- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Profi portréfotós lehetsz ezzel a telefonnal
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt néztem, 300k körül kezdődnek a 27"-es 4K OLED-ek, annyit nem igazán szánnék rá. És nem szimpatikus a 4K-ban való játék. Mivel gaming alatt még "sok" is kb az 1440p, annyira tűéles minden, 30-40% teljesítményt nem akarok bukni a 4K miatt. Persze DLSS4 meg FG, de akkor se. 4K-t egyelőre semmiképp. Az meg végképp nem tűnik jónak, hogy 4K monitoron 1440p-ben játszani. Jó lenne élőben látni egy jobb fajta 27" 1440p OLED monitoron egy szövegszerkesztőt, akár csak weblapokat olvasgatni. Kb 5 perc alatt eldönteném, hogy ez jó-e nekem vagy fárasztó olvasni
ALZA-n a vásárlástól való elállás két kattintás, de irtó nagy csalódás lenne egy ilyen felesleges kört futni az itthoni "setupban", ha amúgy irtóra bejönne a monitor, de az a része nem tetszene. Macera is, és fájna a szívem megválni tőle -
Csandi
addikt
Amúgy az 5080 ilyen kicsit mostoha kártya. 1440p-re az 5070 Ti is elég, 4K-re meg már kevés az 5080 bizonyos esetekben. 1440p-re vettem, mondom az a tuti, legjobb aminek még "értelme" is van meg arányosan drágul a többi modellhez képest nem hirtelen 2x annyi, de 4K-hoz nem adnám flagship alá. Végülis maga a 4K is flagship, monitor is lényegesen drágább.
-
Csandi
addikt
Amúgy amit tudok én is cégre veszek, de OLED monitort nem akartam, mert ugye akkor csak 1 év gari van.
Arról nem beszélve, hogy 500k nettója csak 393, szóval így még annál is olcsóbb
Vidikariknál nincs ez a trend, ott a használt drágább mint a bolti ár nettója, szóval abból valszeg úgy lesz
-
Dare2Live
félisten
Én BMWn meg idén egy-egy címen érzem, hogy a 3080 elfogy 4Kban. Mármint állítgatni korábban is kellett de ~nem lehetett észrevenni game közben. Multkor láttam 260ért 9070XTt az azért árban elég jó. (4Kban főleg kb 5070TI és ~80Kval olcsobb. Ahova esetleg kevés az 5070TI ott FSR4 nagyon beledült.)
Mondjuk vszeg kihagyom ezt a gent, kb 10 régi cím van amit ki akarok pörgetni a köv 1.5évben és oda bőven elég a 3080.
@iceq:
BPn nem nagyon kapsz panelt 50misiért. Max 4xnmest azt is szar helyen és/vagy felújítandót... Ami jó helyen van... az 70-100misi. A piac szerint tényleg nem 50et ér hanem átlag 70-80at... -
szasanyi
félisten
Azt nem ismerem, még tesztet sem nagyon találni. A paraméterek alapján vannak eltérések, persze kérdéses az megér-e neked a min. +55k-s felárat. Ami egyértelműen az ASUS felé billenti a mérleget az AOC-hoz viszonyítva:
- 4th gen. vs. 3th gen. QD-OLED
- fejlettebb ASUS OLED védelem és több beállítási lehetőség
- USB-C 90W vs 65W (ha ez számít egyáltalán)
- technikai támogatás (FW) hazai ASUS márka szerviz
- kontra DP 1.4 vs 2.1 (bár ennek nincs igazi, gyakorlati előnye) illve az AOC hajszálnyival jobb képernyő aránnyal rendelkezik (ezt sem tudom észrevehető-e). Amiről nem találtam adatot, hogy aktív vagy passzív hűtéssel készül-e az AOC ami szintén fontos lehet.
Ezek ismeretében meg kellene nézned, bár fogalmam nincs hol lehet beüzemelt és kipróbálható darab ezekből a típusokból (ha létezik egyáltalán olyan üzlet).
-
szasanyi
félisten
Csak teszt van, de az nagyon részletes. Viszont az összegzésben van egy - sokaknak - komoly hátrány:
A Dell által preferált aktív ventilátoros hűtés ráadásul elég hangos is, amikor a ventilátor beindul, ami zavart minket. Ez a monitor nem azoknak való, akik értékelik a csendes működést . Mindenesetre lehetetlen megjósolni, hogyan fog teljesíteni a ventilátor néhány év múlva.
Ez nem egy olcsó monitor, de kicsivel drágábban az ASUS XG27UCDMG egyértelműen jobb: TESZT
Egyébként láttad már a 26,5" -on a 4K felbontást? Mert ez a képméret elég kicsi hozzá (szerintem) és ilyen árakon akad 32" 4K is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VGA kibeszélő offtopik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BenQ DesignVue PD2705U 4K Designer Monitor!27"/99% sRGB/Pantone/AQCOLOR/Type-c/Mac Ready/Beszámítás!
- Eladó 57" Samsung Odyssey Neo G9 ívelt, 2 4K 7680 2160, 32:9 szélesvásznú, 1ms, 240Hz
- Szép állapot! Acer 24 TN LED monitor
- Terra 23,6 Full HD LED monitor(2445W)
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest