- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
zolka78 #19769 üzenetére
Ha gyárihoz hasonlóról van szó, akkor, hogy jön ide a többi, mondjuk a tulip? Nem beszéltem kínai szar tulip ellenzőkről, mi nem világos?
minden világos, de miért baj ha felhívom a figyelmet arra, hogy miért ne válasszanak mást, mint az ajánlott? kínai szar tulip ellenzőkben utazol? részvényes vagy? : ))
Ahhoz, hogy a polárt a frontlencse védésére használod, megint csak gratulálni tudok.
nope. de ne is tagadd, ha éppen olyan a szitu, hogy használod a polárt, akkor nem véd mondjuk esetleges kőfelverődéstől ha pl. olyan sporteseményt fotózol? dehogynem. nahátakkor. én is erről merengek. ott van a lencse előtt és amúgy teszi a dolgát.
ismerem és használom is, akkor ha kell.
klassz : )))
-
Agostino
addikt
válasz
zolka78 #19759 üzenetére
nem egeszen ertem hol maradtal le, de segitek szivesen. mivel feluletesen futhattad at a hszem, kezdem elorol. a 18-55 ellenzorol azt irtam, nem sok ertelme van. sot egyes fajtak, gondolok itt a tavolkeleti tulip modellekre, 24en es alatta (18-55-os lencse 24-es allasa) konkretan belognak a lencse kepebe. ezt a gondolatmenetemet folytattam azzal, hogy ha mar az ember gyermeke fotoz, elobb vagy utobb eltopreng azon, erdemes venni egy szurot is. vagyis en azt gondolom, a napellenzos reszt erdemes hanyagolni es egybol jobb beinvesztalni egy szurobe, lehetoleg polarba, ami sokat tud javitani a peldaul a szineken. tehat ismet: a szurot nem pusztan vedo cellal javasoltam, hanem tobbletfunkcio miatt hasznosak is. iranyomba a hama celzassal mellelottel, 67mm slim hoyam van, bar ha te hama parti vagy inkabb, egeszsegedre, kinek mi jon be
-
albert8
veterán
válasz
zolka78 #19755 üzenetére
Okés, akkor lehet mégis veszek egyet, egy ezresért talán nem drága cucc.
Állvány valszeg kellene,mert próbálgatom, de sosem tökéletes a kép ugye tudom olyan 8-tól felfele kellene nézni egy rendeset. A tisztitót ugye érdemes lenne beszerezni, mert nem tudni mikor jön jól.
Ezeken felül egy táska egy csere akku meg valami védőfólia kell még. Mást nem néztem egyelőre.
Talán majd, ha jobban rájövök a dolgokra 1-2 filter vagy hasonló. -
deja vu
addikt
válasz
zolka78 #19493 üzenetére
Nem akartam itt a canon topicban dicsőíteni a pentaxot
, meg tényleg sokkal nagyobb obipark van canonra. Van egy csomó jó és viszonylag olcsó üveg pentaxra újonnan, 35mm f/2.4 44 ezer, 50 f/1.8 45 ezer, sigma 17-50 f/2.8 ex dc os hsm 125 ezer, tamron 17-50 f/2.8 94 ezer. Ezek voltak az új üvegek de használtan van csomó más is, pl 16-45 f/4 40-50 ezer körül jó választás.
-
deja vu
addikt
válasz
zolka78 #19489 üzenetére
Szerencse, hogy javított, mert tényleg elvakult vérfanboyos lett az a hozzászólás.
Részben megértem Wa2x_ régóta tartó cívódását, mivel a pentax váz sokkal jobb, csak az obipark a gázos. Mondjuk már kezdem nagyon unni is, mivel hetek óta erről olvasok a pentax, milyen gépet vegyek meg még ki tudja hány másik topicban. Mikor leszűkült a kör a nikon d5100, pentax k500-ra, már kezdtem örülni, hogy végre, többet nem teszi föl ezt a kérdést.
-
copass
veterán
válasz
zolka78 #18995 üzenetére
itt a nightly, naponta frissül.
1100D-n használok nightlyt, végleges még úgysincs, jól megy. nem akadozik.
próbálj ki pár build-et- -
Tin
veterán
válasz
zolka78 #18712 üzenetére
fognak is. a 70D pedig nagyon zsír gép, nekem is xxxD-im voltak, arról váltottam felfelé, de nagyon nem bántam meg.
azt, hogy egyelőre nem kerül bele a Dual Pixel AF szenzor az xxxD gépekbe arra alapozom, hogy volt valami Canon sajtóanyag, amiben az volt, hogy elég drága ezt a szenzort előállítani, ezért amíg nem lesz igazán nagy tömeggyártása, addig nem tudják az xxxD-kbe beletenni. vagy, a 750D ára feljebb megy 250e-re, de akkor meg az ember már inkább 70D-t venne.
a szenzorról meg annyit, hogy a magas érzékenysége valóban nem mérföldekkel jobb, és a videók beltérben ugyanúgy zajosak, azokban olyan nagy különbséget nem is látok, de fényerős obival vagy kültéren, előkészületek mellett jók. a képeknél viszont egyértelmű a javulás, RAW-ból azért elég sokat lehet visszahozni.
egyébként nekem 550D-m volt, aztán pár hétig használtam egy 700D-t. 500D-ről, ha tényleg feljebb akarsz lépni, vagy 600D-t vegyél és költsd a többit obira, vagy 70D-t.
-
Tin
veterán
válasz
zolka78 #18710 üzenetére
nekem kicsit úgy jött le, hogy azt írod, hogy ha a 7D2 a 70D "elavult" (1 évesnek írtad) rendszerét (szenzorát?) kapja, akkor az érvágás lenne.
szerintem jó az a szenzor, én fényképezek vele, RAW-ból simán lehet menteni alul-felül, meg igazából nem csak a szenzor a fontos nekem, az AF sem utolsó.
lehetne jobb, sokkal jobb is, de a Canon még nem tart itt, viszont összességében szerintem jó cucc.
a WIFI-t én is leszartam, amíg ki nem próbáltam. elég jó dolog, hogy bekapcsolod a fényképezőt a táskában, és átrántod róla a fotókat a gépre, mindenféle mazdagolás vagy kártyapakolgatás nélkül. a GPS-nek tényleg nem nagyon venném hasznát, főleg beltérben. a videót meg én használom.
-
Tin
veterán
válasz
zolka78 #18708 üzenetére
előtte több mint 4 évig ment a 18MP-es technológia a következő gépekben, apróbb kozmetikai fejlesztésekkel.
mellesleg, ha igaz ez a pletyka a 7D mark II-ről, akkor mondd már meg, hogy ebből a listából mi nem tetszik neked:
- 20/24MP Dual Pixel AF szenzor
- 61 pontos AF rendszer (vsz. 5D mark III-ból)
- 10-12 FPS sorozat
- fokozott időjárásállóság
- WIFI + GPS
- innovatív videós dolgok
- nagyon jó szenzor-érzékenységszóval ha szerinted a 7D2-be a 70D szenzora kerül bele, de a fentiek mellett, akkor az gagyi lesz?
szerintem a fotózáshoz a szenzoron kívül sok más dolog is kell... ha a fenti lista igaz, még akkor is zsírjó vétel lesz a 7D2, ha a 70D szenzorát kapja...
-
Tin
veterán
válasz
zolka78 #18706 üzenetére
Hát nem tudom, nekem van 70D-m, és szerintem sok és jó újítás van benne, az xxD szériához képest mindenképp. Valamivel jobb a szenzor érzékenysége és a dynamic range is, a Dual Pixel AF nagyon király és tökéletesen működik, a fókuszrendszere a jól bevált 7D-é, bár egyesek szerint még egy kicsit jobb is annál (gondolom az algoritmusok fejlődtek, vagy a gyorsabb proci miatt).
Szóval szerintem teljesen jó kis gép ez, és van fejlődés is. Persze nem akkora, mint sokan szeretnék, de más gyártók gépei meg másban gyengék, és persze még mindig ott a lehetőség a más gyártókra áttérésben. -
-
csacsi77
senior tag
válasz
zolka78 #16050 üzenetére
Szerintem egész jól használható a 650D-ben a folyamatos AF. Nem egy sebességbajnok, de DSÉR-vonalon egész hasznáható. Legalábbis nekem elég gyors volt. MM-ben próbáltam a 18-135 STM-el. A 30 cm-re lévő fényképezőgépről kb. 1,5-2 mp alatt állt élesre a 20 méterre lévő állványra. Nekem ez elég, ha számomra fontos videós vonalon gondolkodom (gyerek iskolai ünnepsége, nyaralás megörökítése, félig részeg rokonok eltárolása születésnapon stb.).
A STM-es obi képe elég jó, bár tény nem túl fényerős. Összehasonlítottam például barátom 24-105-ös L-es obijával és az persze mindenhol jobb volt, de csak kicsivel. Annyit meg nekem nem ér meg az árkülönbözet. Ráadásul egy 6D-n volt alkalmam kipróbálni a videót a 24-105-el. Az AF ott katasztrofális volt, ráadásul csak gombnyomásra ment, automatán nem.
Szóval ha a videó is fontos, akkor nincs más választásod, mint a 650D egy 18-135 STM-el vagy vársz a 70D bejelentéséig, ami remélem hamarosan lesz. Egy hét és meglátjuk. Bár rebesgetnek egy belépő DSLR-t, az meg tán az 1100D utódja lesz. Szóval egy hetet várjál. -
k1csi
senior tag
válasz
zolka78 #13680 üzenetére
Ez a ne vakuzzunk gyereket is a városi legendák témaköre.
Persze nem kell 1/1-ben telibevillantani külső vakuval (kültéri napos időben derítésnél persze pont ez történik).
Beltéren ISO400-on (ahol auto ISO-n be is áll ill. minden mostani Canon váz kb. olyan zajos mint ISO100) f/5.6-on kb. 1/160-1/200 záridőnél mennyi fény kell?És mi történik amikor kivisszük a gyereket napos időben? ISO100-on ugyanúgy f/5.6-on max. 1/1000 záridőt lehet használni. Azaz lazán min. 20x annyi fény van kültéren napos időben ami a gyerek szemét éri. Persze más eloszlásban (ugye a vaku nagyon rövidet villan), viszont ha még ezt is figyelembe vesszük a vaku nem ad több fényt mint ami már eleve megvan napfényes időben.
Na most akkor a gyereket napos időben sem szabad kivinni?
Egy kicsit megemelt ISO-val, indirekt vakuzva vsz. kár aggódni, persze aki akar aggódjon. De a napszemüveget se felejtse el akkor.
-
csacsi77
senior tag
válasz
zolka78 #13631 üzenetére
Hát nehéz szakma/hobbi ez a fotózás. Tulajdonképpen a fentebb belinkelt mindkét obi egy fos lenne? Annak ellenére, hogy paramétereket tekintve mindkettő kielégítő és az egyik majd' kétszer többe kerül, mit a másik?
A 40mm-es csak azért nem játszana, mert a kolléga főként családi eseményeket fotózna szobában, teraszon és ott talán már sok lenne a 40mmx1,6...
Láttam még egy Sigmát, de arról már Ken Rockwell is rosszakat írt. Crop-on a 30mm lenne az igazi alapobjektív Canonnál.
Tudom nehéz döntés!! -
Zozzer888
addikt
-
-
adamka16
őstag
válasz
zolka78 #12956 üzenetére
Én sem váltanék mindenképp. 50D-ben az tetszik, hogy AF-et utána lehet húzni ha elmászott az üveg, meg ugye ismétlem magam, a biztosabb fogású váz...
Valamit tényleg kihozhatna. Sokszor ámulok, hogy a Nikonoknak mennyivel szebbek, telítettebbek a színei mint pl. az 500D-nek. Nem kell drágább szériát venni, d3100, d5000 szériák is jobban bejönnek színre, mint a canon. -
adamka16
őstag
válasz
zolka78 #12954 üzenetére
Meg aztán hol lesznek már az 500D-k pár év múlva... tele expóval.. pedig nem már most sem mai gép.
Én amire váltanék szó nélkül, az egy 50D lenne. tudásban több mint az 500D (talán ugyan az a szenzor van benn) és sokkal jobb fogású váz. Nincs nagy tenyerem, de 500D-t fogni markolattal is mikor rajt a vázon egy tele+vaku.. hát elég nehéz, nem simul annyira a kézbe mint egy xxD kategóriás váz. De ez egyenlőre álom marad csak -
MC Pite
veterán
válasz
zolka78 #12636 üzenetére
4, Hát valamihez csak mérném amit ismerek
5, Saját vakujára
10, Csak arra gondoltam hogy stabi nélküli obinál jobb híján az ember magasabb érzékenységgel dolgozik, így úgyis ki kéne engednem 1600ig; így ne fájjon emiatt a fejem hogy nem tudom maximalizálni?
Ezt egyébként cserélhető obis gépeknél nem tudom hogy oldják meg hogy tudjon a gép arról hogy stabilizált az obi, ezt minden esetben lekommunikálja a váznak? Vagy hiú ábrándokat kergetek ha úgy gondolom hogy az érzékenységet/záridőt ezzel összhangban állítja?13,asnál azért is foglalkozok vele, mert anno K-x-et használva rengeteg hulladék képet sikerült csinálni nem pontos af és fénymérés miatt - és hát nem sűrűn nézegettem vissza a kijelzőn az eredményt; és nem segített hozzá hogy megszeressem az üveget az EVF helyett..
Köszi a válaszokat!
-
*Ropi*
félisten
válasz
zolka78 #12629 üzenetére
Alapvetően semmilyen szenzor nem szereti a nagyon mellélőtt WB-t: a színcsatornák elcsúszása miatt elveszett adat már sehogyan sem hozható vissza utólag. Főleg, ha az egyik csatorna már telítésben van (mondjuk a vörös) és a másik kettő meg még sehol...Na abból semmi értelmeset nem facsarsz ki utána, akármilyen "Lightroom huszár" vagy.
Azt konkrétan nem tudom, hogy az 500D szenzora milyen részletvesztéssel és színcsúszással reagál a nem megfelelő WB-re...
-
*Ropi*
félisten
válasz
zolka78 #12621 üzenetére
"Én állítom be a WB-t kelvinre, méghozzá arra az értékre ami rá van írva az energiatakarékos izzó dobozára."
És mindenhova viszed magaddal az energiatakarékos izzókat, hogy tudd, mennyi a Kelvin?
Vagy a helyszínen keresed meg a dobozukat?
Csak hülyéskedek!
BTW egyszerűbb szemre állítani a WB-t, kis idő után megszokod...plusz mínusz 100 Kelvinre megmondható, mennyi az annyi.
-
copass
veterán
válasz
zolka78 #12621 üzenetére
1100D ML kilőve, az expodisc beltérben, ha tényleg jól tárolom le a custom wb a forrás fényből, akkor nagyon jól működik, de amint van egy kis természetes fény akkor hajlamos bekékülni, de még így is baba hogy nem full sárga az AutomaticWrongBalance-on!
kültéren egyelőre annyira nem szerepelt jól nekem, lehet mer béna vagyok! -
copass
veterán
válasz
zolka78 #12213 üzenetére
az automatika hüje,bevan lőve egy hüje értékre és ahhoz tartja magát.
hiába tudod hogy 1/100 iso400 elég, az ótómatika úgy felvágja neked iso 800-ra vagy 1600-ra hogy ihaj, vagy az hogy meghagyja iso400-on de akkor meg 1/30-50-re leveszi a rekeszt.
ebben a szituban minima egy rendszervaku vagy egy fényerős fix, de az se a szent grál. -
csacsi77
senior tag
válasz
zolka78 #12211 üzenetére
Teljesen igazad van, az ember a leggyengébb láncszem ebben a történetben. Saját példámon látom, hogy a 7D-vel sem tudok jobb képeket csinálni, mint régen a nikon D50-nel. Mert hiába fejlődött a technika, ha én vagyok a szűk keresztmetszet. Csak kell egy szint, ami fölött legyen a technika.
Pár éve voltam egy legénybúcsún. Oda nem akartam elvinni a fent említett Nikont, így a feleségem Panasonic kompaktját vittem el. Csomó vicces és megörökítésre méltó képről maradtam le, mert a félhomályos kocsmában nem talált fókuszt a kis szappantartó. Ha a Nikon lett volna a nyakamban, akkor biztos a legtöbb kép sikerült volna. Igaz akkor kevesebbet ihattam volna....
Cd egy most kezembe került Nikon L810-es is dög lassú volt és a képei i szarok voltak. -
kiskornel
addikt
válasz
zolka78 #12143 üzenetére
Nézd meg a Nikon V1-et. Egyből 3-5db üveget is kiadtak hozzá.
Mi volt a vásárlók és többek közt a fórumozók első hsz-e. Csak ennyi. Miért nem több? Miért nincs az összes eddigi üveg megfelelője ehhez is legyártva?Az a CSAK ennyi egy MILC bukása esetén tönkre teheti az egész Canon céget. Nem csak a fényképezőgép iparágat.
És miért nem jó profi lencsékkel reklámozni egy ilyen kis mütyűrt? Az a mondanivalója, hogy felér a profi eszközökhöz.
Másik: ez APSC szenzorú, ugyanakkora mérettel mint a 600D. Akkor arra se tegyék már rá a profi obikat?Miért vett eddig kompakt helyett tükröst valaki. képminőség és gyors kezelhetőség, (adott esetben) kis fogyasztás. Ha ez mind teljesül MILC-ben, és egy tükrös tudása beleépül, akkor én a MILC-et venném meg.
-
bszotak
tag
válasz
zolka78 #12013 üzenetére
Igazából P-ben van leginkább használva a gép, ott is fixen középre állítva a fókusz. Az élesnek szánt rész jó helyen is van, csak a kívánt eredmény nem az igazi.
A nyitott rekesz mondjuk biztosan nem segít, mert természetesen alapból a legnagyobbat választja a gép, ha a fényviszonyok engedik.Csak az szomorít el picit, hogy valóban lehetséges, hogy egy ilyen nagy gyártó, mint a Canon olyan jpg motort épít a gépeibe, ami minőségben egy hobbi fotós számára is észrevehetően hagy kívánni valót maga után? Mert szerintem nagyon sokan vannak -mint pl. a barátnőm (nem is örült a RAW-ot hallva
- akik nem tudnak vagy akarnak utómunkázni...
Mindenesetre kíváncsian várom, hogy teszt képeket készíthessünk RAW-ban, majd töltök fel belőlük.
-
hello28
aktív tag
válasz
zolka78 #11312 üzenetére
Sziasztok
Értem , akkor jo választás a 70 200 l f4....gondolom alatta nincsenek ilyen megbizhatoságu obik...
Akkor utazó zoomut nem javasolja senki..sejtettem
Akkor gyüjtögetek még 160 ujonnan most használtan 130 nem tudom ér e 30at hogy használt és mikori hogy használták gari stb...
Köszönöm a segitséget mindenkinek..Olyan kérdésem hogy monopod esetleg sokat segithet?Mert normális állvány nem nagyon szeretnék mindig cipelni vagyis jonak tartom csak sokszor kihajtogatni stb stb..
-
Zozzer888
addikt
válasz
zolka78 #10761 üzenetére
hát én most ugye csak a bridge gépemhez tudom hasonlítani ahhoz képest ég és föld
De persze értem hogy egy jobb obi tényleg JOBB, csak sokan akik ilyen belépő dslr-t vesznek azoknak simán kielégítő lehetne egyenlőre egy olcsóbb üveg is.
Pl.:én spec elvagyok alélva attól hogy milyen gyorsan reagál a gép, milyen szépen találja meg a fokuszt...lehet hogy egy olyan aki 60Dről fog vissza rá azt mondaná hogy marha lassú...
-
kiskaktusz
addikt
válasz
zolka78 #10663 üzenetére
Látom az adatlapokon a különbségeket. Tényleg jobb cucc az 1100D-nél, de a javát ki sem használnám..
(#10664) whitezo88
Ha nem is a vecsésibe, de valahova bemegyek, ahol egymás mellett látható és fogható a 2 említett gép.
(#10665) hcl
A légkondi hátárnya ilyenkor jön elő..
De, ha látom -illetve fogom fogom azt a műanyagot, abból már le tudom vonni, hogy olcsó szar és izzadós, avagy kicsit minőségibb és kevésbé összeizzadós műanyag..
Amikor nemrég jártam az ósanban és megfogdostam, akkor csak a gombok elhelyezkedését figyeltem.. Szerdán el is megyek ismét..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
zolka78 #10659 üzenetére
A gumi pedig sokszor jól jön, amikor az embernek izzadt és emiatt csúszós a keze.. Akkor viszont lehet, hogy 550D lesz belőle, obi úgy sem nagyon kell, esetleg majd a távoli jövőben egy makró, hogy a madárpókomat szépen fotózhassam
Szerk.: lehet, hogy unalmas vagyok ezzel az izzadós témával, de az egerem és a telefonom is zongoralakkos és melegben bizony használhatatlanok, ha nagyon sarkítani akarok és egy fényképezőgépnél azért jó a biztos tartás, még nagyon rövid záridővel is.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
zolka78 #10644 üzenetére
550D-t volt már alkalmam többször is használni, ugyanis az egyik ismerősömnek ilyen gépe van. Fogásra nagyon bejön és a menürendszere is jó, bár szerintem az 1100D-ben is ugyan olyan, vagy nagyon hasonló a menürendszer..
A gyári 18-55-tel is tetszenek a képek, de mimnt említettem nem ezzel foglalkozom, úgyhogy nem a national geographic év legjobb fotóját akarom vele lőni
A szempont csak annyi, hogy legyen egy (számomra) jó felbontása az eszköznek (12-15Mpx) és legyenek jó minőségűek, ami a CMOS szenzor tükrében borítékolható az említett felhasználásra..
Szerk.: 1100D-t már fogtam egy Auchan-ben, arra az 1-2 percre, amíg a kezemben volt, nem volt zavaró a fogása, de nem lehetett bekapcsolni.. Ha aktuális lesz a vásárlás, természetesen azt is megnézem bekapcsolt állapotban..
Köszi mindkettőtöknek!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
zolka78 #10642 üzenetére
Tulajdonképpen megfelelnek. Hogy kinövöm-e, lehet, de nem vagyok sem fotós, sem fotós pályára készülő ember. Nagy felbontás meg pláne nem kell, mert általában egy kis utómunka is játszik még..
A kérdés inkább arra irányult volna - igaz, nem egyértelműen - hogy 4 esztergomi látképet rádobva az 550D inkább lenne-e jobb választás. Mondjuk szerintem nem, mert nemtud sokkal többet, de a 2 gépben dolgozó szenzorokról nem tudok semmit, és amúgy sem vagyok fotós, így nem tudnék relevánsan dönteni.
A gép egyébként totál hobbi felhasználásra lenne; kirándulások, események fotózása. Bár annyi igaz, hogy nem az automata állásokon használnám..
-
adamka16
őstag
válasz
zolka78 #10286 üzenetére
Én is ugyan így voltam, hogy a használt darabokat is majdnem új áron adták és inkább vettem egy helios m44-et. Igaz manuális, de az igényeimnek megfelel. Rekeszelve sok obit ver élességben, egyedül annyi, hogy napfényre hamar elvérzik szegény. De 3e-ért még UV szűrőt se kapni
-
*Ropi*
félisten
válasz
zolka78 #10286 üzenetére
Én 3 éve vadásztam rá, ezalatt az idő alatt 3 darab került a látóterembe: egyet eladtak az orrom előtt, egy nagyon instabilan fókuszhibás volt és végül ezt a harmadikat vettem meg kerek 100-ért. Ez is frontos picit, de orvosolható: van rá még 2 év garancia.
Egyébként rendesen odaver a Canon 50/1.4-nek: a Sigma már teljesen nyitva is penge minimális CA-val, viszont a Canon lágy és brutálisan CA-zik. Olyan 2.8 körül / után éri utol a Sigmát...Amire én vettem, hogy F2 és annál nyitottabban használjam, abban utolérhetetlen. A bokehja pariban van a Canon 50/1.2L-lel...Soroljam még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest