- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
medwe27 #9160 üzenetére
Nem tudom miért nem szerepel, a HM6× a 2ezerrel kezdődők chipsete, a HM7× a 3ezerrel kezdődőké. Elég gyakori, h egy shit az ark-os kompatibilitási lista. :/
Mi inkább ezeket használjuk:
wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_#Mobile_processorsAsztali gépeknél más a helyzet, ott BIOS frissítéssel többnyire viszik a HM65-ös chipsetű lapok a 3zerrel kezdődő processzorokat is, de notikban sajnos ezt a featuret kihagyják a gyártók, pedig én is lecseréltem volna a Sandy Bridgemet egy Ivyre, szintén az IGP miatt; talán javult volna valamicskét az NFS World Online.
-
-
válasz
medwe27 #6085 üzenetére
Negatív.
Az Ivy Bridge mobil szekciója gyakorlatilag még nem jelent meg, legalábbis az i3-asok, Pentiumok, Celeronok, illetve a felsőbb osztályokból is csak egy-egy típust mutatott be az Intel. Ráadásul egyelőre nem lehet tudni, a HD4000 melyik chipekbe kerül bele.Ismeretes, h a Sandy Bridge platform összes mobil verziója megkapta a HD3000-t anno, (ellentétben az asztali variánsokkal, ahol a korai típusok csak HD2000-t kaptak), csak a Pentiumok, Celeronok kaptak kisebb IGP-t.
Sajnos még nem tudni, az Ivy Bridge esetében is megtartja-e az Intel e jó szokását. Ez esetben én is átcserélném a HD3ezres i3-asomat egy HD4ezres i3-asra.A táblázatban pedig láthatod, h a Celeron B8százas procik TDP-je 35W.
Azon procik közül kell választanod, amelyek ennél nem nagyobbak.
De egyszerű a dolog, mert a 4 magos gépeké 45, ill 55Watt, a kétmagosoké 35W.Úgyhogy gyakorlatilag bármelyiket is veszed bele, annak is akkora lesz a hőtermelése.
-
válasz
medwe27 #6077 üzenetére
Az első generációsoknak más a foglalatuk.
De könnyű őket megismerni, mert 3 számjegyből áll a típusszámuk.
Második generációnak (Sandy Bridge) már 4 számjegy, és 2-vel kezdődik.
Harmadik generáció (most jelenik meg - Ivy Bridge) szintén 4 számjegy, de 3-al kezdődik a számozásuk. -
válasz
medwe27 #6067 üzenetére
Ezen a listán leellenőrizheted a procik egymáshoz való viszonyát:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlJól gondolod, a Socket G2-es procik kompatibilisek egymással.
A Celeron B8százas, ill. a Pentium B9százas sorozat kompatibilis a második generációs Core i sorozattal.
Sőt, a hírek szerint a most megjelenő harmadik generációs Core i sorozattal is az lesz.Nekem 2310-es van, ez a legkisebb Core i3-as, de tökéletesen elég minden feladathoz, sőt, szörnyű erős. Az utóbbi időben több Pentium B9százas procival rendelkező gép is megfordult a kezeim között. Azok is elég jól használhatók.
De a Celeron B8százas gépeket lassúnak tartom.
Nem is javaslom ilyen megvásárlást senkinek, aki tőlem kér tanácsot.De azt tudnod kell, h ugrik a garancia az ilyesmivel.
Már ha roncsolás nélkül nem tudod visszacserélni.
Amire figyelj, h nehogy első generációs Core i procit vegyél hozzá.
Roppant egyszerű beazonosítani: a második generációsoknak 4 számjegyű a számozásuk és kettessel kezdődik, az első generációs Core i sorozatnak csak 3 számjegyűek a típusszámaik. -
medwe27
csendes tag
válasz
medwe27 #6066 üzenetére
Bocs a duplicate miatt, már lejárt az idő mikor ezt találtam: http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Jól gondolom, hogy minden aminek a motherboard: interface/socket tulajdonsága megegyezik az kompatibilis/cserélhető egymással?
És ha igen, akkor a B800 helyébe legalább melyik i3 kéne, hogy érezhető legyen a teljesítmény-növekedés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest