Hirdetés
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nálam 10W50-et ír

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
világos.
Nem ugatok bele, csak elmondom, hogy marketing, mert érdekesség
Nem lesz baja tőle, az 50 az hülyebiztos, melegben legalábbis mindenképp, hidegben meg nem
nyugi. De közúton baja nem lesz itt semminek.
nem kell meggyőzni engem, mert nekem mondom, ez jött ki, linkelhetnék most egy szép hosszú cikket, meg be kéne regisztrálnotok ide oda, aztán valaki elhinné, valaki nem.
de szögezzünk le valamit. a gyengébb olaj az nem azt jelenti, hogy hígabb.
teljesítményszint a lényeg. Viszkozitásindex, vagy viszkozitásstabilitás. A többi marketing.
kicsit felkavarom az állóvizet estére
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor marad a 10W50-es MOL
Ezzel csodálatosan jó volt a váltó, nem úgy, mint a Repsollal...
Max 10W40 Motul, ha ráfanyalodom
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
dióhéjban, kövezzenek meg de ha valaki belemélyed ez jön ki:
gyári a jó, nem kell nagy okosság.
A teljesítményszint a legjobb és még hígabb is mehet,
mert nem a nyomás ken, hanem az áramlás. Minél sűrűbb, annál nagyobb a nyomás. a nyomás meg az áramlással szembeni ellenállás.
Hidegüzemben ez fontos nekünk közúton.
Versenyzőknek meg azért, mert visszafogja a motort a sűrű olaj. Szóval szorri, de a híg a jó.
A sűrű egyszerűen a hülyebiztos olaj. visszafogja, de ottmarad. Hidegben viszont nem jut el gyorsan a csapágyhoz. Nem mintha a jó minőségű híg olaj valaha is megszakadna. Van értelme a drága olajnak. de a sűrű drágának van-e?
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nézd, nekem bevált, mind autónál, mind motornál. autónál konkrétan hasonló blokkosok (b16-b18) beszopták gyengébb olajjal, ez van, ez tény, láttam. nekem patika a blokkom a mai napig, nemrég kaptuk le a szelepfedelet kötelező tömítés cserekor. tudom, beszoptam a marketinget. inkább beszopom, mint hogy utána 6 szájmegyű javításom legyen a motorblokkban. és az már soha nem lesz eredeti, az kurvaéletbiztos. látom mit össze küzd a sok honda tulaj (most autókról van szó) amiknél lespóroltak mindig csak egy picit. ez kell a fenének. 2e ft plusz miatt nem kockáztatok.
hidegüzemben? mikor használsz te ilyen motort hidegüzemben?
daywalker: teljesen jó az a mol olaj.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

Hát, komolyan nem tom mit érdemes használni. Motult nem veszek, mert felesleges pénzkidobás... -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak a MOL 10W50...

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
soha nem volt bajom abból, hogy minimálisan "sűrűbb" az olaj a viszkozitás alapján, továbbá gyártó és gyártó azonos viszkozításúként megadott olajai között is nagy különbség tud lenni. dög melegben viszont amikor nagyon fontos, teljesít. árban pedig nincsen különbség. mindegy, hogy 15w-50 vagy 10w-40.
autóm is sűrű olajjal megy, ha ezt a szót akarjuk használni és soha nem volt vele baj, ráadásul ez is magas fordulatszámmal pörög max terhelésnél. mai napig nincsen olajfogyasztás, pedig küldtem neki rendesen, nem is keveset, 220 alatt nem nagyon közlekedtem vele ha nem volt korlátozás.
nem tudok semmilyen negatív tapasztalatot mondani "sűrű" olajokkal, csak pozitívat
hallani sem hallottam arról, hogy valaki ilyen olajjal mellé fogott volna. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
rosszul írtam, javítottam, természetesen a villába való olaj ment

a motorolaj motul 300v 15w-50 factory line 4t, az is vagy 14e volt, de azt már jóval korábban megvettem szerencsére.na igen, ezért nem nagyon erőltetem ezt a fém fékcső történetet, mert nem érzem 100%-os megoldásnak.. és az sem két filléres móka lecserélni. k.nagy lehúzás pár szaros csőért. mondjuk az egész motorozás az..

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én tudok 2 darabot itt pest környékén. Megnéztük őket haverral alaposan, de nem kellett, azóta is eladóak. 200e nem tudom mennyire olcsó neked, de ennyit le kell szurkolni egy papírnélküli normális állapotú vashengeres, vizes 25 ösért. Normál állapot azt fedi, hogy bovden/vagy spirál csere ráfér, olajozás, zsírzás, esetleg ilyen apróság.
Erős ek nem erős, de örök élet+2nap. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
motul 10w villaolaj, motul 5.1 fékolaj
jó masszív lett érzésre a villa, a csillapításon érezni, hogy jobban vasal, feszesebb lett, a fék is jó, de kérdés, hogy meddig. ők azt javasolják, hogy cseréljem le teljes fém fékcső rendszerre az első fékhez tartozó részt, hogy ne kezdjen el nyúlni.most nézem a számlám:
gyári alkatrészek:
hűtőfolyadék 257
alátét 141
teleszkóp szimmering szerelvény 15600
olajszűrő 2800
alátét 787 (!!!!!)
egyéb alkatrész:
segédanyag 1125
motul 10w villaolaj 1l 3440
motul 5.1 fékolaj 3760
művelet:
12000e revízió 1.6 óra 9500
fékolajcsere 0.5 óra 2900
teleszkóp szimmering csere 2 óra 11900
totál: 52e huf -
alvaro
senior tag
Milyen évjárat? Az elsőknél volt garanciális hengerfejcsere, esetleges szelepszakadás miatt. Ha abba a szériába tartozik, érdemes utánanézni, megvolt-e a csere rajta. Ha ez rendben van, utána már nem lesz túl sok baja szerintem.
A féket persze nem árt gatyába rázni, a fék fontos. Még ha nem is szeretem használni
Ja, és van klub, ahol nálam jobban meg tudják mondani a frankót:
-
tomyoy
senior tag
végre nálam a gép

Hyosung GT650S 650ccm V2 48E KM külsőleg szép állapot, kötelező szervizen kívül kell rá: előre 2db index, lánckerekek-lánc, és a hátsó fékmunkahenger csak szuszog, karmantyú megadta magát... maga motor előéletéről semmit sem tudni, próbáltam rákeresni a volt gazdájára de semmi, kereskedés mélyén állt 1,5 évet és aznap lett beindítva amikor mentem érte. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tényleg, erre van valami speckó ajánlásod? Legközelebbi csere végett kérdezem...(specifikáció szerint a gyárilag megadott került most bele és amúgy elégedett vagyok vele).
-
Integra
titán
nem nem, vissza kaptam a ribancom
összes folyadék csere versenylöttyre, átvizsgálva, tavaszi bevetésre készen, lemosva, ragyogva alussza a téli álmát. még az olajszűrőt kell rögzítenem bilinccsel, meg az olajbetöltőt ledrótoznom.pedig azért nem duzzogtam volna túlzottan, ha ezt tolják ki helyette, csak max lehet, hogy egy 2.5 millás számlát kellett volna kifizetnem

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
lehet, nem mondom, hogy nem szükségszerű eszköz, de nekem ez most egy rémálom volt.. a biztonság az ami leginkább hiányzik róla.. mondjuk egy 400-600cc sportrobogó már más lenne, de itt ugye a legolcsóbb legkisebb rendszámos robesz kategóriáról van szó és ez ebbe a városba -szerintem- rizikós. viszont 1.5 literrel megy, életemben nem tankoltam még tele motort ilyen kevés pénzért.. sőt, soha nem tankoltam még kevesebbért

-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nem erről van szó, ezek a motoros biciklik életveszélyesek, komolyan.. ezeknek semmi tekintélyük nincsen. ma úgy vágott be elém szakadó esőben szabályos haladásnál egy fiestás.. az életben ilyet nem csinált senki még, mikor nagymotoron ülök, soha.. mindezt azért hogy a pirosnál ő a legszélső sávból induljon, mert onnan egy autót ki tud előzni hogy jobbról visszapofátlankodjon.. ha lett volna oldalsztendert ezen a motoron, tuti odasétálok piros lámpánál, hogy anyádat te köcsög, de az még viccesebb lett volna ha ott szenvedek vele míg közép sztenderre állítom, netán eldől, úgyhogy inkább hagytam, neki meg szerencséje volt.. hogy rohadjon meg az összes ilyen, vagy égjen bent az autójában...
-
Válságkarácsony

(mondjuk valahol nem nevetséges, mert biztosan sokaknak még ennyi sem lesz
)
-
zsoltee10
addikt
válasz
Integra
üzenetére
nekem tetszik az időjárás, a földek fel vanak szántva és a sárban is lehet motorozni.
Épp mondtam egy barátomnak, akivel a 7végén motoroztunk a földesen, hogy kellene egy szöcske, amit nem sajnálnánk a sárban. a 7végén ugyanis a varadero meg én is szép sárosak lettünk, elterültem, mint a gyalog béka.
borzasztó nehéz terepen és az utcai gumik pillanatok alatt telítődtek sárral...nem tudtok egy jó állapotú 125-ös enduro-t olcsó pénzér?

-
Integra
titán
akkora istencsászár gép ez, hogy megérdemlitek oldal nézetből is

-
Integra
titán
igen, ő szereli.
majd 3 körül lesz kész. ez a robesz meg... hát.. ez se nem megy, se nem fékez, se nem kanyarodik, én betiltanám az összeset, életveszélyesek. ezen semmi sem úgy működik ahogy egy motoron kell, brutális
szakadó esőben meg átverekedni magad a dugóban külön élmény, majdnem dobtam is egyet arccal előre a gellért térnél a villamos sínt keresztezve...
a 90-at azért megfutotta óra szerint a nagykőrösin. és ez rendszámos motor.. az 50-es motorokat mind zúzdába küldeném, kész öngyilkosság azokkal közlekedni ilyen vársoban. vagy bárhol.. na mindegy, azért lenyomtam az összes autóst ezzel a dzungelharcos paripával is, az autósok még annyira sem mernek menni, mint én ezzel a viccparádéval.. a végén úgy éreztem magam mint a dumb and dumberban mikor megérkeznek aspen-be..
de legalább 2 literrel elmegy, ez pozitív, meg az, hogy nem kellett buszoznom, nagyon korrektek a dream-nél
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
azt remélem, hogy lesz nekik valami cserebringa, valami kis 50cc kis robesz, mindegy mi, csak menjen...

-
Integra
titán
szakad az eső, szép kilátások holnapra

-

-
Integra
titán
epic fail gyűjtemény
egyik-másik darwin díjas
-
NINJA_V
tag
válasz
üzenetére
Márpedig ez is csapágy, még hozzá egy csúszó/sikló csapágy...attól hogy nincs benne görgő vagy golyó attól még ez is az. Az hogy perselynek is hívjuk, meg abból adódik hogy a két átmérő közötti különbséget hivatott áthidalni (általában mint egy persely), ezzel támasztó szerepet tölt be, de legfőképp a mozgásból adódó súrlódás csökkentése a cél, azaz a két felület csapágyazva van...
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bunyóóóóó

-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hát az nem csapágy.

-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
én a teleszkópban lévő csúszógyűrűkről beszéltem, te pedig ha visszaolvasa jól értelmezem a kormány csapágyról? merthogy a teleszkópban maradó fémporról beszéltünk. a teleszkópban pedig nincsen csapágy...
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem csapágy, hanem persely, amit mondjuk egy KTM-nél 2 évente cserélni kéne.. amugy meg nem gond, csak azt veszed észre ha elkopik hogy elkezd lógni, és hamarabb nyomja ki a szimeringeket.. csak ennyi

-
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
mér jó az ha kicsi? és akkor nekem mi lesz?
már a safety-s tanfolyamon is röhögtek rajtam mikor a gsxr-en (nem a csúnya nevén írtam látod?
) ültem, mint majom a köszörűkövön, lenéztem és láttam az első lámpabúrát
. nagyon kényelmetlen volt. persze gondolom nagy sebességnél azért tart a menetszél valamennyire. -
Topiccsendőr
addikt
-
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
nincsn rajta semmi extra, semmi csili-vili, csak patent ahogy van. vannak menőbbek, erősebbek, vagy egyes részleteiben nagyobb tudásúak, itt meg minden ahogy van, egyszerűen csak jó, szolíd és működik, sehol nem keresel rajta semmi kivagyiságot. vörös-fekete volt, piszok jó. mondjuk ledobálnám ócska fehérre a teljes idomzatot kezdésnek, meg fel a karbon dekliket meg a többit, jól elrondítanám, de nem érdekelne
most vagy ugyanakkora mint az rr-em, vagy egy fokkal kisebb, nem tudom eldönteni, de szemre nagyon tömzsi középen. legszívesebben becserélném ráfizetéssel, annyira vágy tárgya, de inkább kialszom magam, nem szeretek érzelemből vásárolni.. 
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nem tűnik rossz gépnek, valóban. Remélem egyszer nekem is megadatik (egy új ZX10 után). Ezek a mostaniak tényleg nagyon picik, nem tudom mennyire zavarna hosszú távon. Ültem R1-esen...biztos baromi jól lehet pályázni vele, nem úgy, mint az én kirándulóbuszommal

zsoltee10: azt csak a Yamahához adnak
(csak h Persu is örüljön)
-
Integra
titán
ültem a 2012-es blade-n. egy álom. elképesztően kicsi, gyönyörű gép

-
zsoltee10
addikt
az enyémben 42ekm volt, amikor cseréltünk teló olajat meg rugókat. Az olajcsere esetén csak akkor kell szimeringet cserélni, ha teljesen szétkapja az ember a teleszkópot, szvsz. Nem tudom, ti mennyire szedtétek szét, elvileg teljes szétbontás nélkül is lehet olajat cserélni.
-
törölt tag
ahha.. olyan van itthon most 3
-
törölt tag
én nem sértődök. nem szoktam

A KTM-be ott a WP teleszkóp ami nem sz*r. WP-től 8000ezer a szimering pár, Athenától ha jól emlékszem 6, germalextől pedig 4.
Most csináltam egy Yamaha XJR 400as első teleszkóp párt, amihez az athena (dobozban lévő) porvédő 7ezer párszáz forint lett volna. A gerlmalexék pedig leküldték 3000 forintért. és ebben benne volt a posta is. Nincs különbség a kettő között.
Akinek van vagy volt KTM az tudja, hogy ott sok dologért dupla árat kell fizetni, csak a név miatt. Ugyan azok a csapágyak szimeringek 3x áron vannak szép narancssárga zacsiban KTM felírattal, mint amik a csapágybolt polcain. Persze nem a szart kell megvenni bele . a minőségnek mindenhol megvan az ára. a gyári(nak mondott) cuccok mindig drágábbak. Ezeket nem okoskodásképpen írtam le hanem TAPASZTALAtból
az athenánál a 41es teleszkópra 5ezer a porvédő a 48asra pedig 10. Annyival több anyag van benne ?
Amiből kiindultunk, a lényeg: Ha olajat cserélsz szimeringet is kell. ha nem cserélsz az hülyeség. Drága gyári vagy olcsó nem gyári már csak azért is mindegy, mert ha tényleg verseny körülmények között használod, akkor illene évente cserélni az olajat, akkor meg már ugye szimeringet is.

akinek új motorra van pénze, annak szimeringre is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy milyen motorról is beszélünk ? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Hát ez passz, márkától, átmérőtől elkezdve elég széles az ajánlat, és változó az ár.
Gugli a barátod
Nézd meg az átmérőjét a villaszárnak előtte.
De szerintem ha nem gyakran csinálnád - azaz úgy, mint most - akkor inkább szervizbe vidd, mert el lehet vele szarakodni rendesen. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
na jó, beugrom a hondába megrendelem, remélem hamar megjön, süt a nap, ma kéne megcsinálni, alkatrész persze nincsen raktáron, miért is lenne....

mennyibe kerülnek a célszerszámok amik kellenek a cseréhez? gondolom azért ezek minden féle motor típushoz alkalmazhatók, tehát a tehénben is lehet vele cserélni, nem kell még egyszer ugyanennyi szerszám ahhoz is.. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Nem a drágább a jobb. Ezt senki nem mondta, de az sem elvárható, hogy ugyanazt a minőséget kapod 1/8 ad vagy 1/4 ed áron. Vannak olyan esetek, hogy ha nem a motorgyártól, hanem az alkatrészbeszállítótól veszel közvetlenül alkatrészeket, akkor az olcsóbb, de nem ilyen szinten, és kínosan ügyelnek arra, hogy ne ugyanaz legyen ráírva!
Szimeringeknél pont most vásároltam jópárat egy motorba, volt olyan, amit után se gyártottak, olyan bonyolult volt, egyébként a 4000 és 1000 forintos között azért ránézésre is volt különbség. Ugyanarról a szimeringről beszélünk. méretre legalábbis.
Mivel nincs tapasztalatom az öreg cbr villaszárszimeringjével kapcsolatban, mert sosem cseréltem, ezért nem azt mondom, hogy nem igaz, amit írsz, nem kell itt most sértődni
de nekem csücskös a sztori, ennyi. 
Mindegy, szerintem nem a villaszárszimeringen kell spórolni.

Én nem ilyeneken szoktam.
-
törölt tag
Igen az a germalex.
OK mindenki azt csinál amit akar, én sem csak utcán bóklászta, viszont én már kinőttem azt hogy ami drága az a jobb. Kérdezzetek motor szerelőt, vagy vegyetek 1500 forintosat és nézzétek meg mi van rá írva. és mi van a drágára.. én nem győzködök senkit ...
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
van két nyomaték kulcsom, kics meg nagy, vannak alap szerszámaim, kereket tudok cserélni meg idomzat bontásban már profi vagyok

ja de nem, mert nincsen még mindig emelőm.. kuplung és fékkart is meg kellene tanulnom kikapni, fogyó eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Cyberpunk 2077
- Milyen autót vegyek?
- Robotporszívók
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

összes folyadék csere versenylöttyre, átvizsgálva, tavaszi bevetésre készen, lemosva, ragyogva alussza a téli álmát. még az olajszűrőt kell rögzítenem bilinccsel, meg az olajbetöltőt ledrótoznom.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Mondjuk nem én vagyok itt a legnagyobb pályás...