- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fattyu #34216 üzenetére
eleg gaz. legrosszabb, hogy tekeresnel eloszor van egy tapadasa ami hirtelen fellazul. olyan mint amikor ket muanyag egymason csuszik, eloszor tapad aztan hirtelen elcsuszik. kis eronel persze szinten csuszik, igy logatva hajlamos elmaszni, de ha tekerni kell kezzel akkor eloszor tapad.erdekes, hogy a 28/2.8 non usm az nem ennyire xar, persze messze van a jotol de hasznalhato.
-
p_adam
addikt
válasz
fattyu #33197 üzenetére
Nem FF nincs 4k és adapter nélkül nagyon kevés hozzá az optika, az ár pedig nem ismert (de EU-ban biztosan drága lesz)
Az EOS M3-hoz képest a két fő probléma (AF, EVF) megoldva, az első EOS M ami már teljesen "egyben van".
Nincs baja, csak 1-2 év múlva jöhet az utód ahol pótolni fogják a többi dolgot meg az ára is gyorsabban eshet, nem tart 4 évig mint egy magasabb kategóriás DSLR
-
copass
veterán
válasz
fattyu #32589 üzenetére
nekem kroppon 1100D-n az f4 70-200 stabi nélkülin bemozdult a döglött kavics is 1/500 alatt 200mm-n ami ugye már 320mm.
de 5dm2-őn már egész más tészta, de ott is kell 1/200 ha tutira akarsz menni. 1/160 3-as sorozatban még elmegy.
az ős 28-135 IS-el 135mm-n az 1/15 is megfogható. sokat jelent a stabi. -
RocknRoller
aktív tag
válasz
fattyu #31265 üzenetére
És az normális, ha ilyen csíkosan "zajol"? érdekes.
mert a D600 milyen zajjal van? az átlósan zajos?egy próbát lehet megérne:
Vertical banding noise
If the recording format is set to sRAW1, vertical banding noise may become visible depending on the camera settings, subject, and background.
▪ Vertical banding noise is not noticeable if the recording format is set to sRAW2.
▪ Vertical banding noise does not occur if the recording format is set to RAW or JPEG.
▪ Noise can be reduced if C.Fn II-3: Highlight tone priority is set to 0: Disable. -
Mirman
őstag
válasz
fattyu #30685 üzenetére
Na ezt pl nem tudtam , így majd egyszer biztosan a 400 f5,6 lesz.
Ebbe a táskába amúgy elfér a 70D egy 85mm f1.8-al ?
-
tori196
csendes tag
válasz
fattyu #30621 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Nem akarom én elveszteni a nagylátót, de mivel tudom, hogy olyan cucc a világon nincs, ami mindenre jó, ezért kénytelen vagyok kompromisszumot kötni és a 24mm-re azt gondoltam, hogy még belefér.
Ha 2 objektívet tudna használni, akkor egyszerű lenne az élet és sokkal több opció, de ahogy írtam is, ezt az irányt egyelőre elvetettem mert:
- a fotózási szokásait látva túra közben hirtelen cserélgetni az objektívet dzsuvás kézzel nagy macera (mert pl egy szép panoráma után egy mókus van a fán...)
- minél kevesebb dolgot kell cipelni, annál jobbAzt olvastam itt a forumon, hogy a canon 24-105 -re azt írtátok, hogy sajnos a legrosszabb L-es üveg (nem beszélve arról hogy 10 éves, bár ez lehet hogy nem számít), de a 18-135-höz képest azért gondolom csak előrelépés lenne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fattyu #23929 üzenetére
Nikon 17-55/2.8 van.
Ráadásul ez egyik legjóképűbb alapzoom-juk.
-
válasz
fattyu #23860 üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy egy 26órája nálam lévő gép már koszos?
És vadiúj.... besírok.
Az a baj, hogy tegnap nem fényképeztem vele sokat a rossz idő miatt és nem is fényképeztem ennyire homogén felületet, hogy legyen viszonyítási alapom...
Hmm...ez akkor hosszú menet lesz. Köszi a segítséget. -
spiky03
veterán
válasz
fattyu #23298 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
Nem csábulok el
maradok a Canon vonalon.
Már csak abban reménykedem, hogy lesz még valahol ilyen 0%THM-es akció és akkor szerintem egy 700D-t veszek majd, elsőnek szerintem egy 18-55 STM obival, max ha nem sok különbség lesz a részletben a 18-135 STM között, akkor azzal.
Úgysem vagyok profi, szerintem teljesen elleszek én ezzel is elég sokáig.
-
bagaba1
tag
válasz
fattyu #22770 üzenetére
félre ne érts, eszemben sincs ócsárolni ezt a szenzort. Az lett volna mondanivalóm lényege, hogy nekem semmi bajom a régebbi szenzorokkal, most is azt használok, szóval nem okoz problémát hogy egy hasonló szenzoros vázat vegyek majd. 20D-vel jelenleg 4 problémám akad: nem FF, még 2-3 lépésnyi ISO elférne benne, nincs infrás érzékelője távkioldóhoz és kicsi a kijelzője. Ezeken kívül teljesen hidegen hagy minden fícsör a modern vázakból. Tudom ISO 5D1-gyel sem oldódna meg, de számomra ennyiért is megérné a cserét.
-
-
.DLL
veterán
válasz
fattyu #22334 üzenetére
Ezt én sem értem, nem is tetszett igazán az 50mm látószöge APSC-n, miközben véletlenül megláttam egy 35 f/1.4-gyel készült képet (valami iroda volt) és olyan érzésem lett, mintha ott ülnék az íróasztal előtt. Namondom ez AZ, és elkezdődött a kutatás aprón, végül 10e-ért találtam egy rekeszhibás Sigma 28/1,8-at.
Csávó teljesen leépítette a felszerelését, már csak ez maradt neki, szóval nem volt elírás, tényleg ennyi volt. Csak nyitva használható, sötétben, beltérben, társaságban, éjszaka mászkálni és azóta is ez a kiobim. ^^) Ha rekeszelni kell, akkor ott a reál kitobi és benne a 28/4.
-
matyi012345
őstag
válasz
fattyu #21561 üzenetére
Én a makrót Helios 44-2-vel kezdtem m42 közgyűrűsorral 30D-n (élőkép nélkül) utána lett Sigma 105-öm, közben próbáltam ki a fordítót és a kuplunggyűrűt, aztán jött az 1000D élőképpel és Sigma 105-el, azt nagyon szerettem, aztán miután nem makróztam annyit eladtam a Sigmát de utána is tartottam köz és fordítógyűrűt. Amihez kellett ahoz elég volt, megoldottam velük. Most van egy 60-as Canon makróm ez pengeéles, de már nem makrózok csak tárgyfotózok azért vettem. Még mindig megvannak a low budget makró cuccaim is amúgy, igaz már fölöslegesen.
(((Zárójelben merem csak megjegyezni, hogy életem eddigi egyik legjobb képét a 30D-vel csináltam Heliossal és fullfullfullmanuál közgyűrűsorral.)))
Azt megtanultam az évek során, még a 30D előtt, hogy a tudás számít leginkább, nem az öddé meg az eggydé meg az autómata cuccok.
-
Clemi
veterán
válasz
fattyu #21561 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled! Ehhez csak annyit, hogy próbálkoztam az állvány+makró sín kombóval.... na ott elment a kedvem egy időre a makrózástól. Egy statikus témát talán, de élőtermészetben nekem nem jött be. A fordított obihoz nekem is megvannak a fordító gyűrűim (Azt is tudom hogy kell beugrasztani az AF-S obikat) de azért a manuál ehhez sokkal jobb az tény, mivel zárt beugrasztott obival élességet állítani agyrém, nyitva meg olyan kicsi a mélység élesség, hogy ember legyen a szemén aki be tudja lőni pont oda ahová kell.
-
pixelmester.
aktív tag
-
_seth_
veterán
válasz
fattyu #20959 üzenetére
Ott bukik a dolog, hogy még el sem kezdett fotózni de már ki van adva neki, hogy fixel kezdjen, ez még csak csak el is menne ha az 50 1.8 lenne amit ajánlasz neki, mivel olcsó jó a képminősége és ha pl használtan vesz egyet 23 körül azt fél év múlva is el tudja adni 23e forintért és még csak nem is fog bukni rajta. De egy 35-ös már jóval húzósabb, annyiért már megkapja a teljes kezdő szettet: 18-55 + 55-250 + 50, ezekkel már ki tudja tapasztalni, hogy mégis milyen irányba indul majd tovább. Nem kell félni a kitobiktól, ár/érték arányban verhetetlenek, az IS II változatok képminősége is egész jó, az STM egyenesen csúcs de az már drágább is sajnos de lehet, hogy meg is éri azt a pluszt egy kezdőnek is.
Egyébként ahol szűk az 50-es ott a 35-össel sem lesz sokkal beljebb, pl beltérben, valamint ahol lábzoom kell ott az 50-essel is közel kell menni de a 35-össel még közelebb ha esetleg kijut a természetbe fotózni oda nem árt egy kis zoom, persze vehet kapásból 400-as tele fixet is
Egyébként az obi, váz téma ott bukik amikor XY csúcs vázzal és jóféle L-es obival is rosszul beállítva amatőr képet készít valamint ott kezdődik a tehetség amikor valaki egy IS nélküli öreg 18-55 kitobival és pl 300-350D-vel is szuper képet készít... ez a része a dolognak nincs benne sem az obiban sem a vázban...
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #20959 üzenetére
"Meg se merem említeni hogy vegyen valami használt játszós öreg vázat de normális üveget inkább mert agyon is leszek verve.."
pff, 13 ev dinamikatartomany alatt is van elet? tobbet foglalkoznak mar a betevedo kezdok is a dxomarkkal meg a szenzorokkal mint a fotozassal
amugy +1, hasznaltan azert nem olyan veszes egy 35 f2, nem? 60-70e? kar hogy canonnal nincs olcso 35-os, 1.8-as fix. olyan ami mukodik ahogy kell -
*Ropi*
félisten
válasz
fattyu #20676 üzenetére
Jogos: nem kell saját érzelmet belevinnem. A MILC-ek nekem mindig is játékszerek voltak, el kellene vonatkoztatnom.
(#20675) Fotonhámozó: Feltételeztem, hogy azért vesz gépet mert használni is akarja, de tényleg az is benne van a pakliban, hogy elunja...Az árak meg tényleg relatívak, ezt nem vettem figyelembe.
-
belovary
senior tag
válasz
fattyu #20630 üzenetére
Igen, ez tiszta sor.
Csináltam (véletlenül) már jó képet, gyenge géppel is, de most hogy eljött az idő, hogy tudok venni egy "komolyabb" gépet, szeretnék jót venni, és nem akarok olyat venni, amit esetleg megbánnék később.
Egyik fotós barátom is azt mondta, egy jó fotós olcsó géppel is tud jó képet készíteni...
Ezek a képek nagyon ott vannak! Tetszik! -
-
Zozzer888
addikt
válasz
fattyu #19132 üzenetére
+1...
Vegyél olcsón valamit, aztán tanulj meg fényképezni. Aztán ha majd tudod mire van szükséged, akkor költs el ennyi pénzt.De akkor is csak arra, amiről tudod ,hogy kell neked.
Írtad az ÁFÁ-s dolgot, 600D 18-55 IS + 55-250 IS -t gondold meg, azzal el lehet indulni.(Bár szerintem egy 1100Dvel is vígan el lehet indulni, mert akit érdekel a fotózás az azzal is fotózni fog, meg fejlődni azzal is ugyanúgy lehet, csak az 1100as említésekor a topicban mindig kitör a fújolás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest