-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ingalls
senior tag
Viccek ezek a yt videók. Én nem látok semmit, soha. Max annyit, hogy egyik nem olyan, mint a másik. De olyan a minősége, hogy abból nem lehet megállapítani, hogy jobb-e vagy rosszabb, csak hogy más.
(#31610) synthattik: Szépen megy, használd elégedettséggel! És jó hűvös.
-
#Morcosmedve
veterán
Persze, csak veled kötekedek.
Szerintem képben nincs különbség, plusz nVidiánál is be lehet kapcsolni normális színeket.
Ez már hit kérdés, de szerintem rengeteg TDR-es nV driver volt.
AMD-nél a 15.8-tól 2 db driver, ami NÁLAM nem volt jó, a 15.10 pedig végül is jó, lehet nem az foglalta be a memóriát...
A 3,5+0,5-el meg megoszlanak a vélemények, cserében picit melegebb a 390, de méréseim szerint ez 5-7 fok.
Szerintem még mindig több van abban, hogy játékfüggőek... aminek már nem kéne így lennie és szánalmas.
De legalább abban egyet értünk, hogy 40-50k-t nem ér meg felárban egy 980. -
hackeeeee
Jómunkásember
Amióta Nálam volt, azóta rossz volt lényegében..
Csak egyszer talpra állítottam, másodszorra már nem foglalkoztam vele, ment gariba.
Ahogy elnéztem, nagyjából ~5%-al gyengébb a standard i5-ös eredményhez képest, vagyis azt mondom, hogy Nekem árban nézve ez a pár % különbség belefér.. Ha ez a proci sara, ám legyen. Ezért nem fogok ~50-80k különbözettel Intel-re váltani.
Amúgy, nem kizárt, hogy AB monitorozásban a Vector 2D nem tetszett a 970-nek sem, ezt már nem tudom meg soha.
-
zozoz1
aktív tag
Más... teljesen más...
Nekem az R9 270X játék közben 70 fok fölött volt rendszeresen. (72 / 75°)
Lehetett hallani a ventit, főleg nyáron mikor a szobában 28-29 fok volt.
Akkor a ventik 50% felett pörögtek.
Az nV hangtalan, venti alig megy rajta. Ha megy is akkor 3D-re és 60°körül van a hőmérséklet.
A ház belseje 2 fokkal hűvösebb.
FC4-ben látok olyan effekteket amit eddig az AMD nem jelenített meg.
Viszont a színek fakóbbnak tűnnek mint az AMD-nél. Ezen remélem tudok valahol állítani...Az FPS értékek kb 20-35% ugrottak. Bár a két kártya nem egy kategória.
Ebben összehasonlítani nem lenne korrekt....Nagy dilemma volt kiválasztani melyik legyen. ASUS vs MSI vs GIGABYTE
15 éve minden kártyám Asus volt. Itt a topikon lehúzták sokan és minden teszten alul maradt a másik kettővel szemben. Ár / teljesítmény / hűtés.
Így maradt az MSI vs GIGABYTE
Az első lett a befutó. 2 hét olvasgatás után...daveoff
Köszi...
Lehet hogy igazad van de azért kivárok milyen vízhangja lesz.... -
zozoz1
aktív tag
Ez nem szép? Egyet értek. Nagyon nem szép.
Az NVIDIA kvázi kötelezővé teszi a GeForce Experience szolgáltatás használatát
Miért van az hogy ha kitalálnak egy hasznos rendszert akkor rögtön kémkednek is utánad?
Nincs elég kémprogram a gépeken?
Majd ezentúl figyelni fogják a szokásaidat, ellenőrzik a telepített játékokat, ezen belül is, hogy melyik tört és melyik hivatalos verzió stb.Szóval milyen színű is az alsógatyám?
-
-
-
daveoff
veterán
Ezzel nincs is semmi baj, ezért nem fog elítélni senki, mindenki a saját preferenciái, és lehetőségei szerint dönt.
Én kizárólag a két kártya közti különbséget próbáltam tisztázni, mert csak ezután korrekt kitérni az árkülönbözetre. Az szerintem mindenkinek tiszta, hogy nem kapsz a felárnak megfelelő teljesítmény többletet, ez mindig is így volt, és valószínűleg így is marad.
-
daveoff
veterán
Na így már kicsit másabb a helyzet, 63fps vs 73fps ~16% a 980 javára, közeledünk a tesztekben mért különbséghez, de azt még mindig nem tudjuk melyik milyen órajelen ment.
Eleve kezdjük ott, hogy a 980-ban ~23%-al több shader van, tehát a legoptimálisabb esetben azonos órajelen ennyivel gyorsabb a 970-nél, de ugye ennyi játékokban úgysem fog kijönni. A 3dmark azért jó, mert az ugyanolyan konstans terhelést ad minden kártyának, szóval teljesen ideális az összehasonlításra, na ott azonos órajelen simán megvan a 20% a két kártya között. Benchmark ide, vagy oda, a 3dmark teljesen reális képet mutat a teljesítménykülönbségekről.
Itt egy példa(ha már h1mpi idetévedt):
970 vs 980
Majdnem azonos órajel, és azonos konfig.Tehát ha játékokban is rendesen ki vannak hajtva a kártyák, és a grafikus motor is jól optimalizált, akkor ott is ennyi különbség fog kijönni azonos órajelen. És ezzel szerintem mindenki tisztában van, tesztekben is hasonló különbségek vannak, csak az órajelek kavarhatnak be. Megint azt mondom, hogy akinek megéri ez a 20% a felárat az megveszi, akinek nem, az nem.
Te is ha jobban utánanéztél volna ilyen szinten a két kártya közti különbségnek, akkor nem lennél meglepve, hogy "csak" ennyi. 20%......az nem érdekes, hogy hány fps a különbség, átlagosan 20%-al gyorsabb a 980, és kész. -
daveoff
veterán
Oké, én elhiszem neked, de legalább annyit mondhatnál, hogy pl az egyiknél 70fps volt, másiknál meg 80, vagy valami ilyesmi. Mert a 10fps plusz az nem mond semmit. A másik, hogy a videós összehasonlítás sem az igazi, mert azon sem látod meg a valós különbséget, ha nagyon ingadozik az fps. Kell csinálni egy 10 perces fraps fps benchet, végigjárni ugyanazt az útvonalat, az mindjárt megmutatja mi a helyzet, én is így szoktam. Tényleg no offense, csak úgy mondom a kis dolgaimat....
-
ingalls
senior tag
Valahogy ki kéne találnom, hogy hogyan mehetnék a Te értékeid közelébe. Nekem mennyin ment a GPU, hogy 1800 fölött legyél?
Nekem eddig minden kártyám kevesebbet hozott, mint másoké azonos órajelen. Javasolták, hogy húzzam újra a rendszert. Meg is tettem, zsír új 8.1-et frissítettem 10-re. Az egész masina ki van pucolva. Mégis gyengébben szerepel, mint a többi fórumtársé. Nem igazán értem.(#31271) GeneraL_XTX : Igen
Nem tehetek róla, mindig visszatérek. Apróról vettem és rákérdeztem a tulajdonságaira. Nem akartam zsákbamacskát. A saját szerencsémre már nem fogok kártyavételt bízni. Kitesztelt darabokat fogok venni.
Egyébként halvány cicergést csak 3500 FPS-től lehet hallani.(#31273) blu79 : Na akkor gyorsan megnézzük úgy is.
-
ÁdiBá
veterán
Ez ránézésre is borzalmas.
Nvidinálnál a marketing osztály azért nem ma kezdte, én amikor megláttam elsőnek ezt a dizájn-t azt mondtam magamban, ez az ami kell nekem.
780Ti/980/980Ti szinte ugyan azt képviselték csak a 980 - ref nek volt a leggyengébb változata a kártyán, ami a 165W TDP Limithez elegendő volt. -
ÁdiBá
veterán
-
Grat a kartyadhoz, latom asus marka.
Arrol a jo kis tuningos msi-rol erre valtani, hat te tudod. Hasznald egeszseggel!
----------------------------------------
(#30940) hackeeeee Nekem is megvan meg a 8800GTS VGA-m, zsir ujan vettem anno, EVGA.
----------------------------------------
(#30943) ÁdiBá Grat neked is! Nagyon tetszenek ezek a ref kartyak nekem is.
A Ti raadasul az a hokamras megoldas ha jol irtam. Multkor volt rola szo.
-
vaakuum
addikt
DE ez az, hogy én a drivert tegnap úgy tudtam felrakni, hogy az nvidia oldalán az experience-t találtam meg, és az szedte le a drivert.
Van valami direkt link, ami valami korábbi stabil drivert rak fel experience nélkül?
Sry az idétlen kérdésért/kérésért, idővel remélhetőleg megismerem a rendszert annyira, hogy felismerjem melyik milyen verzió.
Innen kell letölteni valamit az older version segítségével??? (azt gondolom, hogy igen)
[http://www.nvidia.com/download/index.aspx] -
Bandi79
aktív tag
Ez tuning. GPU: ~1520/8000 (+120 / +500), CPU: 4000
(#30734) wariror igen, ez már közelít, csak 800 ponttal maradsz el Graphics score-ban (bár nekem csak 96-98% között van a GPU kihasználtság a gyenge processzorom miatt, ami Nálad gondolom nem áll fent egy 4790K-val). Mennyire boostolt a kártyád közben ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest