- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
szasanyi #541 üzenetére
Egyetértek, bár ezt a prioritást azért egy nagyon jó vétel felül tudja írni. Nálam a használati szokások miatt is éppen határeset az OLED, így inkább ezt most kihagyom, nem égető a dolog, csak a kedvező lehetőség miatt latolgattam, amúgy ha az nem jött volna szembe, el sem gondolkodom a cserén. Úgyhogy marad az IPS egyelőre, így is látszik, hogy nagyon gyorsan jelennek meg az új generációs OLED panelek, valószínűleg jobban járok, ha kivárok még, mire már valóban indokolt lesz a csere, addigra hátha kinövik ezeket a gyermekbetegségeket az épp aktuális high-end kijelzők.
Azért köszönöm mindenkinek!
-
c41r0^
őstag
Én ezek alapján írtam, amit írtam. Azért van nem kevés mérlegelendő pro-kontra.
Ráadásul itt a YT-os tesztben a QD-OLED az a glossy vagy semi-glossy (AW2725DF), nem a teljesen matt verzió, ami viszont a tesztek alapján még jobban fakulós érzetet kelt ráeső fény esetén. Bár a AW2725DF tesztjében megh azt írják h a G6 ebben jobb: The Samsung is a better choice if you have a lot of ambient light, as it has a matte coating that makes deep blacks look less purple in a room with lots of light. However, the Dell is the better choice if you prefer the clarity of a glossy display or you're gaming in a dark room and won't benefit from the matte coating.
-
c41r0^
őstag
válasz
deathcrow42 #530 üzenetére
Köszi, nem is a kevés fényerő miatt aggódom, hanem a ráeső háttérfény esetén megtörténő "fakulás" miatt. A "végtelen" kontrasztból lesz 1500:1 így ránézésre (tesztek).
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
LS27DG602SUXEN -en gondolkozom (240K B2B), de nem valami szimpatikus a QD-OLED matt kijelző viselkedése háttérfény esetén, tesztek alapján a ráeső háttérfény hatására szürkés/kékes lehet a kijelző, így veszít a kontrasztból (viszont a tükröződést szépen teríti), a szürkék/feketék így nem az igaziak a quantum dot +mattító réteg miatt ebben az esetben.
Nem tudom, mennyire radikális ez a torzulás egy szintén QD rapid IPS paneles monitorhoz képest, jelenleg ezt használom most: MSI Optix MAG274QRF-QD. Nyilván pont van a monitor mögött erkély ajtó és ablak... mondjuk redőny is van, de nap közben nyilván nem sötétítenék be. Ugyanakkor az is igaz, hogy a gépidő javarészt este történik. Nomeg azért használok zeneszerkesztőt is, fix elemekkel (beégés "veszély").
Amúgy nekem SDR-ben 120 nit elég lenne.
Lehetséges, hogy a tesztek felnagyítják ezeket a negatív tulajdonságokat, de nem hiszem, hogy teljesen alaptalanok, és emiatt nem csaptam le rá azonnal.
Bizonytalanítsatok el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged