Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem mind1, 2G hívással is elvoltam.
-
-
Somatom
veterán
Megjelent a 2. slot -nál a "Vol LTE" (nem tettem érte semmit, eccercsak lett). Az 1. -ben egy netes kártya van. Akkó most lesz hívás és net egyszerre, vagy sem (dual standby)?
-
snooze
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
már jo..
-
darvinya
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Már jelentettem, mielőtt írtam.

snooze
Elég sokáig semmi gond nem volt.
Most egyszerűen megfeküdt a rendszer. -
-
darvinya
titán
Probléma a mytv szerverrel, azaz nem elérhető.
-
-
Landsmann
addikt
Ismerősöm járt úgy, hogy a két SIM közül a Telenororos csak úgy eltűnt. Nem volt térerő ikon sem a telefonon. De ami furcsa, ha hívtam a számot, én kicsöngést hallottam. De a telefon meg sem mukkant. Olyan, mintha aSIM a hálózaton lenne, de a SIM és a telefon között már nem volt kapcsolat. Újraindítás után rendbe jött. A mobilhálózati beállításokban is csak egy SIM látszott.
-
kásás
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy bekapcsolt telefonnál nem csörög a telefonom. Sms-t kapok, hogy kerestek. Az előbb is egy ismerősöm hívott, azt mondta valami olyat hallott, mint amikor ki van kapcsolva a telefon és sms-ben értesítenek, hogy keresett. Letette, újrahívott és rendesen kicsörgögtem.
Mi lehet ez? -
-
MadMancs
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Úgy látom Te Telenor alkalmazott vagy/voltál.
A cégemnél ahol dolgozom van egy dolgozók flotta. Ezt úgy lehet igénybe venni hogy fel kell hívni egy kapcsolattartót aki ellenőrzi jogosultságot, majd továbbítja Telenor felé akinek vissza kellene hívni és úgy zajlik a szerződés kötés szóban. 2x lett elindítva a kérelem, egyszer se hívtak vissza. Ezért lettünk párommal vodások. Kapcs tartó azt mondta nem tud mit tenni.
Van valami trükk amivel meg lehet őket sürgetni?
-
válasz
huliganboy
üzenetére
A Telenor csak a tulajdonosnak biztosítja a függetlenítést. Tehát ha kérsz tőle egy meghatalmazást, neked akkor lesz lehetőséged ezt elintézni.
Vagy ha jó fej, "rugalmas" a kolléga. -
-
chungee
addikt
Napot!
Nem világos számomra ez a dolog. 1 + 99GB csak egyszer lehet felhasználni
Vagy úgy értendő hogy 30 nap lejártával manuálisan kell újra aktiválni
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem lehet, hogy a 2017-es akcióban kapott ajándék J3? Ahhoz nem emlékszem, kaptak-e számlát az ügyfelek.
-
huliganboy
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sajnos ilyen szempontból is akadályozva vagyok. Kaptam a készüléket ismerősömtől.
De pár hete egy iphone 5s készüléket, amit ugyan így kaptam, probléma nélkül megoldottak.
-
válasz
huliganboy
üzenetére
Úgy értettem, ha a számlán is az az IMEI szerepel, ami nálad van, akkor hiába nincs benne a rendszerben a szám, a kollégák a számla alapján már lekérhetik a kódot hozzá.
-
huliganboy
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az IMEI meg van, hisz a kezemben van a telefon. A rendszerükben nem találta a srác. Kb 10 percig kutakodott, de semmi. Azt mondja így nem tud kódot kérni a telefonhoz.
-
válasz
huliganboy
üzenetére
A számlát újra tudják nyomtatni. Bemutatóteremben biztosan, de talán partnerboltban is.
Azon szerepel az IMEI, ami alapján megkereshető. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van egy Samsung készülékem amit szerettem volna függetleníteni. A telenor üzletében azt mondták az IMEI számot nem találják a rendszerükbe, így nem tudnak segíteni. Keressek valamilyen papírt vagy jótállást. Természetesen ezeket már rég kidobtuk, mert jó pár éves a készülék már (J3)
Hogyan tudok továbblépni az ügyben?
Köszönöm

-
Landsmann
addikt
Mégiscsak fejlődik a Telenor VoLTE téren. Én korábban nem próbáltam bekapcsoltatni, de tulajdonképpen szó nélkül megcsinálták és működik is rendben. Jó lenne tudni azt a nem publikus készülék listát, amin a támogatott készülékek vannak. Redmi 8-at próbálta valaki, azon megy?
Egy ismerősömnek van egy LG V30-a. Nem szolgáltatótól lett vásárolva. A Vodafone elvileg aktiválta neki a VoLTE-t, d emégsem megy. Utána olvasgatva azt találtam, hogy az európai piacra szánt verzió nem támogatja. Mókolással, szoftveres buherálással rá lehet venni a működésre. Érdekes, hogy sokkal elmaradottabb országok ilyen téren sokkal, na jó, pár évvel előttünk (Európa) járnak. Például Pakisztán, India. Bár ott gondolom az új technológia bevezetését a nagyobb népsűrűség indokolta. -
tomp
félisten
-
4Grider
félisten
Egyáltalán nem vicces, hogy miközben ezerrel azon dolgoznak, hogy a 3G frekvenciákat 4G-n újrahasznosítsák, azaz a 3G kapacitását csökkentsék (majd gondolom megszüntessék), az új réteg ilyen megbízhatatlanul működjön kiforratlansága és kompatibilitási problémái miatt. A legkülönbözőbb telephelyeinken állt meg mostanában többször is a kommunikáció, és a csak a telefonok régebbi generációra való kényszerítésével tudtunk normálisan telefonálni. Az különösen fáj, hogy fényes nappal órákra nem tűnt fel a hálózatmenedzsmentnek, vagy csak natúr nem tudtak vele mit kezdeni. Gondolom anno a Telekomnál sem volt véletlenül a másfél hónapos üzemszünet a VoLTE bevezetését követően több mint fél évvel később.
-
tomp
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
És időnként futtatnak egy ellenőrzést, amivel visszateszik a VoLTE tiltást azokra a készülékekre
Nekem az indulás napja óta megy a VoLTE. 1mp-et nem volt telenor által támogatott telefonban a kártyám és nem kapcsolta ki a rendszer. 1x kikapcsolták de akkor a háttérhata...izé a műszaki háttércsoport kapcsoltatta ki. Viszont azonnal hívtam is őket, hogy MOST kapcsolják vissza.Azért vicces, hogy ha a szerencsétlen ügyfél szeretné használni és sikerül is megoldania, random ilyen ügyfeleknél kikapcsolják. Nehogy már tudja használni a szolgáltató szolgáltatását...
-
Landsmann
addikt
Bekapcsolták. Nem kérdezték milyen típus, de egy kis türelmet kért az ügyintéző. Körülbelül másfél-két percig vártam, úgyhogy minden bizonnyal történt valamilyen ellenőrzés. Ha így van, akkor nyilván átesett egy szűrőn a telefon és megfelelt az elvárásoknak. Még jelszót sem kért. Igaz, ez kártyás SIM. Még azt is elmondta, hol lehet a telefonon bekapcsolni ezt az opciót. Mondjuk ez szinte első perctől be volt kapcsolva a telefonon, csak a szolgáltatóra vártam.

-
4Grider
félisten
válasz
MadMancs
üzenetére
Én a héten 3 számra intéztem, mind a háromnál volt ellenőrzés.
És nálunk is fordult elő teljes elérhetetlenségi probléma VoLTE képes Energizer és Xiaomi telefonokkal kb. 2-3 hete.
Én látom az online.telenor.hu oldalon, hogy a flottánkban lévő számok éppen milyen telefonban vannak. Ha pedig én látom, akkor ők is... -
4Grider
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Én is elég sok olyan készüléken bekapcsoltattam, ami nincs rajta semmilyen listán. Az elmúlt hónapokban történt hálózathibák egy része (főleg hívásindítási és végződtetési hibákról beszélek) inkompatibilis VoLTE beállításokra volt visszavezethető, így az ügyfélszolgálatosoknak előírták a fentebb részletezett eljárásrendet. Hogy ezt ki hajtja végre és ki nem, az természetesen egyéni hozzáállás kérdése.
-
4Grider
félisten
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Múlt héten kapcsoltattam be, simán működik minden rendben. A Telenor oldalán lévő listán valóban nem szerepel a Redmi 6, de lehet akkor egy belső listán igen. Az ügyfélszolgálatos nem kérdezett semmit, hogy milyen készülék. Szó nélkül aktiválta. Akkor a kártyás számra is megkérem, az van a SIM2 helyén.
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
Az aktuális eljárásrend most az, hogy mindenkinek bekapcsolják, akinek a kéréskor általuk kompatibilisnek tartott készülékben van a sim kártyája. Tehát kb. a VoLTE képes modellek harmadán. És időnként futtatnak egy ellenőrzést, amivel visszateszik a VoLTE tiltást azokra a készülékekre, amik nincsenek benne a listájukban. A lista nem az a lista, ami a volte oldalon kint van...
-
-
zebede
őstag
Üdv!
Meg tudnátok mondani, hogy telenoros készüléknél (P30 Pro) elég a kitöltött jótállási jegy, ha neadj isten javíttatni kell, vagy kell a számla is? -
muszi0521
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi !
-
muszi0521
aktív tag
Hali ! Kérdésem 2018-ban vásárolt telefon az független vagy még nem Apple iPhone XR erről lenne szó ! Köszönöm a választ !!
-
leo81
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
És hol derül ki, hogy igen? A számítási módot a 9-es melléklet írja az országos frekvenciákra. Sehol nem említ darabszámos szorzót. Ha a rendelet nem írja akkor miért alkalmazná bármelyik szolgáltató az általad leírt irreális számítási módot:
2x20Mhz a 2600-as sávban 6500Ft/kHz x 40.000Khz x 0,4 = 104 millió Ft. Ez országosan fizetendő/hó és nem bázisállomásonként /hó. Csak gondolj bele mennyibe fájna csak egy állomás havonta, amin 800-900-1800-2100-2600-as sávban sugároznak? Ez legyen költői kérdés, én itt befejeztem a témát. -
4Grider
félisten
Hol derül ki ebből a rendeletből, hogy a sávdíj számítása során nem kell figyelembe venni azt, hogy a frekvenciát összesen hányszor (hány átjátszón) használják? Ezt a frekvenciát több 1000 átjátszó veszi igénybe, amelyek helyéért a szolgáltatók magánszemélyeknek, cégeknek és önkormányzatoknak helyszínenként havi több/sok 10e Ft bérleti díjat fizetnek. Miért pont az állam elégedne meg országosan havi néhány 10e Ft-al?
-
leo81
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Valóban vannak sávdíjak, de ezek nem a cellák vagy az bázisállomások számától függ, hanem a megvásárolt sávszélességek mennyiségétől, ahogy a cikk is írja.
1/2011. (III. 31.) NMHH rendelet: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=136918
9-es melléket tartalmazza a mobilszolgáltatói díjakat.
Ha ezeket a díjakat kellene fizetni cellánként vagy állomásonként akkor egy szolgáltató sem lenne az országban.
Ezzel a rendelettel pont az volt a cél, hogy minél több állomást telepítsenek és így az ország minden szegletében legyen szolgáltatás.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
üzenetére
Nem egy budapesti/pest megyei ismerősöm/beszállítóm él egy-két hónapja a balatoni házában. Már csak azért is, mert oda van bejelentve hosszú évek óta adóoptimalizációs okok miatt, így a törvény is oda kötötte. Ők pedig többnyire nem fix netet, hanem mobilnetet használnak. A szolgáltatók viszont a nyári kapacitásbővítést júniustól szeptemberig szokták összerakni és bekapcsolni...
-
törölt tag
Eddig szuper volt a hálózat felénk. Újabban Siófok-Szabadifüdő vízpart beesik a térerő (4 és 1 csîk között vándorol több eszközön). A közel 250-160as letöltés inkább 40 max, éjszaka 70. (Éjszaka alszik az ember jellemzően) Olyan mintha egy alacsonyabb frekvencia kiesett volna. Uj épület sem épült vagy hasonló. Ez lassan közel olyan gyenge mint a Telekom. Nyáron ez így kevés lesz, ha jönnek a turisták a szezonban. Ügyfélszolgálat szerint hálózat fejlesztés van több helyen a Balatonnál, na de így, hogy romlik???
Tavaly párom szenvedett a Vodafone-nal nyáron, erre november óta csináltak egy 140-160 megabites, jó térerős hálózatot ugyanitt. Utolsóból lesznek az elsők? -
4Grider
félisten
Már egy ideje nem mozgok az NHH környékén, de én úgy tudom, hogy 4 évre (a jogosultság megszerzésétől számítva) kaptak x% fix kedvezményt, illetve további sávszorzós kedvezményt abból a frekvenciahasználati egységdíjból, aminek az alapja egy kb. 7000 Ft-nyi összeg és mindenféle szorzók.
A szorzók miatt továbbra sem mindegy, hogy egy állomáson milyen adóteljesítménnyel, milyen frekvencián és mekkora sávszélességen történik forgalmazás az adott hónapban. -
leo81
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
A frekvencia használati díja nem az árverésen dől el?
Ezt a számítási módot már eltörölték (2011):
https://www.hwsw.hu/hirek/46303/frekvencia-mobil-3g-umts-gsm-rendelet-nmhh-vodafone-telenor-t-mobile-femtocella.html
""Míg a szolgáltatók korábban a frekvenciasávtól függően egyes sávokban csak a létesített bázisállomások száma alapján, más sávok esetében pedig az igénybe vett spektrum mérete szerint is fizettek frekvenciadíjat, addig az új tervezet kizárólag a szolgáltatók által használt spektrum után képzi a díjat, függetlenül a telepített bázisállomások számától."" -
4Grider
félisten
A B20 nagyobb területet fed le, így könnyebben eldugítható. Nem a cella a drága, hanem a frekvencia használata. Azaz új cella = frekvenciablokkonként újabb havidíjak állambácsinak.
Ezért amennyire lehet, kimaxolják. 13/47 Mbps-tól sokan földhöz vernék a hátsójukat örömükben. Persze estére ez már könnyen használhatatlanra dugítható. -
leo81
aktív tag
A VoLTE bevezetése óta látványosan lassult a hálózat. Többször is jeleztem, de semmi javulás. Régebben 50-70 is volt a letöltés. Most ennyi:

Zalaegerszeg, B20 és csak 2 cella. Szerintem ez a legnagyobb baj, hogy spórolnak a cellákkal. Nem 3 cella lenne az ideális egy állomásra (3x120 fokban) főleg egy városi területen? 2 cellás állomás egy autópálya vagy főút szakasz két irányú lefedésére alkalmas. -
Ngtx
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Na igen az sem utolsó szempont.
-
-
Ngtx
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem vagyok részese semmi hasonlónak csak megjegyeztem, hogy fejlesztik azt mikor még az előd is egy kalap **** helyenként.
Vagy én lakom földrajzilag hátrányos helyen. -
tomp
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Van de még csak zárt körű teszt céllal.
Viszont bármikor elindíthatják a publikus üzemet. -
Ngtx
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ja valami hasonló volt a kérdés lényege, de mindegy is. Hol gyors, hol lassú.. 5G ide vagy oda... a 4G is full instabil. Az ország nyugati részében legalább is biztosan..
-
tomp
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ja az más!
Amúgy a hivatalos maximális sebesség a Telenornál 300/50Mbit.
De a valóságban nincsen felső határ. Annyit megy amennyit bír a hálózat.
Azaz akár 400/70Mbit is elérhető.
-
Landsmann
addikt
Gondolom normál esetben ha levált 3G-re, nem kellene megszakadnia a hívásnak.
Tegnap megnéztem, érdekes módon az elérhető hálózatok között nincs 3G, de a Telekomnak sem. Csak Vodafone van. Ennek ellenére érdekes módon mikor a telefont 3G-re állítottam, a tlérerő ikonon a H+ jelent meg. Tehát mégsem 2G-n van, mert akkor edge lett volna kiírva.
[kép]
A Network Cellinfoban látszik, hogy mégis 3G-n van. 4 km-re taksálja a bázisállomás távolságát. Nyilvánvaló, ott biztos nincs. Az utca végén van a Telekom/Telenor közös bázisállomás. HSPA(UMTS) a SIM1 Band 1 (IMT). LAC 44125, ez mond valamit hol van? -
Ngtx
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm.
-
-
Ngtx
aktív tag
Lehet bármiféle hátránya a mobilinternet gyorsaságnak ahhoz, hogy a jelenlegi díjcsomagomat 2017-be kötöttem és azóta már megszűnt, de aktív?
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
Wifivel azért kell a telefonodnak több idő mivel ilyenkor nincs elsőbbsége a 4G hálózatnak.
Wifi nélkül viszont arra törekszik a telefon, hogy visszaállítsa a hívás előtti hálózatot.
Nálam hívás befejezése után 3mp-el már visszajön a 4G+VoLTE.
A telefon nem várja meg amíg elfogy a 4G térerő. Sokkal hamarabb átvált 3G-re. Sőt olykor maximális térerőnél is átválthat 3G-re ha a hálózat erre kéri a telefont. Ilyen esetben jó az LTE Only. Igaz csak trükközéssel és csak bizonyos telefonoknál oldható ez meg a Telenornál.Dr. Romano
Az a tiszta ha a gyártó frissíti. Bonyolult manuálisan frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Vagy úgy értendő hogy 30 nap lejártával manuálisan kell újra aktiválni