Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mentolka
senior tag
WebOS (G2) új frissítés 1,5GB.
-
Mentolka
senior tag
Hello,
Szerintetek mit kell átállítani? LG Oled G2 saját (built in) média lejátszójával simán megy, az alábbi szettel meg lila-zöld: RPi4 (Kodi) - HDMI - sounbar - HDMI - LG G2
RESOLUTiON.....:3840x2160
FORMAT.........:MP4
CODEC..........:HEVC
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU -
Mentolka
senior tag
Kicsit elvesztettem a fonalat, ezért kérdezlek Benneteket.
Setup: rpi4 (LibreElec+KODI) - HDMI - soundbar - HDMI-CEC - LG G2
Probléma: lassú pásztázás esetén szaggat a kép.
Olvastam, hogy kapcsoljam be a "Real cinema" opciót, de azt nem engedi a TV (szürke), mert PC módban van az adott bemenet...
Mi a megoldás?Köszönöm!
-
Mentolka
senior tag
Most darálom a TheSandman sorozatot 1080pHDR verzióban egy G2-esen. Vajon a film(ek) ilyen(ek), vagy én vagyok vaksi? Minden annyira sötét, hogy nem látom a részleteket. Vagy a HDR cuccok mind ilyenek a sötét részeken? Vhiktor videója alapján állítottam be a TV-t.
-
Mentolka
senior tag
Nálam egy C1 TV volt, amin ez látszott kb.fél év után:
Pixelfrissítést futtatva eltűnt. Később, majdnem szintén fél év múlva újra megjelent.
Pixel frissítés után megint eltűnt, de nem nyugodtam meg.
Visszavittem a bótba, ahol a bótos kicsit megnyomta a TV alját, és előkerült a csík. Állítása szerint, a panel és az elektronika csatlakozásnál engedett a ragasztás -> szervíz.
Végül elhoztam egy másik TV-t. -
Mentolka
senior tag
2méterről 85"-t nem is lehet átlátni (a széle már perifériás látás, ott meg úgyse látsz 4K részletességgel) - vagy igen?
Én nem néztem még így, de úgy gondolnám, hogy ide-oda forgolódnék, hogy ne maradjak le valami részletről... -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek melyiket válasszam? LG OLED G2 vagy B4.
Leginkább sötétben nézek virágbolti 4kHDR filmekt, illetve TV műsort akár világos környezetben is, soundbar volna rákötve, és asztalon állna.
Köszönöm! -
Mentolka
senior tag
válasz
ricsip
üzenetére
Nekem ez nem ment... Én is kényelmesen akartam megoldani.
A TV lejátszója nagy bitrátánál megakadt másodpercekre (szerintem, amikor jelenet váltás volt,vagy mittomén) - akármilyen kapcsolaton próbáltam.
Ha pedig a RPi-re tettem egy lejátszót, és így a Rpi-t HDMIvel rádugtam, akkor a torrent klienssel lett probléma: amikor az használta a rádugott SSD-t, akkor nem tudtam lejátszani filmet - valami qrva linuxos jogosultsági probléma lehetett (vagy mittomén). -
Mentolka
senior tag
Én már mindent kipróbáltam 4kHDR lejátszás témában egy LG B7 készülékkel.
- DLNA (szerver: Rpi4, vagy PC) gigabites LANon, GiB2USB3 adapteren, vagy WiFi6-on keresztül
- Plex (a fenti hardveres szerverekről)
Aztán kényszerűségből most így használom: leszedem a netről a filmet a PCvel, ráteszem egy SSD-re, amit pedig beledugok a TV USB3 portjába.
Így folyamatos a lejátszás a TV saját media playerével. -
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ezek nekem semmit nem mondanak.
Ez a PLex, meg Serviceoooo miben különbözik attól, hogy a PC-n megosztott mappa tartalmát a TV saját lejátszója látja? -
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Azért baj, mert nekem nem olyan van otthon...
-
Mentolka
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Pedig nagyszerű képi élmény a 4k! (persze szarosan nem annyira)
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Azt azért tedd hozzá, hogy magyar nyelven semmi! (tán még felirat sincs a Netflixen).
-
Mentolka
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Tőböl levágott karral hogyan kapcsolod be a TV-d???
Ha egyszer akkora a keret, meg nem akar az ember fúrni-faragni, meg még néhány polcot betelíteni, akkor nem elég jó soundbar? Azt csak odarakja az ember a TV elé, oszt jobb hang jön ki belőle, mint a TV-ből. Ez volt a cél?
Nekem pl. egy sarokban lévő darab deszkára van rakva a TV. A környékére sehová nem tudok erősítőt, meg előerősítőt, meg hatszáz madzagot rakni. A szemben lévő sarokba nem tudom ízlésesen elhelyezni az x db hangszórót.
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Abszolút OFF:
KÖSZI! Esetleg van olyan cucc, amihez nem kell szétfarigcsálni a kecót? Ezek a soundbarok pótolhatják az 5.1 rendszereket? -
Mentolka
senior tag
Ezt már akartam is kérdezni (vagy már kérdeztem), hogy a rengetegsok csatornás hangot hogyan kezelitek? Mindenkinek van valami x.y erősítője hangfalakkal? Mit érdemes a TV alá/mellé/köré rakni, hogy élvezhető minőségű és hangerejű legyen egy film? (jelenleg van LG B7 otthon, meg egy sztereó rendszer, aminek analóg RCA csatlakozója van, tehát nem bírom kihasználni)
-
Mentolka
senior tag
Mi ez a "100-as LAN" probléma már megint?
LG B7 PC-vel LAN-on összekötve simán lejátssza a 4kHDR filmeket a TV saját lejátszójával. Semmi DLNA, meg plex, meg HDD. (azokról a kölcsönzőből kivehető anyagokról beszélek, amiknek az NFO-ja szerint a felbontás 2160p HDR)
Mondjuk, most rákerestem, és ezt látom, nem tudom, kinek higgyek: 4k méret: 4096×3072 (esetenként 3840 x 2160) -
Mentolka
senior tag
Az LG jobb, mint az összes többi! Mert nekem az van. Ennyike!
Amúgy, nem ismerem a Panasonic és a Sony OLED TV-it, de engem az LG megvett kilóra:
- szuper kép
- hiper távirányító
- kafa OS
Mi kell még? -
Mentolka
senior tag
Abszolút saját vélemény.
BFI, villogás - én soha nem vettem észre ilyesmit (evolúcióm: CRT, plazma, OLED). Úgy látszik, azok közé tartozom, akiknek nincs ilyen sasszeme, cserébe nyugodt a TVzéssel töltött időm. :-D
Inhomogenitás - most őszintén, azok a hibák láthatók normál körülmények közt? Én szerintem még soha nem néztem TV-n egyenszürke hátteret 0,1 mp-nél tovább. -
Mentolka
senior tag
válasz
KERiii
üzenetére
A pendrive-ról lejátszást még nem próbáltam (nincs akkora pendrive-om), viszont HDD-t már kötöttem rá a B7-re. Tökéletesen megy róla az UHD-HDR anyag. Aztán kellett máshová a diszk, ezért - itt a topicban (köszönet érte) - megvilágosodtam, és ma már LAN-on keresztül videózok: az anyag a PC-n van, egy megosztott könyvtárban, amit a B7 lát, és a saját lejátszója jelenít meg. Tehát, nem kell médiaplayert használnom.
Ja: a LAN annyit jelent, hogy a TV-be dugtam egy UTP kábelt. (100Mbps - eddig semmi gond nem volt a filmekkel)
-
Mentolka
senior tag
Világos!
Ezt egyébként valóban érzékeljük? Mármint, a jelenleginél több szín megjelenítését (ha van ilyen készülék)?
A szemünk tényleg meg tudja különböztetni az ennél több (DCI 17millió?) színt?Én most egy LG B7 OLED TV-t nézek, és el vagyok ájulva a színeitől. Jó, nálam az evolúció ilyen volt: CRT, régi Pana plazma, OLED.
-
Mentolka
senior tag
Valaki néhány szóban elmagyarázná, hogy mi is ez a 2020 színtér vagy mi? És miért mérföldkő?
-
-
Mentolka
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nekem ráér fél év múlva is megnézni, és nem vagyok hajlandó annyi pénzért, olyan közönség mellé beülni.
Nekem az otthoni a moziélmény, mert túl kényelmes vagyok.
Tehát, ha megveszem valamilyen lemezen, akkor azon normális képarányban (értsd: fekete csíkok nélkül teljes méretben) megnézhetem a 4k, HDR filmeket?
Mi a különbség ilyen szempontból a vetítő és a TV készülék között? -
Mentolka
senior tag
válasz
Dadan01
üzenetére
Köszi! Megspóroltál egy kis időt nekem! :-D
Ez egyébként azt jelenti, hogy ez a megoldás sem jó?
"vagy pedig Plex, Kodi, Serviio... stb media megosztó programmal kirakod DLNA-ra a PC-dről (transcode nélkül, csak "fájlmegosztás"), amit a TV helyi hálózaton lát és onnan lejátszod a tévé belős media playere simán viszi ezeket. " -
Mentolka
senior tag
Jelenleg - beruházás nélkül - azt tudom kipróbálni, hogy egy külső HDD-re másolom a filmet, és azt beledugom a TV megfelelő lyukába. Forrásanyag tekintetében ez nálam BD remux filmeket jelent a tékából - ez egy ISO lesz: ezt is lejátsza a TV saját médiaplayere?
-
Mentolka
senior tag
Bocs, hogy ide írom, de a saját topikjában nem érkezett válasz...
Hello! Tudja valaki, hogyan lehet megfelelő forrást találni?
Valaki megosztaná, hogy honnan, hogyan lehet LG B7 TV-n 4k, HDR anyagot megnézni?
A youtube megvan - szerepel az appok közt.
A "tékákban" BD remux release-ket lehet találni - fogalmam nincs, hogyan játszhatók le?
Meg kell venni a filmeket valami lemezen, és beruházni valami lejátszóra?
USB-n keresztül a TV saját medialejátszójával - milyen formátumban? -
Mentolka
senior tag
Létezik olyan, hogy 21:9 képarányú 4k felbontású OLED TV? Amit meg lehet venni boltban?
-
-
Mentolka
senior tag
Annyin van nálam. De például a gyári ISF beállítás is leveszi, ha jól emléxem, ezért én kézi beállítást használok.
Amúgy, sötét, illetve világos szobában egyaránt nézzük. Eddig Pana plazma volt, azt váltotta a B7, és azóta is dicsérve van a képe miatt. Azokat a mozgásmegjelenítéses panaszokat én konkrétan még nem tapasztaltam (vagy csak nem elég gyorsan ugrál a szemem). -
Mentolka
senior tag
"OLED fényt vedd le 100-ról 20-30-ra" - ez biztos, hogy így ok? Ha ezt teszem, akkor olyan a kép, mintha elé tennék egy sötét fóliát, és azon keresztül nézném. A lényeg veszik el.
-
Mentolka
senior tag
Mitől tud többet ezasokatemlegetett MPC HC + MadVR, mint mondjuk a KMPlayer?
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Jé, tényleg! Köszi!
12EUR/hó az a csomag, amiben van UHD stream (de egy hó ingyér') - és a harmadik kérdés regisztrációkor a hitelkártya adatok...
Lenne még kérdésem, de majd felfedezem magam. (mondjuk a szinkron, meg a felirat felénk kötelező) -
-
Mentolka
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszönöm a segítséget - értettem a táblázatot. Akkoris nonszensz! SZERINTEM
(a legtöbb ilyen "ajánlás" általában technológiai jellegű, és nem egyezik a normál emberi igényekkel) -
Mentolka
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Én nem tudom, melyik vaksi javasolja ezeket a távokat, de SZERINTEM, nem életszerű.
Ezek inkább valami monitor nézési távok lehetnek, vagy VR cucc.
Nehogymár egy 100" készüléket - ami nagyobb, mint bármelyikünk szobájának egyik fala - másfél méterről kelljen nézni! (egyáltalán hogyan oldod meg? Az egyik pillanatban a jobb alsó sarokban történik valami érdekes a képen, aztán hirtelen a bal felsőben - forgatod a fejed, mint egy pingpong meccsen?) -
Mentolka
senior tag
Nem tudom, mi az a Magic Remote.
Én leszedtem a GooglePlay áruházból az első ingyenes távirányító alkalmazást (LG G4 telefonra), és abban volt egy ilyen gomb, hogy "InStart". Azt megnyomtam, és már látszott is a teljes szervízmenü - ennek az egyik pontja volt az UTT adat. -
Mentolka
senior tag
LG B7 tapasztalattal rendelkezőktől kérdem:
1. Hogyan lehet ezzel felvenni a TVadásokat?
2. Hogyan állítsam be az M4 adót? (Digi)
Köszi! -
Mentolka
senior tag
Jelenleg Pana plazmát nézek (42" 4 méterről). Eddig (kb.2-3 oldallal ezelőttig) teljesen meggyőztetek, hogy majd OLED-re váltsak, ha lesz rá lóvém. Most meg újra teljesen elbizonytalanodtam.
Most akkor tényleg a jó öreg plazma technológia a nyerő, vagy csak fel van fújva itt néhány funkció?
Kipróbálásra nincs többszázezer forintom. -
Mentolka
senior tag
Szia,
Nem itt is valami régiós beállítási eltérés lehet? Mondjuk beállítod, hogy svédországban vagy (nem a nyelvet, hanem a régiót). -
Mentolka
senior tag
belan: telefonról írsz menet közben? nagyon rossz olvasni a mondataidat.
-
Mentolka
senior tag
FÚvazzeg! Még ezt a rakás embert(?) aki itt összegyűlt...
Szerencsétlen kérdezett valamit, aztán azóta mindenki fikázza, de mostanáig senki nem SEGÍTett. (vagy talán ismeritek személyesen a kérdezőt, és az alapján vagytok ilyenek?)
Mi van veletek??? Ez egy szakmai fórum, ami pont erre való: kérdez - válaszol.Nekem - még - nincs OLED TV-m és pontosan azért kezdtem el olvasni a topicot, nehogy mellényúljak. Hátha itt előre tudok tanulni.
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek, érdemes OLED FHD képességű TV-t venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest