- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vertebrata
csendes tag
Sziasztok!
Előszeretettel olvasom ezt a fórumot, mert vettem én is egy 808dcc-t.
Az Android os-t soha nem használtam ez az első.
Szeretném tényleg a legjobbat kihozni belőle, de azok a lépések amik Nektek rutinszerűen mennek sajnos nekem egy kicsit magas.
Addig eljutottam, mert a myaudios 4.0.4 volt fent, hogy lecseréltem a gadmei 4.0.4 10.11-es romra.
Ez nem volt nagy dolog hiszen nekem csak el kellett indítanom és megcsinálta magának.
Viszont nem működik a bluetoothom, ha már egyszer van akkor működjön.
Olvastam Imike_ 80 leírását, és megtetszett.
De a konkrét lépések részleteit szeretném kérni tőletek (pl: hogy kell rootolni, hogy kell azt a build.prop-ot betenni , és honnan,mivel?) mert tényleg nem ismerem a rendszert, de azon vagyok hogy elsajátítsam és a későbbiek folyamán én is segíteni tudjam mások munkáját.
Egyszóval az adott hardverből egy jó kis masinát szeretnék faragni.
Előre is köszönöm annak aki nem nézi le az ilyen tudatlant, és szánna rám egy pár sort.
A fogalmak terén is hadilábon állok, pl: főzött rom, factory reset… -
Imike_80
aktív tag
Gadmei-ben mindig valami hibát írt ki az egyik fiókommal a Play, s lehet, hogy nincs köze hozzá, de nekem nem volt annyira pipec, mint vártam. Tegnap, ahogy ígértem, meló után feltettem a gyári MyAudio 0923-at, plusz root, plusz új build.prop. Azt hiszem 72%-on volt az akksi, amikor elkezdtem.
Mindent feltettem, restartok, nyomogatás, WiFi. Jelerősség mindenhol tökéletes, bármelyik előző Rom-nál jobbnak tűnik. Görgetés, menü sebessége szintén. Play-en a letöltés a fiókommal tökéletes, zokszó nélkül megy minden szépen, gyorsan. Weboldalakat gyorsan tölti, nekem a gyári böngésző megfelel. 65%-ra ment le az akksi.
Este még nyomogattam picit, szintén WiFi, E-mailek, feltettem a Swiftkeyt, beállítottam, testre szabtam ismét mindent az én ízlésemnek megfelelően. Akksi lement 59%-ra. WiFi kikapcs, aztán alvás. Reggel megintcsak 59%-on ébredt, tehát egész éjjel nem evett semmit!!! Oké, nekem is ez lenne a normális, de a telcsim azért a térerő, meg miegymás miatt 4-5%-ot simán lemegy - ha nem többet.
Gyári Launchert használok, nekem ez is megfelelő.
A lényeg, hogy nekem ez jött be, nekem így kerek a dolog. Érzetre gyors mindene, jelerősség is tökéletes az egész panel-lakásban, s nem utolsósorban érzetre nagyon egyben van, Stabli! Most imádom igazán!
Üdv. -
varga.balazs
aktív tag
válasz
Zollkid100 #984 üzenetére
most stock, de nekem az apex jobban bejött, valahogy folyamatosabb volt(persze hozzátéve, akkor még nem a legutóbbi rom volt fenn, hanem a gyári 4.0.4.
-
-
Zollkid100
tag
Erre tudtok valamit?:
Telepíteném a gadmei romot. A zipet a (külső)kártyára másoltam,más nincs rajta.
Nyomom a powert+ a hangerő fel-t és csak a recovery jön be. Esetleg wipe-oljak a recoveryben és tegyem fel onnan a romot? -
Nunder
őstag
válasz
Fritz Teufel #931 üzenetére
Teljesen kiakadtam, tegnap feltettem F1 alatt a mókolt ROM-ot, erre miután ránézek a fórumra, látom, hogy van újabb
Melyik a jobb? Mert nem akarom ilyen sűrűn cserélgetni a rendszert, meg a telefonom kártyáját vagyok kénytelen használni így is hozzá
-
-
fgoo
csendes tag
válasz
this is life #943 üzenetére
Köszi, de mint feljebb is írtam, én voltam balfácán, a fájlrendszer csak olvashatóan volt a tc-ben beolvasva, azért nem tudtam a jogokat változtatni. Amúgy a 9.27-es "gyári" romon cseréltem, eddig nem veszek észre különösebb javulást.
-
Veletlenul nincsc fent a tableteden a root explorer mert akkor vasdgyx torold azt a programot,vagy azon belul engedelyezd a file modositasara az irasi jogot is en toroltem a root explorert mert bekavart egy kisse,utana tc rott jog ,aztan ahogy par hozzaszolassal fentebb irt modon sikerult megoldani.Nekedcv melyik rom van fent?
-
válasz
Zollkid100 #938 üzenetére
Csak a magam neveben mondanam gadmei rom + gadmei modositott rom buildpropja ,nekem ez jott be legjobban ,alapbol se volt nagy gondom de ezzel a parossal gordulekenyebb a rendszer es stabilabb,erosebb a wifi is.
-
Zollkid100
tag
Na srácok!
Az a szituáció, hogy a héten nem értem rá nagyon romolgatni, most viszont igen.
Mit javasoltok?
Gadmei? Gyári rom újrarakása majd bulidprop csere?
Vagy elég kicserélni a jelenlegi rendszeren? (érintetlen,"out of the box" 9.27)
Üdv: Zoli -
Imike_80
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #931 üzenetére
Köszi!
Holnap lehet, hogy ki is próbálom munka után, mert a Gadmei-rom egyelőre nem győzött meg teljes egészében. Lehet, hogy egyedi a dolog, vagy a routeremet nem szereti, vagy tényleg rossz a netem a hétvége, vagy a rossz idő miatt.
Sebaj. Most már adott a 9.23, a root és az új build.prop.
Ha lesz addigra akksi üzemidőd teszted, vagy bármi hasznos észrevétel, szívesen fogadom a honfitársaimmal!
Üdv.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Imike_80 #928 üzenetére
Amikor feltettem a gyári MyAudio 4.0.4 ROM 09.23-at, akkor picit néhol akadozott pedig még szűz állapotban volt. Nem nagyon, eddig sem volt vele bajom. Feltettem rá a root-ot és a Total Commandert. A TC-nek root jogot adtam és a moddolt build.prop fájlal felülírtam az eredetit. Reboot után, mintha mindent megolajoztak volna. A Note fingerprint miatt sokkal több alkalmazás telepíthető a Play Store-ból, de sajnos a Chrome-ot továbbra is csak manuálisan lehet. A Wi-fi jóval stabilabb, nem olyan hullámzó a jelerősség mint előtte.
Mindenképpen tegyétek fel, nincs vesztenivaló. Az eredeti MyAudio ROM mindenkinek megvan és abban ott az eredeti build.prop fájl, ha esetleg vissza szeretné állítani. Persze aki felteszi, nem akarja majd visszaállítani -
Imike_80
aktív tag
Dec!
Milyen lett? Most olvastam amott, hogy MyAudio-s ROM, új build-proppal fut a gépeden. Mesélj!
Bocs srácok, de nekem ez a 10.11-es Gadmei-rom nem tűnik annyival jobbnak, mint amivel kijött, 0927-es. Nem tűnik gyorsabbnak, röcögős továbbra is a görgetés. Nekem úgy fest, hogy lassabben tölti be a weboldalakat. DE! Lehet, hogy szar a Net, mert hétvégén eleve mindenki rá van csoffadva, meg az idő is szar, szerintem az is befolyásolja. No mindegy. De szimpi lenne ez a stabil gyári ROM, picivel jobban megírt build kombó! Ú de sajnálom royalka! Remélem ki tudod cseréltetni egy vadi újra!
-
üszök
őstag
Üdv uraim.
Ma vettem én is egy ilyen gépet a Médiába.Most nézegetem,és az tűnt fel először,hogy a kapcsolósorban ott van a GPS jele.De sehol nem írnak GPS vevőt.Az első hsz-ben szereplő Romot rakjam fel?Az nem jár garancia vesztéssel?A garancia papíron egy Miskolci telefonszám szerepel,ott a szervíz vagy csak kihelyezett valami?
Nekiállok végigolvasni a fórumot minden infóra szükségem van. -
derrik
őstag
válasz
this is life #916 üzenetére
......igazad van.A törlés kimaradt!
Működő pedig található. Mert nekem is az van! 20923-as romnál az Operában nyitja meg a flasht, a gyári böngészőben pedig teljes kijelzőn. -
válasz
Fairplays #913 üzenetére
Ha mindegyik bongeszoben hasznalni szeretned akkor nedf is frissits,mert akkor az opera mobillal es elvileg a stock bongeszovel van flash,en miutan kigyomlaltam a system tunerral es ujjat tettem fel helyette akkor nem akart mukodni ,de fentebb irta valaki hogy az operaval megy a flash semmi massal eddig,igaz o fozott romon probalta...
-
Smithy87
senior tag
válasz
Fritz Teufel #900 üzenetére
Az új build.prop file-t fel tudnád tölteni valahová? kicsit egyszerűbb lenne csak azt letölteni mint az egész romot mindenestől. Ha elnéztem és már lett linkelve akkor bocsánat.
-
royalka
őstag
Levettem reggel a töltőről minden klopp. Majd letettem. Csináltam kaját és most ez fogad: Újra húztam a romot.. Nem segített. 1 xer volt hogy újra indítottam és bejött rendesen a kép majd kikapcsoltam megint és azóta ez van..
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #903 üzenetére
Feltettem a Gadmei romot, működött a mobilnet, majd eldobta a hálózatot és azóta nincsenek APN-ek!
Semmit nem csináltam vele! ( gyári mobilstick-el, vodafone kártyával) -
Fritz Teufel
addikt
Friss hír:
Az SG fórumán snefi71 nagyon okosan csak kivette a build.prop fájlt a kínai custom ROM-ból és a rootolt stock ROM-ban lecserélte. A jótékony hatások azonnal érvényesülnek egy újraindítás után. Előtte az eredeti fájlt azért mentsétek le valahova. Mindjárt ki is próbálom én is, de a srácnak egyből javult a wi-fi, a scroll, a net sebessége stb. Ígéretes a dolog, én is így próbálom most ki.
Erre gondolhattam volna, hiszen a lényeg valóban a build.prop fájlban van, itt lehet tuningolni a rendszert. Persze csak hozzáértéssel, óvatosan!
-
gdevil
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #898 üzenetére
Nagyon jól hangzik amit a romról irtál, a mai nap én is végre felteszem és kipróbálom. Mégpedig a friss 1.1-et....
Jó, hogy írsz a srácnak, foglalkozol a dologgal, remélem belekerül majd bluetooth is, az lenne az igazi! -
Fritz Teufel
addikt
A főzött ROMnak kiadta a javított 1.1-es verzióját tegnap a srác. Van benne pár hibajavítás:
1. Beépítette a teljes Google Services Framework-öt, beleértve Google Play Store, Permission Files és Libraries
2. Meghagyta az eredeti Samsung Galaxy Note N7000 fingerprint-et, hogy a letölthetőség a lehető legtöbb legyen a Android appokat és a Gameloft játékokat tekintve, (a stock ROM-ok ebben ugye nem jeleskednek)
3.Az eredeti Gadmei Launcher pixelezetté tette a nagyított ikonokat. A launchert kicserélte az eredeti stock ICS 4.0.4 launcher-re amelynél az ikonok eredeti méretűek. Most azonos felbontás mellett az ikonok hasonlóan tiszták mint a Samsung Galaxy Tab 7.7-en,
4. Lecserélte a Rendszer és jelző hangokat a Samsung hangjaira,
5. Pár módosítás a build.prop-ban, ami tovább növeli a scroll sebességét és javítja az érintés pontosságát,
6. Eltávolította a Samsung gyári Flash-t, így a felhasználó most eldöntheti, hogy milyen verziót telepít,
7. Kérésemre javította a Galéria duplikációt.Közvetlen letöltő link: [link]
(A zöld gomb fölötti kis kék 下载 link a letöltés)Tegnap este írtam neki és kértem, hogy módosítsa nekünk a ROM-ot úgy, hogy benne hagyja a bluetooth vezérlést. Valójában csak a kékfog ikonját vette ki a Beállítások menüből, de nekünk arra szükségünk van. Előtte még azt írta, hogy azért vette ki, mert az 1.5GHz-es E8-HD-n nincs bluetooth. Hát, azt is megírtam neki, hogy nálunk meg van és küldtem róla képeket. Remélem segít nekünk. Ha esetleg mégsem, akkor majd megpróbálom magam beleásni a főzésbe és kitalálom hogyan kell az ikont visszatenni.
Egy picit mintha jobban enné az akkumulátort, de ezt fel kell áldozni a Wi-fi és a zökkenőmentes 2D kezelés oltárán. Nyersen kihozza a maximumot a vasból. Tapasztalataink szerint a Wi-fi problémát egy csapásra megoldja a ROM, valóban nincs itt tervezői hardveres hiba. Ha csak nem hibás az összeszerelés, de azt nincs ROM ami megoldja. Nálam a tablet ugyan azt a hálózati környezetet látja, amit az SGSII telefonom, hasonló jelszinttel.
A ROM teljesen le van csupaszítva, nincs benne semmi alkalmazás. Ez abból a szempontból jó, hogy azt teszel rá, ami neked tetszik. A MyAudio alkalmazásokat fentebb valaki már linkelte, de ha kell én is el tudom küldeni. A root amit használunk a 4.0.4-hez, itt is működik! Ha nem is akarod fent hagyni, érdemes ezt a ROM-ot kipróbálni.
A sráccal megpróbálok kapcsolatot tartani és rávenni őt egy majdani Galaxy Note 4.1-es projectre. Természetesen még nincs ilyen stock ROM, várhatóan a közeljövőben kerül kiadásra.
-
válasz
Fritz Teufel #891 üzenetére
Koszonom elore is :-) es koszi a modositott rom megosztasat is,nagyon olajozottan porgo darab...
-
Aki felrakta a modingolt romot,sikerult felheggeszteni a flashplayert,mert nekem nem akar osszejonni es egy kis segitseg jol jonne...
Elore is koszonom -
Osynho
addikt
Az ígért képek: Aurora II vs 808dcc. Bocsi, csak teló volt kéznél + szobában lőttem őket.
A 808 fakóbb, kékes tónusú az Aurorához képest, lefelé eléggé gyorsan romlik a kép, de minden irányban kicsit. Szemből nézve sem ugyanolyan a két távolabbi oldal képe. Persze ezek főleg akkor látszanak, ha ips van mellé téve, bőven szép a myaudio képe is.
Ja, és a piszkos szőnyegért is sorry!
-
Permet Elek
senior tag
Én is kipróbálnám az új romot, de már annyi minden lett telepítve. Nem lehet lementeni valahogy, aztán vissza az újra?? Lehet van már válasz rá a topicban. De azért megköszönném ha írna rá valaki megoldást, ha létezik.
-
fgoo
csendes tag
válasz
Zollkid100 #841 üzenetére
Hogy mi a különbség, azt nem tudom, de garancia szempontjából a 9.23 is ugyanolyan jó, mert az is hivatalos rom.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezzel a ROM-mal a Wi-fi ugyan azt látja mint az SGSII telefonom. Most egybe felcsaptam a készülékre minden alkalmazásomat, mert látni akarom, hogy eldobja-e a hálózatot alvó üzemmódban. Valami alkalmazás miatt minden más ROM eddig eldobálta. Majd holnap elmesélem a kalandokat... minden esetre, ha ez a ROM rendbe lenne téve, a gépünk nagyon komoly kis eszköz lenne. A wi-fi is inkább szoftveres probléma mint hardveres. Legalább is nálam.
-
Zollkid100
tag
Valaki ötlet arra,hogy honnét lehetne megszerezni a 9.27-es romot?
Nekem is az van gyárilag rajta.
Vagy nincs számottevő módosítás a kettő közt? (9.23 ; 9.27)
Gari szempontból? -
gdevil
aktív tag
http://bbs.gadmei.com/thread-18360-1-1.html
Itt egy mai friss moddolás a Gadmei romhoz, A Galaxy Note beállításait, meg egykét appot moddoltak benne, ha jól fordította a google, akkor pl. folyékonyabb görgetés, optimalizálások kerültek bele.
A letöltő linkkel viszont nem boldogultam, full kínai, nem tudom hogy kellene letölteni...
Ha valaki tudja a megoldást jelezze és már tolom is fel kipróbálni......Itt lenne maga a cumó:
http://www.kuaipan.cn/file/id_78152152630951937.htm
-
Imike_80
aktív tag
Helló!
Felraktam a Gadmei Rom-ot. Elvileg minden jól ment, magyar nyelv OK, minden meg is lett. DE!
Nincsen Play-áruház. És a fiók hozzáadásánál nem lehet Google fiókot választani.
Valami ötlet, hogyan tovább? -
royalka
őstag
Hát nekem nagy problémám tényleg nincs. Kicsit akad, nem vészes. Nem láttam még hogy hogy megy a kínai, de ha csak harmatnyival jobb akkor felesnek látom a felrakását. A wifi mindene hol úgy megy ahogy akarom, szal nincs baj vele. Vidi van fent a Gadmei-romról? Csak kíváncsi lennék hogy mennyire akadás mentes az. Én az aksi időt keveslem de lehet még alakul az.
-
Imike_80
aktív tag
Memkarin a cuccos, délután én is teszem felfelé a Gangnam Romot
-
tmilan1989
csendes tag
Sziasztok!
Gadmei rom feltelítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Külső memória kártyára kell rárakni a feltepítendő file-okat? Csak mert nekem nincs mem. kártyám és akkor nehézkes lenne... Vagy pendrive-ra is rá lehet rakni?
Előre is köszi! -
Rambovits
senior tag
Kis info: Class 10-es 32gigás samsung sdhc-ról raktam fel a gadmei-es rom-ot, szóval azzal is megy.
Szintetikus teszteken kb ugyanazt produkálta mint a myaudio-s rom (Antutu wifivel 4.9-5.1k, nélküle: 7.8-7.9k), viszont érezhetően gördülékenyebb, és szerintem ez a fontos -
Smithy87
senior tag
Nos vettem hozzá bőrtokot billentyűzettel.
A jó hír hogy angol a bill és remekül működik össze dugod és megy. ED-ből való concord 7" hoz. Ne tévesszen meg senkit a matek ÉPPEN belemegy. Egy fél centivel kisebb csak a bőr borítás tehát annyi kilóg.
Most arra nem emlékszem, hogy ebben a topikban, vagy másikban de volt szó róla, hogy bill.-el használják. Kellene valami progi amivel ékezetes karaktereket tudok előcsalni. Ha érdekel valakit készíthetek képet vagy ilyesmit.
Vlamaint nekem ha office alkalmazással kell megnyitni valamit, értsétek, word-dok vagy valamilyen szöveg fájl, mocskosul lassan kezeli. a megnyitás is horror és olyan a görgetés mintha a felét nem érzékelni a kijelző az érintéseknek. Esetleg valami használható Office progi vagy más tapasztalta-e.
Ja és örülök, hogy pörög a fórom, meg szívesen segítek én is amikor válaszolni tudok de az utolsó 200 Hsz az kb ugyan arról szól.
Jó a kínai rom? felmerjem tenni? Igen jó, egyéni döntés, hogy felteszed e a gyári myaudiósnál jobb. pont.
Bocsi a wall of text-ért.
-
jFox
addikt
Csak felmásolod egy sima(nem sdhc) kártyára ami a zip-ben van és a megfelelő gomb kombinációval indítod és már megy is minden automatikusan.
Csak azon esetben ugri a gar, ha olyan romot teszel rá, ami nem rávaló. Tehát frissítés után nem indul be, és emiatt kell szervizbe vinni.
Az 1. hsz-ben levő 4.0.4-es gyári ROM-ot tudom ajánlani nekem azzal nagyon jól működik.Azért egy CM romot ne hasonlíts össze egy gyári rommal!
pusihusi: a Gadmei rommal nem szakadozik a mobilnet?
-
pusihusi
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
pikkasz007 #798 üzenetére
Most akkor úgy fest, ugrik a gar, ha cserélem a romot? Akkor se, ha az első hsz-ben lévő romok egyikét tenném fel?
-
Imike_80
aktív tag
válasz
pikkasz007 #793 üzenetére
Szia!
Isten éltessen! Én is aznap születtem, lehet, hogy ezért ragaszkodom hozzá ilyen görcsösen! :-)
Neked minden más jó és stabil lett a Gadmei rommal? Mert akkor kipróbálom. Csak ne feledjük, hogy ez a rom valamiért nem szerepel sehol, tehát nem tudjuk visszatenni. Arra nincs lehetőség, hogy ezt a meglevőt le lehessen menteni valahogyan?
Üdv!
-
Osynho
addikt
Üdv!
Vettem egy ilyen tabot egy rokonomnak. Elsőre szimpatikus a cucc, bár nekem a kijelzője nem tetszik. Méret, felbontás ok, de a tn panel engem zavarna. Aurora II mellé téve látszik a különbség, fakóbbak a színek és a betekintési szög is gyengébb. Persze ennyi pénzért megérte (40e volt). Kézbe fogva nagyobb, mint amire számítottam, az Aurora 328g, ez meg 485g, és méretben is nagyobb, de még bőven vállalható. A 10"-os méret nekem már a mobilitást is megkérdőjelezi.
4.0.4-el kaptam, valóban nem villám.Aurora II CM10 rommal érezhetően simább, gördülékenyebb. Éppen ezért feltenném rá a Gadmei romot, ha azzal javul a helyzet. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a recovery-ben nem kell lépkedni? Minden automatikus? Az 1. hsz-ben ez áll. Szóval wipe-okat se kell lenyomni, meg sd-ről tallózni sem?
-
pikkasz007
csendes tag
válasz
Imike_80 #784 üzenetére
Sziasztok.
Nekem is ez a rom volt fennt,már csak azért is emlékszem mert 09.27.én születtem. :-) Most a gadmei van és szerintem jobb. A 09.27-es egy idő után belassult majd ha ki meg bekapcsoltam a wifit helyrejött. Szerintem ez sokkal jobb negatívumot én még nem tapasztaltam. Üdv :-)
-
sony1962
csendes tag
Felraktam Gadmeit, majd újra a my audios ROM--ot...A Telenoros mobil netem azóta nem működik....Valakinek ezzel tapasztalata?
-
Zollkid100
tag
-
Imike_80
aktív tag
Gratulálok!
Akkor ugyanaz a ROM van neked, mint nekem. Próbálgasd, teszteld le. Én azt vettem észre, hogy nem látok negatívumot a WiFi-vel történő görgetésen, s lassuláson kívül. Szóval maga a rendszer stabilnak tűnik. Ezért hagytam még fenn ezt a ROM-ot.
MyAudio miért teszi fel ezt a Romot? És honnan??? Ha amúgy meg ők is a 20120923-at publikálják? Tehát, ami picivel elvileg "régebbi". Mit tartalmaz a 0927-es Rom, ami miatt azzal adják ki? Meg tudja mondani valaki?Üdv.
-
royalka
őstag
Meg jött.. JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ khmm hkmm 25 éves vagyok de akkor is jupíííííí
Szal a rom az: 4.0.4 20120927
Sztem ez már tesztelve volt. Mert a Bt listába van egy creative D80 meg a wifi listába is van egy "test".
A fólia karcos, de hogy-hogy azt nem tom.Más sérülés nincs rajta.
Tényleg akadozik a görgetésnél kicsit.
(De most akkor romot is cseréltek rajta vagy mi van? miért van ez a 2 eszköz benne..) Fóliát honnan érdemes venni rá? Kicsit zavarnak a karcok. Lehúztam róla hogy a kijelző nem sérült -e és hogy vissza raktam kicsit bubis lett.. Amúgy öröm van 1000-r mert hatalmas, ez az első tablet a kezembe.A wifi tényleg gyengécske, de annyira nem mint képzeltem. Majd csajomnál kiderül hogy bírja-e a földszintet..(a wifi fent van az emeleten)
Belső hely ~5GB??
Nekem megy lazán kikapcsolt kijelzőnél a wifi. Nah akkor a kérdés: Rakjam fel-e a Gadmei vagy előtte még csajomnál teszteljem le a wifit? -
Imike_80
aktív tag
válasz
tomi5244 #773 üzenetére
Royalka!
Nekem "gyári" ROM van, pontosan 3.0.8-g1356d37 és 20120927 a dátuma. Nem tudom van-e még valakinek ilyenje?
Szóval nem tudom milyen ez a verzió, de Yolinak is más van (dirty, 20120923-as), meg a Gadmei Rom (20121011) is különbözik ettől és sokan szeretik, sőt, én is gondolkodom rajta!
Nekem picit lassul a görgetés. DE. Akksi kijelzés jó. Éjjel nem ébred fel. Készenlétben van éjjel 0, vagy 1%-ot szokott esni az akksija reggelre. Nem melegszik. Filmeket ez is jól viszi, WiFi jel erős, nem is dobja el, ha lezárom, akkor sem.
Még agyalok a cserén, de csakis azért, mert gyanús, hogy az a ROM nincs zipelve senkinek, ami nekem van! Jól sejtem? -
tomi5244
őstag
Üdv!
Látom azért a maga módján de többeknél jól szuperál a deszka!
Akinek van pár perce ki tudná próbálni a GTalkon lévő videó vagy hang hívást? Az mindenképp érdekelne, hogy müxik. Meg esetleg a Skype-ot. Az első szériás tulajoknál olvastam, hogy a Skype elég döcögősen ment. De talán a kínai ROM javított rajta.
Köszi előre is!
T -
Nunder
őstag
A 4.0.4-es ROM-okhoz létezik root, az első hsz-ben foglaltak szerint telepítsd, egy root mindkét keringő ROM-mal működik.
Egy Root mind felett, egy Root kegyetlen, egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen!
Cypher7: "Arra viszont figyeljetek miután felrakjátok, hogy a gép nyelve alapból kínai lesz, és ha nem tudod a menüben melyik pontot kell keresni pontosan akkor kis időbe bele fog telni mire megtalálod." - Ezt szerintem bele kéne tenni az elsőbe, lépésenként.
!Kiegészítés!
A Gadmei ROM telepítése után a nyelv Kínai. A magyar nyelv beállítása: Beállítások -> Szöveges buborék ikon (3. szekció 4. menüpont) -> Első menüpont -> Magyar
-
Cypher7
tag
Szia!
Én tegnap vettem meg az enyémet, gyárilag a legfrissebb 4.0.4 volt rajta, amit le lehet tölteni a MyAudio fórumról. Hát az egy katasztrófa volt. Wifi bekapcsolása után mintha egy 1Ghz-es egy magos tab lenne. Akadozott, lassú volt, és még a Wifi is nagyon gyenge volt. Majd feltettem a Gadmei ROM-ot és mintha egy teljesen másik gépet tartottam volna a kezemben. Nyoma sem volt a Wifi bekapcsolása utáni lassulásnak, a Wifi is meggyőzőbb lett, bár koránt sem tökéletes, de sokkal jobb. Szóval nekem a Gadmei-s ROM sokkal jobban bejött. Arra viszont figyeljetek miután felrakjátok, hogy a gép nyelve alapból kínai lesz, és ha nem tudod a menüben melyik pontot kell keresni pontosan akkor kis időbe bele fog telni mire megtalálod.
Üdv!
-
royalka
őstag
Ki lehet, de ahogy gondoltam nem fog vele menni.
Szedem mind a 2 romot lefele. A futár azt mondta 2 fele jön.. Akkor amivel érkezik rom abba nem lesz magyar.
. tegnap átolvastam az egész forumot de nem jött le hogy melyik rom a jó. Inkább arra jutottam hogy kikell próbálni mert vegyesek az érzelmek. + Hogy az amivel a dobozba van nem érdemes sok időt tölteni mert akad rendesen.
Ha hibás valami, kérem kijavítani!!!
-
Fritz Teufel
addikt
Természetesen ez volt az egyik első opció, amit engedélyeztem a friss telepítéskor. A gyári telepített alkalmazások frissítéséig nincs semmi gond. Aztán amikor felpakolom a saját alkalmazásaimat, egyszer csak nem kapcsolódik többé a Wi-fi-hez alvó üzemmódban. Ez mindegyik ROM-ra érvényes. Elképzelhető, hogy valamelyik alkalmazás okozza, de egyszerűen nem tudom megfogni. Kipróbáltam mikor még elvileg nem dobta el a hálózatot, de nem jelezte a bejövő email-t (küldtem egyet próbaképpen) Galaxy S II-n ugyan ezeket az appokat használom és ott nincs ilyen probléma. Őrületesen bosszantó és ez egyértelműen a ROM hibája!
-
Zollkid100
tag
Bedobnék egy csontot csócsálásra.
Szerintetek,amikor ROM-ot telepít a kütyü, akkor mindent szépen leformáz magától (tehát "tiszta telepítést hajt -e végre) és úgy telepíti a ROM-ot?
Tudjátok, a recovery-s dolgokra gondolok, wipe-ok, formatok (Pl. Blade tulajok értik mit makogok).
Vagy csak fogja és rádurrantja a rendszerre az újat és közben meg felülírja?
Vélemények? -
sony1962
csendes tag
Feltettem a Gadmei ROM-ot. A görgetés hangyányit jobb talán. A wifi hasonló a my audioshoz. Antutu: 7839 Wifi-vel 7630. Gondolom ez jó. ( a my audios-ból egy apk file-t feltettem...van még több is?)
-
-
sony1962
csendes tag
válasz
Permet Elek #696 üzenetére
Hála Istennek 39.990-ért vettem A Savoya parki Auchanban! Ennyi a reális ára...főleg a romokkal való bszakodás...A my audoissal sem igazi a görgetés... Gadmei mit produkál?
-
royalka
őstag
Nunder, Yoli, Imike_80. Köszi a gyors válaszokat. Igen nem töredékesen olvastam el a forumot. Ilyenkor csak nagy vonalakba szoktan infot gyűjteni a cucokról. Majd ha már használom akkor olvasgatok többet. Így elsőre a rom csere tűnt a legfontosabbnak. (A telom is rom csere nélkül egy kacat volna.) Ma még olvasgatom a felkínált linkeket.
Ha megérkezik megírom milyen rom van rajta meg hogy szuperál. Úgy is kis időt használom vele, hogy legyen viszonyítási alapom.
-
Imike_80
aktív tag
Szia!
Igen! A kínai egy ROM. Ugyanis ez a készülék egy kínai Gadmei nevezetű tablet, Magyarországon MyAudio néven brandelve. A lényeg, hogy kérlek nézd már meg, hogy mi a pontos software-ednek a leírása. Mert érdekelne. A másik, hogy te is hasonlókat tapasztalsz, mint én. Én is hezitálok, hogy a MyAudios 4.0.4-es Romot rakjam-e fel, mint Yoli, vagy esetleg a kínai Gadmei készülékre írt Romot, ami állítólag szintén jobb, mint amivel gyárilag kijön.
Én is csak a hátrányoktól félek picit. Az előnyöket persze élvezném én is
Szóval. Valószínű neked sem a legfrissebbel jött ki. Valamit valószínű tenni kell rá, hogy elmúljon a szaggatott görgetés és lassulás bekapcsolt WiFi esetén.Üdv.
-
Yoli
tag
Akkor nem nagyon olvastál utána a gépnek
Ez egy kínai gép (Gadmei) melyet a Myaudio forgalmaz itthon.
Én a myaudio által kiadott romot raktam rá amit valahol "gyárinak" is nevezhetünk, de itt ennek ugye nincs így értelme, hiszen nem ők írják. De legalább csak átnézik vagy valami hasonló (reményeim szerint)
Tehát én nyugodtabb szívvel teszem fel, de lehet csak reménykedekAzért itt a fórumot legalább olvasgasd át néhány oldalnyit...
-
Nunder
őstag
A kínai a legfrissebb, 10.11-i dátummal. A MyAudio-s 9.23-án jött ki. Ebben benne vannak az alap appok, a kínaiban nincsenek, neked kell őket beletenni. Egyik itt akad egy kicsit a másik ott. Holnap már többet tudok mondani, mikor felraktam a másik ROM-ot. Ha egyáltalán felrakom...
-
royalka
őstag
Nem tudtam várni, megrendeltem a masinát látatlanba, nyomkodás nélkül. Az ügyintéző azt mondta holnap érkezik.
Szal azt kérdezném hogy melyik rommal a legjobb a wifi? -
Imike_80
aktív tag
Bocs, de sajna nincs nálam a készülék. Csak a félreértések elkerülése végett:
Nekem 3.0.8-g1356d37 van fenn, ez biztos, mert írtam már régebben.. És mintha 09.27 lenne a dátum. 4.0.4 természetesen. És nekem ezzel lassú a görgetés és a proci bekapcsolt WiFinél. Meg tudnád nézni, hogy neked mi a software kódja?
Vagy én kavarok valamit srácok? Csak gyanús, hogy neked Yoli esetleg valami régebbi ROM-mal jött ki, mint nekem?
Köszi! -
Yoli
tag
válasz
Imike_80 #698 üzenetére
Én a "gyári" romot tettem fel rá, ami a 2012.09.23-án jött ki és azzal a wifi-s teljesítmény gondok megoldódtak.
Wifi jelerősség számomra egész jó, de a frissítés után talán picit gyengébb, de használható jól.
Root ami kering az jó és nem jött elő negatívum, mint az új rommal sem.
Összességében egész jól működik, egy-két apróság azért van...Amik nekem előjöttek azok a következők:
-Nova nekem nem jó, leszívja az akkut!
-Apex tökéletesen jó, akku rendben van vele
-Ha alvóból felhozom elég gyakran fakók a színek, mely ha kioldom a zárat vagy megszűnik vagy nem.
-Valami most kb óránként alvóban feléleszti és jobban merül én gyanakszom egy progira, de ezt még tesztelem.... -
Imike_80
aktív tag
Yoli! Te melyik ROM-ot raktad fel?
Tőled és többiektől is kérdezem: Akksi problémák, WiFi jelerősség gondok nincsenek a legújabb (Gadmei?) Rommal?
Nekem fontos, hogy legyen erős a jel. Persze rosszul esik, hogy cefetmód megfogja a prociját a WiFi.
Mik az új ROM negatívumai? A sok pozitív mellett... -
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdés, ne tessék leszólni érte.
Lefuttattam Antutu-t wifivel és anélkül, és a már korábban leírt jelenségeket tapasztaltam én is (wifivel 4916 pont, wifi nélkül 7854). Szóval elhatároztam, hogy lecserélem a romot.
Ha jól tudom, a rom csere nem jár garivesztéssel, csak a root-olás jár(hat) azzal. Viszont amit nem tudok, hogy kell-e rootolni a romcseréhez az eszközt.Válaszokat előre is köszi.
-
Nunder
őstag
válasz
this is life #668 üzenetére
Igen, a Gadmei van fenn rajta, a root-tal karöltve nem gyenge párost alkotnak. Én sokkal folyamatosabbnak érzem a működést, pláne, hogy az Apex a kinézeten is javított. Ma fogom belevetni magam a nyúzásba, kíváncsi leszek, hogy milyen eredménnyel.
Nekem már csak két dolog szúrja a szemem. Lehessen testre szabni a "tálcát" valamint az értesítési felületet. De leginkább az utóbbi, ugyanis a szétcsúszó ékezetes szöveg nagyon zavaró.
Rambovits: ROM cseréhez nem szükséges root, és elviekben nem is bukod a garanciát, hiszen az eddigi kettő mind a készülékre lett tervezve. A root csak egy szükséges rossz, amit előbb vagy utóbb de meglép az ember. Szerintem meg még az sem jelentene garivesztést.
-
-
CsCsigusz
tag
válasz
pusihusi #661 üzenetére
én akksi kalibrálásra ezt használom: Battery Calibration
Nem tudja valaki, hogy a screenshot gombot illetve a hangerő gombokat hogyan tudnám legyilkolni az alsó sávról? Nagyon zavar. Azt hittem elég ha launchert teszek fel de nem jött be, azt a sávot onnan se tudom variálni.
+úgy tűnik megmurdelt a tápom, viszem gariztatni... De ha USB-ről töltöm akkor se írja ki sehol (beállításokba se, frissítés után), csak ha lezárom a billentyűzárat, ez mindenkinél így van? Gadmei 10.11-es rom van a gépen.
-
A szeriahiba megitelese mennyiseg teren eleg nehezkes,mert javareszt az ir a forumba akinek valami baja vana kutyuvel,ha engem kerdeznel szerintem semmi nagy para-ra nincs ok,ha meg gondod lenne a tablettel akkor minden nagyvarosban van szervizuk...
Igaz en a gadmei romot hasznalom es azzal hasit mint a veszedelem..egy gyenge ponjuk lehet a 808 asoknak a wifi.....mar amelyiknek . -
Nunder
őstag
Akartam frissíteni a ROM-ot, a leírt módszerrel, de amikor kiválasztom az SD-ről történő frissítést 4x próbálja mount-olni a kártyát, utána feladja. Csak a kicsomagolt Gadmei ROM mappája van, és a rendszer látja. Nem tudom mi lehet a baja. Wipe volt, factory reset is
-
Nunder
őstag
Amint látjátok, sikeresen módosításra került az első hsz, a fórumon fellelhető információk alapján.
Bármilyen kiegészítést javasolnátok, azt jelöljétek meg a hsz-ban egy szóval, félövérré téve, hogy a továbbiakban hasznosan tudjuk gyűjteni az infókat. Gondolok itt letesztelt ROM-okra, vagy éppen egy-egy új 3G modemre, ami működőképes. Elég tág a hasznos fogalma, de ha úgy érzed, hogy hozzájárul a közjóhoz, akkor nyugodtan lehet javasolni. Ezeket összegyűjtjük, és hetente/kéthetente megkérünk egy moderátort, hogy szerkessze bele az 1. hsz-ba.
Milyen is legyen a minta? Mondjuk legyen egy olyan szó, amit nem sűrűn látunk a fórumban, hogy egyszerűbb legyen szűrni. Talán a !Kiegészítés! jó is lenne, közvetlenül a hsz elején, mint a Spoiler tartalmaknál.
Minta:
!Kiegészítés!
Javaslom, hogy vegyük fel a tech. spec-ek közé a vajköpülés funkciót. 4.0.3-mal akad egy kicsit, de 4.0.4-gyel tökéletes.
Elnézést kérek, hogy így magamra vettem a szervezkedést, de mióta nem szerkesztem a Gamepod-ot, kicsit kiveszett belőlem az ilyen irányú tevékenység, és kicsit hiányzik.
Bárki szeretne beszállni, vagy leváltani, jelezze nyugodtan
P.s.: jelentem a szűrés jól működik, úgyhogy szerintem maradhat
-
CsCsigusz
tag
Tegnap előtt feldobtam a 10.11es gadmei romot, rootoltam, minden rendben működik semmi akadás, a wifi is pazar, viszont jól megijedtem mert a tápjáról nem tölt mióta ez az új rom van, csak usb-ről... Nem hinném hogy a táp pont most szakadt volna meg de sajna nincs a közelben multiméterem hogy lecsekkoljam.
Volt már ilyen baja másnak is?Restart nem segített, factory reset meg nem tudom... van-e erre értelme
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest