- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Regonelix #10819 üzenetére
Mihez kell a 4 magos processzor?
Szerintem nem éri meg, akármennyiért is veszed.Netezni, Office, meg ilyen általános felhasználásra M-re végződő bármelyik i3 is elég, azt meg 5-10ezer között rendszeresen találni Hardveraprón. SSD nélkül a gépben levő 5400RPM-es merevlemez amúgy is visszafogja a leggyorsabb processzort is.
És amit kollega is említett, sajnos nem csak a TDP számít, hanem azt is kellene tudni, h az alaplapon a CPU tápellátó áramköre hány fázisú, többnyire csak 2 magos processzorokat tudnak kiszolgálni ezek az egyszerűbb laptopokban levő alaplapok.
-
sulaco79
tag
válasz
Regonelix #10820 üzenetére
Szia!
Több akadálya is lehet a B580-as 3. gen (3612qm-3632qm) 4 magos-ra bővítésének.
Ebben a linkben megtalálod a B580-as Hardware Maintanance Manuálját. Itt a 85. oldalon (Parts list) felsorolják a kompatibilis processzorokat. Ez még nem kötelezően jelenti, hogy a más nem mehet bele, de:
1. lehet, hogy CPU whitelist van a BIOS-ban (csak a gyártó által engedélyezett felsorolt CPU-kat ismeri fel az alaplap)
2. mivel nem jött ki 4 magos procival gyárilag a széria, lehet nincs is megfelelő mennyiségű tápáramkör az alaplapon a 4 magosok-hoz (ha visszaolvasol itt a fórumba pár hónapot DELL XPS kolléga szemléltette képekkel a tápáramköröket!)!!!Ha veszel is csak bepróbálást követően!!! és akkor is inkább az i7 3612qm-et keresd, az sűrűbben előfordul az aprón és olcsóbb is (25-30). Újonnan bazidrágák!
-
Regonelix
csendes tag
válasz
Regonelix #10819 üzenetére
Most néztem az árát és egy kicsit borsos (kb. 147.000 Ft) az árgép oldalán nézve, de az aliexpress-n, már más a helyzet, csak nem tudom, hogy ott, melyik a mérvadó.
-
válasz
Regonelix #10814 üzenetére
Egyszerűbb, ha képernyőképet raksz be, még nem láttam, aki doksit csinált volna CPU-Z-ből. -_-
Na, az A300-as GL960-at ír.
Hát ez sajnos a PM965-ös chipkészlet butított verziója.
Ez elvileg csak 533-as FSB-t visz (a 800 helyett).Tedd bele a T4500-at, és nézd meg a CPU-Z programban, h miután felismerte a processzort (ha egyáltalán megy benne majd), szóval utána újra kell indítani, és nézd meg, h az FSB az 800-e, vagy 533. (CPU-Z a kezdő oldalán írja, és mutatja azt is, h mekkora szorzóval megy éppen, és mekkora a pillanatnyi órajel.)
Ha viszi 800-on, akkor lehet bele 800-as FSB-s processzor, de ha csak 533-on, akkor sajnos csak azokat kezeli, amiknek 533-as az FSB-je, (azok közül meg a második legnagyobb a R2390-es), szóval nem is nagyon van mire kicserélni.
A Lenovo az HM77-es, ez viszi a már linkelt Core i mobil processzorokat, én amennyire tudom, nem csak a harmadik, hanem a második generációt is. (A harmadikhoz a HM7×-es chipset tartozik, a másodikhoz a HM6×-as chipset, de visszafelé kompatibilisek a hetvenesek a hatvanasokkal.)
-
Regonelix
csendes tag
válasz
Regonelix #10813 üzenetére
Köszönöm a választ, a CPU-Z programmal is megnéztem és az alábbi adatokat kaptam a Toshiba Satellite A300-1G2-re és a Lenovo B580-re.
UPDATE: most már jó a két hivatkozás -
válasz
Regonelix #10806 üzenetére
CPU-Z programot tedd fel, ne az Aidát.
A chipset pontos típusa kell, az dönti el, h milyen processzorokat fogad a gép.
Aidához serial kell ezen információk kinyeréséhez, azt meg itt a fórumban nem adhatok hozzá, CPU-Z viszont ingyenes.A Toshiba Socket P-s processzorokkal megy, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA T2390, és a T4500 is ilyen, így ezek elvileg felcserélhetők. (TDP osztály is azonos, csak a chipsetet nem tudom, h viszi-e a 800-as processzort majd.)
A Lenovo meg elvieg HM75-ös, a második és a harmadik generációs Core i processzorokat fogja vinni szintén 35W-os TDP-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged