Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz Clemi #18363 üzenetére

    Csak hogy emeljük az 1100D presztízsét.
    Minap bementem egy MM-be, pont azért mert kialakult itt ez a párbeszéd az említettről. Megint jól megfogdostam, kattintgattam vele párat és alaposan szemrevételeztem. Plusz megnéztem a dpreview High ISO összehasonlítását az újabb gépekkel. Erre jutottam:
    - a tapintása tényleg gagyi, teljesen csúszós műanyag, valóban vásári hatást kelt
    - a mérete egyáltalán nem rossz, simán kézben tartható, kategóriájának megfelelő. Portrémarkolattal viszonylag kényelmes lehet, de a markolat mélységét ez nem növeli meg, Lehet rá kapni szilikon tokot, talán azt ügyesen kivágva, hogy csak a markolaton legyen szilikon és a gombokat ne takarja talán ez a hiba javítható, de mindenképpen barkács-hatást kelt
    - a gombokat szokni kell, de semmi extra sincs bennük, talán kicsit keményen járnak, de ezzel is lehet élni
    - a keresője marha sötét, ennél biztos sokkal jobb egy átlagos EVF is
    - az LCD ma már kis méretű és felbontású, de az ára miatt ezt is lehet feledni
    - High ISO-n egyáltalán nem teljesít rosszul, simán vállalható a zaj, legalábbis nem számottevően több, mint az én 700D-men (de mint tudjuk az 550D volt az igazi!!!)
    - videózásra manuál fókusszal elmehet, a hag gondolom fapados, de ezeket nem tudtam kipróbálni, csak gondolom. Mindenesetre biztos sokkal jobb képet ad, rendes optikai zoommal, mint egy átlagos telefon. Sőt gondos tervezéssel és kivitelezéssel biztos egész jó klippek forgathatók vele MF-el.

    Összességében 100 eFt alatt alkalmi vétel az IS-es obival, de ha van rá kicsit nagyobb keret, akkor 600D.
    UFF!!! :))

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák