- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi SIM-ek itthon
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
Thunderzolee #15857 üzenetére
Ebbe a gépbe tényleg szép kaland a 2x4 giga ram, mivel a 965GM csak maximum 4 gigát támogat hivatalosan. Az meg hogy nem hivatalosan működik vagy nem, nagy lutri.
[link] -
perge666
veterán
válasz
Thunderzolee #15862 üzenetére
Ebayen nem szoktam vásárolni.
A fentebb említett T6400 procit megvettem,jövőhéten remélhetőleg hozza a posta,elég lesz az nekem szerintem.
Ma játszottunk a laptopon gyerkőccel régi játékokkal,még így is maradhatna,de ha picivel gyorsulni fog a böngésző meg az YT videók már jó vagyok.Annyi hogy laptopot még nem szedtem szét,de néztem róla videót és nem tűnik nehéznek.
PC-t már szedtem szét darabokra és raktam össze legalább 30-40 darabot,szerintem ez is menni fog.10-15 éve kaptam pár rossz gépet,azokhoz vettem alkatrészeket,és a sikerélménynek köszönhetően vettem/üzleteltem még gépeket és azokat szerelgettem amit eladtam vagy családba elajándékoztam.
Azért kicsit tartok tőle hogy valamit elszúrok mivel ez az első szerelős laptop,de mivel nem nagy értéket képvisel ezért bevállalom,bár nem szeretném elrontani mert eléggé egyben van.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #15862 üzenetére
Igen, biztosan megy. A nm nem lényeges, az ebbe a chipsetbe biztosan jó csúcs T9300 és T9500 proci is 45 nm-es.
-
perge666
veterán
válasz
Thunderzolee #15857 üzenetére
Értelek,vagyis azt hiszem.
Tiny marad tutira ezt eldöntöttem,lehet az 1GB-os memóriát lecserélem egy ugyanolyan 2GB-osra mint ami benne van,hiába 3,5GB-ot fog kezelni,fél giga is lehet sokat tud itt segíteni.
SSD-t is hagyom benne,ugyan mind1 hogy a szekrényben áll vagy a laptopban van.Közben találtam egy hirdetést itt hardveraprón :
A következő notebook processzorok eladóak:
Intel:
Core2Duo:
T1350: 1500 Ft
T1500: 1500 Ft
T2330 (2db): 1800 Ft
T2370 (2db): 1900 Ft
T5750 (3db): 2200 Ft
T6400: 2400 Ft
P7450: 3000 Ft
P8400: 3300 Ft
P4500: 2200Ft
P4600: 2400Ft
P6100 (3db): 2500 Ft
P6200: 2700 Ft
B950 : 2500 Ft
Celeron 1000M (3db): 2500 Ftitt segíteni!Ezek közül melyk lenne az ami szerinted/szerintetek jó lenne 100%-ra a Compaq 610-be,és érdemi javulást érhetnék el a T1500-hoz képest?
Lehet vennék egy T és egy P szériásat is,nem egy ökör ára.....
Ahogy nézem ezekből a P szériás egyik sem jó nekem,mert mind nagyobb 800MHZ-nél.A T6400-ról mi a vélemény?
-
szakallasgy1
tag
válasz
Thunderzolee #15752 üzenetére
6 gb ram, elvileg 8gb ramot lehet beletenni. SSD folyamatban. Feltöltöttem a hőmérsékleti értékeket. Jelnleg az os x mellett windows 7 is fent van.
Akkor nagyon ne foglalkozzak ezekkel a hőmérsékleti értékekkel akkor? Ha ez egyébként nem pörgeti a ventilátort. -
Buckey
őstag
válasz
Thunderzolee #15724 üzenetére
Van [egy] a környéken, majd megkérdezem a laptop gazdáját, mit szól a használt RAM-hoz (eddig csak újat néztünk).
-
válasz
Thunderzolee #15672 üzenetére
Hát lehet persze.
Én inkább a SATA-I-től félek, minrha ez még az lenne -
válasz
Thunderzolee #15669 üzenetére
Sajnos már megvan a gép, rosszabb nem lesz, hátha segít.
-
valeno
tag
válasz
Thunderzolee #15626 üzenetére
Sajnos nincs helyben nálam, de úgy emlékszem core2duo procis, és 3 GB RAM van benne. Végül rendeltem az SSD topik alapján egy ADATA Ultimate SU800 256gb-osat. A keretbe ez fért bele.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Thunderzolee #15595 üzenetére
Igen, közben már kiderült.
Minden esetre nagyon szépen köszönöm!
-
tcarina
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15581 üzenetére
Oké,elengedtem!
-
tcarina
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15578 üzenetére
Köszi a tanácsokat mindkettőtöknek ,Akkor ezzel úgy tűnik nem érdemes foglalkozni tovább.
(4GB memória ,N3700 1.60GHz Intel Pentium, SanDisk DS2064 Lemezmeghajtó.) Semmihez sem volt nyúlva idáig. -
válasz
Thunderzolee #15569 üzenetére
Kössz!
-
proof88
addikt
válasz
Thunderzolee #15570 üzenetére
Ezt én is így gondolom, de ezt meg kell beszélnem a laptop tulajával. Az eredeti terve az volt, hogy ha nem lehet olcsón megmenteni a laptopot, akkor kukázva lesz. Végül ingyen meg lett javítva rajta az alaplapi töltő csatlakozás.
A hdd-t kiszedtük, beraktuk egy külső usb-s rackbe neki, mert hibátlan.
Ezután már ott tartottunk, hogy megbeszéltem vele, hogy szerzek bele egy SSD-t, az már meg is van.
Éppen terveztem volna visszaadni neki, amikor leesett, hogy 1 db 2 gigás modul van benne összesen, és ez nekem nem tetszett, mert hát kb 20 éve otthoni usereknek is elérhető a dual channel, hát akkor szerezzünk már bele egy másik modult.Szóval majd adagolom neki a lehetőségeket
-
proof88
addikt
válasz
Thunderzolee #15567 üzenetére
Köszi!
Igen, feljegyeztem a tulajnak, hogy lehet upgrade-elni a procit is, ha igényt tart rá.
SSD már benne van.
LAN partis gép lesz amúgy, CS 1.6-ra, Warcraft 3-ra. -
Zechó
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15372 üzenetére
Ez csak netezős gép. BGA-s prociról van szó, HP notiról van leforrasztva.
-
David1111
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #15315 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Optibay keretből van valami ajánlott csak hogy ne legyen kompatibilitási hiba?
-
David1111
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #15311 üzenetére
Akkor ha tennék a 4gb mellé egy 8gb-os ramot az úgy működne vagy 4gb lenne jobb? Foglalatnál figyelni kell valamire vagy csak annyi hogy laptop ram legyen (so-dimm)?
Ssd-nél valami megkötés vagy bármilyen 2,5" jó illetve ha az odd helyére tenném az ssd-t lassìtaná?
Köszönöm a segítséget! -
Upo
addikt
válasz
Thunderzolee #15306 üzenetére
A Lenovo az egyik legnagyobb whitelist banda. Nem fog menni értelmes wifi kártya benne.
Whitelist mentes kiütött biost fel lehet tenni, ha nem lesz tőle tégla akkor lehet bele újabb wifi kártyát venni.
Ezt itt érdemes végignyálazni: [link] -
moma
őstag
válasz
Thunderzolee #15304 üzenetére
Szia.
Nagyon köszi a rengetek tudást!
Azért gondoltam a több ramot most, mert előbb utább úgyis kelleni kell és akkor később csak a kisebb modult kell cserélni nem mindkettőt. Meg tudok is most venni áfa nélkül, ami később nem biztos, hogy menne. Szóval arra gondoltam, hogy most veszek annyiért ami belefér. De persze lehet hogy később meg eleve olcsóbb lesz a ram.
Amúgy ez az e nélküli 5520 az idei. 64gb a max ram.
Ez a proci: 11th Generation Intel Core i5- 1135G7 (4 Core, 8M cache, base 2.4GHz,
Ilyen modul van benne: Speed 3200MHZ, Standard: DDR4, Voltage: 1.2V. Az időzítés az ezekből valami, vagy az a Memóriakésleltetés? Az is opció, hogy ezt eladjam és vegyek párban most valamit. Mit gondolsz? Bár ez elég gyors ramnak tűnik.ssd
Akkor jól értem, hogy ha a rendszer a másokon van ezen meg adatok lesznek főleg, akkor akár egy ilyen is jó lehet? Vagy érdemes így is gyorsabbat? -
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15305 üzenetére
Szia!
köszi, akkor ránézek erre is meg keresek még olyan hőálló gumit, -
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15293 üzenetére
Szia,
nagyon köszi a választ, érdekes, akkor ez valami kövületalkatrész.
-
tserrof77
őstag
válasz
Thunderzolee #15282 üzenetére
Létezik 4GB-os DDR2 so-dimm is, de akárcsak a desktop verziók, ezek is "high-density" ramok, nagyon kevés lapban - desktop esetén többnyire nemintelchipsetes lapok eszik csak meg.
-
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15282 üzenetére
Szia, köszi az infót
, még várok az alkatrészekre, hátlapot már találtam bontottat de a szértbarmolt venti helyére amit rendeltem még 2 hét mire megjön, rendben akkor veszek bele egy SSD-t is.
Igen láttam a ram beteg áron van, arról hamar letettem. Majd megkenem valami komolyabb pasztával, van itthon a saját gamer laposom miatt komoly anyag. Szóval a hűtéssel nem lesz gond szerintem.
A Clevo P751 már megtanított a paszta fontosságáraLesz meló vele rendesen, komolyan remélem hogy a tulaj elégedett lesz vele, mert egy kínlódás a 13 évi ganéval együtt szétkapni.... A fickó egy nyamvadt zsebivel peckelte ki a HDD-t is hogy benne maradjon
-
tobias40
veterán
válasz
Thunderzolee #15277 üzenetére
Ha csak filmeket nézel akkor is érdemes a kodi-t kipróbálni szerintem ha nem azzal használod...
Ha nem kellenek az addonok és elég a vlc akkor természetesen ennyi a történet.
Én nem akartam külön pc-t 0-24-ben járatni ezért nas-ra töltök és onnan nézem a filmeket.Kodi meg a pléjeren van és azzal nézem a filmeket és a NF-t HBOGo-t,digionline stb....Ki mit szeret,úgy választ...
-
válasz
Thunderzolee #15256 üzenetére
-
válasz
Thunderzolee #15254 üzenetére
Így most nem tudom, mert volt olyan (vastagság) amit át kellett variálnom (pl. 2mm nem feküdt fel, így tettem fel +1.5mm -t = 2.5mm)
Lehet azokat veszem vissza (+0.5mm) és többire meg visszarakom az egyel kisebbet (2mm helyett 1.5mm) és alakul majd remélemUI:
Csavarok maxra behajtva, de annyira fekszik fel (paszta terül el) ami a képen is látszik...és nem kevés paszta van rajta. -
válasz
Thunderzolee #15252 üzenetére
Gyáriakat kidobtam, mielőtt megjött volna az új - be volt +pasztázva és ez nem tetszett (volt olyan méret amire 1 hónapot vártam, nem volt készleten) le lett mérve, spéci gyurma is lett használva + digi. tolómérő, de mégis túl "magas" így csökkentenem kell, holnap kipróbálom.
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #15244 üzenetére
A kép alapján, ami elém tárult, szerintem 1 van benne csak.
Ami (viszont) nem világos, hogy vajon egy 16GB-os modul is működne-e benne. Itt azt írják, igen, a hivatalos honlap pedig up to 8GB-ot ír. (Illetve minden méret előtt ott van az '1 x ...', ami pedig erősíti a slotokban való bizonyosságot.)
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #15240 üzenetére
Nem lesz, mert a 4 giga nem integrált
de a 8 is klassz
-
simpley
őstag
válasz
Thunderzolee #15241 üzenetére
ez egy HP 15-bs szériás noti. Sajnos mint mostanra kiderült, az anya kiszakadt a házból mindezt úgy, hogy szétszedve sosem volt...
Mindenesetre upgradeltem egy SSD-re, majd később elküldöm szervízbe de most szükségem van rá a munkám miatt.
-
jolti05
őstag
válasz
Thunderzolee #15237 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #15228 üzenetére
Hogy pontosak legyünk, szinte biztosan van alaplapra forrasztva legalább 8 GB RAM + egy szabad foglalat. [link] (mindenhol azt lehet olvasni, hogy 40/48 GB RAM a maximum, vagyis 8-16 GB az alaplapon plusz jelenleg max. 32 GB RAM tehető pluszban bele)
Btw, a Haswell generáció óta vannak olyan Thinkpad-ek, amelyeknél pl. egy db foglalat van és még forrasztott RAM sincsen (vagy fordítva: forrasztott RAM van, foglalat nincs).
Az akkus kérdésedre: 6-7 különböző Thinkpad-be tettem Green Cell gyártmányú utángyártott akkut, eddig egyik sem akar meghalni. Lengyel gyártó (bár lehet, hogy Kínában gyártat, de legalább van érdemi minőségellenőrzés), Sanyo cellák kerülnek az akksijaiba. Minden bizonnyal a ProBook-odhoz is lehet rendelni Green Cell akkut.
-
válasz
Thunderzolee #15228 üzenetére
Szerintem direk kib@szás ,vagy terelés a zintel felé az 1 mem slot
-
tobias40
veterán
válasz
Thunderzolee #15212 üzenetére
Igen így van,még memóriát veszek bele.Milyet ajánlasz esetleg konkrét link-el?
A proci még a telekomos 1000/1000-es netet is kihajtotta torrenten is,hosszú távon. -
donbig
tag
válasz
Thunderzolee #15188 üzenetére
Igen, ez már tényleg kínlódás....Köszönöm a segítséget!
-
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15161 üzenetére
Most vettem hozzá ssd-t, és egy 8gb-os modult a benne levő 4 mellé, szóval itt is 12 giga lesz
Majd a napokban rakom össze és telepítem újra.
Utána eldöntöm. -
válasz
Thunderzolee #15146 üzenetére
Tapasztalataim alapján a proci elég lenne már, több hasonló gépet ?"tuningoltam"?, tettem használhatóvá ilyen procival és 3gb rammal, plusz ssd-vel, csak ott a sata2 megvolt. Azzal ugy elég sikamlós volt abuli, persze nem volt kihasználva, higy a proci eléggé lehuzta, de nem volt akadás a hdd-hez képest előrelépés volt.
Természetesen, abban igazad lehet hogy a hdd-re írták a sata 150-et
-
válasz
Thunderzolee #15144 üzenetére
Ne csináld már erre költeni?? Ne ringassuk már…
Max ssd , amivel elérünk vmit a többi csak pénzkidobásA sata-1, pedig innen: [link] -
cyber86
őstag
válasz
Thunderzolee #15102 üzenetére
Rendben. Köszönöm a segítséget
-
Remekelek28
őstag
válasz
Thunderzolee #15060 üzenetére
Köszönöm a segitséged. Igy már legalább látom milyen ssd kell bele.
A garanciát nem vonja meg ezeknek a cseréje? -
Remekelek28
őstag
válasz
Thunderzolee #15058 üzenetére
Igen cserélni szeretném nagyobbra. Az mit jrlrnt,hogy a jelenlegi ssd helyére kell tennem? Alapbol oda akartam. Illetve ramot ezen hogy tudnék bőviteni +8 gb al?
-
Remekelek28
őstag
válasz
Thunderzolee #15056 üzenetére
Bocsesz benéztem v145. Ez a pontos laptop. [link]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14968 üzenetére
Az kevéssé érdekel, hogy nem megy olyan sebességgel, csak működjön...
-
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14960 üzenetére
-
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14958 üzenetére
Mivel erdélyi vagyok ezért az itteni webshopok kínálatából kell szemezgessek, majd benézek az SSD topikba, mikor összeszedtem legalább 3-4 alternatívát.
Még egy utolsó rammal kapcsolatos kérdés:
HyperX 16 gb, 2666mhz, CL 15 vs. Adata 2x 8gb, 2666 mhz CL 19Árban kb. 10 euróval olcsóbb a HyperX és a kisebb a késleltetés is. Jelent akkora előnyt a dual channel, hogy inkább a 2x8 gigásat vegyem?
-
válasz
Thunderzolee #14956 üzenetére
Hát 2020.04. havi frissítést látok.
Már megérte linkelni akkor. -
elod22
senior tag
válasz
Thunderzolee #14946 üzenetére
A Forza Horizon 4 szokott néha kilépegetni, mert elfogy a ram, amiatt gondoltam, hogy nem ártana.
Én arra gondoltam eredetileg, hogy egy 240 gigás SSD is érkezne együtt a 8 gb rammal. De 16 gb ram esetén már lehet nem fér bele az ssd is. Tehát ha jól értem akkor érdemesebb először kipróbálni az ssd + 12 gb ram mekkora előrelépést hoz.
A beszereléstől tartok kicsit, mert le kell venni a hátlapot és ki kell szerelni a merevlemezt ahhoz, hogy ezt véghez vigyem. De remélem nem lesz utána semmi gond, mert a tutorial videó szerint nem annyira komplikált dolog ezt végrehajtani. -
beni121
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14933 üzenetére
Köszi, a mostani (volt, a vezetéke elszakadt) csupa lyuk (rácsos). Teljesítményben gondoltam, hogy van-e érezhető különbség!
-
JohnD
tag
válasz
Thunderzolee #14682 üzenetére
Egyáltalán max. mennyi RAM-ot támogat ez a modell? Egyik helyen 16GB-ot olvasok, máshol 32-t....
-
JohnD
tag
válasz
Thunderzolee #14682 üzenetére
Ok. Már csak annyi kérdésem lenne, hogy eltérő méretű RAM modult tud-e az adott (tehát a HP probook G5 450) gép kezelni. 8GB-os modult akarok a jelenlegi 4-es mellé.
Szerintem tud, de jobbnak látom megkérdezni.
Köszi! -
JohnD
tag
válasz
Thunderzolee #14680 üzenetére
Üdv! Szerintem rossz helyen néztem: a CPU-Z Memory fül alatt írja a CAS# Latency -hez a 10.0 clocks-ot, de úgy látom ez változik közben, mint ahogy a DRAM Frequency is erősen változgat.
Amikor 10.0 clocks-ot ír itt, akkor a DRAM Frequency 665Mhz körül van.Az SPD fülnél van 4 JEDEC oszlop (#6-#9-ig), ahol az utolsó 2 oszlop (8-9) Frequency-je 1200MHz, a CAS# Latency pedig 17.0 illetve 18.0.
Lehet ez utóbbiakat kellett volna nézem.Amiket néztem a neten RAM-ok - és jónak tűnnek - azok is CL17-esek, ja.
-
JohnD
tag
válasz
Thunderzolee #14669 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy cl17-es ez? Ami mondjuk cl17-tol kisebb, az jó?
Köszi! -
válasz
Thunderzolee #14453 üzenetére
Igaz. DDR3L, azaz 1,35V
-
zarew
senior tag
válasz
Thunderzolee #14392 üzenetére
Sajnos csak 120 as került bele. Valamint egy kis gebasz belecsúszott,ott maradt a Windows.old mappa a klónozás után ami 24 giga és nem engedi törölni magát. Nem bírok vele.
-
sgg
tag
válasz
Thunderzolee #14391 üzenetére
docker + visual studio + egyéb cuccok. core i5-6200U. Az elvileg tudja, csak hát lehet, hogy még a chipset is belekever. Mindegy egyenlőre találtam 8GB-t. csak elég lesz 16GB.
2 visual studio + mondjuk egy firefox esetén a docker már el sem indul, mert alapból kell 2gb memória neki (fizikai) -
Diplomata
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14293 üzenetére
GM45 chipset, végül kapott egy T9400-at. [link]
-
tobias40
veterán
válasz
Thunderzolee #14268 üzenetére
Köszi!
Ezért szeretném megnézni a service tag alapján hogy pontosan melyik tipus mert van 4 dell-em is de csak az egyiket tudom pontosan melyik!
Sajnos színekkel nincs megkülönböztetve ezért kérdeztem hátha egyszerűen megnézhető enélkül is.
Hol látom a pontos tipus számot a gépen vagy a win-ben ha már le van kopva a matrica rajta?
Eltört az egyik Inspiron-ban a kijelző tartó zsanér és azt is rendelnék az ebay-rő de ehhez is kell a pontos tipus.
Meglesem mit ír a service tag alapján...
Közben kiderül hogy a Inspiron 5558 a törött. -
Genji
őstag
válasz
Thunderzolee #14185 üzenetére
Az idozitest nem írja a Dell a honlapján, de azt feltételezem úgyis a “rosszabb” beállítást használja majd a lapos állítás nélkül.
Regen volt ilyen gond hogy bizonyos márkájú ramot nem fogadtak el bizonyos márkájú laposok, ez már a múlt? Nincsenek általánosságban ilYen kompatibilitasi gondok? -
Karcsi1980
csendes tag
válasz
Thunderzolee #14149 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget. Elég sokat visszaolvastam itt a fórumban és én is arra jutottam, hogy egy P szériás procival jobban járnék, ezért kipróbáltam egy P8600-ast, de sajnos azzal nem működik.
Ezért gondolom nekem tényleg a GL40-es chipset van benne.
Viszont abban még szeretném a segítségeteket kérni, hogy akkor mi lenne a legjobb választás ami müködik és már erezhető javulást hozna, de lehetőleg melegedési problémák nélkül?
És köszönöm a tanácsot Pyttawrx és perros fórumtársaknak is.
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14096 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Félreérted, nem az a bajom vele, hogy már nem tudja az eredeti kapacitását nyújtani, csak az elhasználódottság értékének néhány hónapon belüli gyors emelkedését furcsállom. Tudom én is, hogy az akkumulátor idővel tönkremegy és cserélni, csak ilyen jelenséggel még nem találkoztam egyik korábbi laptopom esetében sem, pedig már vettem használtat. Mindenképp veszek egy újat.
Processzort viszont akkor nincs értelme cserélni. -
Kovesz82
tag
válasz
Thunderzolee #14082 üzenetére
Oh, köszönöm a választ!
Ez a RAM is 2 oldalas oldalanként 2 sorban 4-4 chippel. De tényleg 1600 MHZ-es órajelű, ami valójában 1066 MHzen megy tényleg.
Próbáltam 2 odalas 1333 MHz-es RAM-ot, igaz 1 soros volt. 2 oldalas 2 soros 4 chippes 1333 MHz tényleg kimaradt a próbálgatásból.
Köszönöm a segítséget! -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14102 üzenetére
En is a nagyobb cache miatt gondoltam jobbnak, meg a kicsivel magasabb orajel is elonyos. Akkor megiscsak rendelek egy p9500-at.
Ram 3gb van benne, de a rendszer 32 bites win10, annak meg annyi a 3gb mint 64biten a 4gb, ha jol tudom.
A gepet tenyleg csak netes jatekra hasznalja, emiatt nincs is rajta szinte semmilyen kulso program. Talan a vlc meg mpc-hc, de azok nem indulnak hatterben maguktol.
Egyedul a windows frissites (kereses, telepites) ami hatterben megy magatol.Ja, a flasht en is utalom, pont azert, mert porgeti a processzort mint az allat.
Kossz a segitseget!
-
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #14101 üzenetére
király, kössz a választ, akkor ezek szerint cserélhető, nézek is bele és kössz a linket ,így tényleg egyszerűbb lesz, elnézve ezeket az i5-öket elég nagy ugrást jelentenek majd.
Nem gondoltam volna de ezek alapján egész gyors kis gépezet lesz, és én még arról fantáziáltam kidobom, ezek után kizárt
Köszönöm!!! -
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14097 üzenetére
Anyósomé a gép, és flash alaú netes játékokat játszik, arra kell. Ssd nincs benne, azt gondoltam, netes játéknál az nemsokat számít, mert nem az ssd-ről fut hanem netről.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14091 üzenetére
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Thunderzolee #14063 üzenetére
-
vilmaboy
őstag
válasz
Thunderzolee #14081 üzenetére
-
Kovesz82
tag
válasz
Thunderzolee #14067 üzenetére
Nem, egyik RAM se ment önmagában a 3 közül.
i3 processzor van a gépben (M380) és HM55 chipsetes.
De, kipróbáltam egy CSX 2x4-es ramot is önmagában (1600 MHZ órajelű). Az volt a második RAM. Azzal el se indult a gép... Fekete képernyő mellett kikapcsolt rögtön.
Kitet felesleges próbálni, ha önmagában se működik a RAM, kitben sem fog. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Thunderzolee #14068 üzenetére
De win 7 64 bit van rajta, de ha cserélem a merevlemezt akkor újra kell telepíteni.
A többi nekem így elsőre magas. -
válasz
Thunderzolee #14061 üzenetére
Mind igaz amit írsz, félre ne értsd, és nem is kötekedni szeretnék, de saját tapasztalat szerint, inkább lesz gördülékeny, mint sokkal gyorsabb. Asus F5sr, egy kingston hyperx 3k ssd 120gb ssd volt benne, ami azért jónak számított akkor, főleg az asus f5sr-hez. És azért persze ssd meg minden, de nem volt az igazi érzés, nyilván a sata-1 miatt.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Thunderzolee #14057 üzenetére
Csináltam képet, a cpu-z- ről. [kép] Őszintén, nem tudom eldönteni, hogy milyen kell nekem.
Csináltam riportot is. [link]
Ebből kiolvastam, hogy nekem ez van. [link]
Win 8.1-et azért szerettem volna feltenni, mert talán nem anyira "erőigényes"Na amíg írtam meg szerkesztettem Pyttawrx is írt , van benne neked is válasz.
-
válasz
Thunderzolee #14057 üzenetére
Most egy sata3 winyo van benne neki. Ha sata1 az interfésze, akkor főleg nem lesz gyorsabb az ssd-vel.
-
stvnppp
senior tag
válasz
Thunderzolee #14027 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat.
(#14027) Thunderzolee:
A matek az úgy jön ki - ahogy írtad is-, hogy ha i5-nél maradok, akkor az kb. 8 ezer, RAM-ot (nem tudom miért) eddig újat néztem kb, 12 ezer, plusz hűtőpaszta 3 ezerért. Ez az anyagköltség.Elvileg meg tudnám csinálni én is a szerelést, van elég tutorial a neten a szétszedéshez, összerakáshoz, csakhogy a billentyűzetet csavarok fejei eléggé el vannak kopva, ugyanúgy ahogy a csavarhúzóm is, nem tudom őket kicsavarni. Ehhez kell egy plusz csavarhúzó, amivel menne. Ha tudtok esetleg valamilyet ajánlani, akkor azt is megköszönöm. Ha nem sikerülne, be kellene vinnem valami szervizbe, ott hátha jobban boldogulnak vele, ami ugye plusz költség. Eddig, amit kaptam ajánlatot, az 13 ezer volt.
Nézegetem közben az ajánlott i7-es processzorokat, sajnos nem nagyon találok itthoni beszerzési forrást, csak e-bayen Kínából találok ilyen 30 ezer környékén.
Szerintetek be lehet vállalni egy kínai rendelést?
-
válasz
Thunderzolee #14005 üzenetére
Nem olyan vészes az, a lefúrás pár perces meló és ha picit odafigyel az ember, a végén nyoma sem marad a beavatkozásnak.
-
aclandiae
senior tag
válasz
Thunderzolee #13985 üzenetére
Intel® Celeron N3050
4GB RAM -
hajdo84
újonc
válasz
Thunderzolee #13949 üzenetére
Toshiba satellite 750l frissitettem b960 rol i2540m re.Minden tökéletesen müködik.
A chipset is 65 ös .Kb 2x gyorsabb lett a gép.Nyugottan tedd bele fog az müködni. -
easy...rider
őstag
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
Nem is gondoltam a P szériára. Bár tudom nem a legpontosabb, de elég jó viszonyítási alap a cpubenchmark.net és itt hasonlítotam őket össze
A P8600 nem lett volna akkora előrelépés szerintem, P9600 vagy P9700 lett volna jó választás.
P9600 picit gyengébb, ezt kb 5100Ft-ért találtam, (TDP 25W)
P9700 szimpi, teljesítménye alapján, ez 8100Ft lett volna (TDP 28W)
T9600 igaz TDP-re magasabb, de 3100Ft volt. (TDP 35W)Igaz picit melegedősebb, de olcsón megúsztam és nem 100%on fog pörögni úgysem
főként filmezés meg netezés megy rajta. 8k-t nem biztos hogy rászánnék most a projektre.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
35 W TDP-s a jelenlegi processzor is (T4500), amit T9600-ra cserél, másrészt meg nem, nincsenek ugyanott teljesítményben, érezhetően gyorsabb egy T9400 pl. egy P8600-nál. Azért az a dupla méretű L2 cache számít egy kicsit..A fenti cserét én két Thinkpad T500-on is elvégeztem, nem érzékeltem egyik esetben sem, hogy számottevően jobban melegedne a gép a T9400-as procitól.
A P9*** felérne a T9*** széria hasonló órajelű darabjaival, de az nem kétezer forintos tétel, mint a P8600.
A proci fogyasztásának leszorítására vannak szoftveres lehetőségek (pl. volt Logout-on jó pár éve cikk az RMClock-ról, hogy csak egy példát említsek: [link]), a 35 W TDP sem jelent amúgy óriási fogyasztást/hőtermelést.
-
easy...rider
őstag
válasz
Thunderzolee #13963 üzenetére
Köszi!
Berendeltem egy T9600at, ez szerepel a laptop manualjaban is, meg a T9900 4x annyiba kerult volna
teljesitmenyben meg csak 10% + a T9600hoz kepest.
Egy ssd-vel megtoldva biztos elorelepes lesz, meg elvileg T9600 45% erosebb mint T4500 -
Kronk
őstag
válasz
Thunderzolee #13964 üzenetére
köszönöm szépen a kimerítő értékelést!
-
Klszbolcs
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13949 üzenetére
HM65-ös. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13944 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Hát akkor marad a B verzióm veszek 1 új gépet vagy max veszek bele 1 ssd-t a jelenlegin valamit az is gyorsítana -
tserrof77
őstag
válasz
Thunderzolee #13944 üzenetére
Pontosan, Kolléga helyesen írta... Anno 1-2 6460-as Probookkal is hasonló miatt szívtam meg...
-
válasz
Thunderzolee #13943 üzenetére
Oppsss, most nézem, belinkeltél egy képet, amin szerepel a chipset.
Hát ez rossz hír. HM70-es a chipkészlete.Sajnos ezekbe nem lehet i3, i5, i7 processzorokat tenni, csak Celeront.
Bele lehet tenni, de 30 perc után lekapcsol a gép. Hiába azonos a TDP osztály, akkor is. :/
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13941 üzenetére
Ilyet néztem nem tudom hogy ez jó e a gépbe
Intel Core i3 3110M -
norbert1998
nagyúr
válasz
Thunderzolee #13907 üzenetére
Jerry videói alapján a telefon totál immunis a karcokra, jellemzően, szóval az a csoport sajnos nem segít
-
geckowize
őstag
válasz
Thunderzolee #13894 üzenetére
Köszi szépen!
-
INTELligent
senior tag
válasz
Thunderzolee #13882 üzenetére
Köszönöm még egyszer, ránézek aprón
.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Thunderzolee #13879 üzenetére
Köszi a tippet!
Már SSD van benne, nem a sebességgel van a baj, csak már többször előfordult, hogy a memória kevés volt (böngésző + IDE + Git + zene + irodalomkutatáshoz anyag + néhány adatlap + Latex + terminál). Az, hogy megnöveltem a lapozófájl méretét, az segített, hogy időnként ne ott lyukadjak ki, hogy a képernyő elsötétül, de ez nem oldott meg mindent, ill. nem az SSD-t akarom folyamatosan írni a lapozófájllal. -
Ernesto78
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13867 üzenetére
akkor körülnézek, köszönöm
-
HdRew
őstag
válasz
Thunderzolee #13868 üzenetére
ASUS ZenBook (UX331FAL-EG009T)
Remélem lehet tenni bele plusz memóriát, mert akkor tudnék egy keveset spórolni.
-
BorsóKorsodi
tag
válasz
Thunderzolee #13869 üzenetére
Csak abból gondoltam hogy sata 2 hogy a benne lévő merevlemez az sata2-s.
Ezt a csere dolgot nem értem. Nekem nem fontos meg tartani a merevlemezt, miért kell be rakni optika helyére ? -
Ernesto78
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13861 üzenetére
úgy tűnik PM45
-
tpeter77
addikt
válasz
Thunderzolee #13807 üzenetére
szia
90%-ban office alkalmazások futnak, ritkán játszik a gyerek is vele.
A mostani Áruházból letölthető játékokat próbálgatjuk, amik egyszerű autóversenyzős játékok
pl. Asphalt, CSR fut rajta
mostanság a Sonic Sega all stars racing megy rajta, és amikor a pályákat betölti a gép, és elindul a verseny, akkor beszaggat.
Ha ebben tud javulni akkor már megéri kicserélnem a cpu-t. -
tpeter77
addikt
válasz
Thunderzolee #13793 üzenetére
sziasztok,
intel i3-380M procim van, Socket Type: PGA988A
Ebbe csak ilyen foglalatú proci tehető? Mert akkor csak a i7-740QM vagy i7-840QM rakható bele, ha észrevehető javulást szeretnék.Találtam i5-560M procit is, de annak a foglalata BGA1288
Berakható ez egy PGA988A helyére? Ha nem, akkor nem sok választásom lesz.
köszi. -
vadasz70
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13797 üzenetére
asus k52j De halottam olyat hogy a biosban lehet valamit állítani hogy elfogadja csak azt nem tudom hogyan.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #13789 üzenetére
Böngésző (sok ablakkal), mellette 3D szeletelő, vagy 3D tervező, levelező program.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #13783 üzenetére
1db 8Gb-os modul van a gépben, és egy szabad hely...
-
dugo_
veterán
válasz
Thunderzolee #13783 üzenetére
Nem írta, hogy mind a kettő foglalt és gondolom 8+4-et akar.
Ebben az esetben 8GB lesz dual channelben felcímkézve, ha abból kilép, akkor singleben éri el a gép a maradék 4-et. Ennyi a hátránya. Ha most elvolt 8-cal singleben, akkor a 12 még jobb is lesz.
Frekvencia mellé a CL értéket is érdemes párosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Synology NAS
- Honda topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged