Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
persze, kompletten mindent. pályára csak top cuccal vagyok hajlandó felmenni. ha esek, akkor saját hibámból, de nem buta spórolásból. csak ezek új kis apró dolgok, és sok a tanulni valóm, árak, díjak etc etc.. epc-m már van, de ez csak egy része.
meg kell tanulnom alap dolgokat szerelni is. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jó, de te értesz hozzá, én meg nem
legközelebb szólj ha szereled, átugornék hozzád, hogy megtanuljam ezeket a fogásokat, nem akarok fékfolyadék cserét sem állandóan szervízben csináltatni. 
-
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Teresának se kellett a blokkjához nyúlni még, most van benne 101 ezer.
Vízpumpa, hátsókerék- és kormánycsapágy ment már ki (utóbbi még csak lesz cserélve, de már érezni egy ideje, hogy nem az igazi), na meg ami kopik (élen a szíjjal és hátsó tárcsájával, ezek ölég drágák, és a kuplung is lejárt már egyszer). Na meg 2 akku...
Meg persze sikerült agyonkátyúzni egy első felnit, és pár hete elgörbíteni a kormányt jégen motorozás során. Shit happens.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
vagyis akkor a 15-20ezres számla érte anyaggal munkadíjjal rendben van. ok, ezt volt fontos tudni, meg fogom csináltatni, nem akarok ezen spórolva egy baszott nagyot esni majd.
köszi
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nameg nagyon nem mindegy, hogy hogyan van használva. A kopások 99% ban hidegindításkor, illetve nem üzemmeleg állapotban történik. A futármotorok azért bírnak annyi kmert, mert egyfolytában mennek. Ha kis távokra van beindítva, akkor teljesen más dolog jön ki.
Sokkal többet bírnak a túramotorok, illetve a túrázásra használt motorok is ezen okok miatt. -
zsoltee10
addikt
az én kawámban 50ekm volt 4 éves korában, amikor eladtam. ennyi km nem sok egy motornak. a dupláját elmennek a szokásos karbantartással. 100ekm körül esedékes általában a féktárcsák cseréje, esetleg kerékcsapágyak. Más nem nagyon kopik el ennyi km alatt sem. A mai blokkok hosszú életűek, pontosabban nagyobb arányban bírnak sok km bontás nélkül, mint a régebbi motorok hajtóművei. Egy ismerősöm szintén kawasaki er6-ot hajt, 130ekm van a mociban és a blokkban csak vezérműláncot cseréltek 110ekm-nél.
-
-
Gaboman
nagyúr
Egy tesztaz F-ről és az SP23ről.
Egy valami meglepett méghozzá a nyomatékosság, nem is gondoltam volna hogy az F bármiben is felülmúlná a brutál tesót.
Érdekesnek tartom a dolgot, meglepő számomra. -
alvaro
senior tag
Sajna nekem nem volt humorom kipróbálni, hogy fölösleges pörgetéssel mennyi benzin fogy, egy tank erejéig legalább egy fokozattal lejjebb kéne mennem mindig, hogy lássam a különbséget, de ehhez semmi kedvem, csak idegesebb lesz tőle. Úgyhogy kénytelen vagyok mások tapasztalataira hagyatkozni, akiknek javult a fogyasztásuk az áttétel hosszabbításától. Ez elég általános, de azért nem 100%, mert ugye ahány motor, annyi féle, BSFC-t meg egyikről se láttam

Egyébként általában ebből a szempontból jobb a gyorsítást elég rendes terheléssel, de nem nyélen végezni (mondjuk 2/3 gáz megfelel), és korán váltani. A nyélen kiforgatás az egy másik műfaj

De gyanítom, hogy ennél sokkal fontosabb a lassítás mikéntje, illetve az, hogy kerüljük el a fékezést, ha csak lehet (beleértve a motorféket is!), szóval alap, hogy ha látjuk, hogy nem tudunk menni, akkor hagyjuk a francba a gyorsítást, csorogjunk csak szépen oda. Valamint egészen jókat lehet gurulni direkt hajtás nélkül, behúzott kuplunggal. Megfelelő lejtőkön kilométereket. Akár leállított motorral. Vagy síkon gyorsítás-kigurulás ciklusokkal egyenletes haladás helyett (ezt speciel tudom, hogy jól működik, szoktam ilyet csinálni). De figurázás helyett tényleg ott érdemes kezdeni, hogy ne képezz fölösleges lendület csak azért, hogy el kelljen dobni, és pl. pirosnál tényleg az a legjobb, ha úgy tudod elkapni, hogy egyáltalán ne állj meg. Ha viszont meg kell, nincs miért húzni neki, simán csak be kell gurulni, hosszú álláshoz meg motor le.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
A gyári mindig tuti megoldás, de ha mondjuk az ember kétévente cseréltet telóolajat, akkor akár bevállalható a nem gyári is, ami azért jóval olcsóbb. Vannak azért ezekből is jó minőségűek, amik kb. a felébe kerülnek. Nekem egy szezont már kibírt az utángyártott

Sok helyen azt mondják, hogy inkább cseréljük azt is, mert van, hogy könnyezik utána egy picit, ha már egyszer meg lett bontva. Nyilván megint más a verseny felhasználás, ahol gyakrabban szedik szét...
Én darabokra szedettem és teljesen kimosták...tényleg érdemes normálisan megcsináltatni. Sok helyen ráadásul fix áras a művelet. Kb. 3 óra, ahogy a kolléga is mondta
(Tudom más téma, meg egyszerűbb felépítés, de nekem a bringánál ugyanez volt. Hiába volt szemre szép állapotban, csere után könnyezett, szóval én cseréltetni fogok mindig. Inkább tömítsen egy utángyártott, mint a gyári használt szar könnyezzen. De ez szigorúan magánvélemény...)..mf: te nagyon takarékos vagy

Nekem eddig valami 5,5-5,8 volt a rekord, a legrosszabb meg 8 körül, de akkor volt benne az ominózus shell
Ha azt nem nézzük, akkor olyan 6,5-6,9-ben megáll, és akkor abban van minden. -
törölt tag
válasz
Integra
üzenetére
mi lenne 20 ezer ? max egy 10esből megvan a szimeringezés mindenestül, akkor ha még a porvédőt is cserélni kell. olyat nem szokás csinálni hogy csak olaj csere. még ha jó is a szimering. 2-3 óra alatt megvan az egész művelet. Ja és azt sem csinálhatod hogy csak kiöntöd az olajat mert a cartridge-ben benne marad az olaj sár. így is úgyis darabokra kell szedni. Akkor meg nem mindegy ha már az a 4ezer forintos szimering is új ?
-
.mf
veterán
válasz
dewil666
üzenetére
"És tudjuk hogy kisebb fordulat hosszabb élet és kevesebb benya."
Vagy nem

Sportosabb sor4-eknél 3000 alatt nem megfelelő az olajnyomás, nem elég a kenés --> erősen rövidebb élet. Na jó, ez extrém példa
Valaki valahol kimérte, fokozattal és fordulatszámmal játszadozva, hogy adott konstans sebesség mellett szinte mindegy, hogy 4 vagy 8000-e a fordulat, minimális (szinte hibahatár) volt a fogyasztásbeli eltérés. Szerintem az többet számít, hogy hogyan indulsz vagy hogyan lassítasz: nagy gázzal vagy nyugisan, illetve nagy fékkel vagy szépen visszaengedve a gázt, motorfékkel odacsorogva (és lámpánál lehetőleg nem is teljesen megállva, hanem még gurulva kivárni a zöldet), ha már nagyon benyát akarunk spórolni. De majd jön Alvaro és ad még tippeket
Bár mondjuk a 3.8-4.5l egész kellemes, nekem a legjobb volt eddig 4.2l (lassú, nyugis-tájnézős szerpentinezés), a mindent (város, autóút, vidék, ringezés) tartalmazó nagyátlag 5.25 körül van. -
Integra
titán
-
dewil666
őstag
Köszi a segítséget!
Azért akarok 1 foggal nagyobbat előre, mert egy aktuális túrázási sebességen a fordulatszámon szeretnék csökkenteni picit. Az 1 fog annyira nem vehető észre hiszen soha nem szoktam gyorsulni és a végsebesség sem érdekel. Motort nem szeretnék cserélni csak azért hogy 100-110km/h sebességnél 3000fordulatot produkáljon(gondolok itt a literes motorokra). Tudom így sem lesz jelentős fordulat visszaesés de ha már -300al kevesebb lenne már örülnék. most 106-107km/h-nál 5000forog. És tudjuk hogy kisebb fordulat hosszabb élet és kevesebb benya. Így is kijön 3.8-4.5L-ből. -
.mf
veterán
válasz
dewil666
üzenetére
Sportmotor.hu (és egyéb) fórumról keresd meg Kutyát, azt mondják, hogy nála vannak a legjobb áron a lánckerekek. S ahogy Daywalker is mondta, nézd meg a lánckerék-gyártóknál a listát, gyártanak ők mindenfélét. Az enyémre is jó volt x darab.
Btw. miért növelnéd az elsőt? Én pont ellenkezőleg, csökkenteném, hogy így alacsonyabb sebességnél nagyobb legyen a nyomaték, jobb a gyorsulás. Ha növeled az áttételt, akkor ugyan a végsebesség nagyobb lesz (amit úgyis kétlem, hogy ki tudnád használni), viszont alul gyengébb lesz.
-
törölt tag
válasz
dewil666
üzenetére
ezen az oldalon tudsz árajánlatot kérni, a srác nagyon jó fej, segít neked mindenben ! És jó ár !
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem a lánckerék méret növelés illetve csökkentéssel kapcsolatban. Arra a döntésre jutottam hogy a gyári első lánckereket ami 15fogú (CBF 600s 2006) szeretném lecserélni 16fogúra. ennek a típusnak van ilyen számú lánckereke? És hol tudnám esetleg beszerezni? A 2008után gyártottaké az 16elől de a tengely amire rátesszük is változott így az nem jó.
Köszi a segítséget! -
törölt tag
az én CBR-embe 44.000 KM van. de legalább valós.
gyönyörű motorhang, hibátlan állapot. [link]Kocsiba 250.000 km, és hibátlan minden téren.
Ezeket csak azért írom, mert az autóra nagyon oda figyeltünk, és 4 éves kora óta nálunk van. Így meg tudok benne bízni, elmennék vele BÁRHOVÁ( ja és astra F mint neked
).Motornak a külsejéről is le lehet szűrni hogy azt a 48 ezer kilométert hogyan tette meg. Ha az összkép jó, simán lehet jó! Vagy elmész keresel egy 25ezer km-es gépet. Le lesz pukkanva, de legalább kevés a km. Szerinted. Mert valószínűleg visszaforgatták
De nem biztos. Na meg az sem mindegy hogy hány éves a motor. Ismerek olyan lóvés embereket akik megvették a zsír új gsr-t és 3 év alatt annyit tettek bele mint az én motoromba 15 év alatt. Tehát amint már írtam ez nagyon sok dologból tevődhet össze. Meg kell nézni, meghallgatni , kipróbálni, kérdezősködni. én 50 ezer km-ig simán vennék motort.De itt egy példa első kézből:
Faterom V2-es 650-es honda shadow-ja .
1984-es évjárat. Októberben átfordult az óra: 100.000km.
[így néz ki]A motor hibátlan.
Hozzá kell tenni azt, hogy mi a fél életünket a műhelyben töltjük faterral. Karban tartjuk a gépeket rendesen. -
tomyoy
senior tag
üdv
egy használt motornál mi számít "sok" kilométernek? Feltéve, hogy rendesen el voltak végezve a szerviz feladatok, stb. 48e km sok lehet egy V2 es 650es gépnek? Tudom le lehet gyilkolni 10e km alatt is, és nekem például már egy kocsiban sok a 250e km.
-
Integra
titán
persu, yoda:
teleszkópolaj cserénél minden alkalommal szimeringet is cserélni kell?
mert motorolaj, fékolajcsere az sima ügy, de ezek szerint első villában az olajcsere már macerásabb történet.. -
Gaboman
nagyúr
-
boogie84
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Anno valami tvre csatlakoztatható játékgépen játszottam rengeteget.
Nosztalgia. 
(#2846) LaciCRM:

-
Gaboman
nagyúr
Beléptem a klubba egy VTR 1000 Firestormal.
-
törölt tag
[link] hihihi

-
törölt tag
Gaboman vett egy VTR1000-et ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem hagytam ki semmit. Mint felelős, ép ésszel megáldott lény, akkor vennék drága motort, ha aztán rendesen használni is maradna időm és pénzem. Nem ám 0% önrészre, mint egyesek.
Egyébként a slozira nem járok motorral, sőt, rövid távokra egyáltalán nem indítom be, a faluba pl. biciklivel járok, Fehérváron belül meg, ha épp ott vagyok, gyalog. Munkába viszont motor, más járművem nincs is. Az ország másik felébe, intézkedni szintén. Bármi úticélom van, egyértelműen előnyt élvez a motor a tömegközlekedéssel szemben, ez így két falu között a semmiben lebegve elég evidens
Bárhova kedvem szottyanna buszozni, az előbb 40 perc gyaloglás, aztán 2 órás lyukak a menetrendben, kivéve, ha éjjel van. Ha meg ketten megyünk egy motorral, a busz nagyjából drágább is - mint az üzemanyag, karbantartás, adó, biztosítás, amortizáció, miegymás. Csak így finoman 
Az élvezetből túrázás csak eztán jön. Idén sajna nem sok jutott belőle, őszig telket-házat keresve rohangásztunk, mint pók a falon, aztán költöztünk. Még jó, hogy a tavaszi Walpurgisnacht megvolt Kapfenbergben. Jövőre meg meglátjuk a költségvetést, jelentős átalakításokat akarunk eszközölni a házon. Egyelőre kocsit se veszünk így. Még bírom a motoros bejárást, ha meg megint ónos köd lesz, bent maradok anyáméknál Fehérváron, még idén utoljára (remélem). Ugyanez érvényes -10 fok esetén, azt már nem vállalom semmilyen öltözetben, semmilyen tempóban.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Jah, értem persze.
..csak magamból indultam ki, az ilyet mindig megcsináltam itthon.
Pláne úgy, h nem egy rém történetet olvastam szervizekről. Nincs meg a bizalmam feléjük.
Persze nem ismerem a Honda-Drem-éket, ha régi ügyfél vagy biztos nem húznak le.
alvaro
Az elég durva. Te akkor elmondhatod, h még slozira is motorral jársz.
Nekem annó évi 6000km volt, amit beleraktam, ez szerintem teljesen átlagos.
Második fele kicsit nekem zavaros, nem hagytál ki egy "nem"-et a "...telne.." elől?
Boxi
Faxák persze, megvan a feelingje az tény.
Más kategória. Egy supermotoval a falu/város bizonyos körzetében faxa csapatni. Hosszabb túrákra nem előnyös. Eleve vékony az ülésük, és az 1 henger rezonanciája nem komfortos.
Viszont a nyomaték brutál, már alapjáraton is. Gyakorlatilag az összes fokozatban lehet velük kerekezni.
Husqvarna-k is királyak. -
alvaro
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem is annyi lenne benne

Ja nem, inkább több, most megy bele évi 20 ezer. Ha nagyGS árban vennék motort, telne akkora túrákra (időben és pénzben is), amikor és amekkorára csak kedvem szottyanna. -
Boxer001
veterán
Üdv!
Egyre jobban bejön a naked mellett az enduro/supermoto kategória.
Pl. egy KTM Duke nem lenne rossz, vagy egy LC4, vagy nem tudom mik ebben a jók.
Husqvarna jó? -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
persze, hova vigyem? ott megcsinálják pikk-pakk, az olajat meg amit leeresztenek, szabályoknak megfelelően elszállítják. futómű olajcserének meg amúgy sem állnék most neki, ahogy fékolajnak sem. nekem ez így jelenleg egyszerűbb és gyorsabb.
roli: nincsen még állványom, nem tudom felemelni a motort, macerás. annyi mindenre megy a pénz még mindig, hogy priorizálnom kell. majd lesz nagy garázsom, lesz motor sarok és akkor meg tudok mindent csinálni magam is

-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
ha a bmw nyomul rájuk, azzal fog menni, neki mindegy

ha a kawa tudna alájuk gurítani egy ilyen bringát és lenne is rá pénzük, azzal menne. én sem köpném le a magyar importőrt, hogy alám tol egy gs-t: DDDhéten le is adom a bringám valamelyik délelőtt dream-be, minden olajat lecserélek benne kötelező szervíznél, tavasszal semmi kedvem ezzel foglalkozni és most üres is a szervíz, tehén már le is van szervizelve, nincsen sorban állás
jó is, hogy beszélünk róla, kell egy új kuplung kar is a törött helyére.. -
Integra
titán
-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
Chuck Norris kijátszotta. .... balra...
-
Daywalker
addikt
Már látom a sok B125-ös májert

[link] -
Djuree
félisten
láttam ma egy varaderos csókát, a nem normális

-
runner 125
nagyúr
R1150GS havas úton, 'sítalpakkal', elég beteg.

-
yodamastah
őstag
Siman lehet szemuveggel. En is szemuveges vagyok, es eppen most neztem meg a Legends Of Flight-et 3D-ben
Persze jobb lenne szemuveg nelkul, de most ez van.Koszi a tippet beszerzem majd ezt a TT3D lemezt amint lehet

-
Kroni1
veterán
otthonra van amit fel lehet csiptetni a saját szemüvegedre.. MInt ahogy napszemüvegben is van ez a fel-lehajtható..
-
Kroni1
veterán
TT 3D Ez a film fantasztikus! A motorosoknak kötelező, de a nem motorozó 3D fanoknak is nagyon bejöhet, nagyon szépen lett felvéve 3D-ben! Angol tudásom Guy Martin-ék tájszólásához néhol sajna kevésnek bizonyult
Ha megjelenne nálunk magyar kiadásban biztos megveszem eredeti Bluray-en! Nagyon jól bemutatja a Tourist Trophy történetét és a hőseinek mindennapjait.. -
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
mi durva gép lehet ez bakker

-
runner 125
nagyúr
203Nm-es nyomaték, ez mit tolhat?!

Egyébként szerintem rendben van a forma, egyedül a hátulja nem jön be ezzel az egy üléssel, pláne ilyen nyomaték mellett csak a két kezi erőnkre hagyatkozhatunk - vagy lecsúszunk.

-
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Következő (lesz ilyen?!) motorom tuti sk rendszámos lesz. Szarok a jogalkotók pofájába, undorító. Átírási illeték emelése, büntetési tételek emelése, baleseti adó, ez most már sok.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
evvan. inkabb megtartom a motort azt a penzt meg eltankolom.

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Peugeot, Citroën topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

legközelebb szólj ha szereled, átugornék hozzád, hogy megtanuljam ezeket a fogásokat, nem akarok fékfolyadék cserét sem állandóan szervízben csináltatni. 

KTM 990SMT?
..és még így is drágább némelyik 3 millánál.
![[link] [link]](http://i3.ytimg.com/vi/Bu_a5vq36K4/default.jpg)