Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Integra #47956 üzenetére
en epp most vegeztem a lancfeszitessel, az agynal levo csavart en is csak erzesre huztam meg, illetve igyekeztem kb. annyira, amennyire meg volt tepve mikor kicsavartam (a manual szerint 55 Nm, szoval nem csak kezzel betekerni kell
), majd par km motorozas utan megnezem hogy nem lazult-e ki
azert egy nyomatekkulccsal en is nyugodtabb lennekmajd nemsokara az is lesz
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra #47941 üzenetére
Van egy táblázat, hogy melyik csavart mennyivel szabad meghúzni, ezért nem kell megadni, szerelő ezt tudja. Vannak kivételek, pl valamilyen kenőanyag van a csavaron, akkor ugrik az a nyomatékérték, illetve az ilyen utcai versenymotoroknál a hengerfejcsavart folyásig kell húzni, valamelyik friss R1 en pl.
Ettől eltekintve örök érvényű, hogy mit mennyivel. -
shiNIN
tag
válasz
Integra #47850 üzenetére
Persze, van kőolaj. De attól még nagyon hamar lesz hiány, mert a termelés egyre esik, a kereslet pedig nő. Az olajexportőrök elég hamar megszívják magukat és importőrök lesznek... S csak mert van olaj, nem tudják akármilyen gyorsan kitermelni, valamint akkor is elfogy a gazdaságosan kitermelhető része, hisz az ember zabálja két pofára, átvitt és szó szerinti értelemben is. Az árak megszaladnak, majd hiány lesz és válság. Csak az a kérdés, mekkora.
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra #47861 üzenetére
Bizony, az is lesz! Csak nekem mindenből duplát kell vennem (a páromnak is kell, ugyebár), ezért lassabban pörög a beszerzési projekt
Ja igen, és nem csak veszünk valamit, hogy legyen, hanem normálisabbakat vadászok (nadrágot már vehettem volna vmit a shoxban, de nekem kellett a Berik alsó na
).
-
válasz
Integra #47850 üzenetére
Szerintem tök mindegy mennyire erőlködnek, 100 éven belül nagyon sok hulla lesz. A szerencsés (?) kevesek meg visszaesnek kőkorszaki szintre. Vagy a háború fogja kiritkítani az emberiséget, vagy a klíma, vagy a nyersanyaghiány (-> háború), vagy a kajahiány.
Lehet tömködni a lukakat, csak egyre több anyag kellene a luktömködéshez, e pedig egy véges világ.
Etanolt meg azért nyomták, mert adókedvezmény volt rá. Itthon is asszem minimum 4.4%ot tartalmaz a nyál. Számoljunk csak mennyit kaszál ezzel a MOL?Na, többek közt ezért lett 168 milliárd tiszta nyeresége tavaly.
Nekem ez az új mottóm:
Se az atom, se a meteor nem tesz különbséget -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra #47839 üzenetére
Megfigyeltem, hogy nem azzal van baj, hogy mi HU vagyunk, ők meg DE-k. Ha ide kerül egy DE vezető beosztásban valamilyen német nagycégtől, egyből úgy viselkedik, amit ott nem engedhetne meg. A különbség? Ott ha egy kicsit is sérül valamilyen joga az embernek, vagy rosszabb lenne, azonnal megmutatkozik vagy a cég bevételében, vagy mennek utcára. Nem überebbek, mint az itteni emberek, csak ott van retorziója a dolgoknak. Ugyanolyan moslékok meg szarrágók tudnak lenni, csak ott nem tehetik meg. Bocsánat a nagyonoffért, csak egy érdekes megfigyelés az emberekről.
-
Daywalker
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra #47816 üzenetére
Motoron kötelező:
Bukósisak, forgalmi engedély, "A" típusú elsősegélycsomag, Kék-Sárga baleseti bejelentő, kötelező biztosítási kötvény és befizetést igazoló okirat.
Külföldön ehez hozzá jön még a kötelező biztosítást igazoló Nagy Zöld "Nemzetközi Biztosítási Kártya".
ENNYI.Mellény csak a kerékpárosoknak kötelező és az is csak lakott területen kívül.
-
Djuree
félisten
válasz
Integra #47786 üzenetére
most beszéltem éppen motoros haverral ebéd közben, ő a bükkben szokott legtöbbet motorozgatni. szerinte életveszély. a 2 sávos út inkább 1 sáv, ha szembejön egy busz, vagy egy kicsit kisodródott autós, akkor nem férsz el. márpedig azt mondja, mindig találkozik olyan autóssal aki átsodródik kicsit, ha esetleg már a motoros sem tökéletesen veszi a kanyart, akkor bumm. ma akartam menni én is a bükkbe, de lehet kihagyom, nem akarok elpusztulni, ma még biztos nem
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra #47773 üzenetére
Én ilyenkor mindig azon morfondírozok el hogy vajon tényleg kevésbé környezetszennyező egy ilyen robi mint egy benzines?
Akkut tölteni kell naponta, jóval megnő a hálózati energiafelhasználásod. -> Az erőműveknek több áramot kel termelni -> mi még a foszilis nem megújuló erőműveknél tartunk, -> ismét környezetszennyezés.
Akkumulátor meddig bírja? 1 év, fél év? -> Cserélni kell, nemkicsit veszélyes hulladék az akkumulátor, az újat pedig le kell gyártani ami megintcsak kevésbé jó -> ismét környezetszennyezés.
Ehelyett a benzinest megtankolod és kipöfögi, és ennyi a környezetszennyezés,
persze tudom a benzint is elő kell állítani, oda kell szállítani, de ez ígyis úgyis megmarad.Szerintem itt nem a robogókra kellene koncentrálni amik amúgy is elenyészőek környezetszennyezés szempontjából a forgalomban, (eszik 2 litert 100-on), hanem a dög ifákat meg kamazokat meg kamionokat kéne leváltani. Ami eszik 30-60litert 100-on.
És nem 10 darab van belőlük mint a robogókból...No flame, de nemigazán értem miért ezeket erőltetik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra #47766 üzenetére
igen,de autónál 15-25cm fekszik fel a viz tetejére,motoron csak 1-5.tehát olyan,mintha a motorgumi alapban egy minta lenne.
Persu: ettől én nem mernék kimenni a CBRel esőben slicken,tudatalatti para
már nem is emlékszem a tipusára mit tettem a motorra,de nagyon tetszik a viselkedése.
mondjuk nekem most a ződ is fekete,tök mindegy mi van alattam,csak két kereke legyen.de legalább nincs vele semmi bajom. -
-
doc
nagyúr
válasz
Integra #47701 üzenetére
sokat... gondolom egy darabig nem is lesz uj motorja, mert fizeti amit osszetort...
legalabbis multkor mondta valaki, hogy mielott elindult, alairattak vele hogy az okozott kar az o felelossegemondjuk azt nem tudom, miert nincs valami biztositas erre? azert annyira nem gyakori hogy osszetorjek a tesztmotorokat, es a kereskedonek boven beleferne a budget-be
-
válasz
Integra #47698 üzenetére
elmesélés alapján tudom csak elmondani...szvl 2. kézből kapott info...:
állitolag nagy sebességgel akart kigyorsítani a kanyarból , megcsúszott a segge (power slidolt persze nem direkt) csávó vissza engedte a gázt amivel a kerék hirtelen be tapadt amitől átdobta a motort a tengelyén és pörgött az aszfalton mint a ringlispill ...
azt mondják az "okosok.". pl haver aki pályázik hogy, ha már elkurta nem szabadott volna vissza venni a gázt.. hanem csusztatva kellett volna be venni a kanyart..
jah és igen teszt motor...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra #47688 üzenetére
én is mentem vele vagy 100kilómétert BP körüli dombokon,mikor megjelent.
streetrod,nightrod,már nem is tudom melyik volt.
5.8M volt akkor az ára.F2es CBRről ültem át rá,hát nem voltam teljesen kompatibilis vele.
kéne,ettől függetlenül 10év múlva, mindenkori fele árán(mert sztem ennyit ér),és mindenképp pozivit meglepetés volt a korábbi csopperek után. -
.mf
veterán
válasz
Integra #47653 üzenetére
Mindig maszkban motorozok, de elsőre még így is kinyomta a fülemből.
Már ez a füles is ég és föld az anélküli állapothoz képest.doc: az a vicc, hogy ugyanolyan hangerőre vannak belőve külön-külön. De együtt az ndrive mégis felhangosítja az egészet...
Volt olyan, amivel jól működött? -
zsoltee10
addikt
válasz
Integra #47492 üzenetére
jah, hát csodálkoztam, azért egy ilyen öblös V2-es vegyesben ennyivel beéri, az nagyon jó. felkészültem lélekben ilyen 6-6,5-re az első tankolásra, de gyanús volt, hogy 350km-nél meg gyulladt ki a tank lámpa. 400km-nél kigyulladt, és kiírta, hogy még mehetek 60km-t. jó nagy a hatótáv, király.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra #47467 üzenetére
Tökéletes cikk arról a fiziológiáról, hogy az emberek miért vesznek olyan motorokat, ami kurvára nem nekik való
a marketing, a kialakított brand, meg a konformitás seggekké tesznek minket.Egyik kedves barátom próbált ki nemrég egy citromsárga 749 et. kedvenc színem, kedvenc formám ez is, Terblanche-féle...
Mit mond a srác?
Egy üszök. alul valami van, felül gyenge fos, kuplung adagolhatatlan száraz csörgős, a fék jó. Ülni nem lehet rajta.
De nekem tetszik. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra #47294 üzenetére
harmónikus rezonancia.
a gumi frekvenciája megegyezett az első villájéval. Erősítették egymást. Szar ügy.
Sokszor a GP motorok is szenvednek ilyennel.
Kitűnő felvétel. Itt a srác indokolatlanul nagyon kiült, ezért inkább hátra ment a súly, + gázt is adott, az se kedvez az első kerék terhelésnek. Összejöttek a dolgok... -
alvaro
senior tag
válasz
Integra #47270 üzenetére
Haha
Én nyáron mindig szépen leszállok, kesztyű-bukó le, és úgy tankolok, ami F650CS esetén teljesen célszerű az oldalsó betöltőjével.
Télen... nos, akkor előfordult, hogy mindent magamon hagytam, sőt, teljes felszerelésben mentem be fizetni, ott szerencsétlenkedtem vastag kesztyűben a kártya előszedésével meg az aláírással, annyira utálom szétbontani meg összerakni a fűtött kesztyűmet... de olyankor sose zavartatta magát egy kutas se, biztos úgy vélték, hogy ha elég hülye vagyok olyan időben motorozni, akkor ahhoz is az vagyok, hogy meglógjak a benyával
-
cochy
tag
válasz
Integra #47268 üzenetére
Fáj a szívem, szánom-bánom, dehát ezzel a legtöbben így vagyunk.
Ez az első nagymotorom, ki szeretnék próbálni valami mást is. A másik meg hogy kell a lovetta is most egy picit, mert az eskövőm lesz szeptemberben és hiányzik még egy pár forint.
Szóval lehet egy kis ideig kihullok a motoros sorból, de visszajövök. -
Daywalker
addikt
válasz
Integra #47256 üzenetére
Jaja, csak ehhez pár feltételnek teljesülnie kéne: idő (ebből abszolút nincs), pénz (ebből még csak-csak akad), illetve lassan két új gumi (lásd előző
). Mondjuk talán pont arra még jó lenne egy pályázás, hogy a mostanit tényleg "kivégezzem" (vagy inkább oda már új kéne
).
-
Daywalker
addikt
-
zsoltee10
addikt
válasz
Integra #47241 üzenetére
nem is értem amúgy, hogy miért nincs központi adatbázis, ahol vázszám alapján le lehetne kérdezni a motort. Hisz meddig tartana a szalonnak egy netes adatbázisba beírni a km állást, egy-egy szerviz alkalmával?
én is becsülettel tudtam a motor mellett állni.
nem nyerészkedtem a motoron, de nyugodtan alszom.
-
-
Aktív témák
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest