- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Morgal #32941 üzenetére
Értem. Igazából nekem tényleg arra kell, hogy a család minden tagja a képen legyen (bár igaz lenne külső helyszíni fotó is, de azért viharban/tornádóban nem fotóznék).
Néztem a Manfrotto Compact Action / Light szériát. Van 1-2 szimpatikus dolog benne, pl.: a gumigyűrűs megoldás. Viszont a terhelhetősége 1,5 kg szemben a wf 6662A-val. Bár ez lehet olyan, mint a hangfalakon régen a PMPO. Mondjuk nekem teleobjektívem szerintem nem lesz, vagy ha igen, akkor évek múlva, marad a 18-55 + valószínűleg egy Canon EF 50mm f/1.8 STM, ami ugye még kisebb. Ezeket az obikat és egy 750D-t (akksival 555g) vajon elbírja ez a váz is?
Más: vakunál amatőr szinten van értelme a wireless vakuknak? Vagy igazából egy Meike MK-320 felfelé fordítva már bőven elég? (mondjuk kültéren ez annyira nem megy, max műanyag poharat húzhatok rá
)
-
zolikaDB
veterán
válasz
Morgal #31807 üzenetére
Azert portyazok Canon fronton, mert a rengeteg aprot atbongeszve latom, h a fenyerosebb fix lencsek valaszteka is eleg jo, sztem olcso ellenben a Nikonnal. 24, 40, 50mm, ezeket majd megfontolom. Es amugyis, hatalmas a valasztek, nagy a piac.
De a 60D full amatorkent is mozgatja a fantaziam. -
-
válasz
Morgal #31357 üzenetére
Igen, elég sokat, bár pár éve utoljára, 1100D-vel
Fotóztam pár évig kompakttal is rendezvényt, az után meg a belépő DSLR áldás. (Záridő és rekesz gombokkal, nyomkodva.)
1100D-re is fanyalgott sok teszt, hogy nincs gumírozás a markolaton, engem meg egyáltalán nem zavart.De amíg nem fotózásból élsz, addig szerintem ez nem az a rettenetes gond. Ha abból élsz, akkor meg ott van az, amit a felsőkategóriás gépekről írtam
-
válasz
Morgal #31355 üzenetére
Nemtom, a 2 tárcsa vs 1, nekem nem jelent gondot a rekeszhez külön gombot nyomni, de amikor kézbeveszel egy felsőkategóriás vázat, az tényleg más érzés...
Mondjuk nekem az alsóbb kategóriás Nikonok minőségérzete jobban tetszik, de... igazából egy idő után már annyira lényegtelen, hogy műanyag érzés vagy nem... Jó képet adjon, jó üveg legyen rajta -
-
*Ropi*
félisten
válasz
Morgal #31115 üzenetére
Ugye nem úgy próbáltad, mint Gary Fong - a kommenteket érdemes végigolvasni! (Gondolom nem kell bemutatni az urat: pont a másik topicban mosolyogtam jót a vaku diffúzoros tesztjén, amiből "véletlenül" kifelejtette a Demb-et, ami jobb az övénél.
)?
A #31116-31122 hsz.-eket töröltem a topiktéma integritásának megőrzése miatt, a hozzászólókat pedig PÜ.-ben értesítettem.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Morgal #31070 üzenetére
Tanulógépnek, amikor elválik, h érdemes-e ebbe belefognom, bízom benne, megfelel. Úgy értem, hogy amit látok itthon (sógor Nikon D7000-essel nyomul), és olvasok, nem a váztól lesz jó az ember fia, és üvegre is lehet/érdemesebb költeni, akkor meg miért költsek 2x annyit olyanra, aminek a tudását lehet 60-70%-ban ki sem használok? Vagy rosszul látom? Lehet veszek vakut, lehet sosem lesz olyan szitu, h szükségét érezzem
-
watchfun
tag
válasz
Morgal #30015 üzenetére
Köszi! Gyanús is volt, hogy egyik-másikra 1-2e Ft értékben sem volt licit, másoknál meg felszaladt 10 fölé... Az első szériás, a linkelt képen látható obi képminősége hogyan viszonyul az EF-S 18-55 3.5-5.6 IS I non-USM kitobi képéhez (az átfogástól-gyutávtól most tekintsünk el)?
-
szasza_1
senior tag
válasz
Morgal #26863 üzenetére
Igen, de ha erről nem keletkezik tartalom (nem beszélnek róla pl fórumban), akkor mit indexel be a Google, és Te hol jársz utána? De azt sem szeretem, amikor fórumban (nem itt!) kérdez valaki valamit, és azt írják neki, hogy google. Ha nem osztják meg az emberek a tudásukat, akkor a google se tud semmit...
-
norbinator
csendes tag
válasz
Morgal #26724 üzenetére
Hát ez tényleg nem hangzik jól. Nekem csak az a fura, hogyan tudott ilyen gyorsan mindent file-t titkosítani. Azért nagyon idő és gépigényes feladat, rsa-val végigkódolni sok gigabájtot. Szóval elvileg a gépen érezned kellett volna, hogy pörög ezerrel a vinyó, de még akkor is szerintem nem egy nap mire letitkosít mindent, szóval elvileg kellett volna lennie olyan időszaknak amikor feltűnik, hogy egy-egy file már nem nyílik meg, a többi meg még igen. Ettől persze, még lehet, hogy tényleg lekódolt mindent. De ha a livecd nem tudja megniytni akkor biztos nem csak OS buherálás. Esetleg a filesystem-be is belenyúlhatott. Még maximum olyat lehet, hogy aki ért hex editoros mókoláshoz mengézi, hátha csak valamit belebarmolt a file-okba. és valahogy leválasztható az adat a szemétről. Ha tényleg titkosította akkor persze ez nem segít. Nekem a fontos adatok NAS-on vannak, ami csak belső hálózatról érhető el. Ezt ajánlom mindenkinek aki megengedheti magának. Plusz én linux-szal dolgozom, ami szintén jó, mivel a kutya nem használja ezért senki sem ír rá vírust
-
*Ropi*
félisten
válasz
Morgal #26732 üzenetére
Szerintem várj vele, mert idővel visszafejtik. Hasonló: egyszer nekem 1 évembe került visszahoznom 5TB adatomat egy 4 lemezes RAID tömbről: mondjuk az nem volt titkosítva, csak elszállt a tömbazonosító és összekeveredtek a lemezek.
Azért megnyugtató a tudat, hogy megvannak az adatok.
-
norbinator
csendes tag
válasz
Morgal #26708 üzenetére
Az elég gyanús, hogy pikkpakk lekódolja a teljes diszket. Én megpróbálnék egy linuxos livecd-t elindítani a gépen és megnézni az látja-e az adatokat. Hátha csak a windowsba barmolt bele valamit és amúgy az adatok megvannak. Ezek elvileg automatikusan felcsatolják a gépben lévő diszekeket nem kell hozzá különösebb linux tudás, hogy utána böngészd. Ha ott rendben látszik, akkor egy windows reinstall lehet hogy elég. (persze leőtte én lementeném azért egy külső drive-ra a cuccokat)
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Morgal #26017 üzenetére
Ha a koncert egy rock koncert volt, akkor ott szerintem nem gond a vaku. Ráadásul elég kiszámíthatatlanok a fényjátékok, szóval nehéz a pillanatok közül a "jó pillanatot" megörökíteni...
Azért egy diffúzort, vagy más néven derítősapkát érdemes tenni a vakura, mert akkor nem lesznek olyan "vakusak" a képek (kicsit gyengébb lesz a hatásfoka, de közelről még nem vészes) -
Gondwana
addikt
-
.DLL
veterán
válasz
Morgal #25584 üzenetére
Jah, a tükröződés csökkentő bevonat, de azt kell mondjam ez user error.. Ha nyakban hordja, akkor ing, inggomb, stb. csuszorálja a kijelzőt, vagy a táskában hozzáért valami (pl. tépőzár, varrásszegély) és nem csukja be az LCD-t, akkor lejön. Láttam már más gépeknél is ilyet. Nagyobb Nikonokra fel lehet pattintani kijelzővédő plexit, ezekre pedig saját hatáskörben venni kell védőfóliát. Én is az első hajszálkarc megjelenése után vettem rá fóliát.
-
.DLL
veterán
válasz
Morgal #25582 üzenetére
Mi baj van az építési minőségével? o_O
Üvegszálas kompozit műanyag burkolat, fém vázszerkezeten. Ha egy Magnézium házas gépet leejtesz a belseje annak sem köszöni meg a történteket... ha viszont le van verve az látszik, jól meg kell nézni a vázat.
A belsejét meg ennek is 100e expora tesztelték. -
Damage
senior tag
válasz
Morgal #25311 üzenetére
Sokszor használom a hátsó tárcsát, emiatt jobban kézre áll a tárcsán belül található 8 irányú billenő gomb (nem tudom a pontos nevét), mint a pici joystick, ami sok esetben nem arra ment, amerre akartam. Minimum egy DS4 controller nagyságú analóg kar kellene rá, hogy nekem kényelmes legyen és tökéletesen egyet értek, hogy mindenkinek mások az igényei. Elsősorban én is emiatt vettem 70D-t (350D, 10D és 40D-m van emellett). A 350D-t amiatt nem említettem, mert ugyanúgy, mint a 300D-nek, 4 külön gomb van erre a célra kialakítva, amiben szerintem egyetértünk, hogy ez a leghasználhatatlanabb megoldás.
70D-ben is gyors a fókusz, LV alatt is. AI Servo-ja is nagyon jó és C.Fn. belül elég korrekten személyre szabható. Nem beszélve az ár/érték legjobb obikról, ami csak EF-S-re elérhetőek (Sigma 18-35 F1,8 és Canon 10-18 STM). Nálam is marad az APS-C.(#25312) zgospel :
Jogos!DLL:
"Ez az egész hozzászólás - amit mindjárt folytatok - abból kerekedett ki, hogy azt szerettem volna mondani Morgalnak, hogy 70D-n viszont ott az érintőképernyő, ami eléggé megkönnyíti egyes dolgok közvetlen kiválasztását."
+1És külön jó a kihajthatósága is! Pl a föld fölött 1-2 cm-ről fényékpezve nem kell lehasalni!
-
Damage
senior tag
válasz
Morgal #25305 üzenetére
Ez így ebben a formában közel sem igaz. A hátsó tárcsán belül helyezkedik el a "joystick"-nak csúfolt kis mütyürt, csak gyorsabb elérni (mivel a tárcsán belül van) és jobban használható, pontosabb. Valóban kisebb a 70D, mint a 10D vagy 40D, de nem nevezném amatőrnek. Mondom ezt úgy, hogy van 10D-m, 40D-m, 70D-m. A 40D-t a megjelenése óta használom, a 70D-t szintén. A 10D-t a páromnak vettem anno, de én is használtam régebben. A 70D mellett több tucat indokot tudok felhozni a 40D-vel szemben.
-
_seth_
veterán
válasz
Morgal #25301 üzenetére
A nikon vazakra nem all ra a kezem, a canon letisztultabb es anno is ezert valasztottam a canont
700D jo lenne csak meg lehetne benne valami plusz, nem videozok igy az ujitasok nagy resze nem erint, kepminosegben ugyanaz, ott talan a 60D jobb a tobb beallitas mint pl zajszures miatt. A 600Dnel a 60D biztosan masszivab es jobb a fogasa.
-
m3ss
veterán
válasz
Morgal #25189 üzenetére
azert eleg durva h keresni kell a zajt a nikonos kepeken...meg hat az a pofatlansag, hogy valszeg a d7k majdnem uezt tudja
gyakorlatilag mind1 mennyivel sikerul alulloni a kepet, zaj az nem igazan lesz
meg hat tajkepeknel jol jon...
sajnos eosm akku pont nem volt nalam, vicces lett volna onnan is egy kep. az meg baromi hamar szetesik shadow rangatasra...de 5d1 is.
alulertekelt dolog ez a dinamika sztem. foleg ha a fenymeres nem az igazi... -
copass
veterán
válasz
Morgal #24661 üzenetére
elég sok koncit végig nyomott vele johnnyblue, nem panaszkodott hogy nem talált a fókusza a 6D-nek.
pedig azért egy belgán van mozgás dögivel.
de ha tök sötét van, mint pl.: vekerin a kataklysm alatt
ott minden elvérzik. -
csacsi77
senior tag
-
Gondwana
addikt
válasz
Morgal #24630 üzenetére
17-55/2.8 IS: nálunk 3-ból három került ki úgy a dobozból, hogy parfokális és csak 55mm-en pontos, tehát zoom in, AF, zoom out, compose, shoot és 17mm-ig éles lesz rendesen. Két példányunkat bekalibráltak Zágrebben, ezekkel már nem szabad a zoomon mozdítani AF után, varifokálisak lettek, az egyikben elszakadt két szalagkábel (lagzi közepén), szervíz után elvileg kalibrálták, gyakorlatilag meg gyári állapotra, azaz megint csak 55mm-en pontos.
Amikor viszont hozzászoksz, hogyan dolgozik, azon agyalsz, hogy mit idétlenkedtél előtte a rekeszelendő fix üvegekkel, ha éles képet akartál. (Nálam élesebb, mint a két 70-200/4, ami a cégben van, tulajdonképpen azt se teljesen értem, miért vannak egyesek úgy elszállva attól az üvegtől.)(Szerk.: akad itt 16-35/2.8 meg 16-35/2.8II is, azokat maximum a zoom két végén, rekeszelve és 13x18-as papírképre tekintem használhatónak 7D-n, még szerencse, hogy nálunk leggyakrabban 13x18 a végtermék, amiért az ügyfél fizet
)
-
m3ss
veterán
válasz
Morgal #24614 üzenetére
az az orult, aki eladta 55k-ert a 85-ost
vki jol jart...ra is szoltak utana indexen, hogy ugyan emeljen mar a masik obi aran is vagy 40 ezret ha nem akar nagyon rosszul jarni35 f2 sztem hasznalhato nyitva, bar a bokeh nem tul szep. es ez sem usm, nem nehez fokuszt teveszteni vele...
f2-on tesztelgettem: egy, ketto, harom, negy, ot
es ff-en azert vignettal szepen nyitva, alap.ja a 35-ot nem neked cimeztem, hiszen a te obid volt
-
Clemi
veterán
válasz
Morgal #24258 üzenetére
Ha most kezdenék bele
nálam is az lenne már az alap, hogy lenne egy általános "családot fotózgatós", utazós könnyű de még elfogadható árú zoom és mellette nagyfényerejű fixek. Nagylátó, közepes és egy kistele. Most csak egy 28/2,8-as fixem van, egy 50/1,8-as manual, de tervezek mellé egy 85/1,8-at
-
Clemi
veterán
válasz
Morgal #24255 üzenetére
Nekem sikerült kéz alól venni még tavaly
Valóban tuti obi (csak lenne kicsit tágabb rekesze), csak egyet utálok benne de azt nagyon, hogy olyan nehezek benne az üvegek és olyan meredek a zoom pálya, hogy nem tartja meg a saját súlyát, így egy bizonyos szögnél jobban döntve, magától ki vagy becsúszik a tubus és ez nem az elhasználódás miatt ilyen, mert nálam az első perctől ezt csinálja.
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
Morgal #21037 üzenetére
Köszi a jó tanácsot,megfogadom..
Nekem fontos meg majd később Matyi fiamnak. Arra gondoltam annó,igyekszem mindent megtenni azért,hogy jó minőségben örökítsem meg. Sok kutatás és olvasás után esett a választás a canonra.
Sajnos olyan tipus vagyok,hogy szeretek mindent jól vagy jobban csinálni,ezért vagyok itt.
Az említett oldalt megnézem és közben fotózok amennyit tudok..Köszi..
Copass.. nem ebből élek de mégis szeretnék minél előbb úgy megörökíteni apillanatot,hogy évek múlva is azt mondhassam..na igen,ez tökéletes komponálás..
-
Tatter
csendes tag
válasz
Morgal #18769 üzenetére
Szerintem annak ott van az ára. Ideje már. 100-110 a reális. Nyáron indokolatlanul 150e ft környékén volt a használt ára még a lestrapált példányoknak is. Én tavasszal vettem egy jóállapotú 40D-t 90e Ft.-ért tuti 70e Ft felett nem tudnám most eladni. 5D-k ára is nagyot estek tavasszal még 170-180e Ft körül mentek, most már 110-130e Ft könyékén is cserélnek gazdát. Technika...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardcore café
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest