- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
hacsa
tag
A linken elérhető Lenovo laposnak cserélhető a procija vagy forrasztott?
[link]
Előre is köszi a választ. -
hacsa
tag
Asus A6M zsanér beállásra tud valaki tartós megoldást (Budapesten)? Debrecenben már több helyen is javíttattam, de egyik sem volt hosszú életű. Még szeretném sokáig használni ezt a régi gépet ha lehet, de félek hogy nagyobb kárt fog okozni a zsanér és dobhatom ki az egészet.
-
hacsa
tag
válasz
Thunderzolee #11184 üzenetére
A BIOS ebből a szempontból teljesen szűz (nincsen semmilyen hozzáférésem). Most tesztelem a Win 7-et, XP-én korábban nem volt ilyen gondja "szerintem", de oda már nem szeretnék visszatérni. Esetleg lehet köze az op. rendszernek és az ACPI-nek? Egy külső progit is tesztelek most, kár hogy ha egy ilyen miatt nem lehet teljes az új op. rendszerek használata.
-
hacsa
tag
Régi A6M notimon nagyszerűen fut a Win 8.1 minden illesztőm megvan viszont egy aggasztó jelre lettem figyelmes. Kb. fél óra munka után bármilyen megterhelés kap a CPU a ventilátor nem kezd el dolgozni és hagyja felkúszni a hőt akár 90 C-re is. Ha ilyenkor újraindítom a gépet akkor újra visszahűti magát és a friss indítás elején is minden rendben van. Hozzátartozik, hogy eredetileg egy Mobil Sempron +3400 (TDP 25 watt) volt benne most pedig egy X2 Turion TL-60 (TDP 35 watt). Szerintetek?
-
hacsa
tag
Sziasztok. Régi Asus A6-os notimra már kétszer költöttem rövid időn belül, mert a zsanérjai kezdenek megszorulni. Egy új szervízet keresek ahol biztosan értenek a javításához. SSd-vel nagyon jól fut rajta a win 8.1, ezért sem akarom még parkolópályára tenni.
-
hacsa
tag
válasz
Thunderzolee #10574 üzenetére
Nekem egy ilyen:
[link]
van a régi gépemben. Most Win 8.1-el hasít a kicsike. Egyetlen egy dolog nem hagy nyugodni. Minden SSD progi azt írja, hogy nem aktív a TRIM. Korábban olvastam, hogy PATA interfészen nem is küldhető TRIM parancs. Viszont felmerül a kérdés, hogy a gyártó oldalán akkor miért írják, hogy "Supports TRIM command". Habár a wear leaving, garbage collection és a TRIM úgy olvastam csak kiegészítik egymást, más a feladatuk, de TRIM nélkül akkor sem ideális szerintem. Vélemények? -
hacsa
tag
válasz
StreetBizTO #10306 üzenetére
Szia,
Én is egy hasonló notitba cseréltem procit korábban. Mindenképpen nézd meg valahol a proci gyári számát és keresd meg a következő linken lévő táblázatokban: (nem mindegy hogy 65nm vagy 90nm)
[link]
Ha megvan akkor az ott szereplő CPU-k közül a legerősebbet elvileg támogatja, de esetenként a BIOS is letilthatja attól függetlenül hogy minden stimmel.
Ha nem menne akkor a következő linken talán valaki (keress rá a laptop típusára az oldalon) készített hozzá egy bővebb microcode-al rendelkező egyedi BIOS-t is (persze csak saját felelősségre használd): [link] -
hacsa
tag
Sziasztok. Segítene valaki. Asus a6m notiba miniPCI wlan kártyát kellene cserélnem. A korábbi csak b/g szabványt támogatott. Lehet bele rakni egyáltalán "n" szabványt is támogató kártyát? Van értelme? Olyan kellene amit a win 8.1 is támogat.
-
hacsa
tag
válasz
Gabbroirvine #10100 üzenetére
Mindenképpen ugyanazon gyártó ugyanazon típusát szeretném párosítani. Csak érdekelt, hogy a kit és ugyanazon típus de nem kit-ben, között van-e különbség vagy csak a egyszerű vásárló dolgát könnyítik meg, hogy van kit-es kiszerelés.
-
hacsa
tag
Sziasztok,
Memória modul csere esetén érdemes kit-ben vásárolni vagy elegendő ha két ugyanolyan modult vásárolok? -
hacsa
tag
Sziasztok. Egy Asus notiba szeretnék tenni egy 64GB ssd rendszervinyót. Selejtezésre adnám le a szülőknek a gépet, de a jobb használhatóság miatt ennyit még rászánnák. A Windows 7 jól megy rajta de sajna csak PATA interfészes. Szerintetek fogok érzékelni különbséget a régi Hitachi 5400rpm-es HDD és egy SSD között? Vagy a PATA miatt nem?
-
hacsa
tag
Az előbbiről lemaradt. A szülőknek gyorsítanám fel egy kicsit. De tényleg nem értem miért nem fut az új proci benne. Ezt az oldalt vettem alapul a cserénél: http://fab51.com/cpu/guide/opn-s1-e.html.
És ez a mostani proci benne: -
hacsa
tag
Sziasztok!
Egy régi laptopban próbáltam procit cserélni (ASUS A6M) nforce430/nVidia C51MV chipset. Eddig egy lassú 3400+ Sempron volt benne, gondoltam megér 5 ezret egy TL-60-as Turion, de nem megy vele. Szerintetek? Sokat olvastam utána, hogy 90nm kell és CT végű, de mégsem megy vele? A TDP miatt lehet? -
hacsa
tag
Sziasztok. Régi Asus A6M (nforce430/MCP51) notimat szeretném kissé fejleszteni, persze azon is múlik, hogy ez mennyiből jön ki. Először is CPU csere lenne sempron 3400+-ról Turion x2 TL-60-ra. A leírások szerint figyelni kell, hogy 90nm legyen a gyártási technológia az S1 foglalatban. Ezenkívűl jó lenne 4 GB memóriára cserélni az eddigi 2GB-ot (667Mhz), de úgy olvastam hogy a chipset, foglalatonként (két foglalat) maximum 1gb-ot tud csak kezelni. Esetleg valaki próbálta már ezeket a mobil chipseteket 2 x 2GB RAM-al? Ami viszont a legnagyobb beruházás lenne az a HDD csere. Valószínűleg ez dobná meg leginkább a teljesítményt. Az eddigi HDD az egy 80GB PATA 2,5 colos, amelyet PATA SSD-re cserélnék. Szerintetek van értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- Brave
- További aktív témák...
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest