hangsávot, akkor szerintem ez is igencsak csendben lesz .... mellesleg: atmos, 4k, hdr, stb feliratokkal minden eladható mostanában, a többi meg nem számít ....
renatto:
Ez OK ... csak azt nem értem, hogy minek az Atmos hang, minden filmnek van "több változata" hangilag (éstudjukhol), akkor mér' ezzel kell szenvedni .... minőségben a TV-n (vagy esetleg optikán hm erősítőbe) semmivel nem lesz jobb vagy más, mint egy tömörített DD csak igy több sz..ás van vele .... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dadan01 #8915 üzenetére
Erre csak annyit, hogy lemezen van több hangsáv is .... a "kalózok" meg figyeljenek jobban arra, hogy mit "kalózkodnak össze" ....
Madwe:
Elméletben mennie kellene, mivel az Atmos csak "pár metaadattal" több, amit vagy kezel v.mi vagy nem .... inkább az "amatőr filmkészítők" hibája szokott lenni, ha nincs hang ....Joshi:
Szerintem tök ua. mint a többi, BFI meg vagy van vagy nincs, ha van akkor meg vagy jól működik vagy nem .... ahogy a többieknél ........ amúgy minek nézegeted ennyire, akarsz egy olcsóbb OLED-et a konyhába is .... ?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dadan01 #8884 üzenetére
Igazából a TV eladások túlnyomó része még mindig a 32-43"-os méretekben történik .... így ha (valamennyire is) valós "arányt" akar valaki LCD vs. OLED eladásokban, akkor csak az 55 - 65 és 77"-os eladásokat kellene összehasonlítani (mer' ugye OLED csak abban van) .... ott szerintem kicsit változna ez a szám ....
-
chris0000
őstag
válasz
Dadan01 #8783 üzenetére
jah ha addig el nem kezd romlani rohamosan...
lényeg a lényeg vhogy most is a B7-en gondolkozom inkább,csak kicsit most dilemmázok...
a jó hír,h nem kell egyben kifizetnem,mert cetelem bizalmi kártyám van "oszt" még munkaviszony se kell!
20havi 0% THM-el is lehet hozni. -
-
Gtaati
őstag
válasz
Dadan01 #6443 üzenetére
Helló!
Nálam is már ez a firmware van fent és én sem sok különbséget találtam a korábbihoz képest. Hát hogy javúlt volna a képmozgás megjelenítés azt én sem vettem észre, pedig sajnos szerintem volna még hova fejlődnie. Ami fura vagy inkább észrevehető volt, hogy a korábbi firmware amivel kibontottam a dobozból a tvt és ezen kapcsolgattam a trumotion beállítások között látható volt váltáskor, hogy ugrik egyet a kép, tehát változtatta a sima és élénk stb közötti beállításokat. Most meg ez a jelenség nem látható vagy csak én nem veszem észre... Lehet egy reset nem ártana a rengeteg beállítás után.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dadan01 #6315 üzenetére
Ha valaki pl. "1 év múlva beüti a fejét és nekiáll az UHDBD gyűjtésnek", az inkább majd akkor vegyen 4KHDR TV-t, mert addigra talán kijön az a sok "újdonság", amitől (valóban) használhatók is lesznek a 4K-hoz kapcsolódó rövidítések.... a játékra meg mindez "hatványozottan" vonatkozik .... addig meg egy FHD is teljesen elég (és akár lényegesen olcsóbb is) lehet .... de csak szerintem....
(de tudom, az emberek nagy része 5-15 évre vesz TV-t, amiben jó dolog a "hosszútávú gondolkodásmód" csak semmi értelme ....
)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Dadan01 #6315 üzenetére
+1 full oled párti vagyok, de játék mellé tényleg kell a 4k + hdr, ha arra képes konzolja van az embernek! mondjuk én inkább gyűjtenék még 4k oledre ebben az esetben
nekem ugyan sima ps4em van (ami szerencsére így is tudja a hdrt) és baromi sokat számít a hdr játékoknál! Sőt a 4k is, nem rossz fhd, de azért néha megfordul a fejemben h prora cseréljem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest