- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
kiskornel #26450 üzenetére
Ősidők óta használok M42-es chipes adaptert. Eddig minden rendben volt, de 5DMIII-on már errort ír rá. Rendeltem 300 Ft-ért Kínából chiptelent, remélem azzal mennek majd a kedvenc obik.
(#26454) zserbox
oké csak jó AF is kell neki, az meg az egy használható AF pontjával nem egy izmos darabMajd januárban a 6DMII. Ha már lesz 7-9 keresztérzékelős AF-pontja már jó lesz. Csak az érzékelőt el ne b@sszák és olyan vagy jobb legyen magas ISO-n, mint az első változat.
-
fairi
őstag
válasz
kiskornel #21746 üzenetére
canon 7d-vel csak állványról lehet fotózni akkor nem baj van.Van állványom, meg tudom nézni,de bármi is az eredmény nem leszek okosabb. 30d-vel sose volt ilyen probléma, persze ha homogén hátteret akartam fotózni, szembe sütött a nap, vagy nagyon sötét volt akkor előfordult hülyeséget mondott ő is. Ez normális.
Fényes nappal, kontrasztos háttér előtt, nem tudjon 1/1000 secen kézből éleset csinálnak na az nagy baj. Eltolva a kép minősége rosszabb mint egy régi canon 18-55 kitobié.belinkelt kép teljesen jól mutatja a hibát,kézből két kép lőve, egyik kép elszáll olyan szituban ahol nem kéne.
Míg kicsinyitva is látszik nem az igazi...Gondolok az optikára, de sigma 18-35 tesztelése után más is lehet a háttérben
-
fgabor87
tag
válasz
kiskornel #21753 üzenetére
Igen, régen működött is rendesen, most viszont a fekete fokuszpontok teljesen kitakarják a piros fényt, csak körülötte látszódik valamennyire. Kb mint a teljes napfogyatkozásnál, csak egy halvány piros gyűrű látszódik a fekete pötty mellett.
Elképzelhető, hogy ezek a fekete pöttyök az üvegben bemélyedések, és eltömődtek kosszal?A hang csak fél megoldás, mert nem látom, hogy melyik fókuszpont "éles", amire szokszor szükségem van. Nem szeretem manuálisan megmondani, hogy most csak ez vagy az legyen aktív.
-
-
k1csi
senior tag
válasz
kiskornel #19726 üzenetére
Canon 380EX az már történelem vagy még nem?
http://photo.toomastamm.eu/flash-discharge-highspeed
Ennél 40.000 kapcsolgatás van. Szóval az intenzitás nem lehet konstans, de folyamatosan van fény...
Az a Canon leírás lényegében semmit sem tisztáz (milyen meglepő), ellentétben amit linkeltem (oszcilloszkóp rögzített adat).
http://photo.toomastamm.eu/flash-discharge-highspeed/hs_start.gif -
k1csi
senior tag
válasz
kiskornel #19720 üzenetére
De végig világít, bár nem azonos intenzitással (amit nehéz lenne megcsinálni. de nem is kell). Googliztam egyet neked:
http://www.scantips.com/lights/flashbasics2b.html
Nem olvastam végig, de nekem úgy tűnik minden benne van (And continuous light has no motion stopping ability either...)
Egyébként feltettem az 580EXII-t a vázamra és ISO3200-on f/2.8-al (olyan gyutáv, hogy vakufej kizoomolva) 1/2000-nél 3m és 18m között mutat a vaku skálája. Ahhoz, hogy bezavarjon már pont elég.
De mint már az első hszban jeleztem a HSS mód erre nem alkalmas mert az 1/200 vagy 1/250 (amíg a vaku folyamatosan világít HSS módban) kevés sport megfogására alkalmas. Ha gyors mozgást kell megfogni vakuval pont arra kell vigyázni, hogy ne legyen rövidebb a záridő mint a vakuszinkron, hogy a vaku tényleg csak egy nagyon rövid villanást produkáljon. Vagy nem kell vakut használni.
Így készült pl. ez a sorozat egy expóról (erre referáltam korábban, most ezt is kigoogliztam mert a link nem volt elmentve, sajnos a záridő pont nem az amit szemléltetni kellene):
http://regex.info/blog/2008-09-04/925De nem ragoznám tovább. Aki nem érti és nem hajlandó utánaolvasni nem is fogja érteni. Nem annyira egszerű, hogy hszban jól le lehessen írni.
-
copass
veterán
válasz
kiskornel #19254 üzenetére
Én több videóst is ismerek személyesen akik gyakorlatilag a 7D-re már aznap tolja fel a ML-t.
Felvétel auto-újraindítása nagy áldás egy videósnak, a többi hasznos fícsör között.
Persze vannak ritka esetek, de lehet az van hogy a camerakftnél látták hogy ML van rajta ó és már ment is a csere. Van ilyen, pc-ben is cserélnek sok mindent, mert fagyott, közben lehet csak elmozdult vagy melegedett a sok retektől vagy egyébb apróság. De ezekkel babrálni hogy mitől lehet időigényes művelet, ezért egyszerűbb a csere.
Szoftveresen igen is túl lehet vezérlni a hardvert, pc-n is lehet bütykölni az órajelet,ventilátor teljesítmény,stb. win alól, sőt volt az nvidiának egy drivere ami gyakorlatilag megfőzte a gpu-t, mert nem emelte a venti fordulatszámát teljesítménynövekedéskor egy diriver hiba miatt.
De itt az ML direkt bütyköli a vázat, persze nem szándékosan, előfordulnak ilyen balesetek, aminek oka az lehet amit már említettek hogy a beépített álkátrész az aktuális váztudásra van kitalálva és tesztelve.
Tehát amint kap egy túlzott terhelést amire a váz nem lett tesztelve ( pl. 1-2 nap timelapse vagy 4-5 óra videó,) akkor megfőhet idővel.
De ez tényleg mindenkinek a saját kockázata, mert ők leírják mindenhol, install-kor is hogy téglázhatod a vázat. Szóval csak óvatosan. -
daninet
veterán
válasz
kiskornel #19259 üzenetére
Ezt úgyis az idő dönti el, de eddig te vagy az egyetlen eset, és ezt erősíti az is, hogy lassan 10 perce guglizok ML-el kapcsolatos dolgokról nem találok olyat ahol bárkinek ilyen súlyos baja lenne vele. Amelyiknek igen az pedig user error.
Mindenki maga dönti el, én használom nyugodt szívvel, bízok a kamerában
-
Gondwana
addikt
válasz
kiskornel #18488 üzenetére
(bocsi, fogalmam se volt ròla, hogy csak tàjképre valò, sötét beltérben kòlòt ugràlò ràcok fotòzàsàra meg nem. Amùgy a vakufénymérésbe is belexa..ik a 11-16, mert folyamatosan +1 vakukorrekciòn kell tartani, hogy ugyanolyant exponàljon, mint 17-55-tel - természetesen ugyanaz minden màs beàllìtàs)
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #18418 üzenetére
Nem tudok róla...
Múltkor láttam egy összehasonlító tesztet sok Nikon meg az 5D3 silent módjáról: egyedül ez utóbbié volt hallhatóan halkabb.
-
C^^
őstag
válasz
kiskornel #17940 üzenetére
Még esetleg kiegészíteném azzal, hogy érdemes megnézni a csavarok fejét, hogy nincsenek-e elnyalva (=szét volt szedve), vaku/vakupapucs működik-e, expógomb mindig működik-e (fókusz, elsütés), nem-e kontakthibás.
Esetleg ellenőrizni, hogy a fókusz pontos-e.
Megnézni, hogy nem-e zörög valami a gépvázban (csavar/kártyafoglalatból letört tüske), viszont a zörgés nem összekeverendő a beépített vaku zörgésével, mert az normális.Egy tipp a lekopó feliratokhoz/szériaszámhoz, ha valaki nem szeretné, hogy lekopjon
: Én leragasztottam a saját vázamon gaffer szalaggal (vagy camera tape néven is ismert) a feliratokat. Nem szép megoldás, de működik.
-
fattyu
veterán
válasz
kiskornel #17561 üzenetére
hátö. az összehasonlításra nem tudok mit mondani de nemrég volt szerencsém majdnem megvenni egy korai full fém tubusos PBs pancolart. vállalhatatlanul takony volt nyitva. Nagyjából canon ef 50 1.8II szinten Ott is hagytam. Ha már manuál üveg akkor ezt a szintet röhögve megalázza pl a yashi ML 50 1.7 vagy a pentax m 50 1.7 vagy a rikenon 50 1.7. Azok teljesen vállhatóak nyitva. azt a pancolart sírva adtam vissza.
amugy ha makró akkor meg ugyis rekeszelés amennyire csak lehet... vagyis felesleges a nyitott teljesítményre utazni.
-
válasz
kiskornel #17452 üzenetére
Mindenkinek köszi az ötleteket.
Hát ezt most így nem tudnám megmondani. Jelenleg egy csávó vagyok canonal / És bakker canon nem cannon.... / és eddig a gép "auto" -mode jobb képeket csinál mint akármit állítok. Egy két hozzáértőbb emberkétől próbálok tanulgatni/ próbálnak tanítgatni// ezt-azt szóval fogalmam sincs hova növi ki magát ez a hobbinak indult valami.
Canon 450d (29e expó)
Canon BG-E5 portré markolat
Canon 18-55 IS + hama UV390 szürő + napellenző
Canon LC-E5E hálózati töltő
Canon LP-E5 gyári aku + 1 db utángyártott aku
Canon EOS válltok/övre tehető
Neewer 0.45x wild angle nagylátószög 58mm
58mm Banner Star Filter 6
Cokin filter + lencse 58mm
Wireless távkioldó
Kingston 16 gb SDHC (garis)
Szilikon védotok
3 vaku feltét
All in 1 kártyaolvasó
kábelekez a set, még próbálgatom mi mire lehet jó, a többiek segítségével. Ha majd jobban értek hozzá, talán veszek egy másik objektívet és egy vakut. Ami fontos lenne, hogy ne kelljen mindig szétszedni a váz+markolatot, ha vinni akarom valahova. Egyáltalán lehet teljesen összeszerelve szállítani a gépet ? / váz+markolat+objektív ? /
matyi012345
Te markolattal együtt tartod a táskában vagy szétszeded ?_seth_
Nekem ilyenem van 600D- ----- Lemaradt a link...Informatikus vagyok szinte mindenhova viszem magammal a laptopot laptoptáskában ráadásnak motoros, így igen kevés helyem van. Jelenleg a táskába ide oda tuszkolok bele mindent, de félek, hogy portrémarkolatnak baja lesz.
-
mcgoat
aktív tag
válasz
kiskornel #17095 üzenetére
Nekem esett le obi, sztori röviden.
Iszapömlés rohanás sajtótájékoztatóra. Gép táskából ki, obi lecsatol, majd nyúl a táskába a másik objektívért, persze a lecsatolt obit elengedtem és az zuhant lefelé az aszfaltra. Pattogott a napellenzőn mint a gumilabda, rémület az arcon, obi felvesz, napellenző kuka, de az objektív megúszta karcolás nélkül a dolgot.
-
copass
veterán
válasz
kiskornel #17095 üzenetére
canon elmehet a búsba napellenző szinten.a gyárir fél év alatt nem tudtam felhajtani sehol 55-250-re. ígérték mindíg csak. utángyártott lett a vége.
mondjuk ha már védelemre kell a szűrő akkor direkt ütésállót raknék rá, nem uv-t. letojnám ha letörik a perem ha a lencsét tényleg megvédi.
látszik a különbség -
*Ropi*
félisten
-
válasz
kiskornel #16098 üzenetére
Alapvetően az a baj, hogy hobbi célra, vagy nem megtérülő célra ekkora összeget költeni... agyamentség...
Esetleg valahogy még körbe tudnád írni? Tudod azt a bizonyosat?
Utolsó rész az ismerős... én sem mondtam meg senkinek milyen felszerelésünk van, pláne azért, mert azt már nem nézné senki, hogy mi szombat vasárnap is dolgozunk, ráadásul nem is átlag munkanapos 8 órákat, inkább a 14-hez tendál... csak azt, hogy miből vehette... -
N86
csendes tag
válasz
kiskornel #15906 üzenetére
Én is inkább cirkulárisat ajánlanék, valamelyik nap belinkelt az egyik user itt egy nagyon jó leírást a szűrőkről és azok alapján egyértelműen a cirkuláris jöhet szóba csak.
Én nekem viszont annyi kérdésem lenne, hogy az USM mit jelent az obiknál? Lehet hatalmas hülyeséget mondok, de ez az lenne, hogy az obi körbeforgása nélkül belül állítja a fókuszt?
-
killerjohn
addikt
válasz
kiskornel #15900 üzenetére
Azt azért tudd, hogy akkora piac vagyunk a Canon-nak, ami nem fedezi az éves kiadásukat kávézacc-eltávolítás és wc-illatosító bevásárlás témakörben. Akinek Canon kell, megveszi akkor is ha nem polírozzák fényesre a kis buksiját a kihelyezett Canon-lányok akik annyit tudnak hogy "az a fehér cucc az hosszú, vastag és nem szubjektív, hanem a másik szó".
-
KTTech
veterán
válasz
kiskornel #15892 üzenetére
Az UV max akkor, ha védeni kell az üveget... ugyanis a mai objektívek maguk tökéletes UV szűrőként működnek, így nincs szükség extra szűrésre. Ellenben a képminőséget remekül tudják rontani (ahogy minden egyes plusz optikai elem teszi).
Az ilyen képeknél szinte 1000% a polárszűrő, abból is a lineáris. Persze utóbbinál az AF esetleges, de ilyen képeknél nem létkérdés az AF.
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #15870 üzenetére
"Azaz a 77mm-es szűrőmenet a 17-55-nél egyáltalán nem biztos, hogy az 55mm miatt van, hanem lehet a 17mm kb. 77 fokos látószöge miatt ami ugye a rekesztől indul..."
Ahogy k1csi mondja.
Egyébként nem véletlenül nem hajtották meg a frontlencsét: egy domború frontlencse sokkal sérülékenyebb és sokkal nehezebben kezelhető (Gondolj bele: kilóg a napellenző alól és esik az eső...).
-
.DLL
veterán
válasz
kiskornel #15865 üzenetére
Oké jogos, ennek talán egy picit
túl nagy és nehéz az a frontlencséje, de a többi gyártó hasonló objektívjein is majdnem ekkora, tehát a nyers átmérő-fényerő számításoknál messze nagyobb. Ez szerintem a zoom mechanika miatt van.
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
(De arra is van példa amit mondtál, Panasonic DVX100B kameránál ahogy belezoomolok, látni, hogy az íriszt szűkíti a gép, magától (manuál írisznél is), miközben a fényerő, folyamatosan f/1.6. Nem tudom ez hogyan lehet, de az tény, hogy kameráknál elvárás az állandó fényerő, nem jó ha zoomolásnál változik a kép expozíciója, de ez azért elég paraszt megoldás, ha tudna többet is az objektívje.) -
.DLL
veterán
válasz
kiskornel #15863 üzenetére
Nagylátószögön mindig kell a nagy frontlencse, hogy a saját tubusa ne vignettáljon bele a képbe. Ha belenézünk az obiba, a hasznos legkisebb fényáteresztő "lyuk" mérete már valóban elég pici, és annak átmérője határozza meg a fényerőt, viszont a nagy látószög miatt az üveg szélétől széléig "látja" a képet az obi.
-
fulton
addikt
-
KTTech
veterán
válasz
kiskornel #15408 üzenetére
Még közelebbről se látszódnának pixelek... az életlenedés esetleg, de a 180dpi még mindig elég jó felbontás... (ha azt nézzük, hogy a monitorok 72-96dpi közt szoktak lenni... az én Eizo S2242W-m, 22"-os 1920x1200-as felbontása hozza a 103dpi-t, és 1m-ről nemhogy nem pixeles, de még kb. 30-40cm-ről sem az
)
-
Clemi
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #14943 üzenetére
cOxEr-nek van egy Glidecam mellénye, ami a rá erősített fényképezőgép vázat mozgatja simábban videózás közben. Egyszer elmentünk vidékre, de csak a puszta közepén merte felvenni, nehogy megijesszen vele valakit, mert eléggé terminátoros design.
Ég a nap melegétől a kopár szik sarja...
De terminátorunk csak nyomatja.
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #14798 üzenetére
Ahogy terveztem, ma csináltam egy újabb sorozatot, immár szigorúan figyelve az egyforma paraméterekre.
Tehát: ISO100, AV mód, képstílus S, RAW+L minőség, ONE SHOT fókusz, és vezetékes távkioldó előzetes tükör felcsapással.
Minden obival, készült egy fotó a legtágabb blendével, és -3 f értékkel, és minden beállításnál egy expo a keresőn keresztül a középső AF ponttal élességet állítva, és egy LiveView módban a kontraszt alapú fókusszal.
Az már persze nem kérdés, hogy a 15-85 a legjobb obi a csoportból (amin azért csodálkozom, hogy lenyomta a 24-105L obit, bár egy APS-C vázon ez valószínű természetes) ami kérdés maradt, és amiben mások véleményére is kíváncsi vagyok, a különbség a keresőn keresztül és a LiveView módban készült képek között. Itt most az élességre gondolok, nem az esetleges sötétebb vagy világosabb eltérésre, mert az automatika ennyit ingadozik valószínű, és nem akartam M móddal bajlódni. A kérdés az, hogy ilyen illetve ekkora eltérés ezen a vázon korrigálható-e, vagy ez így természetes, mert 2 hónapja volt a Camera kft.-nél a váz szoftveres hangoláson, és ilyet hoztak össze.
Megnéztem a RAW és a JPEG képek közötti különbséget is. A gép saját rendszere nem ront a képminőségen, így a kártyáról leszedett JPEG képeket tettem fel a csomagba.
-
trikko
tag
válasz
kiskornel #14594 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen a választ!
Az igazság hogy egyszer sem esett le vagy érte volna erős ütés!
Táskában tartom és vigyázva van rá!A vibrálás elég ritkn jelentkezik és leginkább amikor markolat rajta volt!
Most leszedtem mert félek hogy kárt tesz a vázban!Bevallom reménykedem hogy a váz hibátlan mert markolat nálkül minden tökéletes!
Azt hiszem megprobálok beszerezni egy gyári markolatot hátha azzal nem lessz gond!
Mégegyszer köszönöm!
Kellemes ünnepeket!
Üdv
-
törölt tag
válasz
kiskornel #14503 üzenetére
Ehhez már hülye vagyok, de nem mindegy a konténer, ha x264 kodeket használ? Amúgy meg 3.2 zoomnál már nem volt ott a csík, szerintem nem lejátszó bug, főleg nem háromé.
@Zozzer888: Úgy tudom nem. De holnap nyakamba veszem a várost, és veszek valamit.
@.DLL Gép már nincsen, de megnézem QT playerrel is a felvételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Delta Force (2024)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest