-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fulton #41204 üzenetére
Ha tudsz rá áldozni, akkor pl. néz szét itt.
Vagy van olyan is, ami hasonló pénzért egy sorozatot tartalmaz.
-
-
*Ropi*
félisten
-
válasz
fulton #38090 üzenetére
Nem előtte fókuszál. Abban a pillanatban fókuszál, amikor megnyomod a távkioldón az exponálógombot, majd a fókusz beállítása után rögtön exponál is.
Szerk: Van rajta olyan beállítás is, hogy ha megnyomod a gombot, akkor 2 másodperc múlva exponál. Azt most meg nem mondom, hogy ebben az esetben mikor fókuszál...
-
Warton
őstag
válasz
fulton #38088 üzenetére
Itt azért van egy nem kis keveredés. Időzítővel akarsz exponálni vagy távkioldóval. Vagy távkioldóval akarsz időzítve exponálni?
Ha időzítő van beállítva akkor előbb fókuszál utána leszámol és exponál, függetlenül attól, hogy mivel indítod el a folyamatot távkioldóval vagy ujjal. Ha csak simán a távkioldót használod akkor autófokuszál aztán exponál.
-
*Ropi*
félisten
-
copass
veterán
válasz
fulton #16835 üzenetére
az a töltő egy hulladék, persze tölt, csak időkapcsoló asszem,vki így mondta, x ideig tölt és kész.
nitecore/sysmax Intellicharge I4
nekem ilyen van, ég és föld a "sanyi" töltőhöz képest. a kezelése kb. egy faéké: berakod, tölt,3 led ég folyamatosan kész. -
-
*Ropi*
félisten
válasz
fulton #15857 üzenetére
Meg tudják csinálni, csak 1, nem bírnád el, 2, nem bírnád kifizetni.
Lásd a 17-55/2.8 IS-nek is már 77-es frontlencséje van és az ára is elég combos.
Egy ilyen lencsének kb. 88-92-es frontlencséje lenne (és akkor még csak APS-C szenzorméretről beszélünk ugye), az árcédulája meg kb. 7 számjegyű.
-
kiskornel
addikt
válasz
fulton #15854 üzenetére
Mivel nem mi vagyunk a lencsegyártók, ezért erre igazából választ senki nem tud neked adni itt a fórumon, de józan paraszti ésszel megválaszolható a dolog.
Fényerő -> drága. Átfogás nő -> kompromisszum; drága zoom -> vevő elvárás a sok pénzért jó képminőség -> sok-sok korrekciós tag a lencsék közt -> tömeg nő, komplikáltság nő -> még drágább előállítás.
És akkor még ott van, hogy parfocalnak kellene lennie, mert akkor már elvárás, hogy videózás közben zoom és ne másszon el a fókusz... -
*Ropi*
félisten
-
k1csi
senior tag
válasz
fulton #15771 üzenetére
Több ilyen is volt (lényegében teljes micro 4/3 cuccom, de az darabonként nem volt annyira értékes kiv. a GH2) pl. Canon obi.
Drága cuccot elsősorban EU-ból, Paypal, jó értékelésű sok tranzakciós eladótól. Ha másfél hét után sem jön meg akkor automatikusan tracking szám alapján megpróbálom kideríteni hol van.Nem mindig triviális kis fogja itthon szállítani (DHL-DHL, viszont pl. Hermes-DPD). Googli segít,
Sajnos tökéletesesen címzett csomag esetén sem mindig találják a címzettet (nem tudom ezt hogy csinálják), ügyfélszolgálat megoldotta.
Sőt volt olyan, hogy családtag csomagját én kellett átirányítsam, mert tudta, hogy nem fogja tudni átvenni (belefért nekik a feladás költségébe).Oda kell figyelni.
Keletről filléres cucc volt, hogy 2 hónap alatt jött meg. Már értékelni sem tudtam az eladót, de ezekkel nem foglalkozok. Ha megjön az itteni ár 10-20%-ért jön meg (és többségében megjön).
A közepes árú cuccoknál (rádiós távkioldó - hihetettlen, de ez is belefér a 22 EUR korlátba, memkárya stb.) már itt is érdemes odafigyelni.Egyébként az irreális árakat sem szabad elhinni, az egyre drágább cuccokat egyre kevésbé lehet jó áron beszerezni. Olyan mint féláron váz vagy L-es obi nincs. Ilyenkor tuti át akarnak verni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fulton #15735 üzenetére
Konkrétan nem tudom, de itt egy összehasonlítás.
-
Clemi
veterán
válasz
fulton #15721 üzenetére
Jaaa bocsi, nem Canon gyári cuccokat rendeltem Kínából, meg Hon-Kongból
Markolat pl Meike, Akku Pottix, Szűrő Vivitar, napellenző mondjuk az Angliából, de utángyártott, állvány szintén kínai, de tök jó, ernyő kínai, harmad áron, derítőlap kínai, negyedáron, vezetékes távkioldó ráadásul programozható harmad áron, vaku távkioldó kínai Yongnuo és tökéletes.... nem sorolom tovább
Na és igen, minden Pay-Pal-on keresztül, mert ha erősködsz, hogy kár ért akkor visszaszerzik a pénzed, és ez nem legenda, ez tapasztalat.
A vámra csak annyit, hogy igen van egy összeghatár, de ha ráíratod, hogy ajándék és nincs ár a csomagon akkor valószínű nem fognak vámolni.
A Pay-Pal csak akkor fizet ha te indítasz utalást.... én spec bankkártyát használok erre a célra, de ez valóban off ebben a topicban.... -
Clemi
veterán
válasz
fulton #15717 üzenetére
Eddig az összes kiegészítő cuccom ebay-ről rendeltem. Eddig 2x nem jöt meg a cucc, ebből 1x a kereskedő (Hon-Kong), visszautalta a pénzt, másodszor meg a kereskedő (USA) küldött egy újabb csomagot, de másodszor ki kellett fizetnem az újabb de immáron nyilvántartott küldemény postaköltségét, de még így is csaknem fél áron van a cucc.
Mindezek persze apróságok, jellemzően néhány 10e forint értékben itthon is. De legutóbb pl egy Német webáruházból rendeltem fotóstáskát és postával együtt 40%-al olcsóbb volt, mint itthon, ráadásul a német futárcég (DHL) szállította nem a posta és ide ért 3 munkanap alatt. -
*Ropi*
félisten
válasz
fulton #15682 üzenetére
"Több száz képet átnyalni, alakítani, photoshopolni.." "Több órákat jelent gondolom..."
Pontosítok: több ezer kép és több nap.
Ahhoz, hogy ~300-400 képet átadj, lősz ~1200-1500-at. Jellemzően ~100 munkaórám van egy esküvőben.
A fine art fotókönyv megtervezése még plusz 24-48 óra ezen felül...
-
*Ropi*
félisten
válasz
fulton #15668 üzenetére
ISO 50-25600, F2-F11, 1/30-1/8000.
Na jó, viccet félretéve: ülő (nem izgő-mozgó) embert 1/80, táncot 1/200. ISO és rekesz: amivel ezek a záridők összehozhatók az adott helyzetekben.
Vaku szigorúan csak derít, nem fő fény. Buli részen átellenes sarkokban vagy stúdióvakuk vagy 580EX II-ők feltéve, akkor nincs gond a fénnyel, akár F8-10 is összejön.
Szemben 300Ws stúdióvaku 1/2 teljesítményen, a vázon 580EX II E-TTL-ben -1/3 Fé-el visszavéve:
-
-
kiskornel
addikt
válasz
fulton #15433 üzenetére
Már a táskában való tárolás sem ok. Ha lehet a zárt, sötét, párás helyeket kerüld el tartós tárolásra.
Vitrin, szilika gél, napközben napfény (nem durván) ajánlott.
Télen lakás-kültér ki-be járáskor légmentesen zárható fólia...
Ez viszont fontos, és nagy biztonságot jelent.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #15357 üzenetére
Az lehetséges hogy rosszabb fényviszonyok közt nyitott blendével kicsit pontatlanabb a kontrakszt alapú fókusz a keresőből?, míg ugyanilyen fényviszony mellett a live view ből a fázis alapú pontos fókuszt ad?
most jobb fényviszon közt 4 blendén néztem mind2 kép éles jó. Nem értem én ezt. -
Gondwana
addikt
válasz
fulton #13178 üzenetére
Hidd el, ilyen döglött pixelből mindannyiunk gépében akad, kinek több, kinek kevesebb, de egyet se látunk: pixel mapping.
Tehát csak rá kell venned a gépedet, hogy generálja újra az erre vonatkozó táblázatát (Panasonicnál pixel refresh, Olympusnál remap). Azt hiszem, ha manuális szenzortisztítást indítasz neki, utána újragenerálja magának a dead-pixel táblázatot (de lehet, hogy más funkció volt ezen a környéken), próbáld ki, vagy googlezz utána. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
fulton #13178 üzenetére
Ez benne van a pakliban, ne törődj vele.
A gari sztem 1 pixellel nem foglakozik, nem emlékszem monitoroknál mennyi volt rá a keretszám, ami után cserélték, de nem 3db az tuti.
Nekem is volt az 5DMkII-n, tök véletlen vettem észre.Adamka16: ezért írtam hogy hasonló, de attól még rossz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fulton #12799 üzenetére
Egy gondolat: használt vakunál soha nem tudhatod, hogy az előző tulaj mennyit villantott vele. Főleg egy ilyen korú vakunál mint az 550 EX, amiből a legfiatalabb példányok is lassan 5 évesek (2008-ban hagyta abba a gyártását a Canon). Ennyi idő alatt bőven szét lehet hajtani egy villanócsövet ha használják (és ugye egy eskin belemegy minimum ~1000 villantás, ha nagyon alulbecsülöm is). Egy villanócső élettartama ~100000 1:1 erejű villanás, utána ajánlott cserélni: ez 580 EX II esetében 25000 Ft a Camera Kft.-nél.
-
copass
veterán
válasz
fulton #12795 üzenetére
esküvőre mindenből dupla vagy tripla. ha lemaradsz vmi fontosról mert obit,aksit,elemet cserélsz, lehet nem lesz utána sok megbízásod hidd el nekem.
engem egyszer kértek meg egy eljegyzés fotózásra barátoknak.
rendszervakum se volt, nemhogy tartalék vázam. haveromat megkértem hogy segítsen be nekem, eljött egy kitobi nagylátóval, én meg egy fényerős normállal lőttem.
ugyanezt megcsináltuk egy táncbemutatón,beltérben,sötétben, ő beült a közönség közé összképet csinálni én meg mászkáltam közelikre a fényerőssel.
egyedül nem vállalnék el esküvőt az tuti. -
válasz
fulton #10828 üzenetére
A vonalkód + szám azonos a csomagon levővel.
A honlapjukon nincs csomagkövetés? (Szerintem van.)
Illetve azzal tudod bizonyítani, hogy te azt feladtad.
(Postán sem kapsz semmit aláírva, hogy te azt feladtad, csak egy sajtpapírra nyomtatott számot, se csomagról se ajánlottról.) -
-
fattyu
veterán
válasz
fulton #10612 üzenetére
csak mondom...
SIMÁN lehet hogy a váz el van állítódva -5 el. a kitobi meg +5el. így együtt tökéletes, pedig nem jó egyik se.
Szóval ha már kamera kft küldj el mindent. mert ugye ha -5 a váz az obi meg szintén -5 akkor ja az már együtt sok. ha nullázzák neked csak az obit, attól még nem lesz jó a vázon.és jajj de ismét csak látom amiért rühelltem azt az obit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest