- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
válasz
HUTCHDB #103443 üzenetére
Szia, bocs, hogy csak így később, de ahogy látom, hasonló tv nézési szokásaid vannak, mint nekem. Én is minden tévémen fullra felhúzom az interpolációt (szappanopera hatást), én is sok tv adást nézek, sportokat leginkább. Nekem sokáig volt egy LG C2-esem, aztán gondoltam, rendelek egy Samsung S90C-t, ha már mindenki nagyon odavan érte. Na az pont a tv adások felskálázásában es a mozgás kisimításában volt a leggyengébb. Ezekben az LG is elmaradt a Philipstől. Nekem most egy 65 colos 718-asom van, és ezek ráadásul egymás mellett is megvoltak, szóval össze tudtam hasonlítani ugyanazzal az adással, és messze a Philips nyert nálam ebben két tényezőben, ami nekem a legfontosabb volt.
Ha esetleg gondolod, valamikor átszaladsz és meg tudod nézni itt, hogy ilyesmire gondoltál-e. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
HUTCHDB #103437 üzenetére
Több fórumon is olvastam, saját tapasztalat, ismerősök tapasztalata alapján is bátran mondom, hogy egy DLP projektor HTPC madVR-rel + SVP 4Pro-val a legjobb mozgásmegjelenítést adja.
Ezután jön az OLED.
Tudom, sokan nem értenek ezzel egyet. De rengeteg jelenetet megnézve, a gyors mozgás egyértelműen eldönti, hogy DLP projektor + SVP4Pro.
Mozgásjavítás nélkülit nem tudok mondani, mert utálom a röcögést, hiába kadenciahelyes lejátszás.
-
wiggen123
senior tag
válasz
77" s90c van. TV műsor híresen szar lesz, főleg ha magyar. Én inkább később visszanézem online, mert ott jobb, mint ami nekem jutott (mindig tv). Netflix 4k csodásan néz ki, miután kalibrálva lett.
Szappanopera élmény az van, én kikapcsoltam teljesen, sok lépésben lehet állitani. -
Swami
senior tag
válasz
Nekünk kb fél éve van meg a 65 S90C. Eleinte nem voltunk barátok, mert nem tetszett a képe; szürkés-lilás árnyalata volt, de azóta rendbe jöttünk. Én azt gondolom, hogy kellett neki jónéhány üzemóra, hogy magára találjon. A kijelző nagyon érzékeny, bár én a kezdetektől csak mikroszálas kendővel portalanítom.
Most persze megint baj van vele, bár erről most nem tehet; a fűtésszerelő nekibaszta a kompresszort az elejének, lett is szép karc rajta. Mindegy, most kifizet egy újat az Euronicsból, ezt meg elviszi magának. Szóval megint nézhetem két hónapig a lilás képernyőt. 😅 ( Remélem ez nem lesz olyan. 🙂)
Egyébként ajánlom, nagyon szép képű tv (én normál módban használom; nekem nem jön be a Moviemaker). Bizonyíték, hogy most is ilyet veszünk. -
belan
addikt
válasz
Nekem s90c van meg egy jó pár embernek itt, brutális a képe színek nagyon élénkek jobb mint sima oled jobb a képe , ultra slim kialakítás , nálam egy negatívum van kijelző olcsó borítása műanyag hajszál karc mikor karcokat vonzza nagyon ha nem megfelelően tisztítod . Habár én imádom lg woled is szóval nekem bármelyik jöhet , mozgásmegjelenítésben meg pana Sony Philips a legjobb .
-
alaves
addikt
válasz
OLED-en a jobb részlet megjelenítés, a válaszidő (0,01 ms), a 0,0005 cd/m2 fényerőtől működő pixelek, ezért a képzaj és a mozgási anomáliák jobban látszódhatnak. Az LCD hosszabb válaszideje elmossa/elmoshatja a képhibákat. Ezek miatt látod jobbnak a TV adást LCD-n. A Samsung nem erőlteti a 'Low-Quality Content Smoothing'-ot és az 'Upscaling: Sharpness Processing'-et, ezért más egy kicsit a TV adások képe, mint LG/Philips/Sony/Panasonic-nál. De egyébként a zajcsökkentők bekapcsolásával bármely OLED-en (Samsung: 'Zajcsökkentés: auto') hasonló lesz a TV adás képe, mint LCD-n (mozgás és zaj vonatkozásában).
-
KTTech
veterán
válasz
Az OLED-ek és az LCD-k (teljesen mindegy milyen háttérvilágításúak) mozgásmegjelenítésében nincs különbség (teljesen mindegy, Samsunng vagy LG), mindkettő sample-and-hold megjelenítő, mindkettő igen gyenge a mozgás megjelenítésében, alaphelyzetben (egy impulzus-üzemű megjelenítőhöz képest, de olyan nincs forgalomban).
Amiben van különbség, az a jel feldolgozása, az gyártónként eltér, illetve a panel reakcióideje a kétféle technológiának. Utóbbiban a legrosszabb OLED-is köröket ver az LCD-kre.
A Samsung más paneltechnológiát használ (QD-OLED, ami RGB), mint az LG (WOLED, azaz RGBW), DE a Samsung is használ LG paneleket, bizonyos készülékeiben...
A QD-OLED-ek röviden, nagyobb színtérlefedettségűek, nagyobb színfényerővel rendelkeznek, mint a WOLED-ek, de ez inkább csak egymás mellé rakva, vagy nagyon nagy fényerejű, telített színű HDR képeknél jön elő (az emberek - különösen a férfiak - amúgy is "gyakorlatilag" színvakok (kis felbontás), ami öregedéssel csak romlik, de a kontrasztot (szürkeskálán) elég jól látjuk, nagy felbontással, így sokaknak fel sem tűnne a két megjelenítő közti különbség...).
-
Northlorien
tag
válasz
HUTCHDB #48481 üzenetére
Nincs semmi baj ha használni szeretnéd. Én személy szerint jó ideig elofizettem rá, de annyira silány minőségben vannak fönt a filmek botrányos hanggal, hogy nem voltam hajlandó tovább fizetni érte. 19 ezerért vásárolj egy mi Android boxot és még van oldva minden problémád. Nem minden tvre van megírva az összes app ez sajnos egy mínusz, ez elhiszem hogy zavar, de ez van... Szerencsére könnyen orvosolható, meg ha kellemetlen akkor is
-
válasz
HUTCHDB #48481 üzenetére
Nem értem mi a baj a HBO Go-val, annak használatával?
Azzal semmi csak ahhoz nem vennék pana OLED-et főleg nem egy 2000-est.
Mi megengedjük az OLED-et bárkinek csak elég nagy balek az olyan aki vesz több mint fél milláért tv-t és csak azt nem nézi meg, hogy az ő igényeinek megfelel-e. De végül is nem az én pénzem és nem én verem a fejemet a falba.
Ja és amúgy igen kevés a 4k tartalom: [link] Te szét is nézel mielőtt írsz, veszel valamit?
-
válasz
HUTCHDB #48481 üzenetére
Pedig ha csak egyetlen tesztet elolvastál volna akármelyik oldalon (mielőtt milliós tv-t berendelsz), akkor megtudhattad volna, hogy márpedig nincs és nem is lesz hbo go Panákra.
Ez azért komoly figyelmetlenség a részedről. Ezért csakis Te vagy hibás, nem a Pana.
Én, ha ismét annyit költenék tv-re mint másfél éve (amikor egy rakás tesztet elolvastam), akkor jelen pillanatban sem az alapján döntenék, hogy tudja e az adott oled az hbo go-t és szó nélkül a GZ2000-et választanám vagy a HZ2000-et.
Ha neked ez egy alapfeltétel volt, akkor ennek utána kellett volna nézned. -
Celtis
veterán
válasz
HUTCHDB #48469 üzenetére
A lényege, hogy ami a napi használathoz kell, ki/bekapcsolás, hangerő szabályozás, bemenetválasztás, menükben lépkedés (4 irány, OK, back), ahhoz elegendő a TV távirányítója. A TV a megfelelő parancsokat a HDMI kábelen átküldi a csatlakoztatott eszközöknek (az erősítőn keresztül is) Az erősítőn is mindig az szól, amelyik forrást a TV-n kiválasztod, nem kell az erősítőn is bemenetet választani.
https://mefi.be/muti/5983/egy-taviranyito-az-osszes-hdmi-eszkozre/
Nekem olcsó amlogicos médiaboxaim vannak Coreelec rendszerrel. El vannak dugva, nem is tudom hol a távirányítójuk. Felhasználói szemmel olyan, mintha a Kodi a TV-ben futna. Tudtommal Kodihoz is van már HBO Go addon vagy Coreelec helyett lehet Androidot használni a boxon. Egyik megoldást sem próbáltam, lehetnek buktatók.De ha tényleg az HBO GO az elsődleges cél, akkor okosabb elállni a vásárlástól és olyan TV-t választani, ami alapból tudja, mintsem nekiállni hegeszteni már az első napon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged