- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
atok666 #12008 üzenetére
Nem csak fényképezem, van mellette más hobbim is. De sok pénz állna benne egy FX szettben (maradjunk D600 24-70 70-200 sb900-nál) ahhoz hogy én hobbi szinten elbohóckodjak vele, az még csak hagyján hogy utcára ki se merném vinni se táskában se kézben.
Köszönöm a válaszokat, egyenlőre marad DX, aztán majd ha munkahelyem lesz és lesz miből akkor továbblépek.
-
törölt tag
válasz
atok666 #11659 üzenetére
Ez az a Nikonrumors cikk, amiből általában a legtöbb magyar (és egyéb) hírportál is lopja az infót. Tehát lefordítják 1 nap fáziskéséssel azt, ami itt van és eladják saját hírként.
NR pedig erre a korábbi bejegyzésére hivatkozik a speckókat illetően, ezeket az infókat általában el-el eljtik és NR osztályokba sorolja őket, NR1, NR2 stb. mennyire megbízható infók. Szóval ez sem készpénz, de amikor már ilyeneket le mer írni az oldal, az általában bejön.
For now the information I have been receiving points to a new D4 model with:
the same 16MP sensor
higher fps rate
improved AF
better low light performance
improved video -
m3ss
veterán
válasz
atok666 #11045 üzenetére
hat potvaz / af kalibracio.
forceberg hat nemtom. ma atkapcsoltam ezt az af-s priorityt release-re...hat nincs jo kedvem
sigmat bekalibraltam szobaban, nem mondanam hogy sok eles kepet lottem vele. amugy meg nem is enged fotozni kb mozgo celpontot (focus priority). matrix metering nagyon nem tetszik. 35g obi flare is hat...inkabb napellenzo. ebben az obiban 1 dolog a jo, az a latoszog. meg azert kontrasztosabb, szinek kicsit elenkebbek mint 50 1.8D-vel, de ez aztan nagyon erdekel
dinamika sztem szarabb kicsit, isoban nem nem nagyon latok kulonbseget. de majd most nyomogatok par kepet es kiderul..fuji?
-
törölt tag
válasz
atok666 #8748 üzenetére
1/4000. Az nem profi. Igaz, egy kezemen meg tudnám számolni, mikor megyek fölé (azaz rövidebb záridőre), de ha pont akkor, pont ott, pont úgy akarok kreatívkodni, szopó. Ennyi. Vagy nem, mert legyint egyet, ja, hogy ez ezt nem tudja, aha, hát .. sebaj, akkor nem lövöm meg, vagy csinálom máshogy,.. ó baszki, otthon maradt az ND..
.. na jó, troll off.
-
aleister
veterán
válasz
atok666 #8296 üzenetére
Az van, hogy jelenleg nincs rá megoldás.
Volt olyan verzió, hogy csak a korai modelleket érintette.
Volt olyan verzió, hogy 2-3 tisztítás után megszűnik a jelenség. Ttulképpen kijön az az anyag, aminek ki kell jönnie.
Volt olyan verzió, hogy zárcsere megoldja.A valóságban pedig az VAN, hogy HP kollégának ez a 2. D600-a, és a mai napig viszi tisztíttatni.
Ezzel a problémával együtt lehet élni. Csak szűkebb rekeszen látható a képszéleken, hamar megvan a tisztítás, stb. Szóval picit túl van hájpolva a jelenség.
Másik oldalról mi a töknek adnak ki konstrukció hibás terméket?! Miért nem ismerik el?! Miért nem hívják vissza?! Miért nem cserélik ingyen (vagy kis ráfizetéssel) D610-re? -
MC Pite
veterán
válasz
atok666 #7951 üzenetére
szerk lejárt: Na jó, őket is néztem párszor, pl x-e1 vs nex hasonlítást
Hehe, nagyobb keresős gépre is rá lehet húzni, D7K keresője is egy pincuri izé a milcem keresőjéhez képest
A korábban (nagyítóval)tűrhető méretű (D5K1 előtt is néztem már bele pár keresőbe) már aranyos a kisgép után kézbe/szemhez véve.
szerk: Ja hogy már piacon is van az A7? Gyorsak voltak, vagy csak ritkán olvastam róla, tán nyáron először?
Meglepően kicsi élőben -
Larry303
addikt
válasz
atok666 #7926 üzenetére
inkább a 105ösdről mondj vmi rosszat...év végén akarok venni, és a sigma vs nikonban még nem döntöttem...vr es verzio kéne mindenképp ezért játszik még most is a nikon
beszélj le, mert egyelőre nikon lesz belőle50 1.8 D vs 50 1.8 G vitában, nekem inkább a rajzolat, illetve a D nyitott rekeszen érezhető lágysága ami sztem érezhető
-
Andrew31
senior tag
válasz
atok666 #6633 üzenetére
Hát hogyne lenne az?!
Nekem is U2711 lett volna, aztán végül úgy döntöttem vásárlás előtt, hogy a képméret miatt nem ér annyit (a fogyasztása sem tetszett - bár, valamit valamiért), inkább vettem egy 2312-t és mellé fért egy (csúcs) VGA kártya is (vagy ehelyett egy nagy LED TV is belefért volna filmezéshez). De ez az én véleményem, ha kell a méret, akkor megfontolandó, mert baromi jó a nagy képméret + felbontás miatt.
-
imyourfriend
őstag
válasz
atok666 #6272 üzenetére
Egy klikk igen, és ha azt a részt rosszabbá teszi a korrekció akkor mi történik? Halszemet is lehet korrigálni "normál" képre, de annyi részletet elveszít így a kép szélén hogy nem érdemes. Én emellett is csak akkor használnám ha már zavaróan torzít, a 18-55VR-nek 18mm-eren van hordó torzítása de míg olyanom volt nem vettem észre szabad szemmel. Oké van ez a fícsör de számít valamit is? Egy 18-300-as nikkornál használnám már a tesztek alapján.
off.
-
gergo5991
őstag
válasz
atok666 #5951 üzenetére
hát az érdekelne, hogy nem-e ellenzitek ezt, hogy rossz dolog lenne pld rögtön ilyen drága vázat venni, nem-e bánnám meg, vagy nem-e járnék jobban egy d7k + valami jobb objektívvel, esetleg mennyire lehet alkotni kit obival, mivel csere obira csak sok idő mulva lenne pénz
-
Freddy76
addikt
-
Ijk
nagyúr
válasz
atok666 #4057 üzenetére
Hülyeséget csinálsz, egyrészt sokat buksz rajta, másfelől most így gondolod, de mi lesz fél év múlva, vagy két év múlva?
Lehet hogy addig ott porosodik a szett, de bármikor rákaphatsz a fotózásra. Ez a szett 20 év múlva is első osztályú képeket készít, és működni fog 20 év múlva is, nem romlik meg.Rendszert csak akkor szabad eladni ha a beleölt pénz máshoz nélkülözhetetlen. Nem szabad konzumidiótává válni.
-
Kleroo
veterán
válasz
atok666 #4057 üzenetére
Nem tudom...nem értem.. Egy ilyen brutális szettet építettél. És eladnád,majd hopp egy libahajigálóval fotóznál? Szerintem 1 hét után kaparnád a falat,hogy fák disz sittt.
vagy inkább ez a kütyüzés,gyüjtögetés dominált jobban mint a fotózás,és most,hogy minden megvan, már nem "izgalmas"?
Azért vetettem fel,mert töredék áron lenne egy korrekt méretű nagy tudású,nagy átfogás-vagy fényerejű szetted. A pénzed javát kiveszed,de hobbi szinten mondhatni nem veszítesz semmit képminőség ügyileg.
-
t_a_m_a_s
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest