- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horbal
őstag
Jó szándékkal írtam amit írtam... szerintem nem lesz vele gondod, mondom ezt D7000 tulajként amivel itt a fórumon is sok baj van. Ha elolvastam volna lehet én se veszek, és akkor most nem lenne egy remek gépem
(Nekem semmi gondom nincs vele)
Annyit akartam csak kihozni, hogy nyugodtan vedd meg. Ha az xedik bal fpont nem tökéletes akkor sincs semmi. Max piszkálni fogja az agyad és eldöntheted, hogy akarsz-e vergődni egy marginális problémán, vagy inkább fotózol és lexarod
-
Horbal
őstag
Nem akarnék belevau de most komolyan a bal xedik fókusz ponton pörgünk??? Állítom, hogy az esetek 99.9%-ában, gyakorlatban nem fogod használni, egyik f-pontot se csak a középsőt, és fókusz lockkal úrja komponálsz mert 1000x kényelmesebb úgy mint f-pontot toszojgatni. Marginális probléma, ha egyáltalán valóban létezik és nem megint kütyü/pixel buzeranciáról van szó.
Én már egyáltalán nem olvasok el semmilyen fórumot, mert mindenhol csak a nyígás megy de szvsz ennek 1 oka van. Az fórumozik akinek baja van - akinek nincs az nyilván nem, és akinek baja van azoknak is kb 50-60 (vagy nagyobb) %-ának user error miatt van baja.
Szerintem nem lehet így nekiállni valaminek, hogy úgyis szar lesz - mert akkor szar lesz (ez tapasztalat).
Amúgy meg mi van ha valami mégse klappol - szerviz megcsinálja oszt kész, max kicsit utána kell járni. X évre vett eszköz esetén szerintem rá lehet fordítani azt a pár órát.
No offense csak szvsz felesleges köröket futsz.
Ja és szoftver QA-s vagyok, RGo napi szinten hibákat kutatok...melóban, szabadidőmben viszont nem teszek ilyet.
-
aleister
veterán
Félreértetted. Nem a fókuszálás számától, hanem a fókusz állapotától függ.
Nálam, ha már élesre állt elsőre, és elengedtem az expo gombot, majd másodjára újrafókuszáltam volna (tehát minden változatlan), akkor vadászta az AF-et a váz. Ilyenkor be sem tudta lőni. Ellenben, ha csak egy hajszálnyit is elmozdul bármi, akkor már tökéletes megtalálta másodjára is.
Ezért is írtam, hogy csak laborkörülmények között tudtam előidézni ezt a problémát nálam. -
Throme
veterán
Viszont remek kis obi a 35mm!
Volt akinek komolyabb gondja volt vele (Freddy), ez igaz.
A D7100 jelzi az elkészült képen a fókuszpontot.
f1.8 körül ki kell választani a kompnálásnál a megfelelő AF pontot, nem pedig AF lock-al a középsővel fotózni és akkor látható lesz ha mégsem a témán van a fókusz. Ilyenkor nem a lencse a hibás.
Nekem ilyen opció belépő gépen nem volt és így visszanézve kellett ezt ellenőrizni. Ha nem volt jó lőttem újat.(#2945) Furkoo: általánosságban igazad van. Azért f1.8-on használva az obit nem nagyon lövök hamari képeket, mikor tudom, hogy a dof elég szűkös határokat ad.
Vagy ha pl gyerekről van szó és ugye nem vakuzunk , de mozgásban van a pici, akkor lövök 3 expo-t. Vagy ha béna vagyok 5 expo-t. Ebből egy legalább jó lesz.
De nem ez a jellemző. statikus témánál azért van idő... szvsz persze -
aleister
veterán
Ez a D800-as bal oldali AF-pont hiba tipikusan a már említett jelenségnek a végterméke. Nevezetesen amikor neten valaki elkezdi hizlalni a hangyáját...lehetőleg elefánttá.
Valós helyzetben nekem nem sikerült előidéznem a problémát - pedig akartam. Tesztábránál is csak nem életszerű használattal futottam bele.
Én ezért nem válnék meg hetekre a vázamtól (ugye Eperekutyus).
-
Throme
veterán
Kösz! Szépen összeszedett infók!
Mondjuk akinek D90-en jó volt a 12-16, de D7100-o nem, ott szerintem célravezető lett volna, ha egy másik nagylátót is kipróbál az új vázon.
Tűrések (obi és váz) dolgozhatnak egymás ellen (decenteres) és segíthetik egymást (D90-el jó az obi).Érdekes, hogy utóbbi időben a 35mm-es obi kezd mumus lenni.
Nálam is volt, hogy bizonytalankodott f1.8-on. Igaz kézből, így lehetett user error is. Lőttem mégegyet, az jó lett és kész. f1.8-on azért kis eltérés is már megmutatkozik.Itt jön képbe az is, hogy hiába kapsz kölcsön egy 35-ös fixet tesztelésre.
Lehet azzal jó lesz, és??
Megveszed a sajátod és azzal meg esetleg nem...
Ilyen ez a dslr világ..Webshop esetében is létezhet személyes átvétel. Ez még nem zárja ki a kipróbálás lehetőségét.
-
t_a_m_a_s
addikt
Szerény véleményem szerint emberek százai, ezrei használják a D7100-ukat, vagy bármi más Nikon gépüket teljes megelégedettséggel. Ők azok a szerencsések, akik nem bújják a fórumokat, nem b*szakodnak tesztábrákkal és mindenféle próbákkal, hanem megveszik, használják, élvezik. Ha véletlenül egy rossz példányt fognak ki, visszaviszik gariztatni, azt' jólvan.
Aztán vannak - pl itt is páran - akik bújják a teszteket, utánaolvasnak, körüljárják a témát, majd miután az alaposan átgondolt döntést meghozzák, szopnak a cuccal
Rosszabb esetben még le is írják a tapasztalataikat mindenféle fórumokra, hogy ezzel jól elkeserítsék, elbizonytalanítsák és kétségek közé taszítsák a vásárlás előtt állókat.
Szerintem tartozz az előbbiek közé, én is erre hajlok már egy ideje, és hidd el, sokkal jobb érzés
Ne úgy állj hozzá, hogy úgyis szar lesz, hanem úgy, hogy úgyis jó. Az én vázamat (D5000) a haver hozta el anno az Optiformból, dupla kitben vettük, ki sem próbálta mert későn ért oda. Enyém lett a váz, övé a két obi. És láss csodát, nekem az összes objektívem faja a kipróbálatlan vázzal, neki meg a két új objektív tök jól működik a régi D40-el.
Nagyon nagyon off, de az analógia kedvéért leírom: ha egyszer gyermekáldás elé nézel, soha, ismétlem soha semmilyen kismama fórumot ne olvass és ne engedj az asszonynak olvasni, mert onnan is az jön le, hogy a születendő és született gyermekek 95%-a selejt... Ellenben az utcán csupa egészséges, vidám, értelmes kisgyerek rohangál
-
Santiagain
őstag
Láthatatlan hibát kergetsz. Ha valós felhasználás mellett, meglévő objektívvel nem jelentkezik a hiba, akkor minek keresni? A Nikon vázakra 3 év garancia van. Addig úgyis beszerzel olyan objektívet, amivel tudod tesztelgetni. Ha téveszt egy bizonyos fókuszpont, akkor az nem kicsit megy mellé általában. Azt úgyis kiszúrod egyből. A többire ott a fine tune.
-
Throme
veterán
Helló
Engem is érdekelne az említett probléma.
És milyen tesztet kell lőni, vagy mi a kérdés?
Esetleg belinkeled az oldalakat, ahol panaszkodnak?A koszolódás tudtommal D600-as probléma.
Ha elmész a vázat személyesen megvenni, akkor vigyél laptopot és próbáld ki a gépet. Az akksijában van elég szufla ehhez.
Talán még azt is megengedik, hogy egy 35-ös fixet felrakjál rá.Ezen felül ott a 3 nap cseregari (ha tényleg rossz valami) és utána 3 évig a szerviz.
Neten rendelve meg 8 nap elállás.(#2872) gyurma01 :"Úgyis csak a középső pontokat használjuk leginkább."
Bocs, de ez nem lehet opció. Működjön minden fókuszpont megfelelően.
Én pl sokszor használok szélsőket is.... -
L4mie
veterán
Pontosan miben mutatkozik meg a probléma? O.o mármint a fókuszgond, hogy jön elő.
Amúgy szerintem ne parázz, vedd meg élvezd, persze 3 éves garival vedd és ha gond van sipirc gariztatni.
Nagyon jó kis gép lett a 7.1k
az ilyen ráparázás el tudja rontani az örömöt, nem azt nézed majd, hogy milyen képet lőttél, hanem, hogy hol van a hiba.*amúgy itt még senki nem jelezett problémát a 7.1k val kapcsolatban van pár tulaj már köztünk, ha lett volna gond akkor szóltak volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EAFC 25
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest