- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #40532 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy beltérre vonatkozott a kérdés, és a nagyon kis gyerek fotózás nem lett kiemelve (valóban ez is beletartozhat, mert a beltér az sok mindent jelenthet ).
Ok, a Karácsonnyal betaláltál....
Nekem az a saját tapasztalatom, hogy fényerőssel, iso 3200-6400 körül, f1.8-cal sem lesznek igazán jók a képek. Ha nem statikus a téma (amit állvány használattal alacsony iso-n lehet fotózni ) akkor ugye a záridőre is figyelnünk kell (bemozdulás), ez további + iso-t jelent f1.8 ellenére is, és így jön a 3200-6400 érték. A képek dinamikája sem tetszik, a sok a sötét részlet se kedvez a képfeldolgozásnak. A színek is laposabbak, szintén szvsz.
Egy családi csoportképnél gondot jelenthet a kis dof.Persze vannak a kivételek, mikor nem szabad (pici gyerek), vagy nem tesz jót a hangulatnak (Karácsonyfába beleolvadó izzók, gyertyafény...ilyesmi).
Aztán a kérdező, hogy melyik irányba indul azt nem tudom. Lehet fix 35 is, csak aztán legyen pontos .....
-
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #23291 üzenetére
Jaja, +1. Jamie Oliver "csirke show"-ját kaptam el egyszer tökvéletlenül, végignéztem. A csirkék le tudnak sajnos ülni, nyomor van, de leülnek. Kell is nekik, ugyanis nem bírják megtartani a hatalmasra nőtt-puffasztott testüket, izmaikat, a láb nem bírja el. Amikor leülnek, a maguk alá szart-hugyozott ürülékbe ér a hátrafele hajló "térdük" és az ürülékben-hugyban lévő ammónia kimarja azt, égési sebhez hasonló savas-marási sebeket okozva ezzel. Ezért tudják jól a hentesek, hogy hol kell ügyesen és jól lecsapni a lábuk alsó részét úgy, hogy a vevő ebből semmit ne tapasztaljon, mire lefóliázzák a motyót Neked a SPAR-ba.
Szar ügy. A falusit meg már nem bírom a szaga miatt megenni, meg fura a háttéríze. Pedig AZ a csirkeíz, nem a viszonylag semleges bolti hulladék. Ez is szar ügy..
Úgyhogy kezdek is lepörögni róla. Amúgyis marhás vagyok, persze ott se sokkal jobb a szitu
-
crissprivat
senior tag
válasz
Freddy76 #23291 üzenetére
Kár szétoffolni a fórumot ezzel a témával. Senkivel nem akarok vitázni ezen.
És nem akartam ezzel megsérteni,elítélni a Japán társadalmat. Elnézést érte
Tisztában vagyok vele,hogy egy kis rétegröl van szó,aki kihasználja eme "halászat" lehetöségeit.
Szóval maradjunk a Nikon-nál -
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #22607 üzenetére
A 700d előtt évente tolták a vázakat, viszont a 700d már 2013 eleje óta ott van a piacon és ha marad még negyed évet akkor 2 lesz legalább. Persze ez a másik vonalnak a dolga, nekem szimplán az a véleményem hogy nem feltétlen ez a jó vonal. Lehet hogy elegendő volt a 700d-be beletenni a videózás közben működtethető AF-et mert már csak ez hiányzott, aztán most jön egy új konstrukció (kitudjamikor).
Marketingduma?
Az, hogy mindenhol azt lehetett olvasni mennyire olajosodik a szenzor, még innen a fórumról is az óriási marketing. (Olyanoktól is akik a kezükbe se fogtak még d600-at, de szerintük is olajoz.)
Viszont mindenki azt csinál a pénzével amit akar, véleményezheted de hidegen hagy pontúgy engem is mint te pár hsz-el feljebb írtad ezt fordítva. off részemről innentől a téma.
-
torzo
őstag
válasz
Freddy76 #22533 üzenetére
A fényerős obi az feltétlenül kell, főleg ha megfizethető. De pont a portré (különösen beltérben), ami fényerős obi esetén is kívánja a vakut. Ha nincs fény a modell szemében, teljesen halott a kép. Szerintem (majdnem) minden portréhoz kell a vaku, de legalább valami, ami derít és megcsillan a corneán. Sokan úgy tartják, fény nélküli szemes arc "buta" benyomást kelt. A csillogó szem a tekintetet is odavonzza.
Valami hasonlót az ókori görög szobrászok is használtak. Ha a szobor alkotása idején élt a modell, akkor megfaragták a pupillát, irist, ha már nem, akkor üres volt a szem. -
8nemesis8
veterán
válasz
Freddy76 #22502 üzenetére
Köszi, megnyugtató, nem ismerem itt annyira az emberkéket, mint mondjuk te.
Én is Nikon d5100-hoz venném.
Neten rendeltem meg a 220voltnál, ahogyan korábban is írtam, ha személyesen veszem át attól még él a 14 napos visszaküldési lehetőség, ha gáz lenne, ugye?Ha megtennétek lehet lövök vele pár képet és ha ti is ránéznétek azt megköszönném, ha nekem valamiért gyanús lenne az obi esetleg.
Byk01, bandigno : Köszi a megerősítést
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #22115 üzenetére
Sajnos volt ilyen sztori a nyár elején: egy kolléga kishíján a teljes polgári esketés képanyagát bukta el azért, mert ugyan neki is 5D3-ai vannak (tehát két kártyás vázak), de csak a korábbról megmaradt CF kártyáit használta bennük és az egyik menthetetlenül megadta magát (hozzám hozta adatmentésre). Szerencsére több kis kapacitású kártyát használt (ugye ez az egyetlen megoldás amit tehet az ember ha nincs tükörmentése, de ez sem nyújt 100%-os védelmet mint az ábra is mutatja), így "csak" a polgári képei vesztek el. Utána persze rögtön elrohant kártyákat venni...Nem irigyeltem, amikor a párnak kellett elmagyaráznia a történteket: a fotózás árának a felét vissza is adta nekik.
-
madgie
titán
válasz
Freddy76 #21300 üzenetére
Támogatom
a flémet, egy kis nyálcsorgató hipszterlinkkel -
nesa
veterán
válasz
Freddy76 #21090 üzenetére
Alacsony lesz az, inkabb ezt ez nem fix hanem zoomm
nem eleg hogy a magassaga valtoztathato de meg a terepszoge is
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #20915 üzenetére
ott a lényeg
-látom freddy papa figyel...szeme mindig a pályán
btw ez a nagy zajszűrés cunami most...mondjatok nekem százalékot, hogy kb mennyi az az amúgy jó kép amit a zajossága miatt kukáztok. és ez most itt no offense, de tényleg kíváncsi vagyok, mert az utóbi időben inkább szóróm plusszban a szemcséket, minthogy szűrjem...persze tudom ez mindenkinek egyéni, csak kíváncsi vagyok hány kép megy a kukába, mert nagyon zajos
most az ilyen szigorú szabályoktól tekintsünk el, aki plakátra, újságba fotoz, studiozik, tárgyfotozik stb stb, most szigorúan a hobby szintre gondoltam -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Freddy76 #20209 üzenetére
Sőt már a D5000 is kihajtogatós, az enyém már 4 éve teszi a dolgát, de én kifutóban vettem, úgyhogy valszeg vannak már 5 éve vagy még régebb óta hajtogatott kijelzősök is... Egyébként a D5000-nél ránézésre sem úgy látszik mintha ez lenne a gép gyenge pontja, szép nagy bumszli zsanérja van
-
válasz
Freddy76 #20197 üzenetére
Nekem három vázam van, és ha így állnék a dolgokhoz, akkor most kivihetném őket az esőbe, és baltával szétüthetném mindegyiket.
Tökéletes termék nem létezik... ha létezne, nem lenne mit fejleszteni, nem lenne mit eladni a sok felhasználónak...Nem lenne hova továbblépni...
Ez olyan, mint ha az emberek is tökéletesek lennének, éhen halnál.
Bele kell sajnos törődni... még ha az elvárás teljes mértékben érthető is. -
Andie
őstag
válasz
Freddy76 #20107 üzenetére
Dehogy cserélném le a gépemet a Sonyra! Az kocsikat, meg csajokat fotózni tökéletes, de én többre vágytam mindig is, tök jól elfotózgatok a természetben, meg minden egyéb helyen, szeretem nagyon a cuccaimat! (igaz low-cost, de azért lehet velük játszani). A technikai magyarázatát akartam a dolognak, és meg is kaptam tőletek, köszönettel! Mostmár csak hozzá kell tanulnom az elméletet
Kiszaladtam most énis a 200-asommal, állvánnyal, és volt kb 1 percem amíg ismét eltakarják a felhők a Holdat, hát ezt sikerült összehoznom. Manuálban lőttem, asszem olyan ISO 400-al, és 1/125-el, max apertúrával. Jól bemozdult és túlexpós is lett, de a mi a lényeg: kb 300 pixeles lett a Hold maga
(ráadásul ha jól látom, van jónéhány hotpixelem is? vagy mik azok a kék pöttyök...) -
Andie
őstag
válasz
Freddy76 #20096 üzenetére
Mond persze, valahol amatőr csillagászkodok is (mán amikor van teleszkópom, most épp nincs, gyűjtögetek egy komolyabbra), meg anno utána is néztem ezeknek, mikor megvettem a gépet. Elolvastam 2-3 digit fotózzással fogalkozó könyvet is. Ha végre újra kitisztul az ég, lövök párat az obimmal, aztán meglátjuk.
t_a_m_a_s: Egy alap D60-asom van, nem mai gyerek már. Ezzel a Sonyval is biztos lehet még játszani valamit, majd megnézegetem a beállításokat. Bár eléggé "hüjebiztos", azért van M módja, csak nem jöttem rá, hol kell shuttert meg apertúrát állítani, pár órája van nálam. De ha jól értem a szavaidból, ne várjak sokat tőle? (mondjuk az irodából kifotózva az utca túloldalán álló csajszi fülbevalójában látszott a kő... Igaz már jó zajos volt a kép akkor)
(szerk)
Deadzone41, Byk01 : Nyilván nem fogok most milliókat áldozni erre, főleg így friss házvásárlás utánTudtok mutatni ilyen "olcsó, gyenge fényerejű" obit? A végső megoldás valszleg az lesz, amit írtok, hogy megveszem a teleszkópot (valszleg egy ilyen 200/1000-eset, aztán egy gyűrűvel rácsatolom a Nikont. De a kérdés akkor is izgat
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #20042 üzenetére
ja, de így ebben a formában, hogy nikon meg üvegek, sarkítva van
vannak erősen túlárazott üvegei, mint ahogy minden gyártónak, és vannak nagyon jó ár/értékű üvegei is. nyilván az utóbbi kategoriában nem lesz változás, amibe pont a kérdéses üveg is van sztem.
az eredeti postból kiindulva viszont peche van a kolleganak, mert 300on bizoy belágyul a nikon. -
Dare2Live
félisten
válasz
Freddy76 #19981 üzenetére
ír még vhol fotos témában?
szerk: imo ken rockwell (a fotózás chuck norrisa) kifejezetten jókat ír ha a megfelelő szürőn át nézi az ember.
Egyik kedvencem tőle mi jól mutatja mindenki magából idnul ki, hogy senkit se érdekel egy kocsi fogyasztása. Ami lényeges az, hogy milyen gyakran kell tankolni megállni. Elsőre nem is érti az ember....de bzzeg az ő nézőszögéből ez igaz. Hiába eszik az újonnan feleségének vett 450loerős cayenne-je 16+l/100kmen nem fontos mert 120literes a tankja. Netto 2milliom lenne havonta engem se érdekelne.
De nekem a How to afford anything cikkje is nagyon tetszett k* jól megmutatja, mennyire más (imo jobb) az ő felfogása mint az én tipikus bár nyugatiasabb de Magyar. Nem az a fő szempont mennyit keresel hanem, hogy amit megkeresel azt mire költöd, hogy fekteted be/kamatoztatod.
-
BigBlackDog
veterán
-
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #19794 üzenetére
Az a vicc hogy így is egy rakat pénzt elkérnek érte, és csak azért mert nem vették eddig most olcsósítanak rajta 200$-t pl. de a többségnek nem az a 200$ hiányzik a 70-200-hoz hanem annál sokkal több. Persze egy jó lépés lehet, vagy egy reklámkampány ami lehet beválik lehet nem. De az az érzésem hogy akinek kellett pl munka miatt az megvette eddig is, aki meg nem tudta megvenni annak csak egy kis százaléka tudja ezután. Példálozván a vr2-vel, ha 40-el olcsóbban adják akkor csak nem veszi meg jelentősen több ember mint eddig, max 1-2 akinek pont annyi a keret rá.
nincs támadás, csupán ez a magánvéleményem az akcióról.
-
lyunior
tag
válasz
Freddy76 #19706 üzenetére
Hát, az elmosódó háttérnek megvan a varázsa, ha svenkel az ember, de az elmosódó vad látványa már lelombozó lehet. Én zömében rekesz előválasztással dolgozom a téma kiemelése miatt, és így a záridő is rövidül (tág rekesz mellett).
Viszont ha ráhúzod a zoom-ot, és bukod a rekeszt, a háttérelmosást, meg a rövid záridőt, akkor mi értelme a telének??? Közelre hoztam, de homályos, vagy sötét, vagy mindkettő...TayRol: Kövezzetek meg érte, de nekem a buké nem igazán számít.
Tudom, hogy valaki szereti, ha szép "Kerek" a világ, de nekem az éles és világos téma többet ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest