- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
zserbox #34952 üzenetére
A válasz röviden: nem. Bővebben:
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
● A Camera Kft. (a hazai márkaszerviz) elérhetősége, garanciális ügyintézés.
-
.DLL
veterán
-
válasz
zserbox #28864 üzenetére
A valós végtelen a skálán jelölt végtelen előtt és után is lehet.
De hogy a végtelent még kézzel sem lehet beállítani, magyarul a teljes távolságskálán oda-visszatekergetéssel sem állítható be a sehol végtelen?
Ekkor lehet valóban valami elállítódva a vázban.
Optikai keresőben és LV-ban is próbáltad kézzel tekergetve? LV-ban a tükörrendszer hibáit kiszűrheted.Ropi:
Minél nagylátóbb egy üveg és minél közelebbre fókuszálsz, annál nagyobb az élességi sík is, tehát beleeshet a szórásba. A nagylátóbb rész ok, de a közelebbre fókuszálással csökken a DOF is. Gondolom, ezt csak elírtad. -
papaya
senior tag
válasz
zserbox #27388 üzenetére
Hú ez most nekem is jól jött
, mert tegnap vettem sógoréknál egy használt 6D-t, de itthon hagytam a lapost
, és nem tudtam lecsekkolni az expo számot, de mivel minden mást részletében leellenőriztem, elhoztam. Tulaj, azt mondta, h kb 14,5k expo ment bele, +-1-2k.
Nem tudom, mennyire tévedhet a progi de ez most meglepett azért: -
watchfun
tag
válasz
zserbox #26936 üzenetére
Nem, de ez már eléggé off, még valaki rám dörrent, hogy pl. túl sok hozzászólást generálok
.DLL: Az első két linken nem látszik a plafon ill. a padló (vagy valamelyik) pedig nekem kellene, a 3. képen a szoba nagyobb (jóval) mint 2 x 3 m, a 4. kép namondjuk, de akkor 4 feladatból csak 1-et tudtam megoldani panorámával...
-
watchfun
tag
válasz
zserbox #26926 üzenetére
Köszönöm az eddigieket, ha nem volna szükséges akkor én sem, sőt magamnak sem venném meg.
Tehát akkor fussunk neki még egyszer: van valakinek tapasztalata ezzel ? Esetleg birtokol valaki ilyent, én meg kipróbálhatnám? Tud-e tesztképet mutatni?
Köszönöm, ha valaki leírja, mi lenne jó helyette. de azt sajnos én is tudom. A kérdés a konkrét termékre vonatkozik. És tényleg nem megbántani akarok senkit, de amikor fotós munkára céges turistagépet kapok, már az is szép tőlem, hogy megfinanszírozom a munkámat egy használt EOS1000D-vel, vakukkal, fénnyel, ledes makróvakuval, állvánnyal stb. Majd' egy havi fizetésem van a cuccban csak azért, mert igényes(ebb) vagyok a saját munkámra, minthogy azzal dolgozzak, amit a kezembe kapok. Arról nem is beszélve, hogy a fotók minőségét persze kritizálják ha olyan - mondjuk nem a kompozícióba kötnek bele, hanem a technikai megvalósításba. A munka lényege nem a művészi fotók készítése, hanem a dokumentálás.
A feladat: kistotáltól ( 50m széles utcaszakasz 10-15 m-ről fotózva) makróig (20-35mm-es tárgyak a kép 80%-át kitöltve, "nappal verőfényben szabadban"-tól "pince, villany nélkül"-ig. Hőmérsékleti tartomány: +40/-15 C, és ezen elemek valamennyi variációja. A fotós cucc mellé 2-3 másik táska, sokszor 2-300 m-t cipelve lépcsőn, vagy akár vizes füvön, hegyoldalban, esetleg éjszaka. Na, ezt oldd meg saját zsebből, minél olcsóbban és minél szebben
-
watchfun
tag
válasz
zserbox #26923 üzenetére
Bocsánat, hibáztam. De csak egyet, a többinél vagy lejárt a szerkesztésre rendelkezésre álló idő, vagy válaszoltam valakinek...
Hogy nincs tele vele az internet, azt én is észrevettem, ezért írtam, hogy nem találok tesztképeket. Nem világmegváltó? Az objektív is (jórészt) egymás elé helyezett lencsék sorozata, ha valaki kitalálná a modulrendszerű objektívet, ahol a júzer legózza össze magának a gyútávot-fényerőt-effekteket szükségének és anyagi lehetőségének megfelelően, sztem best buy lenne... Addig meg marad az objektívek csereberéje, előtétlencsék, szűrők stb.
A 10-18 azért nem jó, mert igaz ritkán, de néha kell az 55mm is. Akkor meg arra csavarhatnék egy 3x telekonvertert meg persze úgy 8x annyi, mint az előtétlencse...A szitu: a cég helyett alkalmazottként én finanszírozom a technikát a munkához, ezért akarom minél olcsóbban megoldani. Tehát nem játszik a várok egy kicsit és megveszem nyáron, mert akkor is sajnálni fogom a cégem helyett kiadni a pénzt. Dolgozni viszont nekem kell a cuccal, hát megveszem zsebből amit nagyon muszáj. Így érted már a helyzetet?
-
-
watchfun
tag
válasz
zserbox #26916 üzenetére
Igazából a fényerő talán nem lenne probléma. Kis helyiségeket, szobákat kellene fotózni, amit egy vaku kivillant - ha akkora a helyiség amit már nem villant ki a vaku, akkor nem is kell a nagylátószögű lencse - meg kültéri felvételek, amit akár állványról, hosszabb idővel is van módom kifotózni.
-
csacsi77
senior tag
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
zserbox #26452 üzenetére
Zaj-ISO szempontjából én kihúznám a sorból a 70D-t is. Magas iso és zajmentesség sajnos csak a fullframe-ek kiváltsága. Ezért sem emeli már tovább a Canon a pixelek számát a crop-os szenzoroknál, mert értelmetlen lenne. A Nikon még küzd vele, de már csak parasztvakítás miatt. Van aki még mindig a pixelszám alapján vesz gépet, ezeket még el tudja vakítani a Nikon 24-25px-e a Canon 20-21px ével szemben. A crop-os szenzort úgy tűnik kimaxolták, nem hinném, hogy ebből még ki tudnának hozni magasabb és használható(!) iso értéket. A kisebb képzajhoz nagyobb szenzor dukál.
Olvastam a pixinfo tesztjét a 7D markII-ről. Ott szóvá teszi a cikk írója, hogy miért csak 21px-es a gép! Szakemberként ezt hiba volt leírnia, a fentebb sorolt okok miatt!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
zserbox #26271 üzenetére
Egyértelműen 2015-ben érkezik, de konkrétum nincsen a dátumra, csak tippelgetés, hogy tavasz környékén. A 750D-t már az év elejére mondják (január-február) ez sokaknak alternatíva lehet a 70D helyett, mivel állítólag ugyan azt a szenzort kapja a 750D, mint a 70D és a dual pixel is benne lesz, valamint a wifi is. Bevezető áron biztosan túl lesz lőve, de ha a mindenkori Canon marketinget nézzük, akkor a bemutató utáni 5.-6. hónap körül már csökken az ára (ez szinte minden Canon gépnél így megy évek óta). Jön még egy 50mp-es gép is jövőre, ez lesz a 3D, ez a "megapixel mániásokat" fogja konkrétan kielégíteni, mivel a többi gépével hivatalosan is kiszállt a pixelháborúból és megállt 20mp körül, mivel ez a felhasználók 99%-ának elégséges. A Canon minden rést igyekszik lefedni, ami szerintem borzasztóan jó dolog. A Konkurencia ezt a tempót nehezen fogja felvenni! A középformátumot még nem is említettem akkor, ahol szintén nyitni fog a kedvenc japán márkánk!
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
zserbox #26096 üzenetére
Igazából egy dolog van, amit kijavíthatnának: exponálás után az automatikus képmegjelenítéskor nem lehet belenagyítani a képbe. Előbb "képvisszanézés gomb", és csak utána működik a nagyítás. Meg jó lenne, ha a nagyítás képnézegetés közben azonnal 1:1 arányra nagyítaná fel a képet, mert úgyis csak annak van értelme.
Persze ezek nem életbevágó dolgok és lehet hogy 100-ból egyedül én igényelném ezt.
-
.DLL
veterán
válasz
zserbox #25047 üzenetére
Személyes véleményem, hogy ilyen kis gyutávon és 2 megapixelen az a mozgás amit egy IS ki tud szedni, nem látszik a képen. Úgy gondoltam, hogy még 18mm sem lényeges, ezért ezt majd kipróbálom a 18-55 IS-sel ki- és bekapcsolt stabilizátorral (más stabis obim nincs) ha ott hasznos lesz akkor oké, egye fene, esetleg az előnyök közé sorolom ezt is.
Majd feltöltöm zsűtübre.
-
k1csi
senior tag
válasz
zserbox #24972 üzenetére
Nem értem miért lenne sok az 1.8 (APS-C vel, 24mm-en...), ha mégis akkor simán lehet rekeszelni 2.8-ra (akár videónál is; a videó sem kell éles legyen a frontlencsétől a végtelenig).
Namost, ha mégis több fény kellene (akár a redukált mélységélesség árán) akkor a 2.8-as obit nehezen fogod nyitni 1.8-ra...Amúgy meg mostanában minden budget kategóriás obit STM-el fog kihozni a Canon mert jobb mint a sima (DC vagy nem tudom mi a pontos neve) motor sőt megkockáztatom a micro USM-el is min. pariban van, szóval az tévedés, hogy az STM csak és kizárólag a videó miatt van.
Egyébként, ha kétszer akkora lenne az obi még akkor sem lenne túl nagy DSLR-hez ha ez kell, hogy fényerősebb legyen, de mivel a FF (EF) obi stabival is alig több mint a kétszerese lehet még ez sem. Ha meg videós akkor nem mellékesen lehetne benne stabi is.
-
duni84
aktív tag
-
baligal83
újonc
válasz
zserbox #24034 üzenetére
Nagyon kezdő vagyok, még nem teljesen értem, azért köszi a választ, ugyanis az adatlapja alapján:
Optikai rendszer:
17 tag 13 csoportban
Szûrômenet: M 82x0.75 mm
Jelölt tárgytávolságok:
végtelen-1-0.5-0.4-0.3 m
Makrotartomány:
nem kell külön kapcsolni
Maximális leképezési arány: 1:4.6
Legkisebb rekesz: 22
Látószöge: 94.5°-56.8°
Mélységélességi skála és IR index
van a lencsén
Méretei: 89 x 107.8 mm
Tömege: 595 g
Tartozék:
neoprén hordtáska, napellenzô
Ára: -
z123456789
addikt
-
válasz
zserbox #22599 üzenetére
"hát azt hiszem akkor nem veszek Canon 10-22-t
adatok alapján elég bestbuy cucc lesz a 10-18 IS USM"USM helyett jó lesz az STM-nek is. Azonkívül milyen "adatok?"
Épp most jelentették be, te már mindenre kiterjedő tesztet láttál volna vele valahol? Gondolom nem okkal lesz a 10-22 árának majdnem harmada. APS-C vázakra egyetlen nagylátó volt eddig, most jön a második, óccó változat. -
m3ss
veterán
válasz
zserbox #22599 üzenetére
azt nem ertem h lehet ilyen olcso. 50%-kal olcsobb lesz, mint a 11-22 is ef-m. es nem sokkal nagyobb ez sem.
mindjart bestbuy rendszer lesz az eos-m canon cuccok melle. lassan tenyleg kiprobalok egyeteos m, 50k
22? mm f2 20e
adapter 8eaztan esetleg 40 2.8, vagy 50 1.8II, itt a 10-18 is...
-
csimpekve
tag
válasz
zserbox #22445 üzenetére
Most ismerkedek a 10-22-vel. Hááát vannak még gondjaink, de már látszik valami eredmény. Ott állok egy épület előtt, hátrálok, hogy beleférjen mert a nyakam törik ki, ahogy felnézek a tetejére, belenézek, oszt még zoomolni is kell :-) Ha nem akar az ember a sarkok felé nyújtott képeket, akkor persze kell egy kis távolság, de erre is rá lehet menni, érdekes hatásokat ad. Meg az élesség. Nézem otthon a monitoron, nem éles, aztán látom, hogy már 300%-nál járok a nagyításban, mert annyira megszoktam a tárgyak/emberek/épületek méretét a képen kisebb látószögben :-)
-
Saccco
nagyúr
válasz
zserbox #22039 üzenetére
Azt nem értem miért off a Canon topikban egy Canon objektív méltatása?
Utólagos élesítéssel azért valami hozható talán a kicsit lágy képeken is.
Szerk: Én is szemezek ezzel az objektívvel. Bár most egy Helios 44-2-est akarok tesztelgetni. Meg van egy Auto Chinon MC 50mm F1.7-em is csak nem jó a blende szabályozója...
-
nubreed
veterán
válasz
zserbox #21999 üzenetére
Szerintem sem.
De a 40mm/f2.8 -al ettől függetlenül szemezgetek. Nagyon szimpatikus. De akkor ez max csak ilyen harmadik lencse lenne. Nagyon jó minőségűek a vele készített képek, pont az ezzel az obival készült galériákat nézegetem most a flickr -en meg a pixel peeperen.
-
copass
veterán
válasz
zserbox #21473 üzenetére
a phottix igen tölthető eredeti töltővel. mcgoat webshopjában érdemes venni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
zserbox #21326 üzenetére
Az az érdekes, hogy most egy m42-es Pentacon 50mm 1.8 -as obival kisérletezgetek, chipes adapterrel. A gép 1.4-re betette a rekeszt, nem állítható. Az objektíven állíthatom, tekerősen, lőttem képet egyik végállásban, másik végállásban és egyáltalán semmiféle különbség nincs. Miért?
-
Damage
senior tag
válasz
zserbox #21233 üzenetére
70D-nél konkrétan ég és föld a jpg és a raw kép zajossága. Nagyon jó a jpg zajszűrése, ezért gondolom raw-ban nézte. Raw-ot meg illik utólag feldolgozni (beleértve a zajszűrést is). "Zöld kocka" mód tényleg felejtős. Mentségére legyen, hogy az első DSLR gépe.
Gyönyörűen éles képeket lehet lőni az STM obikkal. Igaz, nekem csak a 18-55-ös van, de ennél többre képes. 20 MP-nél már stabilabb kézre (rövidebb záridőre), jobb megvilágításra van szükség tökéletesen éles képhez.belovary: gratulálok az új gépedhez, hasznád egészséggel! (és ne vakuzd arcon a piciket)
-
belovary
senior tag
válasz
zserbox #21228 üzenetére
Egyenlőre csak bekapcsolás, sima egyszerű automatán pár kép készítése a gyerkőcről, RAW+JPG...
Most pl van egy éles kép, amit ha 100% nagyítok, akkor már minden csak nem éles.
Mert van olyan kép, hogy elcsesztem a megfelelő fókuszpontot mert nem figyeltem oda, és lehet
1-2-nél be is mozdult, de azért nagy részénél azért a fókuszpont éles. de ahogy nagyítom homály.
Baromságot írok... Nem homályos, zajos... -
copass
veterán
válasz
zserbox #21194 üzenetére
kezdőnek, első vázat nem vennék használtan... mert amíg nem tudom hogy mire figyeljek célcsoport vagyok (balek). egy dolog az amit leírnak hogy mire figyeljek, de az megint más lesz a gyakorlatban, amit látsz és lehet csak legyintesz hogy apróság jó az. aztán nem.
jó nagy szívás ha pár hónap után kidobsz 50k-t (1100D használtan most ennyi) vagy javíttathatod, mert vmi el volt hallgatva vmi hiba. pl expogomb nem mindíg megy, az nem mindíg jön elő próbánál, csak néha-néha, de 20k alatt nem úszod meg, vagy zárcsere mert nem mondott valós expószámot,stb. obinál jártam úgy hogy patika állapot, minden jó volt fókusz,amit akarsz én vettem le a vázról elsőnek!2 hét múlva af kábel kuka.
első váznál nem vágyok ilyenekre, működjön hibátlanul. tanulni, pedig jól működő eszközzel lehet, a prók rosszal is tudnak persze!.
ki lehet fogni nagyon jó vételt is, garosat is. csak az nagyon-nagyon ritka. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
zserbox #21169 üzenetére
Igen, van egy tárcsa....azon rekesz értékek vannak...viszont az az érdekes, hogy mindkét optikánál próbáltam egyik végállás - másik végállásban csinálni képet, és azon kívül, hogy az egyiknél kicsit pirosasabb lett a kép, egyáltalán nem volt más változás. IGAZ, a gép beállt fix 1.4-es rekeszre, amit nem tudtam módosítani....
-
-
fattyu
veterán
válasz
zserbox #20955 üzenetére
ha onnan nézed hogy mennyi mindent meg lehet tanulni komponálásról helyezkedésről framingről, amikor "meg van kötve a kezed" szemben a tekerintek egyet a zoom gyűrűn mentalitással akkor nem kifejezetten kicseszésnek értékelem én.
egy fix bő két fényértéknyi előnyét esténként meg szintén nem a szopatás kategóriába sorolnám.
amugymeg 50 1.8 at ugyis akar venni. Ehelyett marhára 30/35 f2 vagy ilyesmit kéne. Apscre az 50 szűk ahhoz hogy ne érezd azonnal hogy kell alá valami. egy EKV 50 obival viszont már el lehet kompromisszumkodni.
szerintem
-
DemonDani
addikt
válasz
zserbox #20955 üzenetére
És egyébként sem hiszem, hogy hirtelen lenne felesleges 160 ezre, azok alapján, amik eddig felmerültek...
(#20957) fattyu
Ez szép és jó, csak egy olyan világban számít hasznos meglátásnak, ahol még nem találták fel a pénzt, vagy már mindenkinek olyan sok van, hogy senkit nem érdekel mi mennyibe kerül. Az 50 mm f1.8-tól több mint ötször többe kerül az általad ajánlott. Nincs miről beszélni ilyen szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest