Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PBA

aktív tag

A Telenor hálózatára elmondható, hogy többé-kevésbé jobban terhelt, mint a Telekomé. Nyilván ez a nagy számú flottás korlátlan mobil netből fakad. Értem a stratégiát, mivel így lehet a legtöbb nyereséget kihozni a hálózatból, nem meglepő.

A terheltségen túl viszont van egy érdekes jelenség, ami bosszantó tud lenni. Valós idejű videóátvitelhez használunk úgynevezett bonding eszközöket, amelyekben párhuzamosan üzemelnek Telekom, Telenor, Vodafone SIM-ek. A Telenor kártyák esetében az adatforgalom időnként teljesen megáll pár másodpercre, majd megy tovább minden. Ugyanez a másik két szolgáltatónál nem fordul elő.

Nem modem probléma, és a modem fixen kényszerítve van egy adott bandre 4G-n, tehát nem vált frekit, stb. Olyan, mintha a torony mögötti betáp állna meg pár pillanatra, vagy a core hálózat, vagy nem tudom. Budapesten minden helyszínen ezt tapasztaltam. Minden esetre nagyon fura jelenség.

A másik, hogy tömegrendezvények esetében elsőként a Digi, utána a Telenor, majd a Vodafone hálózata adja meg magát, a Telekom pedig egész stabil szokott lenni, nyilván a sávszél ott is leesik, de nem tűnik el a hálózat, nem áll meg teljesen az adatátvitel. Nyilván ez a saját tapasztalatom, másnak lehet teljesen más is. Plusz az én felhasználásom viszonylag egyedi, kevesen használják a mobilhálózatokat videóátvitelre. Mégis, stabilitás és kapacitás tekintetében érdekesek ezek a tapasztalatok.

Végül a roaming kérdés, na ezen a területen szintén akadnak problémák...

Új hozzászólás Aktív témák