Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Budapesten amúgy egyre több bázisnál lehet tapasztalni sebesség növekedést. Illetve egyre több B3-as cellát készítenek fel 5G-s üzemre. Mármint amelyik 4G-s B3-as cellához lehet majd 5G-s frekit kapcsolni.
Gondolom egyre több bázisnál váltják fel az eddigi mikrós betápot optikaira. -
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem ez valami más lesz 1 órakor nem lehet tulterhelt 2 évig meg jobb volt mint a kábelnet...
-
válasz
placeboHUN1
üzenetére
Nem hinném, hogy ehhez lenne köze.
Simán túlterhelt a hálózat itt-ott. -
placeboHUN1
csendes tag
-
taranis
addikt
Veszprémhez közeli 500 fős falu, max közeli térerő, mégis ilyeneket mérek ma:
Van csomagvesztés is rendesen. LTE routerben van a SIM, újraindítás és újrakapcsolódás után is ez van.
Nekem lefelé 60-80Mbit is meg szokott lenni szinte napszaktól függetlenül, nehéz elképzelni, hogy a faluba költözött hirtelen egy csomó torrentező, van valaki itt a környéken aki hasonlót tapasztal?
-
Top cat
addikt
válasz
sifarr
üzenetére
Lehet, hogy a számhordozás is így megoldható de akkor nem ezt mondták. Itt is ezt írják:
"A hívószámok körének bővítése érdekében került sor a vonatkozó kormányrendeletek módosítására"Már 10 éve volt, hogy repül az idő.
-
sifarr
senior tag
válasz
Top cat
üzenetére
Amikor megszűnt az a lehetőség, hogy hálón belül nem kellett körzetszámot tárcsázni, az volt az indok, hogy így kiadhatóvá válnak a 0-ás és 1-es számmal kezdődő hétjegyű előfizetői hívószámok is.
Nem ez volt az indok. Azért kellett a körzetszám kötelező használatát előírni, mert a számhordozást így lehetett bevezetni.Ebből végül nem lett semmi? Mert én még nem találkoztam 0-ás kezdetű mobilszámmal.
De 1-es kezdetűvel már találkozhattál, és van egyes kezdetű is a Telekomnál!
Leellenőrizheted a NMHH oldalán, hogy szolgáltatókként milyen számtartományokat kértek ki és használnak.
Úgy tudom, hogy a számtartományokért fizetni kell, ezért nem kérik ki az összeset. Mivel a Telekom rendelkezik a legnagyobb aktív előfizetői bázissal, értelemszerűen ő kérti ki a legtöbb számot. -
Top cat
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amikor megszűnt az a lehetőség, hogy hálón belül nem kellett körzetszámot tárcsázni, az volt az indok, hogy így kiadhatóvá válnak a 0-ás és 1-es számmal kezdődő hétjegyű előfizetői hívószámok is.
Ebből végül nem lett semmi? Mert én még nem találkoztam 0-ás kezdetű mobilszámmal.
-
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
nem ugyanakkor mivel egy Telenor SIM-em van de G4 utóbbi hetekben minden hajnalban 140-150megabit volt 18-ban ahol lakunk B3-on, a Redmi meg 60-80megabit maximum ugyanott...
Bezzeg vidéken B20-on a Redmi 130megabit (mindig hajnalban mérek)
Én úgy tudtam B3-on nagyobb a sebesség de akkor nem
-
-
asdf_
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem tudom, láttál-e már sorompónyitó GSM modult, de úgy működik, hogy alapból foglaltra megy a hívás és hivóazonosító alapján emeli a sorompót vagy lent hagyja, attól függően, benne vagy-e a listában, vagy sem. Egy olyan rendszer, ami egy random számról bejövő hívásra csinál BÁRMIT, az egy halom fos, és dobd a kukára kb. most azonnal. És a biztonságtechnikai szót pedig ne írd le vele egy mondatban.
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
B20-on a 130Mbithez nem kell CA és hajnalban a vidéki B20-ak kevésbé forgalmasak.
B3-on sem kellene CA a 130Mbithez de az eléggé ritka, hogy tud 60-70Mbitnél többet. Pedig maga a freki 150Mbitre képes csak ugye több minden befolyásolja.
Kellene szerezned egy Telekom kártyát és azzal is megnézni. Ha azon megy a CA(fontos, hogy B3+B20 CA legyen!) akkor a Telenor hálózattal nem megfelelő a hálózati konfig a telefonon.
Ki kellene próbálnod az M4-es metrón is hajnalban/kora reggel. Ott csak B3 van és max 93Mbitet tud a hálózat. -
-
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
De ismét jön a kérdés hogy ugyanott hajnalban az LG G4 miért mért 145-150 megabitet.
Akkor mégsem használják többen csak a G4-ben megy a CA a Redmiben meg nem -
fant0mi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ha neked egy sima hivas elindit egy folyamatot egy biztonsagtechnikai rendszerben, akkor azt ne hivd annak. Az jatek akkor. Konfigurald be tisztessegesen.
Ceges telefonom van, uj szammal (biztos, mert amikor megnyitottak az 1-essel kezdodo kontingenst, abbol kaptam), csak egymas kozt hasznaljuk, megis felhiv egy nyomorult biztositos, vagy nem is tudom mit tukmalt eppen ram. Szoval nincs garancia. -
-
4Grider
félisten
Nézd meg az M7-est vasárnap délután 5-kor Budapest felé, meg nézd meg egy nappal később ugyanebben az időpontban. Nyilvánvaló, hogy a szezonális terhelések minden infrastruktúra esetén problémát jelentenek, és nem jellemző a csúcsra történő tervezés, mert az nagyon drága és kihasználatlan infrastruktúrát eredményezne, amit tőlünk sokkal gazdagabb országok sem engedhetnek meg maguknak.
-
ajapi
tag
Balatonalmádiban szenvedek a mobilnettel. E 5577-es router. Térerő szerintem jó (min 3 csík, 4G).
A letöltés 2 - 0 között váltakozik, leginkább 1 alatt, gyakran semmi, fel 0 - 1, még gyakrabban 0.
Jól sejtem, hogy ez egyszerűen a hálózat túlterheltsége, vagy pedig nálam van valami hiba?
kösz -
tibor23
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Biztonságtech. rendszerbe nem teljesen mindegy, hogy esetleg néha felhívja valaki? Ha egyáltalán akarsz hívást fogadni rajt (be lehet állítani, hogy ne fogadjon), és nagyon tutira akarsz menni, akkor szűröd a bejövő hívásokat. Amúgy ha szűz számot kapsz, akkor sem kizárható, hogy ne hívnának pl. tévesen.
Én második kártyának vettem egy feltöltős Voda sim-et 2 hónapja igen jó számmal, és a Viberből tudom, hogy egy fiatal csajé volt, de az égvilágon senki nem hívott rajt még. -
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Meg van, aki nomadikus számot használ. Annak mindegy, hogy mi a SIM kártya száma.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nyilván, ha valaki nem hagyja elveszni a számát, akkor nem fenyeget ilyen veszély.
Mondjuk van aki 3-4 havonta vált telefonszámot, én pl azt se értem meg, de kinek mi.
Bár legutóbb egy időre fel volt függesztve a telefonszámom, nem töltöttem fel a kártyát, tartottam is tőle hogy kiadják a számot, de szerencsére meg lehetett oldani az ügyfélszolgálaton.
-
snooze
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
azért érdekes,hogy autoknál a régi rendszámokat sem adják ki ujra..még..🤔
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Jajj, ne már.

Nyilván teljesen jogszerű és megfelel az adatvédelmi törvénynek. Különben nem így menne az összes szolgáltatónál.Ha nem akarod, hogy máshoz kerüljön, nem szünteted meg.
Azért van erre szükség, mert nincs minden számtartomány megnyitva, így a jelenleg elérhetőeket kell minél hatékonyabban használni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az én régi telefonszámom a Telenor-nál kb 14 éves, ha ez esetleg valakihez oda kerülne hát nem esne jól.
Amúgy nem hiszem el hogy ez a szám újra kiadás teljesen jogszerű és megfelel az adatvédelmi törvénynek.
-
Landsmann
addikt
Én egy k.....a telefonszámát kaptam meg. De sokáig hívogattak. Hol Aliz, hol Alexa, hol ez vagy az a név volt akit kerestek. Az elmondásokból derült rá fény, hogy bizony olyan szolgáltatást nyújtott a hölgyike. Vagy 2 évig hívogattak időnként.

-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amikor a legnagyobb liftkartbantartó cég 24 órás hibabejelentő 20-as számát kaptam meg....hát nem volt őszínte a mosoly....
Telekomnál 10.000-ért van szűz szám havidíjas csomaggal+5000 ha nem írsz alá 1 évet + 2000 ha át is váltod dominóra. -
-
Halászbá
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát sajnos van rá esély.
A fiamat rendszeresen hívja egy néni hogy a Sanyit keresi, és már az Intrumtól is kapott sms-t hogy fizesse be a tartozást. Mivel semmilyen hitelt nem vett fel ezért felhívta őket Sanyi lóg nekik.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mért kellene olyan szám, amit még nem adtak ki?
Valószínűleg a már visszaforgatott számok között is csak elvétve találni olyat, amiket a megszűnésük után is hívnának, szóval nem gondolom, hogy ez kizáró ok kellene legyen.Az szerintem inkább fontos, hogy az előző megszüntetés óta mennyi idő telt el.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Naba
komolyan nincs ilyen? Akkor mi alapján működtetsz GSM alapú biztonságteknikai eszközöket? -
-
Üdv. Van lehetőség szűz kártyás számot venni? Olyan eszközbe kell amit még véletlenül sem hív fel senki, ezzel működésbe hozva.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
És flottáról feltöltősre hogyan tudok váltani?
-
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Hát látod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A flottás ügyintézés mindig is nehezebb volt, de az mindenképp' eredmény, hogy a COVID 19 miatt több dolgot áttereltek online-ra. (Ezt most az online flottás ügyintézéstől függetlenül írom. Pl. szerviz, szerviz által engedélyezett készülékcsere, SIM-kártya csere, pótlás, számcsere, stb.) -
válasz
Viktor0610
üzenetére
A héten jött sms, hogy flottás ügyeket is lehet online intézni. Megnéztem az oldalt és egy űrlapot hoz be, ahol leírom, mit szeretnék. Komolyan ezt hozták össze 2020-ban ügyintézésre?
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
😀😀 biztos sok,ha már tegnap sem tudták,ma meg pihiznek..😀😀
-
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"azt hiszem"-re nem lehet alapozni..vagy a telenornál igy müködik??😀😀ilyen sokáig tart kijavitani?kb 2-3 kattintás lehet?😀😀
-
-
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok. Telenor függő Iphone - t lehet e használni úgy, hogy a Fizikai Sim telenoros az e-sim pedig Telekomos.
Köszi
-
snooze
veterán
valaki megnézné,hogy a készülékvásárlásnál a dolgozoi és flottásnál a flexiét irja még most is,mert nálam azt,igaz tegnap délelött jeleztem az üfsz-n..
-
gábor-ka
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
nem tudom mennyire hülyeség, de az ország keleti részén a magenta épített B20 hálózatot, és nem tudom mennyire okozhat kompatibilitási gondot a CA-nál
-
gábor-ka
tag
-
gábor-ka
tag
egész szabolcsban semmilyen xiaomin nem láttam működni a CA-t, kivéve a nyíregyi Korzóban, ez mennyire normális?
A feljebb említett LTE/UMTS auto (PRL)-t beállítottam, így sincs változás -
törölt tag
Az változik, hogy az eddig a magyar Telenor tulajdonában lévő hálózatot üzemeltető cég nevet vált és átkerül a magyar Telenor tulajdonosának (PPF) tulajdonába. Pénzügyi és adóoptimalizálási manőver, ahogy te is írtad. Ennyi. Pont. Egyesek túl sokat látnak és gondolnak bele ebbe az egészbe.
A cseheknek meg eszükben sincs eladni, pláne a magyart nem, ebben biztos lehetsz, nekik ezzel pont ellentétes a céljuk, ha megnézed a PPF történetét, ők abszolút hosszútávú befektetők mindenben.
-
clon
senior tag
válasz
üzenetére
Azért a névből kiderül, hogy a Telenor saját magának adta a hálózatot (így ez egyértelműen adózási jellegű cég szétválasztás volt), jelen esetben meg csak találgatás megy kié lesz a szolgáltatás része. Már az eladásnál is felmerült, hogy a magyar részleget nagyobb hányadban magyar tulajdonba kerül ami így akár meg is valósulhat és akkor teljesen más lesz a helyzet mint a Telenor esetén.
-
törölt tag
Felhívnám szíves figyelmeteket, hogy a Telenornál eddig is külön cégbe volt kiszervezve a hálózatüzemeltetés Telenor Common Operations a cég neve. Ez most annyival másabb, hogy a hálózati berendezések, tornyok tulajdonjosa az új cég lesz. Igazából semmi nem fog változni.
Pályázaton megnyert frekvenciát pedig nem lehet csak úgy eladni, bérbe adni versenytársnak. -
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Nem volt még ilyennel rossz tapasztalatom - használtam telekom hálózaton inviteles és flipes netet is, semmi gond nem volt a hibabejelentéssel egyik esetben sem. Amúgy ez teljesen hétköznapi dolog az üzleti életben, minden vállalkozás igénybe vesz beszállítókat, senki sem maga csinál mindent, semmi fura nem lenne abban, ha a hálózati infrastruktúrát is így használnák, és, amire a szöveg utal, ha úgy jönne ki jobban pénzben, akár bérbe adnák más szolgáltatónak is..
-
bul07
nagyúr
Nem lehet hogy háttérben a Digivel egyezkednek hogy digi használhatja a frekvenciáit, és az esetleges Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatát akarják ezzel kivédeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

komolyan nincs ilyen? Akkor mi alapján működtetsz GSM alapú biztonságteknikai eszközöket?
Hiába látja mindenki azt, hogy Telenornak kéne vezetékes hálózat a Diginek meg ugye nyúlfarknyi frekije van nem hinném, hogy lesz itt "barátkozás".