- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
Viktoár #14048 üzenetére
Szia!
Csináltam egy gyors rajzot!
Bocsi hogy nem műszaki rajz minőségű!
Cpu mögött is kiakarod vágni? Azt msot nem néztem meg neked.
Kb. értékek, 1-2 tizeddel nem foglalkoztam.
3 nagyobb rész van kivágva, mindegyiknek 1,5 cm a szélessége.
Ha kell még valami szólj!
Ház: Cooler Master HAF 912 -
ViiiiktorOC
senior tag
-
Bari
Modder
válasz
Viktoár #12183 üzenetére
Szia
Az egér darabjait szépen letisztogatod szintetikus/lakkbenzin hígítóval, veszel egy flakon fillert (szórokitt) ez alapozónak a festék alá, erre jobban tapadnak a festékek, erre bármilyen akrill alapú színes festék megfelelő, ezek flakonosak, viszonylag olcsóak (800-1200ft/flakon és boltfüggő, én a prismacolort használom), erre még kell valamilyen strapabíróbb lakkréteg, mert ezek anyaguknál fogva könnyebben kopnak. Én ilyenre vizes bázisú bútor és parkettalakot használok, ezek dobozos kiszerelésűek, ecsettel nem olyan szép felkenni őket, de nem lehetetlen, kis gyakorlással több rétegben vékonyan kenve, és a rétegek között vizes csiszoló szivaccsal megcsiszolva, nagyon szép felületet lehet elérni, vagy alapozós airbrush pisztollyal szépen egyenletesen felhordhatóak.
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10973 üzenetére
Most is azt gondolom, hogy azt a processzort, meg videokártyát nem kell ekkora teljesítménnyel direktben hűteni.
A processzor hűtőbordája elég nagy ahhoz, hogy ha van körülötte némi légáramlat, akkor már teszi a dolgát.
A teljes ház 145 mm magas. Lejön belőle a láb, meg a lemezvastagság, szóval belül van vagy 130 mm hely, vagyis az előlap és az alaplap közé egy 120-as ventillátor simán beállítható.
Az csinál némi huzatot a hűtőbordánál és a vga bordájánál is. A meleg meg kitalál az oldalsó, meg a tetőszellőzőn olyan tempóban, ahogyan jól esik neki.De megoldhatod 2 db 8 vagy 9 centissel is.
Amúgy mielőtt elkezdtél varázsolni, milyen hangja volt a gépnek ?
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10961 üzenetére
Mielőtt bármi visszafordíthatatlanra szánnád elmagad próbálj kicsit játszani a ventillátorokkal.
Például próbáld belassítani őket, vagy
fordítsd meg, hogy ne befelé, hanem kifelé termelje a levegőt, vagy
az egyiket teljesen iktasd ki, vagy
a kis kéket tedd oda, hova eredetileg szántad, vagy
ha vankéznél, próbálj ki a kicsi kék helyett egy nagyobb, lassabb darabot, vagy
tegyél egy lexikont a ház tetejére, hogy a lemez ne tudjon rezonálni.Van még egy csomó lehetőség.
Ha mégis vágsz, a nyílás például egy ilyen porszűrővel nagyon kultúráltan eltakarható.
Amúgy nem gondolnám, hogy ahhoz a konfigurációhoz olyan nagy szelet kellene csapni.
-
wd.taz
aktív tag
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10949 üzenetére
Sőt, ha a vinyót a táp fölé tennéd. és oda előre ahova a kis kéket szánod beállítanád a procihűtő ventillátorát, akkor lehet hogy minden gondod megoldódna. Eestleg kicsit megdöntve az alaplap felé.
Lehet hogy a kis sempronnak elegendő volna, ha a házban lévő légáramlat hűtené a fölötte lévő radiátort.
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10945 üzenetére
Hát először is a házon kívül lenne, vagyis semmi nem akadályozna meg abban, hogy az oldalsó szellőzőrácsot a vga hűtésére használd.
Másodszor, ha akarnád, másik gépbe is bedughatnád, hiszen akkora mint egy pendrive.Valahol a neten láttam képet, ahol a táp fölött volt a vinyótartó.
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10941 üzenetére
Lehet hogy a vinyónak a legjobb helye a táp fölött lenne. Ott külön hűtő nélkül is elég nagy a huzat.
A táp amúgy is elég passzív helyen van, mert fentről szív, aztán ugyanazzal a lendülettel kitolja hátrafelé.
Az ssd-t meg - amikor majd veszel - szinte bárhova ode lehet rakni.
USB-s tv-kártyán még nem gondolkoztál?
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10928 üzenetére
Most azt mondom, hogy nem kell kivágnod a ház fenekét. A front oldali lemez erősen perforált, ott befér annyi levegő amennyi kell, csak a kis kéket minél közelebb kell rakni hozzá.
A winchesternek valószínűleg teljesen jó helye lenne az alsó optikai meghajtó helyén, neked meg maradna egy szép tágas területed, és ahogy Wind-Storm ajánlotta, esetleg 92 mm-es ventilátor is elférne kettő is.
Ahogy wd.taz kollega írta, a pvc csővel, meg egy kis meleggel csodákat lehet tenni.
A 110/63-as vagy 110/50-es szűkíkő 110-es oldalát egy kis meleggel, meg egy csonka gúla alakúra faragott fadarabbal át tudod alakítani úgy, hogy a 80-a ventillátor belepasszol. (Kicsit azért lötyögni fog).A vékonyabb (karmantyús) oldalába pedig olyan adaptert gyárthatsz 50-es vagy 60-as csőből, amilyet akarsz.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Viktoár #10928 üzenetére
92mm-es venti nem fér be oda állítva?
A két üres takaróslot kivétele valóban jó ötlet lenne.
Szerintem a két kártya tetejére lehetne tenni valami lapostető szerűséget majd meghosszabbítván két oldalról is mehetne a ventiig és abba fújna bele akkor.A PVC cső amúgy szerintem nagyon nem jó ötlet statikus feltöltődés szempontjából, feltöltődhet...
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Viktoár #10930 üzenetére
PVC cső kell neked. Hő hatására formára alkítható, van könyök elem is.
-Alul vágsz nyílást->könyök->venti->cső aminek a másik végét rézsútosan vágod el így nagyobb lesz a nyílás nagyobb részen fúj a kártyára.
-a CPU hűtőn a ventit megfordítanám,hogy kifelé fújjon már amennyit a felső rácson kitud fújni.
Tazi
-
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10925 üzenetére
Pedig azzal a szellőzővel kezdeni kell valamit, mert hiába teszed be a ventillátort oda ahova gondolod, a befújt levegő nagyrésze anélkül fog távozni, hogy a hűtésben részt venne.
Lehet, hogy alapjaitól kellene újragondolni az egész koncepciót. Na majd holnap, ha látjuk a gépedet belülről.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Viktoár #10916 üzenetére
Ha tudnál képeket csinálni a házadról, és képes lennél a látható modnál esztétikusan dolgozni, megmondanám én neked a korrektet és rohadt jó hűtésed lenne abban a lapos házban is
Ha gondolod majd mutatok képeket az én (álló) házamról hogy a gyárilag gagyi megoldást a hűtés előnyére milyen esztétikusan fejlesztettem tovább. -
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10905 üzenetére
Azt írod, hogy fekvő házat masszírozol.
Mint írod, a képen lévő ház nem az a ház, szóval csak találgatni tudok, hogy mi okból nem a videokártyával szembe teszed be azt a ventillátort. (Kevés a hely, más kártya is van a vga és az oldal/fenék lap között, van egy csomó csatlakozó ami útban van, stb.)
Szépen be is rajzoltad a bővítőkártya helyét.
A háznak azt a falát tehát mindenképpen ki akarod lyukasztani, csak az előlap felőli végén. Oldalt pedig a lyuk látszik.Kivéve, ha a lyuk nem oldalt van, hanem vinyótartó keret és a vele szemben lévő fal között látható lemezen, de akkor én értettem félre a rajzot. Mondjuk Danex elrendezése kicsit megkavart.
A külső ventillátor csak elsőre hangzik rémesen. Kizárólag kreativitás kérdése, hogy milyen szépen takarod el. Mondjuk egy rácsos ketreccel.
-
Danex
addikt
válasz
Viktoár #10905 üzenetére
(sárga a venti, narancs a videokártya)
így gondolta szerintema légterelőt, mert szerintem egyszerűbb, ha te csinálod, egy kartondoboz, tűzőgép, olló és kis hajtogatással szépen is meglehet csinálni kb 50Ft-ból.
a ventilátoros dolog meg... kipróbálod 1-el ha nem elég kipróbálod a 2 ventis elgondolást esetleg és így nincs "rizikó"
-
hypno skate
senior tag
válasz
Viktoár #10896 üzenetére
Ha fekvő a ház ahogy írod, akkor akár kívülre is mehet a ventillátor. A legnagyobb, legpofásabb ami ráfér.
És akkor nem lesz gondod arra sem, hogy hogyan dolgozd el a lyukat. A ventillátor ápol és eltakar.
Egyszer volt passzív hűtésű videokártyám, de mindíg a frász kerülgetett, hogy mikor sül meg. A végén hűteni kellett ami hangosabb volt, mintha eredetileg is aktív hűtésű lett volna. (Csak úgy mondom.)
-
rlazol
veterán
válasz
Viktoár #8467 üzenetére
a legefyszerűbb, ha csak az egyik oldalát fogatod fel a winyónak. Így ugyan lesz pár cm hely a másik oldalán, de ha nem mozgatod túl sűrűn a házad nem lesz gond. Több vinyó esetén pl üres CD tokokat tudsz az alul lévőre rakni, arra rakod a következő HDD-t és úgy csavarozod be.
Amúgy meg megfelelő méretre vágsz egy lécdarabot és átfurod, hosszú csavarral rögzíted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hálózati / IP kamera
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest