- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer #29529 üzenetére
Nem rossz a képminősége a 30-asnak, árát szerintem éri.
-
pergabb
senior tag
válasz
Alx.Mercer #29503 üzenetére
Pontosan errol van szo, nem az anyaghasznalatrol, ha nem a megbizhatosagarol. Gyarinal nincs fagyas, nem nullaza le az egyik akkut, nem hulyul meg a wifi, de nekem az elso tarcsa sem mukodott neha, aztan kiderult abban is az utangyartott markolat volt a ludas.
Amugy jol csinaljatok, 40e expo 1ev, 3honapos a gepem es lassan 40fele vagyokmondjuk hasznalom is rendesen, arra van
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #29475 üzenetére
Nem takartam el, de legkozelebb megteszem
Holnap letesztelem az optikakat kinti fenynel is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #29457 üzenetére
Kiemeltem a hozzászólásod, mert úgy figyelemfelkeltőbb. A fene ezekbe a csalókba...
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #29449 üzenetére
Camera kft-vel leveleztem ilyen ügyben, elvileg nem kell fizetned mivel az obit fogják a vázhoz állítani és nem állítanak a vázon semmit sem. De ezt érdemes megkérdezni mert eléggé kiszámíthatatlanok.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Alx.Mercer #29440 üzenetére
Na persze, hogy rosszul írtam, zár prioritásra gondoltam. De akkor nyilván fordítva is ugyanúgy működik.
Köszi mindkettőtöknek.
Abban nem voltam biztos, hogy a legkisebb ISO - legnagyobb rekesz érték párost választja vagy valami köztes megoldást. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #29370 üzenetére
Nem az L-től vagyok elájulva, hanem abból lett elegem, hogy a mocsok drága 17-55 életlen képeket lőtt, míg az L nem! Nekem töknyóc mi van ráírva az obira, ha szép képeket lő akkor jó, ha nem, akkor kuka. Te tudod a legjobban, hogy mekkora cumi az a 17-55. Szervizben volt a vadi új obid és még mindig húzod a szád tőle. Másrészt meg nem akarom az egész obi parkomat cserélni, ha FF-re váltok, mert ez a cél hosszú távon. Célirányosan kiszórtam az összes EF-S obimat, egyedül a 10-18-at újítottam most be, mert arra nincs alternatíva. Nem kérdés, hogy az FF jobb, én is arra gyűjtök, csak nekem nem munkára kell.
Félreértés ne essék, én most csak kizárólag az L nem való crop-ra témán húztam fel magam!
-
válasz
Alx.Mercer #29195 üzenetére
Ebben a tesztben meg kiemelik, hogy gyorsabb a régihez képest.
Érdekes is lenne ha lassabb lenne.. -
atyuska
tag
válasz
Alx.Mercer #29107 üzenetére
Pedig elég jó 12800-as kép, mármint a gép szempontjából.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #29014 üzenetére
Ezért szeretjük a Canont: olyan átlátható elnevezéseik vannak...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #29011 üzenetére
Előre járnak a még béta fázisban lévő, be nem mutatott termékekkel.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #29008 üzenetére
Éppen ezt akartam írni! Fél éve még barátibb árak voltak Canon-éknál! Az akciókat leszámítva minden drágább lett! 70-200L f4-et 157-ért vettem meg egy éve újonnan, hivatalos hazai viszonteladónál.
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer #29008 üzenetére
Ez már a hír hallatán népszerű lett!
Remélem marad a jó ár, akkor bátrabban fog fogyni az obi, tehát ők is jól járnak.
(#29004) t.imi: EF és EF-S Canon objektívek kompatibilisek vele. (Más gyártók, pl. régi Sigma, Vivitar, stb amik még használtpiacon felbukkanhatnak EF bajonettel azok nem biztos, vagy egyes funkciót, (rekesz, AF) nem működnek)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #28974 üzenetére
Az új tele a 100-400L IS II: tippre arra gondoltál...
-
k1csi
senior tag
válasz
A Canon vázak cseréjének az üteme évek óta nem változott (néha kivételek, kisebb ingadozások azért vannak).
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Canon_EOS_digital_cameras (le kell görgetni a timeline-ig.)Van a mainstream belépő amit évente cserélnek (itt volt kivétel, amikor nem hoztak ki semmit).
Van a butított belépő (1xxxD) ami valami korábbi sikeres váz reinkarnációja (pl. 600D->1200D).
Van a "prosumer" (lelkes hobbista) xxD amit kétévente cserélnek.
Meg vannak az 1 számjegyes/pro vázak amit tip. 3 évente cserélnek. Itt van, ami néha megcsúszik, pl a 7DmkII ilyen (gondolom valami jobb szenzort akartak bele, ami mégsem jött össze, vagy még mindig elég jók voltak az eladások stb.)
Az 5DS-t verziókat meg a kényszer szülte mert nem hagyhatták, hogy a Nikon már a második generációt hozza ki a nagyfelbontású FF vázból ilyen Canon meg egyáltalán nincs (viszont ezek a vázak pont azok, ha nincs mögé téve rendes szenzor meg nagyon pontos AF rendszer csak erőlködés meg extra munka/utómunka hegyek jó sok pénzért).A kitobik/hobbi kategóriás obiknál a fókuszmotort lelcserélték STM-re, van ami optikailag is jobb lett (pl. 18-135 STM), de alapvetően ezek maradtak azok amik, kicsit többért.
A 11-24 egy teljesen külön kategória a Canonnak több ilyen nagyon spéci üvege van ami specializált pro fotósoknak szól és ha eladásokban nem is, de senki másnak nincs ilyenje alapon (fórumos ki tud többet) visszahozza a befektetett energiát (vsz. a Canonnak van a legtöbb ilyen üvegje, pl. TS-E 17, MPE-65, 85 1.2, egyes nagytelék stb). Szóval ez olyan kakukktojás a listádban.
Ezek a nem túl fényerős IS meg STM obi verziók (relatíve nem túl jó ár/érték arányban) nekem meg egyáltalán nem mozgatta meg a fantáziám. Az újabb olympus vázakban annyira jó szenzorstabi van, hogy pláne azokon a gyutávokon ami ebben a listában szerepel csak árfelhajtó tényező az egész az Oly szenzorstabihoz képest.
Az első igazán érdekes obi a 50 1.8 STM lehetne, na abba meg pont nem raknak stabit...
-
csacsi77
senior tag
válasz
Csatlakozva az előttem szólóhoz.....
Végre kézbe vehettem a 750D-t. Sajnos 760D nem volt, az lett volna az igazi csemege, de a kistesónak is örültem. Érzésre nem lett jobb vagy rosszabb, mint a xxxD vonal, kb. ugyanolyan minden rajta. Kicsit műanyagos érzés korrekten összerakva. Ami viszont meglepett az a fogása. Sajnos obi nem volt rajta, így nem teljes az összkép, de eddig ez a legjobb fogású váz ezen a vonalon. Mindig az volt a bajom, hogy a xxxD család fogása nem volt kényelmes még kiegészítő markolattal sem, mert a "dudor" nem volt elég vastag. Na itt az lett!!!! Végre megtervezték európai kézbe is. Nagyon jó!
Valami trend lehet, mert a Nikon D5500 is nagyon kézreálló. -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28917 üzenetére
Ez az ár hol szerepel? Egy mezei usert látok csak aki beírta, hogy 45e.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Akkor ennyit a 60ezres témáról
-
sweet122
tag
válasz
Most már csak egy dátumot mondjanak és adom is el a 40-es 'csintát.
-
.DLL
veterán
válasz
Éljen-éljen!
nem tudom, hogy csinálják, de ha ennyiből kihozzák én is veszek egyet -
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #28897 üzenetére
hát b+ a végén tényleg 60k körül lesz itthon...125 dodó, mert tuti hogy nem 30lesz!
-
válasz
Az világbajnok lenne ha ennyi lenne az ára, de ha még 125 euróval számolok az se veszélyes..
(#28895) DM-Fan: Nekem is 700D-m van és egyszer megmértem a Magic Latern tesztjével, de 45MB/s-nél nem tud többet a váz se olvasásban se írásban, tehát ennél gyorsabb írási sebességű kártyát felesleges venned.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Egy próbát megér majd
-
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer #28808 üzenetére
NA végre!
Remélem 69e-ről indít, és meg szépen lefelé.
Azért ennek már igencsak szűk a mélységélességi tartománya, kíváncsi lennék a Dual-Pixel AF mit kezdene vele folyamatos módban (videózás), hogy mennyire tekergetné, keresve hogy hol az éles hol az éles...
Mindenesetre érdekes lesz. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #28794 üzenetére
Nekem is levontak az ERSTE-nél, azt mondták azért mert a Canon devizaátutalást kezdeményezett, hiába forint. Érdemes másnak is megnézni, hogy nincs-e ilyen konverziós költség levonva.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28808 üzenetére
Erre fogom lecserélni a jelenlegi 50 1.8 II-t
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
"Szerintem a visszatérítéshez a boltnak csak annyi a köze, hogy hivatalos úton kell, hogy beszerezze az akcióban részt vevő terméket."
És pont ez a baja a szürkeimportos boltoknak, hogy azok nem úgy szerzik be. Nyilván ezért is tudják (néha "véletlenül" pont egy áfányi összeggel) olcsóbban kínálni az adott terméket.
Amúgy meg sok varia nincs: nézd meg, ott van, fel van sorolva, hogy mely boltokban vásárolt termékekre vonatkozik a promóció. Onnantól pedig a kör bezárult.
-
vihartigris
őstag
válasz
Alx.Mercer #28802 üzenetére
Mára megteszi, holnap is nézünk valamit
-
vihartigris
őstag
válasz
Alx.Mercer #28799 üzenetére
Alx.Mercer, copass egy megoldás van. Legközelebb az én bankszámlaszámom adjátok meg
-
Wa2x_
veterán
válasz
Én is pontos összeget kaptam 2x is.
-
End-ru
aktív tag
válasz
Én is pontos összeget kaptam vissza.
-
vihartigris
őstag
válasz
Te melyik banknál vagy?
Eddig én is kétszer vásároltam pénzvisszatérítéses akcióban, és mindkétszer a pontos összeget kaptam, semmilyen levonás nem volt. (csányi bankja) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #28628 üzenetére
Köszönöm! Egyre inkább hajlok a 700D felé.
Alapvetően mi lehet a jobb választás?
- 700D + 18-135 IS STM
- 700D + 18-55 IS STM + 55-250 ISÁrban nagyjából egy szint, ahogy elnézem. Pro és kontra egyik-másik esetében? Önmagában mennyire kielégítő a 18-135? Vagy kezdésnek inkább csak egy 700D + 18-55 IS STM és majd később egy komolyabb obi, ami nem kit?
-
fattyu
veterán
válasz
Alx.Mercer #28518 üzenetére
vazz
45ért vettem a canon 35/2 használtan
Nem rossz obi. mfd környékén és végtelen környéken is lágyulóska. de normál tárgytávon teljesen szerethető. ha hozza amit a canon akkor azért ez bitang lesz. niftyfifty árában se apscre normál üveg. -
matyi012345
őstag
válasz
Alx.Mercer #28518 üzenetére
Ha ez értelmeset rajzol és nem lesznek fókuszgondok akkor a Canonnak el kell gondolkozni az árazáson.
-
inteltunder
tag
válasz
Alx.Mercer #28509 üzenetére
csodás, hogy rohadjanak meg, 2 napja vettem 83-ért
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28504 üzenetére
És figyelembe véve, hogy csak állítanak rajta és valószínűleg alkatrész csere nem lesz, így is jár a +gari?
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #28504 üzenetére
én monitorral jártam így. 3év gar előtt 1 héttel betojt. bevittem, elvitték, ültek rajta 1 hónapot, lejárt a gar, aztán visszaadták javítva (pekkemre, mert ha javíthatatlan akkor levásárolhattam volna az eredeti árát!) és mivel fődarab (alaplap) csere volt 1 év gart kaptam az egészre.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28501 üzenetére
Ez tuti, hogy így működik? És ezt valahova beírják maguktól, hogy x napig szerelték és ennyivel hosszabb a gari idő vagy nekem kell verni az asztalt érte?
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #28467 üzenetére
-
Clemi
veterán
válasz
Alx.Mercer #28425 üzenetére
Köszi a kimerítő hozzászólást a részedről. Először is a vázat az ediginél vettem december elején. Másodszor az 50/1,8-as obiból nekem is volt egy példányom de szerencsére megszabadultam tőle, pont a fókuszmotor pontatlansága miatt.
A hétvégén a 60/2,8-as obival nem tesztábrán, hanem a természetben, direkt próbálgattam és úgy tűnik ott is kiállta a próbát, így tényleg nem érint a fókusz hiba
De akkor kiket, és milyen szériát?
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #28275 üzenetére
de. tehát ha kikapcsolod, akkor nincs is benne a memóríjába mert sd kariról fut.
a ML fw csak annyiban van módosítva hogy bekapcsolja a bootflag-et. -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #28135 üzenetére
Azaz.
Before After....
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #27904 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, igen, ha belenézek és elveszem a szemem elől minden kb ugyanolyan távol van és ugyanakkora, természetesen sokkal szűkebb a látómező.
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #27843 üzenetére
az 1.8/50 is jól karcol már 2.8-on, de a palacsinta szanaszétalázza!
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #27839 üzenetére
1.4, azért elég nagy ugrás fényerőben. dönteni kell!
azt nem értem hogy a 24 stm-et miért ef-s-ben hozták ki. mér mér mér?!kib...ott biznyákolás miatt amúgy tudom én!
az dúrva azért hogy mennyire elszaladtak az árak a 40-essel, 60k? mennyi lesz az új? -
szasza_1
senior tag
válasz
Alx.Mercer #27839 üzenetére
Kösz mindenkinek... Akkor már csak az árára leszek kíváncsi...
-
Iomega
addikt
válasz
Alx.Mercer #27805 üzenetére
A 700D +18-135mm STM kit, jelenleg 250E ft, a 750D ugyanezzel az obival 350E. "Csupán" egy százas a difi, most még nagyon nem éri meg.
Az Edigitalban is 350E.
-
szp1
addikt
válasz
Alx.Mercer #27805 üzenetére
Jó lenne már egy igazi részletes teszt. Zaj, fókusz stb. Ez a szenzor új, volna mit vizsgálgatni.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer #27736 üzenetére
Ááá le vagy maradva .... a Nikon 2008 ban ezt már meglépte
Bár ebben nincsen plusz expo gomb, csak egy plusz menű
Na de 2008 ban ez ...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #27375 üzenetére
Arra, hogy nem kell leejteni egy táskát a fotóscuccal ahhoz, hogy elállítódjon az AF: elég, ha pár hónapig egy földön gurulós bőrönd stílusú fotóstáskában hurcibálod (mint a destination weddinges kollégák).
-
jagertibi
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #27367 üzenetére
Nekem még 30D vel esett le a 70-200 IS a betonra,mint kiderült pont ezért műanyag a töve a bajonett után, kamera kft cserélte, azóta is használom az obit, és el nem adnám..
-
*Ropi*
félisten
válasz
A földön húzós, koffer-szerű fotós bőröndökről kiderült a felhasználók tapasztalatai alapján, hogy a földön gurulástól bekövetkező folyamatos rázkódás (még, ha kicsi is) jó eséllyel elállítja az AF-et mind a vázakban (pl. a tükör lelazul), mind az üvegekben.
-
pergabb
senior tag
válasz
ilyen szintem ki volt párnázva a táska, igen
fókuszgyűrű működik, IS működik, olyankor halhatóan másképp ciripelt eddig is. Táska nem volt 2-3 kg, maximum a napellenzővel koccanhatott, mert az simán csak rá volt csúsztatva fordítva. Amúgy benne volt a canon által adott kis szütyőben, plussz a táksában ami bélelt. Nem egy 300 ezer ft-os obi lenne akkor nem is jutott volna eszembe, hogy lehet e para, a túlzott aggódásom ennek köszönhető.
Amúgy, hogy a hülyeség határtalan legye, lemértem lézeres mérővel, egészen pontosan 55cm-ről esett leGyerek rohant, szék borít, táska leborul. Ennyi
-
tm5
tag
válasz
Alx.Mercer #27210 üzenetére
Ezt amúgy meg lehet valahonnan tudni, hogy a DP ezeknél a stúdió összehasonlításoknál melyik gépnél milyen lencsét vagy egyéb beállításokat használ?
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer #27221 üzenetére
én a 6D rawjain igen gyakran húztam 50-60-ig a shadowst, élveztem hogy egész szépen jönnek visszafele a részletek
-
k1csi
senior tag
válasz
Én ISO6400-on néztem és nem napfénynél hanem izzónál. Nem látom jobbnak a 70D-t itt sem (pedig a nagyobb szenzor miatt jobb kellene legyen).
ISO200 (400)-on meg akkor jön ki az 1 Fé különbség, ha az árnyékos részeket meg kell emelni.
Ezek a tesztábrák ilyen szempontból (vagyis dinamikatesztre) nem túl jók, mert nincsennek igazából bebukott részek. De, hogy mutassam mire gondolok betöltöttem mindkét ISO200-as RAW-t LR-ba és +100 Shadows (nem variáltam túl).
Kitalálod melyik a 70D? (Remélem a PH tömörétés után is megy).Hol látszik jobban a zaj? Szóval ez a dinamika.
Nem kell nekem elhinni, te is kipróbálhatod... -
vlevi
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #27208 üzenetére
"Én nem bánkódnék emiatt."
nagyon én sem bánkódok, csak egy kicsit.
A 450D-ben úgyis marad a CMOS szenzor, amíg megvan nekem
De az is igaz, hogyha egy technológia eléri a fejleszthetőség határait, akkor tovább kell lépni rajta.
De erre ellenpélda is van, pl. a tévéknél a plazma. Van, amiben jobb, mint az LCD, de mégis úgymond rétegtermék volt (nagyon kevesen vették
Én inkább csak azt sajnálom, hogy a Canon immáron nem saját maga állítja elő a fényképezőgépeit, hanem az egyik legfontosabb alkatrész egy külső gyártótól származik. Majd a jövő eldönti. Lehet, hogy pár év múlva kitalálnak megint egy új szenzortípust, és akkor arra fog átállni mindenki. Ki tudja? -
Clemi
veterán
válasz
Ez a linkelt oldal és az ott lévő teszt ábrák mennyire megbízhatók? Csak mert eddig is úgy éreztem, hogy a 70D-m jobb mint a 60D volt ISO zajban, de itt egy szintem van, sőt talán egy picivel jobb mint a 7D és a 7DMKII, ami azért erősen sántít szerintem. (a magas ISO értékeket néztem, 3200-tól felfelé)
-
csacsi77
senior tag
válasz
Alx.Mercer #27118 üzenetére
Hogy ezt mennyire benéztem, az nem igaz!!!!
A fejemben még mindig az a 24-105 van, ami L-es. Ez még nem épült be az "agybázisba".
Majd ha kijön a dual pixel AF-es 6DMII akkor biztos többet hallunk erről az obiról. -
csacsi77
senior tag
válasz
Alx.Mercer #27115 üzenetére
Mennyivel jobb a 15-85 a 7DMII-ön, mint a 24-105. Pedig L-es lenne a drága......
Tudom, tudom, FF-re találták ki és azt is régen. Mégis azt gondolná az ember, hogy egy FF objektív csak jobban teljesít APS-C vázon. -
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #27111 üzenetére
Kein Problem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #27032 üzenetére
Androidos telefonokra is van...
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #27032 üzenetére
Nem csak Mac-re, már Windows-ra is elérhető. Magyar cég a fejlesztő amúgy.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #27031 üzenetére
mert ott kiolvassák a liveview miatti tükörfelcsapásokat is. az a legpontosabb adat.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #27029 üzenetére
Nálad durvábban elszámolta magát, pedig nincs olyan nagyon sokkal több expód, mint nekem.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #27027 üzenetére
na erről beszéltem én is! mennyivel kevesebb? mert nálam nem olyan nagy az eltérés egyelőre. Kíváncsi lennék, hogy ez még változik e később, vagy mindig 7db expo marad az eltérés?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Alx.Mercer #27017 üzenetére
szerintem bizti jó lesz mert a haddével is jól műxik
-
KTTech
veterán
válasz
Alx.Mercer #26976 üzenetére
Khm
az objektív mindkét szenzorra azonosan éles képet vetít
Viszont a nagyobb felbontású szenzornak kisebb a CoC-je (Circle of Confusion), így könnyebben készítünk vele bemozdult képet.
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #26976 üzenetére
ez éles? ne már.
-
person
senior tag
válasz
Alx.Mercer #26822 üzenetére
Igen, azt már nem is merem mondani, hogy elvileg nettóba fog fájni.
Szerintem el is használtam az éves szerencsekeretem.
(Jó pár napja filóztam, hogy megrendeljem e, most verném a fejem a falba)
Utalva lett szal nem változtathatnak. -
PNP
őstag
válasz
Alx.Mercer #26832 üzenetére
5D2-n. Stabilizátor nem tűnik túl hatékonynak. Nyitva, képszéleken egészen ocsmány képet is tud adni, ettől függetlenül bírom, mert vázsapkának tökéletes. Régi 35/2 a fókuszmotor miatt, 28/1.8 a képe miatt, 24/2.8 fényereje miatt sem alternatíva. Nyilván a Sigma Art-nak sokkal jobb képe van, lehet, hogy most ezt venném, de nehezebb és drágább is, ha netán videóznál vele, akkor az IS is szempont lehet.
-
PNP
őstag
válasz
Alx.Mercer #26828 üzenetére
Nekem van. Cashback-et eddig elkerülte, és mivel már megvettem, remélem nem is lesz benne
Egyszer már jelentősen csökkent az ára, szóval nem biztos, hogy fogják akciózni.
-
Monya78
veterán
válasz
Alx.Mercer #26828 üzenetére
Ha ezt tudom hogy valaki keres 35mm F2,0 IS-t, belinkeltem volna egy oldalt...
Mall.hu tartott kiárusítást, 128eFt-ért árulta az obit, tegnap néztem akkor már elfogyott...
-
matyi012345
őstag
válasz
Alx.Mercer #26808 üzenetére
Igen, megtörtént a katasztrófa, erre fel megemelték azon winyók árait amik még raktáron voltak betárazva, tehát ugyanannyiért vették meg őket, csak így éppen busás hasznot húztak a katasztrófán. De ez messze vezet, nem akarok ilyennel offolni.
-
zserbox
őstag
válasz
40 stm árára is rádobtak egy laza tízest
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Persze, aztán következő évben lehetett látni az eladási adatokon, hogy még többet is adtak el kétszeres áron.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Alx.Mercer #26796 üzenetére
Ahogy most nézem 330 körül van a 70D 18-55 kit, ha jön majd az esetleges 750D az kb. mennyi lehet majd ugyan ezen kitobival? 250e körül vagy inkább a 300e-hez közelebb?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alx.Mercer #26796 üzenetére
EUR / USD árfolyam is befolyásoló tényező ám.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #26747 üzenetére
Nem hinném, hogy a 750D hirtelen tárcsát, lock gombot és felső státuszkijelzőt kapna. Ezek mind a felette lévő kategóriák jellemzői! Ez semmiképpen nem lehet egy 750D a fotókon! Egyébként nem olyan korai a 80D, mivel 2013 július elején mutatták be. Simán jöhet az utódja idén nyáron! Az 50D és a 60D között is csak 2év telt el. Viszont a 750D érkezéséig már csak hetek vannak hátra.
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #26748 üzenetére
a fotografik nagytöbbsége pedig a tévútra utazik!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #26748 üzenetére
A csalódott modell (mert nem hegesztetted meg
) bosszúból ráereszti a gépedre ezt a CL-t, ugye?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #26744 üzenetére
A lányok meg esemény utáni tablettát. Bár az itt nem működne...
-
Monya78
veterán
válasz
Alx.Mercer #26561 üzenetére
Plusz ha a camera kft-nél úgy kéri, hogy futár vigye-hozza, akkor az is ingyenes.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #26531 üzenetére
nekem is van egy 1200D-m. gyakorlatilag ugyan az belül, mint a 600D, csak kihajtható kijelző nélkül. azonos proci és azonos szenzor van bennük. Képminőség szempontjából nem lesz különbség egy 700D és egy 1200D között. A 700D több szolgáltatást nyújt ugyan, de többe is kerül. Én az 1200D-t ajánlanám és hozzá egy fényerős obit. Alapobiből nekem van 18-55 IS II és 18-55 DC is. Azonos a képminőségük. Ha igény van rá, szívesen készítek beltéri tesztképeket velük. Néha a DC képe mintha szebbnek, élesebbnek tűnt volna, de nem nagy az eltérés. 50mm 1.8-al is szép képeket lő a gép, de itt is megvan a pontatlan AF. Ez az obi 30ezerért ennyit tud. Sztem még így is nagyon megéri az árát! Van 24-105L és 70-200L obim is, ezeket is kipróbáltam az 1200D-n. Ezek természetesen sokkal jobb képeket adnak, mint az előzőleg felsoroltak, de ehhez a vázhoz kissé drágák lesznek, nem túl ésszerű választás. Nálunk az 1200D másodgép és nagyon szuper kis masina azért az árért, amibe kerül. Mindent tud, ami egy kezdőnek kell és a képminőség nem marad el a nagyobb tesókétól 1-2 árkategóriával feljebb.
-
válasz
Alx.Mercer #26518 üzenetére
Ja, mondjuk aps-c tényleg, csak már bennem van, hogy nálam nem jó semmire.
-
marcyman
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #26444 üzenetére
Igen, Nikonnál így van (5100-nál tuti, azom volt, kicsit idegesített a dolog ha netán kihasználtam a kijelzőt.)
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #26426 üzenetére
A képminőség milyen volt?
-
daninet
veterán
válasz
Alx.Mercer #26192 üzenetére
mod: Megnyertem a fődíjat egy régi posztra válaszolással
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #26236 üzenetére
ami nincs leírva a kézikönyvben, az hiba!
cipőről. lányomnak volt egy téli csizmája, megvettük, de nem volt még rajta (nagyhiba). felveszi, dünnyög hogy nem jó (hiszti , sose jó semmi, alap felállás) csak nézem hogy valami nem stimmel. el volt deformálódva a csizma, felülről jobbos,de alulról balos volt!boltban mutatom van egy kis probléma. nézik, nem értik. mondom alulról! óóóóó. cserélték szó nélkül.
nagyon függ ez a hibanemhibacserebere a vevő és eladó hozzáállásán is. ha eleve indulatosan kezdek az elég rossz taktika, mivel az eladó ugye nem tehet róla hogy xar a cucc, nem ő gyártja. én általában békésen, viccesen indítok, az bevállik. ha jön a flegmaság akkor az agyam ledobja a szíjat és kéremavásárlókkönyve a második mondatom! -
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #26231 üzenetére
mondok egy jó példát: monitor villogott netes vásárlás másnapján, felhívtam hogy izé nyemjó!!oké semmi gond cseréljük látatlanba, futár gyött elvitte, másnap felhívtak hogy igen tényleg villog nekik is, csere. utóélete az lett hogy 2,5 év után megállt a monitor, felhívtam, elvitték, pekkemre megtudták javítani, ha nem tudták volna akkor levásárolhatom az árát!
most 70k-ért azért elég baba monitor veszek!
normális esetben ez megy, de amikor szemmel láthatóan látszik hogy tényleg valami nem stimmel, pl. nem húzza vissza az obit egy bridge 5ből2xer,error, vagy a kijelzőn kékes,lilás foltok vannak,stbstb. akkor azon nincs mit kimagyarázni, hogy rossz az elem meg hogy ez ilyen. megboldogult photohall-nál azért tudtak hasba akasztani. gyenge az elem, error-a azt mondta hogy előfordul, de ez nem hiba, a kijelzőre meg hogy ez ilyen. néztem rá hogy most ezt ugye nem mondja komolyan?! elővett egy másikat, azon meg nem csinálta!
a büdös gyökér eladó létező jelenség sajnos, ugyanúgy a büdös gyökér vásárló is. edigitalnál láttam egy palit, aki a tipikus "vállalkozó" melegítő9hónaposbéllelborostafuxhasitasi.olyan hangnemben beszélt az eladóval, azt vártam mikor vágják pofán. vmi gps-t gariztatott, de nem jó papírokat(mert több volt neki) vitt és csodálkozott hogy nem tudnak vele mit kezdeni! -
.DLL
veterán
válasz
Alx.Mercer #26206 üzenetére
Aki sokallj a gyári árát, az elkészítheti magának DIY, nem egy örgöngösség.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Alx.Mercer #26203 üzenetére
Én Joe-től (a gyártótól) vettem őket: pont feleannyiba került és még köszönőlevelet is kaptam hozzá.
-
m3ss
veterán
válasz
Alx.Mercer #26203 üzenetére
jah. en is kivancsi lennek ra, de ennyit nem voltam hajlando raaldozni. amit copass linkelt, abbol a kinai verzio max 2-3e huf sztem.
-
Dr V
őstag
válasz
Alx.Mercer #26136 üzenetére
Külső mikrofonnál vajon mennyire zavaró az usm hangja?
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #26101 üzenetére
ez benne van a magic lanternbe, nem semmiért használják sokan!
-
BobChemistry
őstag
válasz
Alx.Mercer #26101 üzenetére
Ez tényleg hasznos funkció, én is örülnék neki.
Persze tudom, hogy csak egy gombnyomás, de kényelmesebb - és gyorsabb - lenne. -
zserbox
őstag
válasz
Alx.Mercer #26095 üzenetére
miért mi rossz vagy működik hibásan?
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Alx.Mercer #26084 üzenetére
élőkép módban nem néztem, mivel soha nem használom ezt a funkciót. mivel a 70D-t néztem ki, annál lehet külön-külön a tele és wide oldalt is kalibrálni. ezek szerint azzal nem fog elmászni a tele, ha csak a wide részen állítok.
-
hollozoli
tag
válasz
Alx.Mercer #26029 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az igazi egy ilyen objektív lenne: Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
de ehhez még félre kellene tennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest