Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Android Autót minden mobilra!
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy írták már, készítési mód kérdése. Paprikás rántással kuka, de habarással simán jó. Annyi, hogy nem szabad túlfőzni. Fűszerben meg a kapor teljesen jó az uborkához is, de valóban jó lehet az oregánó és a bazsalikom, mint a tzatzikinél. Sőt, hideg főzelékként, vagy hideg uborkalevesként még egy kis menta is mehetne bele.
-
miqlas
őstag
... én láttam ilyet a kétezres évek elején. A haverom, a báttya, meg a csaja (egyetemisták voltak akkor) elmentek szeptemberben „betakarítani” - értsd böngésztek a földeken. A zsákmányt meg hazavitték a panelba és megfõzték!
Egyszer pont akkor mentem hozzájuk, mikor a csajszi tökös uborkából csinált fözeléket a párjának. Tejfölös szutyokban fõtt tökös uborka volt a kaja, de a gyerek úgy falta, mintha nem lenne holnap!
-
-
Met
nagyúr
Keresztanyám kitalálta hogy tökfőzeléket főz, előrántotta a bekészített tököt a mélyhűtőből, megfőzte és amikor elkezdte enni rájött hogy valami nem ok.
Sikerült neki a tök helyett a kígyóuborkát megfőzni. hősiesen próbálta megenni de inkább kidobta.Na ezt hogy hoznátok helyre?
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Tökéletes!
Egyébként tényleg nincs benne semmi, ami miatt ez rossz lehetne! -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Épp most ettem meg a végét egy vicces kreálmánynak. Volt a fagyasztóban már vagy fél évvel ezelőttről két adag hús. Az egyikről még derengett, hogy valami elég ritka vad, a másikról meg hogy marha. Gondoltam csinálok magamnak belőlük pörköltet, mert abba bármi elfér. Mind a kettő elég kicsi volt, úgyhogy nem is nagyon vagdostam őket, csak úgy tessék lássék, aztán bele a fazékba, kicsi pirítás, kis vörösbor, csak hogy ellepje, aztán le a tévé elé, átaludni a Formula 1-et.
Úgy 2 órával később kicsit meglepett fejjel néztem, hogy honnét került ebbe csemegeuborka és hogy főtt szét miliméter vékonyra a marha. Némi gondolkodás után kitökkentettem, hogy a Germán - Magyar fúziós konyha jegyében sikerült előregyártott rinderrouladen-ből* [kép] pörköltet főznöm. Egyébként nem lett rossz.*Lehelletvékonyra szelt marhahúsba göngyölt szalonna, csemegeubi, hagyma, meg répa mustárral átkenve. Asszem nem nagyon van magyar megfelelője.
-
miqlas
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Igen, hasonló, annyi, hogy 3-4 napig kell pihentetni, hogy érjen picit a nyers sajt.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az ecetet azért szeretem jobban, mert ad egy kis plusz ízt. Persze a sima sós víz, vagy akár a sózás is működik.
A sós citrom viszont érdekes lehet. Régóta gondolkodom rajta, de még sosem vettem rá magam, hogy készítsek, pedig tényleg sokrétű a felhasználási lehetőség!
-
-
miqlas
őstag
... én is jártam így. Az elsõ alkalommal, amikor parenyicát akartam csinálni, de krémsajt lett belõle. A nyers sajt pH értéke nem volt a megfelelõ, de utólag mindegy is és mindenki örült annak is!
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Az ecet helyett jó a sós víz, erősen sózva. A sütés végén felkenve ropogóssá teszi a bőrt.
Alternatív megoldás a mézzel kenés, leginkább grillezés végén.
Kicsit ezt is fel lehet javítani sós citrommal.
(Az eredeti recept túl bonyolult. Szép, érett, egészséges de kezeletlen citromot alaposan meg kell mosni. Ha a külső felületén van valami hiba, el kell távolítani.
Levágni a két végéről a kevéssé tisztítható részeket. Apróra kell kockázni, mindenestől. Sóval megkeverni. Nem kell sajnálni a sót belőle. Lehetőség szerint kis adagokban, légmentesen kell tárolni. Én nagyon kicsi (pénzérme méretű) visszazárható műanyag zacskókba töltöm a citromot és az összes levegőt kinyomva zárom. Csak a só tartósít, csak a citrom saját leve a folyadék. Hűtőben tárolva néhány nap után már felhasználható. Addig jó ameddig nem lesz viszonylag sötét barna. Addigra az ízanyag is kezd leépülni. Fagyasztva kb. korlátlan ideig tárolható.
A magas só tartalma és az erős citrom íz miatt kevés kell belőle.)A sós citrom szuper ízt a mézzel használva.
Alap felállás, hogy üres ízt nem adunk az ételhez. Üres íz például cukor használata ételben. Jár hozzá a savas íz. Ezt biztosítja a sós citrom.
Ezért kedvelik jobba a gyerekek a savanyú cukrot, mint a cukrot. A keleti szósz ezért édes - savanyú.Még valami.
A sütőben grillezni is lehet. A húst egy rácsra kell tenni. A sütő aljába valami tepsit, ami felfogja a lecsöpögő anyagot. A sütésnek nem kell több mint 180 fok, a sütés hossza viszont növelendő. A kemény mag sokkal alacsonyabb hőmérsékletet használ, sokkal hosszabb ideig. A végeredmény pontosan úgy néz ki, mint a "rendes" grill, viszont a hús puhább és zamatosabb marad. -
Hibára fel!
Hogyha már ti is jártatok így, kíváncsi lennék a sztorikra!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 26
- Elektromos autók - motorok
- Suzuki topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő