- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Prof01 #27531 üzenetére
jaja inkább +50 km/h, a CBR-t is szerelheted, ha olyat veszel. A motorsport kőőcség. De tiszteletben tartom az ízlésedet, nincs alapvetően baj a CBR el, csak tényleg ne nevezzük véletlenül se sportmotornak. Egy RS t vagy Mitot lehet annak nevezni. És azok sem a szervizben vannak egyfolytában. Ezeket a dolgokat azok mondják akik soha mégcsak nem is ültek ilyen gépeken.
-
R.P.
aktív tag
válasz
Prof01 #27389 üzenetére
Ezt a dilemmát már én is végigjártam, nem is rövid idő alatt, de végül NSR-t vettem és azt hiszem elég jól jártam. 3-4 liter környékén fogyaszt, 140-et viszi minden további nélkül (pedig Svájci modell, csak mechanikai fojtás az már nincsen benne az előző tulajnak hála), és olajat sem nagyon zabál.
Balatonról hazajövet nyélgázon 140-el 5 litert evett meg.
Szóval én a helyedben elgondolkoznék az NSR-en, csak azzal vigyázz amivel minden motorvásárlásnál kell (de én beszoptam vele), hogy lánc + gumi jó állapotú legyen. 390.000-ért vettem egy '98-as NSR-t, és utána még 45-ért gumiszettet, és most fogok 10-15-ért lánc-lánckerékszettet. De hát ez az én bajom.
-
Kasza08
őstag
válasz
Prof01 #27389 üzenetére
Akkor te biza nem jössz velem motorozni
Nem is értem, miért lett CBR az a motor. Szinte egyenesháttal ülök rajta. A kormány meg úgy kivan emelve, mint egy ...... V-strom-nál majdnem. Mininum olyasmit kellett alkotnia a hondának, mint a Yamaha az R125-el. Ha 4T-t vennék, olyat vennék. Az legalább kinéz valahogy. Nem megy, de legalább úgy néz ki mint egy nagy vas. Bár az 2x annyi.
azt az érzést meg mikor nyit a power, 5 év alatt sem hozza vissza7k felett úgyis verseny hangja van, alatta ciripel a 2T, de hát istenem. Idáig 2 negatív visszajelzést kaptam a motorról, a hangját illetően. Azt hitték, hogy majd leviszi a fejüket hang(A gyorsasági kasztniból, more?
), aztán ez a kis darázs hang... gondolhatod mennyire értettek hozzá...
jah, meg még 2, de az egyik egy fazer600, a másik egy 400-as gixer árnyékából (utóbbit elküldtem abba a családtagjába, ahonnan kijött)
A Honda meg nem arról híres, hogy mennyire jó?
A benzin árát visszahozza a ménes adta éllmény -
válasz
Prof01 #27389 üzenetére
Hát, ha én javasolhatok valamit, akkor a cbr-t venném. Letekertem vele cirka 13ezret szűk 3 hónap alatt, az első 10 között voltam, akik kis ciberét vettek itthon.
Ez iő alatt a gumiból szerintem nem fogyott 0.2mm-nél több, 8ezernél egy gyertyacsere+szelephézag ellenőrzés, meg 3.500km-ént 1 liter olaj. Ennyi.
Akkor eladtam, a srác aki megvette azóta is boldogan használja, és soha nem hagyta ott sehol.
+1 szavazat a 125ös cbr mellett. -
Chieftec
őstag
válasz
Prof01 #27389 üzenetére
Bazz nehogy 125 os cbrt vegyel!! Mondjuk akiknek van azt allitjak azokkal is faszat lehet moccolni. NSR zsiir volt lehetett alazni azert a nepet azzal is... Cbr meg ottvan a 0 fogyasztas hat nemtom...
Nekem forgalmi vizsga volt 1 poen: 7:00 vizsga, 6:30 tali a garazssoron, lemegyek RR el mer jogsi minek...
oktato persze beesik 6:45 re. 7 ora elott elindulunk 5 perccel kb. a rutin palyara, megyek tanulomoccal megall, kifogy a benya na fasza....
Bedobjuk gyorsan parkoloba, vissza a garazsba RR er mer tobbi moci rossz... Nah mondom biztos megkur a vizsgabiztos latja ilyen moccal mek... Oktato ilyetszol siessek rutinpalyara mer var a vizsgabiztos... 120 al vegidongetek a varoson, T mellenyben, reggeli csucsban, egesz busz engem nez...
Vmi 7:05 re ertunk oda, de meglett aztan vegulis... Botranyos 1 oktato volt!!!
-
.mf
veterán
válasz
Prof01 #27386 üzenetére
6-kor
Nálam a forgalmi 11-nél korábban még nem kezdődött, általában 13-14 körül, ma is 16-tól 18-ig voltamJó meleg is volt tűző nap + fekete motor + lassú tempó + sisak + bőrkabát + gerincproti + hosszú nadrág + bakancs kombóban
A 6-8 és 7-9 amúgy nem esik pont bele a kora reggeli csúcsforgalomba? -
Preda
aktív tag
válasz
Prof01 #27386 üzenetére
Nem gáz az én egész múlt héten 5-kor keltem és du-án 5-6 ig melóztam, de utána még simán elmentem kondizni és nem is voltam fáradt. Meg lehet szokni azt is
. Gondolom azért mentek reggel mert akkor még nincs akkora meleg. Ilyen 36 fokban beöltözök és fél óra múlva olyan citrom szag jön a ruhából, hogy húúú
.
Tényleg szerintetek lehet mosni a Kordurát? Esetleg valami spéci cucc kell hozzá? 5let?
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Prof01 #27389 üzenetére
En is nyomultam olyan NSR-rel nekem nagon bejott es valo igaz hogy azokba meg volt anyag es nem kisebb mint a mostani a ZX6
Nekem ez elso sajat komolyabb muszerem
es igen mostmar belelatok es attudom elni akik vagy motort vagy autot tartanak fent hogy milyen erzes...Hat nem egyszeru
Boci: Mennek en ha nem dolgoznek
-
Integra
titán
válasz
Prof01 #27143 üzenetére
"De ha vki 16évesen megszerzi az A1-et, majd 18évesen A-t, akkor már 180pacis 1000essel repeszthet. Ez így elég gáz.... "
de ha az esze megvan, és a szülei neveltek bele felelősségtudatot, akkor lehet, hogy 18 évesen már sokkal jobban motorozik mint én, mert olyan gyorsan és jól tanul
de 18 évesen ilyenekre még nem is gondolhattam.. most pótolom -
Integra
titán
válasz
Prof01 #27137 üzenetére
bevallom én a dainese-zel kezdtem, mert sznob fasz vagyok és persze a nagy nevekre ugrottam elsőre, mert talán ezek adják a legnagyobb eséllyel is általánosságban véve a legjobb biztonságot is..
aztán valaki innen linkelte a forcefield-et és elolvastam, meg utána olvastam a neten nagyon sokat és megtetszett. elmentem a karasnába felpróbáltam a csúcs dianese protektorokat is, ezzel kezdtem.. őszintén? egy gagyi valami a dianese cucca a forcfield mellett (szerintem!!!!!). árban pedig ugyanott vannak (k.drágák). hidd el, meglepődtem, de annyival profibb, minőségibb cucc a forcefield, hogy miután felpróbáltam mindkettőt, kb 2 sec alatt eldőt, hogy a forceot veszem. és nem bántam meg.
igaz, nekem komplett felső test és kar protektorom van, forcefield adventure -
Daniel Alves
őstag
válasz
Prof01 #27143 üzenetére
Jó reggelt az uraknak!
(#27143) Prof01 Teljesen jogos!
Egy 400as gépet se vezethetek.... Csak egy jó forgalmi bejegyzés kell hozzá!
Mellesleg tesóm rendőr és mondta hogy hatalmas razzia várható országszerte a motorosok körében mert éppen az előbb említett forgalmi dolog miatt sokan A korl vezetnek 400-as gépeket vagy olyanokat amik elvileg meghaladják a 25kW-ot.Gondolom itt nem érint senkit csak megemlítettem.
Szerk. Ma megyek venni olajat,olajszűrőt meg gyertyákat Micikének
minden földi jóval ellátom.
A másik meg hogy néztem a láncot hogy nagyon száraz viszont nincs megnyúlva! Ezzel mit csináljak? Vegyek valami kenőolajat? Nem nyiszorog meg semmi csak gondolom hogy nem volt használva ezért olyan száraz!
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Prof01 #26737 üzenetére
Úgy néz ki csak hétfő vagy kedd lesz belőle
Közben ma megkötöttem a kötelező biztosítást az Allianznál... egész évben lenne 32.000de mivel online kaptam 10% kedvezmány így csak 29k
Azt hittem drágább lesz mivel A0 val kezdek
De a uniqa biztosítonál ez tobb mint 72k lett volna évente
Létezik hogy ennyi különbség van biztosítók között?
Én múlt héten vettem Askew X8 csizmát mondjuk nem bántam! Akkor én a 43-as méretemmel törpe vagyok?
mondjuk ehhez tartozik 193 cm magasság
-
.mf
veterán
válasz
Prof01 #26646 üzenetére
Grat! A forgalom egy jó móka lesz
Én a múlt hétfői rutinvizsga után tegnap voltam először (először-először, mert még autót se vezettem) forgalomban... első kör legelején olyanokat bénáztam össze-vissza, hogy csak na... rosszul vettem kanyart, egyirányúnak néztem egy utcát és kanyarodáshoz lehúzódtam a bal oldalára, jobbkezes kisutcába nem néztem be, össze-vissza váltogattam és rángatott a motor, parkoló autók mellett elfelejtettem indexelni... hab a tortán, hogy az első kör végén csak félig rúgtam ki az oldalsztendert, ami utána vissza is csuklott, és szépen eldőltem vele
Második és harmadik körre viszont már belejöttem, ott már csak olyanok voltak, hogy index kanyar után kinnfelejtődött, egy-két parkoló autónál meg elmaradt, valamint egy sárga-piroson még átmentem...
Nekem hiányzott a kettő (rutinvizsga és forgalom) között valami átmenet, mert rutinon nagyrészt nem azt gyakorolja az ember, amire forgalomban szükség van. -
ALI_G
veterán
válasz
Prof01 #26431 üzenetére
168/70. Kondizás ellenére gyengének érzem magam a 186 kg-os motoromhoz (száraz tömeg). Hogy toljátok ki? Én minden erőmet beleadom amikor a gyepen tolom ki a garázsából és még akkor is fosok, hogy eldől, pedig az átlagnál erősebbnek kellene, hogy legyek. Ráadásul rendszeresen futok a kondíció miatt (meg persze szeretek is).
-
.mf
veterán
válasz
Prof01 #26029 üzenetére
Hajrá!
Én meg talán lassan be is fejezem a rutint
Eddig 2,5 alkalom 125 2T, 1 alkalom 250 2T, 1 alkalom 400 4T, aztán még holnap 1, talán még egy a hétvégén, és hétfőn már megyek is vizsgázni. Remélem addigra az 1. pályán már fogom tudni a 8mp-es lassú csorgást, mert az az egyetlen a rutinvizsgán, amit még most se tudok rendesen megcsinálni és amitől félek...
Vicces volt a legutóbbi óra. Azt megelőző órán 125-ről végre 250 2T kis café racerre ülhettem, aztán mivel jól ment, a főoktató azt mondta, hogy legközelebb már ülhetek nagymotorra. Legközelebbi óra elején nem volt ott, a testvére vezette az oktatást, aki fel is ültetett a CBF400-ra: kicsi keskeny könnyű jól manőverezhető café racerek után éles váltás volt a nagy szélesebb dupla-akkora-tömegű motorra átülni, úgyhogy az elején rengeteget bénáztam vele, főleg a kanyarodási íveken; amíg a pályákon a soromra vártam, kiálltam nyolcasokat gyakorolni, de a végére már egész belejöttem. A végére megérkezett az főoktató is, aztán amikor mondom, hogy egész jól ment, s a végére már kezdtem ráérezni erre a jóval nagyobb motorra, rákérdezett, hogy akkor melyikkel is mentem. Mondom a CBR400-zal. Erre ő: na ne, nekem a 250 2T után a 250 4T-vel kellett volna mennem
Szerk: JJános --
-
-
ALI_G
veterán
válasz
Prof01 #25173 üzenetére
Hát 10.000 felett élnek igazán, nyomatékot nem kell rajta keresni. De egy karbantartott (ami itthon nincs) nyelezhető úgy mint a 600-asok.
Haveromnak még mindig megvan a 250-es hornet, most fogja árulni, szerintem még hibátlan. Beletett 10.000 km vagy többet és ő nyelezte rendesen, sokszor 180-akkal ment, de szerintem még mindig hibátlan. Annyi, hogy időben kapta még meg, talán ő az első magyar tulaja, előtte japó volt biztos, de nem sajnálták az olajat meg az ilyeneket, szóval ez még elmegy 10.000-et akárki is veszi meg. -
Kasza08
őstag
válasz
Prof01 #25162 üzenetére
Városba teljesen jó ez. Én mentem CBR-el, motorikusan nincs baj vele. Nem lehet összehasonlítani az RS-el, de városba ez az erő is elég bőven.
Viszont a szélessége tényleg vicc.
A hangja, fogyasztása, és az igényessége szerintem kárpótolhatja, hogy nem megy. Akinek meg csak haladási eszköz, annak szerintem teljesen mind1. Bár az ilyen meg talán robogót vesz inkább, mert az mégis csak kényelmesebb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Prof01 #25003 üzenetére
Ahogy megvettem, kezdtem egy kipufogó felújítással, olaj-olajszűrőcserével, szelepbeállítással, légszűrőcserével, gázbovdencserével, karbiszinkronnal. Ez akkoriban volt 60e pénz. Utána havonta jöttek a gondok. Elkezdett csúszni a kuplung. Egy lamellával kevesebb volt begányolva, mert itthon nem kapott hozzávalót. Utána kiégett minden világításom. Szerencsére. Ugyanis japán izzó helyett egy jóval nagyobb teljesítményű izzó volt elöl, szerencse, hogy nem térdeltette le a generátoromat, vagy a fesszabályzómat. Most ennyi jutott eszembe, de ez igazán a tulajok hanyagsága volt.
Ezt az FZR t már megnéztük. Konkrétan van hogy csőgázra alapjáraton megy, attól függ, milyen kedve van. Eszeveszettül zakatol benne valami. Felgyújtani való szar.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Prof01 #24978 üzenetére
az összes 500 000 forint alatti gép hulladék. Nem sarkítok, nem 99 százalék, hanem az ÖSSZES. 600 000 ért kapsz jó állapotú ZXR 400 at alatta szóba nem állnék snki fia borjával. A többi még épp hogy csak megy és a halálán van. Mindezt a magyar tulajoknak és a Redbaronnak köszönhetjük.
Hja volt ZXR 250 esem. Nem frázispuffogtatás, amit írok. -
cochy
tag
válasz
Prof01 #24986 üzenetére
na igen, a simson az segédmotorkerékpár és kétkerekű.
De a törvényben az van: ".....minden négykerekű segédmotoros kerékpárt áprilistól kezdődően...."
Szóval ez a segédmotorkerékpár egyik speciális változata, amibe a simson nem tartozik bele.amugy meg valóban kéne minden smk-ra valami azonosító, ha valam baleset következik be. Az már más kérdés, hogy annyi van belőlük mint a nemtom. Kis helyen lakok alapból, majdnem mindenkinek van simsonja. Igaz, hogy alig megy, de nem gáz. Soha nem mennének át semmilyen műszaki vizsgán. igaz ez még nincs is benne a törvényben, hogy vizsgáztatni kell.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Prof01 #24761 üzenetére
Mert azt hiszik mennyire menőek ezzel hogy mennyire tudnak,közbe a szánalmas,nyomorék agyukig nem jut el hogy mennyi ember életét veszélyeztetik ezzel.Azt hogy felcsavarodnak egy fára és ott pusztulnak a kutyát sem érdekli aki ilyen köcsög,de más normális embert nem vigyen magával a barom állatja.
Ilyenkor ha tehetném utánafordulnék megvárnám hol áll meg és jól szétbasznám a fejét,eltörném legszívesebben kezét,lábát hogy ne tudjon motorra ülni.Gyűlölöm az ilyen embereket legyen az motoros,autós,vagy akármilyen marha is. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Prof01 #24744 üzenetére
Mit is szoktak ilyenkor mondani? "Tarkónlövést!"
Amúgy 3:31-nél nem egy motoros rendőrt előz meg?
Amúgy nem az a baj, hogy hányszor halhatna meg,
hanem az, hogy hány embert vihetett volna magával.
Szerk: nagyon darabos a videó, kicsit nehéz követni,
bár meglehet, hogy több FPS-nél is az lenne: beteg.
(5 perc körül esett le, hogy a pirosakon is átmegy.) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Prof01 #24709 üzenetére
100 e ért robogót nem kapsz. Szerinted mi történik egy motorral, ha 5 évig áll?
Szelepek berohadnak 2 év után, szimeringek, gumi alkatrészeknek vége lesz, ahol benzin volt, na az még szép dolgokat csinál. Inkább adjon ő lóvét annak aki elviszi tőle, mert erre locsolni kell a lóvét.
Aktív témák
- Fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest