- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
A kollégát tudom ajánlani aki ezt leírta.
Egyébként én is c4-et használok monitorként. -
alaves
addikt
Ahol látod a problémát, azt az anyagot más forrásból is lejátszod (TV belső lejátszójával, TVn YT app, stb, továbbá TV tuner képe), így kizárásos alapon meg lesz a hiba. De ha ez szabályos négyzet, és mindig egy helyen van, akkor gyanús, hogy hardverhiba (kijelző vagy alaplap). Egy factory reset és 2 perces áramtalanítás sem ártana.
-
blakey
titán
a plex media server sem latja tvn - A Plex Media Server nem a TV-n fut hanem a számítógépen, NAS-on, tehát ott keresd a problémát, rossz elnevezés, nincs rendszerezve, stb. A Plex kliens azt látja amit a PMS is lát és ebben az esetben minden egyéb Plex-et futtató eszközön ugyanaz a helyzet. A Plex féle DLNA egy másik szálon futó "dolog", ott viszont már az eszközön is múlik, hogy mit tud kezelni és mit nem.
-
blakey
titán
A DLNA nem csak "úgy megoszt", semmit nem jelent, hogy előző eszközzel jó volt ugyanis a DLNA ún. "renderer" alapján osztja a tartalmakat, tehát beazonosítja az adott készüléket és annak megfelelően fogja megosztani, ez akkor rossz ha az automatikusan kiválasztott "renderer" rosszul van "feltöltve", tehát nincs megfelelően definiálva a TV tudása, Serviio-ban ezt tudod szerkeszteni, módosítani, Plex esetében nem, ott inkább a Plex klienst használd.
-
ricsip
addikt
egy fos az LG dlna kezelése, nekem is homokórázik van amikor 2-3 percig is, aztán kiírja az üres alkönyvtárat. Ilyenkor kilépek a dlna módból, várok pár másodpercet, aztán megint próbálkozok, akkor már van hogy jó. A másik (7 éves szamszung lcd) tv-m meg 3-4 másodperc alatt mutatja a teljes listát. És amit akarok mindent lejászott közülük.
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
Nálam is a laptopon annyi vagy még több is. A C1-en max. 215 volt eddig, f@st és a TV is alapbeállításon. Próbáld meg a TV-n a DNS-t átírni 8.8.8.8-ra, hátha feljebb megy.
Az a probléma, hogy halványlila fogalmam sincs, hogy mi micsoda a f@st (router) részletes beállításainál és hogy melyik beállítás segíthetne. Nem találtam a neten sem javaslatot, hogy a TV-nek mi kellene a nagyobb sebességhez.
Nem hiszem el, hogy ne lenne itt a fórumon informatikai mérnök, rendszergazda, programozó matematikus, stb. aki tudna javaslatot adni erre vonatkozóan -
Gorgonka
aktív tag
Én az emby-t használom. Nekem eddig mindent lejátszott (nagyjából 10 terra anyag van a szerveren a 4K DV-től a régi, csak divX-ben fellelhető anyagokig) és úgy rendezgeted a dolgaidat, ahogy csak szeretnéd egy webes felületen.
EDIT: Nekem pl van Filmek, Sorozatok, Animációs filmek, Animációs sorozatok, Klasszikus filmek és Klasszikus sorozatok. De bármennyi könyvtárat készíthetsz -
alaves
addikt
-
Sub-S
senior tag
Ez volt említve serviio topicjában, korábban ezt írták rá:
"Közben találtam is rá megoldást:
C:\Program Files\Serviio\lib , átnevezni ffmpeg.exe to old_ffmpeg.exe-re , https://www.gyan.dev/ffmpeg/builds/ utolsó release letölt, ffmpeg.exe másolása C:\Program Files\Serviio\lib servio service újrainítás után látja."Erről a problémáról azt hiszem ticket is lett nyitva nekik.
-
Ren Hoek
veterán
Mekkora 55, 65, 75?
Film kozben mennyire latszik pl sotetebb szurke jeleneteknel? Mert nekem a B7-en ott is latszott es azert zavart... de az ilyen kepek csalokak, mert nagyon durvan ki tudja emelni a telefon kameraja ezt a jelenseget.
Ha film kozben eszre se venni, akkor lehet nem eri meg vele foglalkozni, mert lehet a cserepanel se lesz jobb... -
-
alaves
addikt
Én a 14 napos elállást választanám, futárral (illetve nálam a Posta hozta a Vodafone-tól).
Az eredeti kijelzőn nálam is pontosan ott volt a zöld alpixel hiba, ahol nálad (csak nálam ~2 hónap múlva jött elő). Mivel nálunk PC monitorként is használatos, mindig ott virított az egyik tálcaikonon. Felhasználó válogatja, de engem nagyon idegesített. -
gangstagergo
senior tag
Én még nem vizsgáltam meg tüzetesebben de a helyedben én ezt elraktároztam volna magamnak mint Jolly Joker garancia hosszabító
Két év után a garancia lejárta előtt egy évvel kértem volna panel cserét ami miatt újra indulna a garancia és eladtam volna jó áron, hogy egy új LG Oled tv-t vehessek. De ha zavaró nyílván cseréltesd de egy darabért én nem túráztatnám magam. A foltosodás engem jobban zavarna ha előjönne a TV-n.
-
alaves
addikt
De igen. Nézd, náluk ez az üzletpolitika, de nem is tudnak mást tenni. A magasabb minőségi besorolású kijelzőket eladja más gyártónak az LGD. Az LG-nek marad a maradék, de legalább szó nélkül cserélnek kijelzőt. A vásárlók elenyésző része veszi csak észre az ilyen jellegű hibákat, nagyon megéri még így is az LG-nek. De ezt már számtalanszor kitárgyaltuk...
-
bnorci71
addikt
valószínű ezért mondtam nem youtube videókkal kel megnézni mit tud a tv
megnézed egy rendes demó anyaggal ha jó az adott formátummal a beállítás tetszik a kép, de a netflix hbo egyéb streaming nem akkor elég egyértelmű nem a tv/beállítás a gond, hanem a film olyan a stream van agyontömörítve stb. -
bnorci71
addikt
Van eselteg olyan film nflix, hbo-n amin ellenorizni lehetne tenylegesen mit tud 4K streamingben?
most komolyan te csak írsz vagy olvasol is azért
2 napja linkeltem neked a gugli találatot ahol válogathatsz kedvedre a formátumok közül és nem youtube meg ki tudja hogy tömörített fromátumok hanem eredeti kópiák
de akkor +1x
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_72210-72210.htmlha ezzel jó és tudja akkor a stream szar ennyi
-
Vhiktor
Topikgazda
Az 50-es screen brightness-el az esetek több mint 90%-ban biztosan jókora black crush van SDR esetben.
Óvatosan emeld addig amíg a végpontozós videón a 18-at látod villogni a 17-et meg éppenhogy, de úgy, hogy közben ne emelkedjen meg a háttér fekete szintje. Ez olyan 53 +-1 vagy2 körül lesz. -
Vhiktor
Topikgazda
Ha nem látszanak a fekete részletek, akkor az 2 okból lehet: vagy agyontömörített a forrás vagy rosszul van beállítva a TV. Az Eredeti képmód rossz választás az Élénk meg a lehető legrosszabb.
LG tv-knél gyárilag amúgy is van elég nagy black crush, úgyhogy 99%, hogy ez okozza. Adj a fényerőre annyit, hogy még ne emelkedjen a feketeszint, de előjöjjenek a részletek. -
alaves
addikt
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest