- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Marky21 #16311 üzenetére
Nézd meg az oldalamat, az ott lévő képek mind 40D-vel készültek (Canon 17-55/2.8 IS, Canon 70-200/2.8L IS, Tokina 11-16/2.8 üvegekkel).
Ezt pedig még 350D-vel és Tamron 17-50/2.8-cal, meg Canon 70-200/F4L-lel csináltam. Ez volt életem első, zenére vágott slideshow-ja.
-
zolka78
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz
Marky21 #16307 üzenetére
A 40D egy jól összerakott, masszív, középkategóriás váz. Nagy, pentaprizmás keresővel, státus LCD-vel, jó fogással, sok gombbal. Lehet hallani zár- és tükörmeghibásodásokról, de ez nem mindenkinél jött elő. Van élőkép, de nincs kontraszt AF alatta (ha jól emlékszem). A képminősége szuper, máig sokan profi is használja.
Az 500D a belépőkategória felső szegmensét képviseli, bár nem mai darab (igaz a 40D sem az). Rosszabb fogás, kisebb váz, nincs státus LCD, kevesebb a gomb. Mondjuk a képminőségével szerintem olyan nagy gond nem lehet, bár 500D-m sosem volt, csak a 40D-t próbáltam egy ideig.
Ha választani kéne én 40D-t vennék ezek közül, de egyébként fotózni egy 50D lenne a legjobb most (elfogadható használt piaci ár), ha meg a videó is lényeges, akkor talán egy 650D egy STM obival. -
zolka78
senior tag
válasz
Marky21 #16307 üzenetére
500D-t nyúzok évek óta. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Mivel ezeket már csak használtan kapod meg, én még is azt javaslom, hogy a 40D-t válaszd, hiába modernebb gép az 500D. Egyértelmű, hogy a 40D mint középkategóriás váz praktikusabban használható, ergonómiát és kezelést tekintve. De ezek engem nem érdekelnek. Az 500D-ben modernebb ugyan a szenzor, de ha nincs szükséged a magasabb képfelbontásra és a magasabb ison való használatra, akkor a 40D szenzorával jobban ki fogsz békülni. Dinamikában és színekben többet fog nyújtani. Az 500D szenzora ISO1600 fölött fog csak több előnyt adni és felbontásban.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Marky21 #3309 üzenetére
Igazából ez nem csak írásnál számít a kártya sebessége, de olvasásnál is. Amikor kártyaolvasóba dugva gépre viszed a rawokat, nem mindegy hogy megőszülsz-e mellette...
Ha direktben a 350D-ból másolsz, nem fog kijönni a sebességkülönbség, de próbáld meg egy külső olvasóval, csodát fogsz látni!
-
Klemice
senior tag
válasz
Marky21 #3309 üzenetére
Extreme iii szerintem csak videózáshoz meg gyors sorozatfelvételhez hasznos, mivel a 350D nem videózik meg nem is lő gyors sorozatot ezért az ultra ii sebessége bőven elég kell hogy legyen
4-8 GB attól függően mekkorát akarsz, vagy ha tartalék akkor két kettes vagy két négyes esetleg egy kettes és egy négyes, ahogy gondolod, meg attól függ mennyit szánsz rá -
máyköl
veterán
válasz
Marky21 #2912 üzenetére
Ha Pesti vagy, a Camera Kft.-nél találkozzatok, és olvassátok ki az exposzámot, a biztonság kedvéért. (2500Ft.). Szerintem inkább olvastasd ki, nyugodtabb szívvel használod te is. Valamint kérd meg az eladót, hogy nézze már át légyszí a gépet, hogy minden rendben van-e vele. Nekem is ez volt, és rendesek voltak, átnézték a gépet, aztán mondták, hogy ezt ne vegyem meg!
(kamuzott a gyerek, azt mondta, hogy 9ezer expo van benne, kiolvastattuk, és 28k)
.
Sok sikert a vásárláshoz!
-
johnjohn
addikt
válasz
Marky21 #2799 üzenetére
Alapvetően annyi lehet, amennyit a 300D-re költeni kell, ha a segédtükör-pöcök letörik előbb-utóbb. Sajnos az volt a típushiba annál a gépnél. Persze elvileg lehetséges, hogy már túl van a váz amit vennél ezen a javításon.
Az egy elég régi típus, és csak nagyon olcsón lenne jó vétel, és kivételesen jó állapotban, de ahhoz valami rokontól kéne megvenni, aki nem vágja át a fejedet.
Te nem Sony A 200-at akartál venni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest