- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18740 üzenetére
Találtam nehezen egy elég rossz minőségű képet ,azt veszem ki hogy 10V2200 µF kondi kell oda, ami mellette van az 10V 1000 µF a másik kettő az meg 25V 1000.µF Na majd lesz valami.
Az összeset szeretném cserélni de az elsőnél megakadtam,a többiből van itthon biztosan van a az is mit nem tudok leolvasni de igy elég nehéz.
-
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18380 üzenetére
Igen az volt,érdekes szerelő azért hoztam el tőle.Azt mondta 2 nap alatt megcsinálja,olyan helyen dolgozik ahol kell érteni hozzá.Szerintem a panel is jó amit kicseréltem.Ha jól látom nem túl olcsó annyit nem ér az egész,megpróbálom megállapítani a led típusát és kicserélem a rosszakat ez a terv .Ha nem sikerül kidobom a fenébe .
-
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18377 üzenetére
Sziasztok
Megjött a tápegység panel,hát pont nem jó ezzel sem.Szétszedtem a tv kijelzőjét és a bekapcsoláskor felvillan majdnem mindegyik led de egy 5 db kb nem és utána semmi.Valószínűen a led szalag ,vagyis nem szalag hanem nyáklapra ráforrasztott led sor van benne ilyen gömbölyű prizmával,na ilyet nem találtam sehol lehet kapni ilyet?
Ilyen van benne. -
zolisx4
őstag
válasz
Kernel #18368 üzenetére
Nem volt áram azon a kivezetésen amin a led vagyis a kijelzőbe menő vezeték,vagyis ha bedugom akkor hirtelen van 40V és vissza esik szépen lassan 0V ra .
Mindegy rendeltem egy új panelt bele nem szórakozom vele.Ami érdekes ha összerakom működik a tv van hang ki be lehet kapcsolni csak csak kép nincs egyáltalán.Na majd lesz valami.
Köszi a segítséget mindenkinek -
zolisx4
őstag
Gyakorlatilag amúgy ellenőrizhető a tápegység panel?Rádugom az áramot és a kimenetnél kell feszültségnek lennie??Mármint arra gondolok ami a kijelzőre megy 2 vezeték?
-
zolisx4
őstag
Az a gondom hogy,[link] itt nem nagyon megy a topik ,szerelő annyit ért hozzá mint én,de nekem van rendes hőlégfúvós forrasztóm.Gondoltam megcsinálom,2 db dióda rossz vezet mind a 2 irányba,ez a tranzisztor monda rossznak még a szerelő.Nem nagy az ismeretem ebben a témában,.Megyek veszek alkatrést kicserélem hátha jó lesz,ha nem veszek egy komplett panelt.
Nagyon köszi a segítséget,sokat segítettetek. -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15971 üzenetére
Igazából ez egy töltő ami usb ről megy és 3,7 voltos aksit lehet tölteni vele ,ennyi amit tudok róla,ezzel pótoltam
Rajz az sajnos nincs. -
zolisx4
őstag
Sziasztok .
Megtudná nekem mondani valaki hogy ,ez milyen paraméterekkel rendelkezik ez az alkatrész amit bekereteztem??[link] -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15613 üzenetére
Nincs benne semmi relé,a lábkapcsoló van benne meg egy panel a töltőhöz,.
[link]
[link]
[link]
Tehát ennyi az alkatrész benne ,akkor az amit vettem hozzá négy pólusú kapcsoló az nem jó hozzá?az a mi forrasztott az a pedál kapcsoló ,akkor mi is kell nekem pontos néven hogy meg tudjam venni?Mert ugye 4 vezeték van szabadon . -
zolisx4
őstag
Szép estét.
Egy elég érdekes kérdésem lenne ,vettünk egyik barátom kisfiának egy elektromos kis traktort ,kb 1 hónapja mert olcsó volt,tesco gazdaságos ,ez tényleg az is mert elfelejtettek kapcsolókat tenni bele vagyis azt amivel előre hátra kapcsolna ,egy 6 voltos aksi van benne meg egy motor ,egyszerűen nem bírom bekötni ,vettem kapcsolót hozz ,ezt a kapcsolót,de vagy előre megy vagy hátra attól függ hogy cserélgetem a vezetéket,a pedálnál a kapcsoló az benne van az forrasztott ,,valaki dobjon valami ötletet hogy lehet ezt működésre bírni???? -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15556 üzenetére
Rendeltem az általad említett diódát 1N5007 és IR4007 és ezt a típust küldték ,nem értem hogy miért nem azt küldik amit rendelek ,adatlap alapján talán ez is használható jól látom?
Meg jött a hűtés is még nem raktam fel 1 helyen kicsit bele kell reszelni de nem vészes az átalakítás hogy használni tudjam ,de ezen a diódán megakadtam. -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15554 üzenetére
A fontosságát nem tudom ,de a farok motornál is van és a főmotor csatlakozójánál is van ,bizonyos idő után olyan mintha repedezne szét ezért ki kell cserélni.
De ugye ez a gyári kivitel ,gyárilag ezek kefés motorosok ebből van az alap és az erősebb verzió ,és van ez a motor, HM-Creata400-Z-44 - Brushless motor ,nekem 2 helim van ,vagyis több de azok kicsik,de a két nagy, az egyik gyári azzal van baj ,és van aminek semmi köze a gyárihoz Brushless motorral van szerelve mind 2 motor ehhez teljesen más elektronika kell az hibátlan ,de a gyári az elég gyenge muzsika . -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15552 üzenetére
Igen rájöttem hogy rossz helyen mértem .
Megrendeltem a hűtést ,és rendeltem még ilyen diódát ez is szokott gond lenni,.
Nem tudom mikor jön meg ,de kíváncsi leszek a hőfokra,majd megírom. -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15550 üzenetére
Egyenesen a tranzisztor külső,fekete része ahol a számok vannak írva ,ettől nagyobb hűtés is elfér ,sőtt ezt néztem ki ,méret alapján ez ideális ,erre gondoltam,Köszi igy még egyszerűbb a számolgatás
-
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15547 üzenetére
Ez egy kimerítő ,számomra is érthetően elmagyarázva a lényeg .
Mint ahogy említetted itt a súly nagy ellenség ,grammok számítanak az egyensúlyba, de nekem kicsit farok nehéz a gép mert a farok motor is erősebb a gyárinál .
Ma délután írásod olvasása után,ki is variáltam tettem még nagyobb hűtést ,tápegységet szedtem szét abból használtam a hűtést ,infra hőmérővel mérve nagy terhelés után 63 fok volt ,az biztos hogy a gyári már ennyitől repüléstől tönkre ment .Remélem a 63 fok nem sok .
Köszi szépen a segítséget, sokat segítettél -
zolisx4
őstag
válasz
dfdfdf #15545 üzenetére
Igen igy van biztosan ,ez az eredeti benne NTB 90N03G,most IRF 3205 van most benne ,erre tudtam tenni hűtést jó nem nagyot ,de egyenlőre ,10 startot az 15 perc repülés startonként ,egyenlőre hibátlanul működik.
De majd meglátjuk hogy hogy szuperál .Lehet hogy a gyári ha hűtve lenne akkor az is bírná a nagyobb motorokat,habár a farok motor az külön áramkörön van de azzal nincs gond az bírja ,az ért köszi a segítséget -
zolisx4
őstag
válasz
fero02 #15542 üzenetére
Köszi .
A fenébe megint elsiklottam felette tényleg ott a sorszám
Na még 1 kérdés ez rc helikopter -be ment ez ki állandóan ,NTB 90N03G ez a gyári.
Most ÍRF 3205 van benne helis fórumon ezt írták ,de úgy felmelegíti a főmotort ,90 fok körül .
Amit linkeltem az a panel az egy erősebb heli panel ,de nekem azok a motorok vannak benne ,mert az erősebb ,kérdés lehet a tranzisztor miatt a melegedés?? -
zolisx4
őstag
Sziasztok.
Ezt a tranzisztort amit bekereteztem hogy lehet azonosítani ,és mivel lehet helyettesíteni?
[link]
Előre is köszi. -
zolisx4
őstag
válasz
moha21 #15511 üzenetére
Igen az dióda vagy valami jelecske zavart meg ,végül is akkor ez az csak ott a jelecske .Azért kíváncsi lennék a paraméterekre hogy hány voltos ,mert csak a sorszám alapján tudom hogy ez kell ,nem találtam meg az infót róla ,leírást .
Köszi amúgy a segítségetKözben meg ott volt az orrom előtt amit linkeltél
-
zolisx4
őstag
válasz
moha21 #15509 üzenetére
Szia
Nem tudom hogy jó eEzen sokkal több jelzés van ,számomra ez nem egy értelmű ,ezért kérdeztem a típus azonosságot ,azért ti itt jobban értetek hozzá,én csak ki tudom forrasztani és berakni a másikat ,viszaont ha nem pont ugyan az van ráírva akkor gondba vagyok.
Igazából az ÍRF et nem látom rajta ,vagy az nem számít ?? Ez lenne a kérdés hogy ugyan az e ,vagy alkalmas a helyettesítésre . -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Újra egy kérdésem lenne mint pár hozzászólással előbb már beszéltünk róla egy ilyen,, NTB 90N03G,,tranzisztort kéne helyettesítenem ,egy modell helibe .
Szóval felmerült több lehetőség,ma vettem is egyik szaküzletben,azt tudtam hogy az IRF3205 tranzisztor jó bele, ezt is kértem csak olyat amire lehet csavarozni hűtést .Erre is lehet.
Sajnos nagyon aprók voltak a betűk és csak itthon tudtam leolvasni szerintem nem azt kaptam amit kértem .
Valaki vessen egy pillantást rá hogy megfelelő lehet helyettesíteni az említett tranzisztort.Ez a főmotor tranzisztora. ,remélem el lehet olvasni alig bírtam lefényképezni. -
zolisx4
őstag
válasz
Lompos48 #15480 üzenetére
Sajnos rajz nem áll rendelkezésre ,nem is hiszem hogy beszerezhető .
Érdekes amit mondasz hiszen amit gyárilag beépítenek az szerintem attól megy tönkre hogy elmelegszik 1 idő után ,gyakorlatilag ha 5 percet repülsz vele ez a tranzisztor kézzel nem megfogható, olyan forró,.Közben kutakodtam ,ÍRF 2903 Z ,állítólag ez jó hozzá ,elképzelhető ??
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy ezt a tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?
NTB 90N03G
Ez egy modell helikopter panelján van rajta de 3-4 óra repülés után mindig tönkre megy ,inkább megcsinálnám mint megint panelt vennék.
Valaki mágus segítsen nem találtam semmi infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Corsair CX750M 750W Moduláris Tápegység
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- EK-XRes140 Revo D5 kis extrával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest