- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
barbaron99 #4409 üzenetére
Ezt ha jól tudom nem ide kéne, max aláírásba, de majd a dzsinn megmondja a frankót.
-
Horbal
őstag
válasz
barbaron99 #3269 üzenetére
A 600-as egy fasza vaku - szokták is használtban kínálgatni viszonylag emberi áron - az sb 700-nál asszem nagyobb a kulcsszáma, cserébe butácskább a menüje, lassabb a töltése, nincs beépített fényvisszaverő kártya benne. Nincsenek hozzá színező előtétek. Asszem nem tud Master lenni CLS-ben (ez nem biztos).
Közgyűrűkkel amúgy azért nincs ekkora szarság. Kis gyakorlattal jó eredményt adnak.
Előtétekkel nincs tapasztalatom, de mindenki a RAYNOX-ot mondja (van egy ára). A többi állítólag eléggé kuka.
Bogarakkal az a baj 90mm alatt, hogy annyira közel kell menni, hogy elijeszted őket, vagy árnyékot vet maga az OBI.
-
Horbal
őstag
válasz
barbaron99 #3218 üzenetére
Ilyen közgyűrűt az E-bay-ről kell venni, mert fele ennyi.
A közgyűrűk (nekem is van):
Szegény ember makrója
- Minden obival megy ami AF-s az enyémen motoros kihajtáshoz is van tengely, ezt az AI-t nem értem - szerintem ami fém azzal ez is van illetve az AF (D/G) obiknál ez nem téma.
- Baromi a fényveszteség - fényerős obi kell hozzá
- Ha mind fent van (12+22+36 az enyém) akkor bukta az AF olyan kevés lesz a fény, vagy kell valami brutál állandó lámpa- másik módszer a fordító gyűrű (szintén használok) és/vagy kuplung gyűrű (két obival) - ennek a feltétele a D-s obi illetve olyan obi amin van kézi rekesz állítási lehetőség
Ezek egyike sem rontja az optikai minőséget.
SB-700 (2 van nekem)
+ kiváló vaku
+ Nikon minőség - masszív mint az állat
- drága
+ soha nem hagyott még cserben
+ akkukkal világvége +1 napig mennek (ez túlzás de nagyon sokáig)
+ adnak mellé 2 színszűrőt + diffúzort
+ nem akkora batár mint a 900-910
- alacsony a kulcsszáma relatíve a 800-900-910 hez képest
+ tud CLS-t istenkirály nagy találmányHasznált 800-ast vadászok egy ideje.
-
gyurma01
tag
válasz
barbaron99 #3072 üzenetére
D90-en használtam. Mindkettőt, nem bántam meg, hogy lecseréltem a D-st G-re. A D-s inkább 2.8-tól nagyon jó, a G-s pedig már 1.8-tól is jól használható. Szerintem megéri a többletet. A háttér mosása szembetűnő.
-
Peethy
őstag
válasz
barbaron99 #3072 üzenetére
A D nagyon műanyag, a G is eléggé, de szerintem szebb, meg strapabíróbbnak is tűnik. Rajzolatban szintén a G jobb.
-
Fandango
veterán
válasz
barbaron99 #2568 üzenetére
-
Sequoyah
tag
válasz
Portréra 50-es, vagy 85-ös.
35-ös az utcai fotózásra a jó (abban viszont nagyon), vagy beltérbe családi fotókhoz, lényeg hogy egész alakos embereket fotózni. Ha jobban bele akarsz "zoomolni", vagy messzebbről akarsz fotózni, akkor az túl tág lesz. -
gyurma01
tag
válasz
Ha főleg portréra kell akkor az 50-es, kevésbé torzít és nem kell belemászni az arcba és kicsit jobban mos.
Próbáld ki azoomot 35-ön is és 50-en is. Rá fogsz jönni hogy melyik neked a jobb. Esetleg nézd vissza az eddigi képeid hogy melyik tartományt használtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kuponkunyeráló
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Iqos cigaretta
- Ford topik
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- EAFC 25
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest