- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Értem, 60D-n legalább lehet hanyagolni az LCD-t ott a status lcd
Úgy néz ki a pesti lesz a befutó, 125-nél járunk most, a fotósarok az eladó (ismeri valaki?
), és annak gyári mindene, és 2e expoval kevesebb van benne ami mondjuk nem sokat számít de nem kell egyből akku vásárlással kezdenem
-
k1csi
senior tag
Talán úgy közelít a valósághoz, ha olyan MILC-ről van szó, aminek ugyanolyan méretű szenzora van.
Ez sajnos a Canon APS-C-re pont nem igaz. Annak ellenére, hogy nagyobb a szenzora (igaz nem sokkal) a m43-nál, nem igazán jobb, sőt dinamikában rosszabb is (árnyékos részek zajosak). Nekem mindkettő van, saját tapasztalat (is, mert ebben a DxOMark is megbízható).
100D-t sem vennék. Igaz kicsi a váz, de ez bármilyen nagyobb obival hátrány lesz. A fényerősebb DSLR obik meg nem kicsik...
-
Tin_Shield
őstag
"Talán úgy közelít a valósághoz, ha olyan MILC-ről van szó, aminek ugyanolyan méretű szenzora van"
Ebben a formában ez sem "közelít a valósághoz". A kisebb méret ellenére a legújabb m43-os (Sony és Pana gyártmányú) szenzorok zajban, dinamikában, színmélységben simán felveszik versenyt a Canon APS-C szenzorral.
-
.DLL
veterán
Meglep a 15-85 backessége, de igen, a váz lehet frontos, bár új váznál meglep; szegény 20D-m öreg korára már elég látványosan elé lőtt, fényerős obikkal és telével is. Aztán megvettem az 550D-t, és jé, már is jó volt a helyzet.
(#24933) matyi012345: Jó,de neked tárgyfotó a legfontosabb, oda még AF sem kell, csak karcoljon.
-
.DLL
veterán
Úgy értettem, hogy ha 18 és 15 között mennyit számít a különbség, akkor majd nézd meg 15-től lefelé milyen látványos a változás az UWA tartományba.
(#24747) TayRol: A fókusza nagy lutri, és nehogy véletlenül koppanjon a padlón mert szétesik (tapasztalat. Persze össze tudtam rakni, de akkor fogtam fel, hogy mennyire műanyag, még csavar is alig van benne)
Mire használnád amúgy? Lehet inkább manuális ötvenest ajánlanék. Én eladtam az EF 50/1.8-at, lett helyette egy Tamron 17-50/2.8, meg egy Chinon 55mm/1.4 (ami f/2-től rajzol rendesen) és így elvagyok mint a béfőtt. -
Clemi
veterán
Folytatva a kérdés sort az másnál is előfordul, hogy bekapcsoláskor is "Érzékelő tisztítása" felirat jelenik meg a képernyőn? Eddig az előző gépem ilyet soha nem csinált, ez meg elég sokszor eljátssza, bár még nem jöttem rá eddig, hogy milyen apropóból és mi az összefüggés. Most pl 3-4 ki-be kapcsolásig igen, de azóta már megint nem jelenik meg a felirat, csak kikapcsoláskor, bár most a sokadik kikapcsoláskor már így se jelenik meg.
Mindezt csak kérdezem a 60D tulajoktól, hogy ennek így kell-e lenni. -
k1csi
senior tag
A két váz amit hasonlítottam kb. egy árkategóriában van (E-M1 nem listaáron, hanem EU-ból ebay-ről).
Rendszerszinten nehezebb hasonlítani. Fényerős zoomokban lehet a Canon olcsóbb (régi verziókkal), fixekben nem feltétlen (ha a minőséget is bekalkuláljuk). Viszont ezt konkrét látószög/fényerő kombinációban lenne értelme megtenni. Azt meg mindenki saját magának...Damage
Kár volt a hosszú leírásért, nem volt még olyan m43 vázam amiben nem érintőkijelzős vagy fix LCD-s lett volna pedig már a másodiknál tartok (és ebben már WiFi is van)...
Jelenlegi trendek miatt nem fix érintőkijelző, WiFi stb. kezd általános lenni (legalábbis a hobbi cuccoknál).matyi012345
Zárjuk ezt inkább le, én elhiszem mindenkinek, hogy a saját szempontjai szerint a tökéleteset választotta. -
csimpekve
tag
Nocsak én is pont most gondolkodom a 650D - 60D váltáson, de lehet inkább a 70D felé hajlanék. Nekem az első szempont a váltásra a státusz LCD lenne. Alaphelyzetben nincs szükségem a menüben túrkálásra ezért a kijelzőt befordítva tartom, és eléggé macerás, hogy a legapróbb beállításhoz is ki kell nyitni, illetve egy csomó esetben bent marad az előző beállítás, pl a sorozat vagy az időzítő.
Az akkuról csak annyit, hogy én a tinydealról rendeltem a nem a legolcsóbbat és nem a legdrágábbat, talán 1500Ft volt. Nem hirdette original Canonnak, valami Goop márkájú, de nem veszek észre különbséget az eredeti akkuhoz képest.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Számomra a 60D/70D-nek van a legkényelmesebb fogása. Nagyon bele tud simulni az ember kezébe. Sokkal jobb, mint a kisebb Canon gépek (A FF vázak más kategória)
A kereső valóban világosabb és tényleg nagyobb is, de azért nem kell nagyképernyös tv-re számítani. :-)
Egyedül a gombok "milyensége" okoz gondot egyeseknek, mert kicsit "radírgumi" szerűek, de egyáltalán nem olyan rossz mint mondják. -
vlevi
nagyúr
Ezt találtam : Sigma 24F1.8 DG EX Vs Canon 24L1.4II in the real Life
Itt a Canon 1.4L-hez hasonlítják. -
Clemi
veterán
Kinéztem egy újabb obit amiről csak angol nyelven találtam értékelést. Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP
Ezt ismeri valaki? Igaz a képek alapján ez már jóval feltűnőbb, mint a Canon 24/2,8-as, de vajon ennek milyen a képminősége a Canonhoz képest? A the-digital-picture.com/Reviews oldalon ez nincs a listában sajnos. -
Saccco
nagyúr
&& (#22170) copass:
Köszi a válaszokat. Már egy ideje kerülgetem, de még nem szántam rá magam. Viszont most...
Megy is a töltőre a gép...
Egy 600D lesz az alany.keresőkifejezés: 600D, ML, Magic Lantern, veszély, SD kártya
Hátha másnak is hasznos ez a pár válasz. -
-
-
grigo
őstag
Most nagyon beletaláltál abba amin az eszem jár. Légy szíves nevesíts egy márkát/típust/árat ami alatt semmiképp. 600d+kitobi+utazo sigma 18-200 (tudom tudom fúj :-) +50mmfm fixet akarok most. Ezekkel ugyeskednék és kellene állvány mert nagyon tetszik a túrávak egybekötött tájfotózás.
-
-
csacsi77
senior tag
Csak hogy emeljük az 1100D presztízsét.
Minap bementem egy MM-be, pont azért mert kialakult itt ez a párbeszéd az említettről. Megint jól megfogdostam, kattintgattam vele párat és alaposan szemrevételeztem. Plusz megnéztem a dpreview High ISO összehasonlítását az újabb gépekkel. Erre jutottam:
- a tapintása tényleg gagyi, teljesen csúszós műanyag, valóban vásári hatást kelt
- a mérete egyáltalán nem rossz, simán kézben tartható, kategóriájának megfelelő. Portrémarkolattal viszonylag kényelmes lehet, de a markolat mélységét ez nem növeli meg, Lehet rá kapni szilikon tokot, talán azt ügyesen kivágva, hogy csak a markolaton legyen szilikon és a gombokat ne takarja talán ez a hiba javítható, de mindenképpen barkács-hatást kelt
- a gombokat szokni kell, de semmi extra sincs bennük, talán kicsit keményen járnak, de ezzel is lehet élni
- a keresője marha sötét, ennél biztos sokkal jobb egy átlagos EVF is
- az LCD ma már kis méretű és felbontású, de az ára miatt ezt is lehet feledni
- High ISO-n egyáltalán nem teljesít rosszul, simán vállalható a zaj, legalábbis nem számottevően több, mint az én 700D-men (de mint tudjuk az 550D volt az igazi!!!)
- videózásra manuál fókusszal elmehet, a hag gondolom fapados, de ezeket nem tudtam kipróbálni, csak gondolom. Mindenesetre biztos sokkal jobb képet ad, rendes optikai zoommal, mint egy átlagos telefon. Sőt gondos tervezéssel és kivitelezéssel biztos egész jó klippek forgathatók vele MF-el.Összességében 100 eFt alatt alkalmi vétel az IS-es obival, de ha van rá kicsit nagyobb keret, akkor 600D.
UFF!!! -
Agostino
addikt
kereső teszi a dolgát, nem tudom hol tudnék belekötni. zárnak a hangja? hát... van neki, tükrös gép. sosem fotózok kinyújtott kézzel, de álmomban nem jutott volna eszembe a zárhangon filozofálni. : )))))) szerintem határozott, karakteres hangja van. kellemes a mély benne, jó a magas, a közép egy icipicit lehetne erősebb. srsly: ne már ez számítson...
-
Agostino
addikt
-
-
Hasraesésről szó sincs, de a ló másik oldalát se kéne megjárni.
Kezdésnek egy 50D hogy kiderüljön 2-3 hónap múlva mégsem ez a hobbi amit a lány szeretne?
Vagy a tartalomhoz képest egy relatív olcsó szett, amiből könnyen fentebb lehet lépni, de ha mégsem jött be mint érdeklődés akkor nem bukik rajta annyit.BTW nem tudom hogy ezek a régi, még analóg világra tervezett obik mit teljesítenek (nekem sose volt), de némelyiket még ma is jónak tartják. A 350D pedig "csak" 8Mpixel, tehát egy nem L obi is tud rá megfelelő képet vetíteni, amíg egy 15Mpixeles APS-C vázra már csak L, vagy drágább EF-S obikat raknák.
-
-
Gondwana
addikt
Az más! Fel sem merült bennem, hogy magzar vindóz, bocsi! Erre tessék!
Szerk.: Canonnál nem USB Mass Storage interface-n megy a kommunikáció a géppel, nem az explorer generálja ott a bélyegképeket.
-
Gondwana
addikt
Van egy hivatalos utyilityi, aminek pont az a dolga, hogy a raw fájloknak is legyen hüvelykujjkörmük. Nálam 7D-vel és Pana GH1-gyel teszi (csak tenné, mert főleg FAR Managert használok) a dolgát. Hasonló feature, hogy a PSD fájloknak is legyen: a CS előtti Photoshop 7 tett fel magának ilyen utilt, amivel a PSD-k is ikonizálódnak.
-
k1csi
senior tag
Minden szűrő ront valami minimálisat. Egy jó szűrőnél nem biztos, hogy észreveszed. 5-öt (vagy mégtöbbet) egymásra pakolva mint a Lensrentals tette már látványosabb.
http://www.lensrentals.com/blog/2011/06/good-times-with-bad-filtersVsz. valamennyit mégis volt használva az az obi, de a 15-85-nél a tubus kicsúszása előfordul (pl. ezen könnyen lehet rontani, ha tulaj lelógatva hordta).
-
k1csi
senior tag
Nem minden példány ilyen, de ami nem az is nagyon közel áll hozzá, azaz némi használat után ki tud csúszni.
Ha nagyon zavar megpróbálhatod bevinni és állítanak rajta ami egy ideig biztos megoldja.Egyébként pl. lenstip review is említi:
http://www.lenstip.com/220.3-Lens_review-Canon_EF-S_15-85_mm_f_3.5-5.6_IS_USM_Build_quality_and_image_stabilization.htmlUV szűrőből meg vagy jót vagy semmit. Jó pl. Hoya HD (HMC-se rossz, nézd meg a lenstip tesztjét). Netről rendelve (e-bay) kb. 2/3 áron lehet originált venni.
Zozzer888
Az, hogy 150k egy obi még nem jelent semmit (fotózás drága hobbi, ennyit ér a pénzünk stb.). Egy jobb fix ennek a töbszöröse is lehet és az sem feltétlen hibátlan. -
kiskornel
addikt
Hát ebbe annyi user error van, hogy azt sokáig tart felsorolni. Most a 24mm-es képeket nézem (ami megjegyzem az 50mm-es link alatt van... tehát már erre se tudtál odafigyelni).
Lényegesen jobb a képe a 15-85-nek, mint a másik kettőnek, de csak annál a képnél alkalmaztál 2mp-es késleltetést. AI servo AF-et használni (one-shot helyett)? Ez akkora hiba, mint ide Nagykáta. És végül az ISO értéket is csak a 15-85-nél tudtad fix 200-ra rakni, a másik két esetben auto-iso volt. Aztán az állványt nem tudtad volna ugyanott tartani?
Egyértelműen a 15-85 a nyerő, mind élességre, mind annak a legkisebb a CA-ja a képszéleken. Második befutó a 24-105, és csak aztán a 17-85 amit szegény már iso1000-rel lett fényképezve.50mm-en is ugyanezek a tesztelési hibák. Itt viszont mérföldekkel veri a 15-85 és a 24-105 az obidat...
Még így is az látszik, hogy a két drága obi megéri a pénzét. Így a CA-k alapján szerintem a 15-85 nyerné a versenyt, ha a nappal szembe fordítanád az obikat. De ez csak megérzés...
-
k1csi
senior tag
Ha nem írod, hogy állványról készült első ránézésre azt mondtam volna, hogy beráztad.
Egyébként felbontás tesztet vagy 10 másodperces késleltetéssel vagy távkioldóval min ISO-n (jelen esetben 100-on) szokás csinálni. Én RAW+JPG-ben szoktam, azért, hogy megnézzem mennyit visz el a JPG motor (magas ISO-n tip. rengeteget).
Egyébként még ilyenkor is lehetnek meglepetések.
A legjobb (legdurvább) amit olvastam az a Lensrentals blogon volt.
http://www.lensrentals.com/blog/2012/09/why-arent-the-damn-numbers-the-sameA "Every Lab is a Bit Different" részt érdemes nézni.
A poén az volt, hogy az épület másik végén betont bontottak. Hallani nem lehetett, de ahhoz elég volt, hogy vibráció tönkretegye a tesztet.A te esetedben vsz. több ennél sokkal durvább hiba volt.
Ha gyorsan akarsz ilyen tesztet érdemes direkt vakuzni (pl. tesztábrát) M módban úgy, hogy a környezeti fények ne jussanak érvényre. Nem mellesleg a legtöbb obi rekeszelve a legélesebb. 1-2 Fé rekeszelés nagyon sokat dob.Van amihez még ennél is több kell. Pl. 50 1.2-nél a fókusz eltolódik rekeszelésnél, azaz a fókuszt azon a rekeszen kell csinálni mint amin a fotó készül (legalábbis felbontás teszthez) Liveview-ban...
Egy tényleg pengeéles obinak az élességét akkor fogod megtapasztalni, ha nem rontasz el semmit amit írtam.
-
oks koszonom, gondolom mas onkentes muszeresz nincs akkor erre a feladatra
ruzsa janos gondolom akkor nincs beregelve ide
esetleg tudtoj olyan keszulekeket amik szinten compact flashel mukodnke? csak mert megfordult mar a.fejemben hogy veszek.valami elromlott agyon tort.keszuleket es.a kompakt flash beolvaso rszet atszerelem
-
hp1950
tag
Eleinte én is sokat filóztam a két obi között!
Próbáltam a 24-105 is. Végül a 17-55 2.8 ál kötöttem ki. 17-55, illetve a 15-85 kéőbb fejlesztett obi, és kimondottan APS-C-re tervezték. A 15-85 hamar kiesett a fényerő miatt. 17-55 2.8 on már vállalható f4 pedig igencsak jó! -
.DLL
veterán
Ha van mellette 10-től 20-22-ig menő obid, és inkább a hosszabb gyufatávokat szoktad használni, akkor van némi realitása a 24-105-nek, de tényleg meggondolandó a (ha az árat nézzük) a 17-55/2.8 is. De ha tényleg inkább a tele oldalát használod, akkor ez lehet hogy kevés.
-
fattyu
veterán
?
sose értettem ezt a kérdést. oltári nagy különbség van az ekv gyútávok között. a 24 apscn meg pont egy elég semmilyen se nem széles se nem alap gyútáv. ha ez nem zavar akkor a 24-105 egy egész jó zoom obi. tényleges előnye hogy végig f4.
de szerintem sokkal értelmesebb gyútáv a 15-85 -
zolka78
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest