Új hozzászólás Aktív témák
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #10933 üzenetére
Akkor gyakorlatilag melyik i5 ös procit javaslod hozzá? (gondolom a 35w os tipusokat kell figyelni. Vagy a 45w os is el menne még?)
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee #10930 üzenetére
Néztem amit irtál, HM77. Akkor ez most mit is jelent?
Úgy emlékszem,ezt a tipusú laptopot kiadták két tipusú i5 el is. -
Attee88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10850 üzenetére
Üdv!
Vettem2 db 1GB-os samsung ramot. A számítógép tulajdonságaiban csak 1 GB-ot lát, de a CPU-Z látja a 2 slotban a két ramot. ilyenkor mit lehet tenni?
Köszönöm! -
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #10926 üzenetére
Köszi!
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Thunderzolee #10922 üzenetére
Köszönöm a tartalmas választ!
Azóta már kerestem is i5 procikat, itt az aprón alig van, de írtam pár embernek, hátha akad valami.
-
Sokimm
senior tag
válasz
Thunderzolee #10904 üzenetére
Igen, csak ennyi a terv, mert most adtam el, két olyan darabot, ami nálam ment (én nyitottam ki, annyira új volt), és a vevőnél meg kékhalálozik... És a vevő előtt lenne érdemes tesztelni, hogy megy-e, vagy tényleg szar. (ha elromlott, mitől romolhatott el?)
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #10903 üzenetére
Tehát teljesen jó bele a ram amit kinéztem?
-
miti5
tag
válasz
Thunderzolee #10893 üzenetére
ok, köszi!!
-
DerDer
tag
válasz
Thunderzolee #10884 üzenetére
Köszi a tanácsot Thunderzolee, nem értek hozzá, de nem gondoltam volna, hogy a processzor a szűk keresztmetszet. Adblock már fut, remél akkor egy ssd-vel elégedett lesz a géppel.
Más:
Az én laptopomban gyárilag elvileg DDR3 4 Gb 1333Mhz RAM van, és vásárláskor egy ismert szalonban kértem még bele +4 Gb-ot. CPU-Z szerint úgy tűnik csak 667 mhz-t tud. Szar RAM-ot tettek beleVagy én vagyok a hülye és csak bios-ban be kéne jól állítanom?
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #10878 üzenetére
Az bizony. Ráadásul egy éve még elég volt neki az is, aztán kijött egy javító peccs, azóta 15-20 fps van. Most az alza-n találtam egy pink meg egy piros Vaio-t, lehet, onnan szerzem be a csere cuccot egy év garival.
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #10875 üzenetére
Az oldal szerint az.
Nem lenne lényeges az órajel, mert párom használ lapost netezésre (és neki a külcsíny az első, ezért nem mindegy, hogy milyen színnel / design-nal bír), viszont ha vidéken vagyunk, én is néha előveszem egy-két World of Tanks erejéig és oda sajnos a 2,3-as B970 már kevés, mivel egy szálon megy és a minél magasabb órajel az, ami neki számít. -
Sokimm
senior tag
válasz
Thunderzolee #10874 üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #10869 üzenetére
Esetleg kicsit többet hozzárakva egy ilyen Lenovo G580-assal is kiegyeznék, ebbe tudnék rakni valami 3 GHz körüli processzort?
-
echterion
nagyúr
válasz
Thunderzolee #10869 üzenetére
Hm, akkor lehet megpróbálom megkeresni a neten a manualt.
-
válasz
Thunderzolee #10858 üzenetére
Azonos típus mindre az ment amit tőlem kaptak. Egyszerűen vannak pekhesek.
-
tkesy
addikt
válasz
Thunderzolee #10856 üzenetére
Hát elképzelhető, mert hely az van benne bőven, de a nálam lévő notiban a 2. linken lévő hűtő van...
-
válasz
Thunderzolee #10855 üzenetére
Volt akinek lefeküdt a noti, tudom, mert jelezte, hogy neki nem indult el többet. Havernak odaadnám a T4400-at, de már néztem, neki első biosos az extensa, nem eszi meg rendesen. Ha frissíti és nem jó? Bukta a notit! Jó van bios chip pár ezért, ki kell forrasztani, de akkor is. Hála égnek, hogy anno mertem lefrissíteni.
-
tkesy
addikt
válasz
Thunderzolee #10852 üzenetére
Köszi a segítséget
A ventinél a takarítás meg az olajozás megvolt, de ennek ellenére traktorhangja van + remeg tőle a gép, ebből gondoltam, hogymár nem sokáig húzza...
-
Martin97
aktív tag
válasz
Thunderzolee #10845 üzenetére
Ismételten köszönöm!
-
válasz
Thunderzolee #10834 üzenetére
De olyat az olyan miért? [link]
-
RexpecT
addikt
válasz
Thunderzolee #10817 üzenetére
Thunderzolee & sulaco79 köszi a válaszokat.
-
Regonelix
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10807 üzenetére
Köszönöm a választ, a CPU-Z programmal is megnéztem és az alábbi adatokat kaptam a Toshiba Satellite A300-1G2-re és a Lenovo B580-re.
(most néztem, a Google Doc, valamiért nem jól nyissa meg, mindjárt szerkesztem) -
bayay
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10809 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor megpróbálom extrém óvatossággal szétszedni, hátha nem kell cserélni
-
Attee88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10792 üzenetére
Thunderzolee, akkor nem fogja felismerni a gépem? ( (#10794) )
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10789 üzenetére
Pontosan erről lenne szó: http://support.hp.com/au-en/document/c01612406
A chipset: intel PM45
Így jók lehetnek bele a P sorozat processzorai? -
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10789 üzenetére
Chipset intel pm45
-
Attee88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10790 üzenetére
Szia!
Megnéztem, gondolom felejtős ...
Így, ahogy utána olvastam, ez fizikailag jó lenne bele , de nem fogja kezelni az alaplapom? [link]
A hd grafics 4000 miatt akartam a cserét.
-
andatti
senior tag
válasz
Thunderzolee #10781 üzenetére
köszi a részletes választ!
-
zsírsámán
senior tag
válasz
Thunderzolee #10775 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Idő közben a win7 frissítések telepítésénél kiírta, hogy kevés a ram, vettem gyorsan még 2 gb-ot, de nem volt vele hajlandó elindulni. Most újratelepítés után megint jobb lett a helyzet kicsit, de szerintem nem fogok már újabb procit venni ha a ram miatt úgyis csak a gondok lennének. Inkább majd egy új gép lesz lassan kilátásban, épp eleget szolgált már ez.
-
zsírsámán
senior tag
válasz
Thunderzolee #10757 üzenetére
Szia! A gép pontos tipusa ASUS X51L-AP136
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #10767 üzenetére
Okes, akkor marad az eredeti allapot, koszi !
Biztos fogok meg jelentkezni.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #10765 üzenetére
Sajnos márkát nem tud mondani de egy hűtő van középen az is csak egy 12-cm-es. Ennél a notinál a proc venti meg eléggé szélen és fent van szóval nem sok mindent ér...
A speedstep működik 997mhz-re veszi vissza magát ilyenkor 25°-30°C a hőmérséklet de pár ablakos böngészéskor sem melegszik nagyon.Proc cserére max legközelebb kerülhet sor az meg fél év, ahogy bátyámat ismerem.
Addig akkor érdemes volna nézni másik hűtőt?
-
rendzso
tag
válasz
Thunderzolee #10758 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az MX4-es is jó választás lehet? Ahogy nézem párszáz forint a különbség csak árban.
-
Nauri
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10756 üzenetére
Tényleg régi! De Nekem az Armada M700as 1200x1600as képátlót meg 100hzt hoz ki az 1000Mhz procival!
Tehát többet, mint a Dell lattitude C510 Ati Mobilityé! Mert ez csak 60Hzig tudta vinni!
Az is igaz, tényleg régiek, de nekem annak idején is a 855 sokat jelentett. Persze változik a világ, de kint horgász tanyán filmet nézni, picit elzenélni, vagy wifizni még egy is tökéletes! Köszi!
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #10760 üzenetére
Persze de úgyis az ölében lesz, van egy hűtőpadja azt mondja használja mindig na így akkor már csak lemegy 60°C alá, hogy ki lett takarítva.
T3400 van benne úgy látom a TDP-je nem rossz de, hogy melegszik az is biztos. -
pergabb
senior tag
válasz
Thunderzolee #10740 üzenetére
Köszönöm!
Dell XPS kollégát ajánlották, illetve ő maga is írt nekem, hogy megcsinálja, ha kell.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #10712 üzenetére
Mindig csak kicsiben gondolkozok ezek szerint. Koszonom a valaszt akkor keresek masik memoriat.
Van valamilyen alapszabaly memorianal?
2x1 gigakat mar talaltam az 1x2 gigat picit dragan aruljak itt helyben. -
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #10706 üzenetére
nálam hasonló volt a felállás Ivy Bridge-nél (i5>i7; 35-35W), és játék közben vagy egy rövidke AIDA-stresszteszt alatt lekapcsol a Turbo; i5-nél ilyen sosem fordult elő, szóval én a hűtésre gyanakszok, de javítsatok ki, ha tévedek
kb. egy hete lett kicserélve, még nem igazán foglalkoztam a problémával, mert így is megérte az upgrade
-
bayay
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10701 üzenetére
CPU-Z szerint kettő darab 2 GB-os van benne viszont csak 667 MHz-en jár most, ha jól értelmezem. Mit jelent ez?
A Hardveraprón való vásárlás nehézkes, mert külföldön tartózkodom és így vagy bevállalom a postaköltséget, ami ilyen viszonylatban több mint a vételár, vagy nagyon meglogisztikázom, ami nem lehetetlen, de nem tudok gyorsan reagálni egy egy felkerült ajánlatra, az eladónak meg nem biztos, hogy tetszene, ha mondjuk lefoglalóznék valamit, de csak egy hónap múlva venném át, vagy próbálnám ki, hogy működik-e. Pont ezért nem tudok már az iPonról sem rendelni, csak megszokásból linkeltem onnan
Viszont amíg az SSD-t beszerzem még tudok gondolkodni mi legyen
Apropó a beépítőkerenél mire kell figyelni, van erre esetleg külön topik?
-
bugmenot1
tag
válasz
Thunderzolee #10706 üzenetére
én is itt néztem
35w-os.. a bios felismeri?
-
huliganboy
addikt
válasz
Thunderzolee #10700 üzenetére
Hy Köszönöm sasolom!
Ennyi pénzért befektetek
Egyébként ez mennyivel gyengébb mint egy Core 2 Duo T5200 1.60GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm?
Köszi Köszi
-
bayay
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10695 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Meg tudom nézni megbontás nélkül, hogy hány modul van benne?
SSD mindenképpen lesz, mert később egy másik gépbe is át tudom tenni, ha úgy alakulna. RAM-okkal kapcsolatban olvastam itt a fórum elején, hogy kissé lutri ha nem típusspecifikust vesz az ember, mit kell erről tudni? Mondjuk így hirtelen találtam [ezt]
Mennyire próba szerencse a dolog, kell valamit figyelni a típuson meg a frekvencián kívül?
Sajnos vagy szerencsére nem csak alapfeladatokat lát el a gép, hanem elég sokat dolgozom fotó és egyszerűbb vektorgrafikus szerkesztőprogramokkal is. Ezeknél pedig ha sok a réteg meg a szűrő akkor diavetítés esete forog fenn.
-
huliganboy
addikt
válasz
Thunderzolee #10696 üzenetére
Szia
Most szóltak lesz egy T7200 ugyan ezzel a foglalattal. Szerinted ha bele rakom nem csinálok kárt? Max nem kezeli vagy akár megláthatom a mágikus füstöt?
Köszi
-
huliganboy
addikt
válasz
Thunderzolee #10691 üzenetére
Igen ezt én is olvastam, de ha vinné az t5xx szériát is jó lenne. Ebay meg olx oldalon is van 3000ft körül.
Jelenleg 2gb ram van a gépbe. -
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #10682 üzenetére
Kicsit kuszán írtam
Most szeretnék beújítani egy egpu projectet szerinted hol érdemes beszerezni az adaptert ? Néztem pl ezt nem olyan vésze az ára sem + még egy táp meg kártya valami házikót meg lehet neki összedobni ügyesen.
-
huliganboy
addikt
válasz
Thunderzolee #10687 üzenetére
Thunderzolee Nagyon köszönöm!
Szerinted egy Core 2 Duo T5300 1.73GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm mekkorát dobna a teljesítményén? Érdemes vele foglalkoznom? Gyereknek kellene alkalmanként játszani flash és kisebb játékokhoz!
-
orionpro
tag
válasz
Thunderzolee #10681 üzenetére
Erre gondoltam én is, de legalább valami számozással különbözne. Most az 550-nessel megy.
Valóban GL960 a chipset, vga-ra 965-öst ír. Remélem igaz lesz amit mondtál és beröffen a T7100-zal... -
yuyizi
tag
válasz
Thunderzolee #10676 üzenetére
Ertem koszonom !
Egy i3 3110m+ nvidia 710m kombo van benne. Gondolkoztam most az egpun mivel kulso monitorral hasznalnam javareszt de csak mpcie csatlakozos johetne szoba mert amin van express card bemenst azzal meg lehet oldani hogy a sajat kijelzojen is adjon kepet. -
orionpro
tag
válasz
Thunderzolee #10677 üzenetére
Ohh köszönöm, akkor mindenképpen megvárom a próbát. Az a 7100 megfelelő is lenne. C2D-t szeretnék bele lehetőleg. Bár érdekes h Socket P, mert ami benne van azt cpu-world Socket M-nek mondja. Előkerestem egy M550-est, az biztos P. Most azzal fogom tesztelni, hétvégén meg c2d.
-
válasz
Thunderzolee #10622 üzenetére
Igen. Most 4gb van. Hany voltos legyen? Ja es ha nem ugyanaz a marka attol keg fog menni a dc?
-
visszamennyé
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10613 üzenetére
i943/940GML chipset van benne
akkor marad az 533-as FSB?
Kösz a segítséget. -
csecso22
tag
válasz
Thunderzolee #10612 üzenetére
köszi
-
LadyLorien
tag
válasz
Thunderzolee #10597 üzenetére
Szia,
Köszi. Hol tudom pontosítani a chipsetet? (Aida64-en melyik rész vagy hol tudok utána nézni?)
A videókártya: Nvidia Geforce 610M 1 gb - tehát igen, az van benne. Tehát azt mondod, annak a cseréje lenne érdemes? Mert akkor abban kérnék segítséget! (Bár a proci se ártanak, mert mostanában az is azt mutatja, hogy csereérett.)
Nagyon köszönöm!
-
hedgehog01
tag
válasz
Thunderzolee #10591 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Ez nem túl jó hír, mert amúgy nagyon elégedett vagyok ezzel a masinával, és amire az idő 70%-ában használom, arra tökéletes. Sajnos a maradék 30%-ban Flight Simulator X-szel szeretnék repülni. (amihez a világ összes hardvere kevés lenne mondjuk)
Amúgy nem olyan gyenge a cucc, nem a mostani játékokat nyomom, mert azokat egyrészt nem komálom annyira, másrészt ott az xbox, a régebbieket (értsd: 2010 és előtte) meg gond nélkül viszi.Köszi a tippet, írok a kollégának.
-
válasz
Thunderzolee #10591 üzenetére
Hmmm... ezt a kérdést már feltetted egyszer, akkor elég jól összefoglaltam a választ neked, van ott sok link. Hát, azóta sem fejlődött a tudomány, szóval az ott leírtak még mindig érvényesek.
Nem nagyon fejleszthető már az a gép.
-
hacsa
tag
válasz
Thunderzolee #10574 üzenetére
Nekem egy ilyen:
[link]
van a régi gépemben. Most Win 8.1-el hasít a kicsike. Egyetlen egy dolog nem hagy nyugodni. Minden SSD progi azt írja, hogy nem aktív a TRIM. Korábban olvastam, hogy PATA interfészen nem is küldhető TRIM parancs. Viszont felmerül a kérdés, hogy a gyártó oldalán akkor miért írják, hogy "Supports TRIM command". Habár a wear leaving, garbage collection és a TRIM úgy olvastam csak kiegészítik egymást, más a feladatuk, de TRIM nélkül akkor sem ideális szerintem. Vélemények? -
Mexicanpie
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10586 üzenetére
Az asztali gépem egy kétmagos amd 2gb ddr2 rammal és egy gtx 260 oc-vel. Ez elég jól "elviszi", bár 4gb rammal azért jobb lenne. Azért érdekel ez a téma, mert munkahelyre vinném a laptopot, hogy ott is tudjak szerkesztgetni szabad időmben, csak nem tudom, hogy ez elvinne egy régebbi ps verziót. Jelenleg CS6-CC-t használok az asztalin.
-
Tim82
félisten
válasz
Jogos, én böktem félre tegnap mobilról az eBay-es watchlist-emen, elnézést.
-
Bibi67
tag
válasz
Szia!
Akkor ilyen átalakító adapterrel nem lehet megoldani?
Mert ami a képen van 128GB TS SSD az 50K,az több mint a duplája egy mSATA-s nak,meg gondolom fele olyan gyors.De ha nem lehet mást csinálni akkor megpróbálom beszerezni a 64GB-ost.
A laptop 20K volt. -
Bibi67
tag
válasz
Thunderzolee #10568 üzenetére
Köszi a gyors választ ,remélem még lehet ilyeneket kapni.
-
Nyx89
aktív tag
válasz
Thunderzolee #10563 üzenetére
Ertelmetlen dolgokra nem szeretnem kolteni a penzem, pontosan ezert kerdeztem inkabb elotte hogy megeri-e. Koszonom a segitseget, elvetettem a CPU vasarlast, marad csak az SSD.
Udv
-
LadyLorien
tag
válasz
Thunderzolee #10552 üzenetére
Köszönöm, már ki is néztem! Remélem, jó lesz
-
m.fery
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10561 üzenetére
Köszi.
-
Nyx89
aktív tag
válasz
Thunderzolee #10560 üzenetére
Az i5 teljesitmenye legtobb helyen eleg, de mivel nincs vgam, gondoltam jatekteljesitmenyben javitana a magasabb orajel. Szigoruan 800*600 ultralow(asztali geppel is igy jatszom), csgo es quake live eseten is. Kozben talaltam bios update leirasokat, es az utolso elottinel szerepel hogy hozzadtak a 2640m-et tamogatottnak, gondolom ez lesz a maximum amit befogad.
Mennyiert lehet eladni egy 2410m-et? Mert apron eppen van elado 2620m, ami talan megerheti(21k). Szerinted megerne cserelni?
SSD biztosan lesz bele, azt mar reg tervezem, de koszonom a megerositest!
-
slajos2
csendes tag
válasz
Thunderzolee #10551 üzenetére
Köszi. Ezek szerint egy i3 3120m jó .
-
tranceplanet
addikt
válasz
Thunderzolee #10553 üzenetére
Köszi! Nézelődtem aprón is, de kell a garancia az illetőnek. Amit linkeltem memóriát, szerintem 9895Ft nem rossz ár érte, ha vadiújakat nézünk.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Thunderzolee #10546 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az információt, ez nagyszerű hír! :-)
-
konyi79
addikt
válasz
Thunderzolee #10541 üzenetére
Ez igaz, nem figyeltem, korábban volt írva a chipset. -
MurdR
veterán
válasz
Thunderzolee #10534 üzenetére
Pontosan ezért felesleges T7-es procit belerakni.
-
toratt22
újonc
válasz
Thunderzolee #10534 üzenetére
Ezek szerint a legnagyobb, amit még érdemes beletenni az ez lenne?:
Core 2 Duo T5300 1.73GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm
A Wikipédián található lista alapján ez a legnagyobb 533MHz-s proci. Viszont ennek nem kell nagyobb hűtés? -
uniqm1
tag
válasz
Thunderzolee #9217 üzenetére
Üdv!
Vettem egy P8600-ast, de sajna nem indul el vele....Se kép, se hang...meg sem nyikkan. (Letesztelni nem volt módom a procit, de állítólag működő gépből szedték ki.) Arra gondoltam, hogy esetleg a BIOS nem tudja kezelni, de nem találtam a jelenleginél frissebbet a Samsung oldalán. Szóval ezek szerint az RV-510 mégsem upgradelhető, ha jól gondolom? -
turbobusa
senior tag
válasz
Thunderzolee #9232 üzenetére
Hirtelen, nem is jutott eszembe kiírni, mert vagy 4-5 féle modell van belőle és a processzor meg a videokártya más az egyes modellekben, gondoltam elég így simán a processzor típusa, egyébként k50in-ról van szó.
Itt van a cpu-z: -
Norbi G.
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9220 üzenetére
Köszönöm szépen a választ ! Eladni nem akarom ,mert újkora óta nállam van,max veszek mellé másikat.
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9215 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséget!
Legfontosabb a VGA csere lett volna.
Nemrég olvastam egy úgynevezett külső VGA-ról de nem nagyon láttam még a piacon.
Konfigot(asztali) meg már állítottam össze, de végül csak nem vettem meg mert annyit már nem tudok gépezni.
Új notit sem szeretnék már venni, legalábbis még egy jó darabig. -
uniqm1
tag
válasz
Thunderzolee #9217 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Csak este tudom megnézni, de úgy rémlik nekem is, hogy GMA4500. Sejtettem, hogy ez lesz a szűk keresztmetszet. Nincsenek óriási elvárásaim a grafikával kapcsolatban (a pc-mben is csak integrált van, bár azért az más kategória - i3-2105 proci HD3000 IGP - azon közepes beállításokkal teljesen jól megy a wot). Tömörített textúrával, effektek nélkül korábban elvoltam a laptoppal is, de most a legutóbbi frissítésnél valamit változtathattak a grafikus motoron, mert kb. játszhatatlan lett (5-7 FPS átlagban, míg korábban 10-15 körül volt, ami szintén nem sok, de még használható).
Ezek fényében teljesen értelmetlen a procicsere, vagy valamennyi javulás (FPS növekedés) azért várható lehet egy gyorsabb cpu-val? -
lenovomen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9208 üzenetére
Rendben, belinkelem azt a fület is, szerinted megoldható a csere?
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Thunderzolee #9206 üzenetére
Köszönöm!
-
Sakka
tag
válasz
Thunderzolee #9183 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
P8600-os akkor belemenne ebbe az MSI laptopba, lekezeli, elindul? Mert akkor máris körbenézek a procinak!
A linkelt infóban: [link] Elméletileg írnak sok procit.Igen, néztem azóta, a videó nem cserélhető, marad.
-
anonymus89
addikt
válasz
Thunderzolee #9199 üzenetére
Puff neki, köszi a választ 4GB- van benne azt mondja a srác játéknál már szaggat....
Ez a videó nagyon frankó annak, aki szét szeretné szedni. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #9186 üzenetére
Gondolkodom azon is. HDD caddy (jól tudom? az optika helyére vinyókeret) van ehhez a tipushoz? (Asus X54H)
-
lenovomen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9181 üzenetére
-
SShadow
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9189 üzenetére
Szia
Először is köszönöm hogy utánanéztél a dolognak.
A másik kérdés az lenne hogy t7800at sajna nem találtam ami még jó lenne az a t9500 meg a t9300
mert az intel honlapja szerint azok is 800asok, de ezeket horror áron árulják a prohardveren.Amit találtam az egy T4500 és egy C2D T6600 3000forintért ez szerintem teljesen korrekt.
A másik egy T8300as ez 7500forintba kerül ennek mondjuk 3MB a Cache-e, de azt nem tudom mennyit jelent ez a gyorsaságba.
Igazából a gépet 5000kemény magyar forintért vettem a T2390es és a másik 1GB ram otthon volt elfekvőbe.
Mivel törött a zsanérnál találtam hozzá egy donor gépet egy 10esért.Nagyon a 20ezres "álomhatárt" nem akarom átlépni csak ha sebességbe tényleg érezhető a különbség, mivel ez egy második gép lenne amit csak letöltésre youtube videókra használnék.
A kérdés csak az hogy egy gyorsabb proci mennyire bírkózik meg a HD felbontással??? -
SShadow
aktív tag
válasz
Thunderzolee #9187 üzenetére
Köszönöm a választ közben EVERESTEL megnéztem és ott azt írj hogy a támogatott FSB533,667,800
Tehát elméletileg támogatja a 800ast , lehet hogy téved a program????És mi van akkor ha egy 800ast rakok bele amit ő visszavesz 533-ra???
Nem lesz stabil a működés??Ákos
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #9182 üzenetére
Köszönöm.
Az I3 elég, de ha kevés anyagi fájdalommal tudok upgradelni, akkor nem fogom vissza magam.
Bár főleg a lehetőségek érdkelnek. -
medwe27
csendes tag
válasz
Thunderzolee #9159 üzenetére
Ok, köszönöm!
Egy kis érdeksség: a HM65-ös kompatibilitási listában a 2450m sem szerepel, mégis működik.
-
Gery1987
őstag
válasz
Thunderzolee #9156 üzenetére
Nem. A RAM az 2 GB. 2x1GB van benne abból amit látni lehet. Van hogy ez is kevés. Simán van olyan, hogy a RAM bott után felmegy 100%-ra. Bár az utóbbi pár indításnál csal 67-68%-ig ment fel.
-
Gery1987
őstag
válasz
Thunderzolee #9150 üzenetére
Szép napot!
Teljesen jól betaláltad, pontosan ez a típus van benne. Én 3-4 éve használom, és úgy gondolom egy SSD minimum ráférne. Mivel szerviz sosem láttam, ezért gondoltam megérdemli ezt a fejlesztést. Lefuttattam a programot ami kértél. Berakok pár képet remélem segítségedre lesz. Ha valami más is kellene kérlek szólj és elküldöm.
Ahogy elnézem a RAM a legjobb kategória a maga 333MHz-es tempójával illetve az L2 rész is kevésnek tűnik a maga 2x256 kbyte-jával.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Thunderzolee #9153 üzenetére
Sokat segítettél!
Régebben win alól nem ajánlották, de ezek szerint mára ez már nem gond. Azért is kérdeztem, mert akkor én sem bohóckodok pendrive-al, meg DVD-re kiírkálással.
Igaz is, közben eszembe jutott hogy az előző alaplapomon (PC) is volt már utility, ami win alól is tudta frissíteni a BIOS-t (sosem használtam), és az egy 4-5 évvel ezelőtti lap.
Persze nyilván csak saját felelősségre megy a dolog. Ha nem kapok áramszünetet (ezt aksival kiküszöbölöm), tudtommal egy gyártói BIOS-al nem lehet gond. -
s3toraph
senior tag
válasz
Thunderzolee #9149 üzenetére
Köszönöm! Akkor win7 alól felrakom a legfrissebbet!
Ez egyébként hogy szokott kinézni? Elindítok egy fájlt, végigmegy egy csík, majd magától újraindúl a gép és kész is?
Valamint mi van akkor, ha valami oknál fogva nem sikerül 100%-osan a frissítés? Mondjuk újraindul és nem tölt többet be. (Pl. ilyet tudok elképzelni hibaként.) Ezeknél a régi laptopoknál van BIOS visszaállítása korábbi verzióra? Én nem láttam, se dual BIOS-ra való utalást.Az előbb lemaradt a CPU-Z kép, hát ha fontos lehet:
A laptop szétszedésében már rutinos vagyok, BIOS frissítést viszont még csak 1x csináltam PC-n pendrive-rol.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Thunderzolee #9138 üzenetére
Köszi, iponon,pcx-en néztem. Hardverről nem nagyon vennék, nem sokkal olcsóbbak, 1-2 ezerrel,de még meggondolom.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Thunderzolee #9132 üzenetére
Milyen 2gigás ramot rakjak bele? Mennyi mhz? Milyen CL? Ezekhez nem értek sajnos
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Thunderzolee #9132 üzenetére
Köszönöm szépen az infót és a videót is
-
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #9133 üzenetére
..és ez a Lenovo U510-re miként igaz??? Ott tudom használni az mSata-t 120 Gb-s SSD-nek?
-
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #9119 üzenetére
Aaaaz derék. Jólvan, mindegy.
Laptopban tökéletesen elég ez nekem akkor.
Egyébként i3-3217U mellé érdemes azért 8 GB ramot rakni összesen? Ki tudom hasznlni kellemesen ilyen "gyenge" proci alatt?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #9120 üzenetére
Igen a visszaolvasásokból ezt vetem ki, de nem
voltam biztos míg nem írtad le hogy csak akkor kell
cserélni ha az állaga megváltozot a tapasznak. -
tibbike01
őstag
válasz
Thunderzolee #9102 üzenetére
Egy ilyet be merjek vállalni? Jók ezek a no name használt ramok?
Ebay jöhet csak szóba...Angliában élek.
-
tibbike01
őstag
válasz
Thunderzolee #9098 üzenetére
2gb-os elég lenne nekem.
Szóvak nem muszálj 4gb-ost belevennem?
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9095 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Csezi
tag
válasz
Thunderzolee #9090 üzenetére
A CPU-Z szerint a chipset GL960.
Kíváncsiságból felraktam a PC Wizardot is,a 2010-est,meg egy 2013-ast,mindkettő azt írja a lapkakészletre,hogy intel GM965
akkor most mi van?
Aida 64 szerint GL960 és a támogatott FSB sebességekSB533,FSB667,FSB800
-
SigmaW
tag
válasz
Thunderzolee #9087 üzenetére
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zelda Játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged