- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #11436 üzenetére
A 36V AC-t ráadod egy 2A-es Graetzre és egy 7812 -t kötsz kimenetnek, ennél egyszerűbben nem lehet megcsinálni
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11434 üzenetére
Ez is megoldás lehetne számodra, de kell kissé konyítani az elektronikához.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11431 üzenetére
valamilyen feszstab. IC erre
A legtöbb ugyanúgy elfűti a különbözetet, mint egy ellenállás.
Dögnehéz trafónak
10-15 deka?
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11431 üzenetére
Tök mindegy, mert a lineáris feszstab is csak egy 'aktív ellenállás', ugyanúgy elfűtené a maradék teljesítményt. Kapcsolóüzemű DC-konvertert meg lehet épp csinálni (kismillió ilyen tok létezik, de körül kell azokat is építeni), de szerintem sokkal egyszerűbb egy dugasztáppal próbálkozni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11429 üzenetére
Kondi nem kell, mert a ventillátor simán megy a kétutasan egyenirányított feszültséggel, amit a híd ad. A trafó a gond. Akár egy lerobbant telefontöltő (régi fajta, aminek még volt valami súlya a vasmag miatt) trafót kellene/lehetne újratekerni. Nem hiszem, hogy ha bemégy a boltba adnak egy 36/12V-os trafót. Kell ellenben egy erre felkészült amatőr/műszerész haver.
-
And
veterán
válasz
Wind-Storm #11426 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha beszerzel egy 12V-os dugasztápot. 36V AC csúcsra egyenirányítva és pufferelve 50V DC körül lesz, abból 180mA már 9W összteljesítményt jelent. Ha az 50V-12V= 38V-ot egy soros ellenálláson (R= 38V/0,18A= 210Ω) szeretnéd ejteni, akkor ebből a 9W-ból közel 7W az ellenállást fogja fűteni. Pazarló és forró megoldás lenne, nem javasolt.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11426 üzenetére
A legkisebb energiapazarlást egy nagyon kicsi 3:1 transzformációs arányú trafóval meg egy egyenirányítóhíddal érnéd el.
-
Scaevola
tag
válasz
Wind-Storm #11422 üzenetére
köszi
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #11359 üzenetére
Ventillátorokat én is forrasztással szoktam bekötni, vagy cserélni pld tápban.
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #11355 üzenetére
Ott az lehet a probléma hogy a floppy csatlakozónak kicsi a furata csak nagyon vékony vezeték megy bele.A molexnél meg addig vastagítom cinnel amíg beleszorítható a hüvelybe.
-
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #11355 üzenetére
Vagy ilyet:
-
Psych0
őstag
válasz
Wind-Storm #11322 üzenetére
Hogy hiba esetén még véletlen se kerüljön 230 a kimenetre és, hogy a kimenet földfüggetlen legyen. Kb úgy kell ezt elképzelni, hogy ha egy 1:1 trafó bemenetén megfogod a 0-t nem ráz meg, megfogod a fázist megráz, mert az a fázis a földhöz képest 230V. a kimeneti oldalon megfogod az egyiket, nem ráz meg, megfogod a másikat, akkor sem, csak ha mindkettőt megfogod, mert a kimeneten a 230 volt a másik vezetékhez képest 230 és semmi köze a földhöz.
-
fero02
nagyúr
válasz
.
-
And
veterán
válasz
Mert az egy nem földfüggetlen 230V primer oldali tápegységnél kifejezetten hasznos.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11319 üzenetére
Akár több is.
-
Psych0
őstag
válasz
Wind-Storm #11319 üzenetére
Igen, de az egyikben a trafó áttétele adja a kimenő feszültséget, a másikban a bemenő egyenfeszültség szaggatásának a szabályozása, ráadásul a trafó nem is létszükséglet, hanem csak a galvanikus leválasztás miatt van benne, amúgy lehetne akár egy sima induktivitással is kapcsolóüzeműt készíteni.
-
attamero81
senior tag
válasz
Wind-Storm #11257 üzenetére
-
attamero81
senior tag
válasz
Wind-Storm #11257 üzenetére
USB 2.0 megy.Néha erről nézek filmet a tv-men.
-
attamero81
senior tag
válasz
Wind-Storm #11231 üzenetére
A linkelgetéssel vannak még gondjaim,de tanulom.A pendrive történet íme:
Annak idején amikor javítóműszerészként javítottam a Samsung Set top box-okat az egyik típus ami a képen van egy dupla tuneres,wifis és 4 gb saját memoriájú panel volt.Na most ez a 4 GB 1 db flash-el volt megoldva és a saját rajzról lenézve rájöttünk,hogy pendrive elvén működik.Ugyanis a BGA UFD_DM és UFD_DP vonalon kommunikál a flash memoriával és ez van a sima pendrive-on is.A pláne a dologban az,hogy ez a kis vezérlő ic négy ilyet tud vezérelni vagyis 16 GB-ig lehet bővíteni csak mindet külön venné észre úgy,mint ahogy a partíciók vannak a vinyón.Na visszatérve a kis jószághoz meglovagolva ezt elkezdtük a cégnél az ilyen hibás paneleket összeszedni és gyártottuk magunknak a pendrive-okat.Jelenleg ez van nekem.Másolási sebessége 6-8 MB/s max.Írási sebessége 4-5 MB/s max.Egyéb kérdéseteket várom a témával kapcsolatban.Illetve ha valamelyikötöknek kellene samsung tv,set top box szakrajz akkor tudok ebben segíteni. -
dudika10
veterán
válasz
Wind-Storm #11253 üzenetére
Persze, ezért kell a megfelelő forráskritikával olvasni.
De akkor itt van ez mint link: [link]
Azon teljesen felesleges vitatkozni, hogy mit hogy nevezünk. Szerintem ha számítógépnél molex dugóról van szó, akkor mindenkinek egyértelmű... még annak is, aki tudja, hogy helytelenül azonosítjuk a kettőt. Legfeljebb kötekedni akar, azt meg trollnak hívják a fórumokon... -
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #11247 üzenetére
De könyörgöm a négyszögletes processzor tápdugó is 4pines
-
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11231 üzenetére
Van link az egyik hozzászólásban, de sokat nem érsz vele.
attamero81: Már megbocsáss, de az a kép kivehetetlen.
Tipikusan "a kevesebb több lett volna" esete. (A felbontásra gondolok.)
Ezen kívül a történetet sem ismerjük. -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #11218 üzenetére
Próbaképp köss velük sorba 1 K ohmot.
Ha még így is erősnek találod a fényüket, lehet az ellenállást növelni.
(2,2 K, 3,3 K, 4,7 K) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #11153 üzenetére
"A lényeg hogy a lehető legvékonyabban és szebben csináljam meg a dolgot, "
Szebben? A zsugor úgyis eltakarja...Ha nem vörösréz a vezetéked, akkor a pákahőmérsékleted alacsony. Vagy esetleg ólommentes forraszanyaggal próbálkozol. Vagy piacon vetted az ónt, és kínai felirat van a címkéjén.
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11153 üzenetére
Nem a vastagsága miatt kérdezte. Azon egy speciálisnak mondható bevonat van, ami szigetel is egyben. Azt mókásabb forrasztani.
Igen, az.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #11141 üzenetére
"de hát ez olyan vékony és nekem amúgy sem működik ez a dolog..."
Fülhallgató zsinórt akarsz forrasztani? -
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #11147 üzenetére
Igen, úgy jó lesz. Előtte azért próbálgasd egy másik kábelen is (vastagabbon), hamar rá fog állni a kezed, könnyen rá lehet érezni.
Én ilyet használok. Olcsó és jó.
-
Petzval
senior tag
válasz
Mindenesetre a sodrás irányába csavarva tömörítsd be a sodrott vezetéket ha blankoltad.Mert ha a belsejében szalad a cin akkor vastag lesz a forrasztás.
A gyantás cinhez nem kell forrasztózsír a gyanta oxidmentesít. -
fero02
nagyúr
válasz
Blankolás és sodrás után belemártod forrasztó kenőcsbe, majd egyik oldalról a cint, másik oldalról a pákát érinted hozzá a kábelhez. Gyönyörűen és egyenletesen végig fog futni rajta az cin.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11062 üzenetére
Gondoltam, hogy ennyire egyszerű a megoldás
Köszi!
-
gabikiraly2
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11058 üzenetére
Köszi,
Megpróbálom. -
speed471
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11036 üzenetére
Köszönöm!
Akkor valszeg cserés lessz...potival valószínűleg tudnám szabályozni!
Először olyat akartam venni csak sehol nem kaptam olyat amely 6db-ott tud szabályozni..ill kifogyott mindenhonnan és hónapok múltán lett volna csak..felhívtam a beszállítót..
így hát eladó ventik vannak nálam ha valakinek kellene dobjon privátot!
Árban szerintem meg tudnánk egyezni!
-
BandiHUN
veterán
válasz
Wind-Storm #11032 üzenetére
jaja,általában +1 tranzisztor van valamelyik fázisra téve,és azzal adja a sárga vezetéken a fordulatinfót....
Esetleg lehet próbálkozni valamelyik fázisvezetékre egy soros diódával kihozni a fordulatszámot,mert elvileg a hall ic is földre rángatja a fázisokat,és a jelre is egy felhúzóellenállásos bemenet vár...a soros dióda meg távoltartja a fordulatszámjeltől a motor önindukcióját,a tranzisztoros ia azt csinálja. -
Szipi
aktív tag
válasz
Wind-Storm #11020 üzenetére
Köszi szépen!
Már működik is, bár keresztbe kellett kötni a sárgát és a feketét, még jó hogy rámértem. -
dudika10
veterán
válasz
Wind-Storm #11012 üzenetére
És gondolod, hogy van neki izzója úgy, hogy nincs multimétere?
Nekem se lenne így hirtelen izzóm, pedig elég sokat foglalkozom ilyesmikkel. -
Cube576
tag
válasz
Wind-Storm #10977 üzenetére
Ok, köszönöm szépen a segítséget
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10966 üzenetére
ez egyértelmű, nekem is így van egy 12cm-es elöl, de szabadon se lehet mindenhol (kisgyerek, háziállat) miatt
-
FanatiK
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10937 üzenetére
Nagyon örülök hogy egy ilyen okoskodóval futottam össze.
Bírom amikor nincs jobb dolga az embereknek hogy egy ilyesféle oldalakon próbáljon beégetni másokat azzal hogy hogy és mit ír.
Megnézném hogy esetleg személyesen is ilyen szőrszál hasogató lennél e vagy csak meghúznád magad mint egy kis nyuszi
Azzal meg hogy garanciát kell neked bemutassak arra hogy nem hsz hajszolásért írtam oda kérlek ne röhögtesd ki magad. Nem vagy te akkora ember a PH-n.
Ennyi erővel én is mondhattam volna hogy te írtad oda a hozzászólásiad növekedése érdekében mivel majdhogynem ugyan annyi napja vagyunk az oldalon és én nem vagyok semilyen tag és valószínűséggel nem is leszek mert engem nem a hozzászólások visznek előrébb, veled ellentétben, így rád nem egyértelműAzthiszem le is zárhatjuk a dolgod mert úgy látom te nagyon inteligens vagy hogy off topic pipát használsz
és nem szeretném betölteni olyasféle irományokkal a topic-ot ahol csak a hozzád hasonló emberkéket.... világosítom fel arra hogy mekkora majmok.... akik okoskodnak a semmibe
Üdv FanatiKÉs neharagudj hogy nem használtam a offt. pipát
-
FanatiK
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10934 üzenetére
nem értem mire célzol
a srác feltett pár képet ahol egy orbitális nagy hűtőt tett a processzorra és érdeklődtem hogy mégis milyen processzorra kell ilyen
nem hiszem hogy hajszolás lenne mivel ha megnéznéd az adatlapom a szövegelésed helyett akkor látnád hogy nem a hsz-re hajtokelöbb nézz utána ki és mit ír utána szúrd le a másikat az ilyen hozzászólásaiddal
előre is kösz. -
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #10914 üzenetére
Ha ez megnyugtat én hallgatok rád!Iszom a szavaidat.
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #10911 üzenetére
Hát igen,te egy médium vagy!
Jól jött volna ez a képességed a mosógép vásárlásakor.
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #10909 üzenetére
Mint írtam a kép csak illusztráció,nem az én házamról készült.De amúgy nem férne el a 12cm-es venti.
-
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10900 üzenetére
1 ventilátor normális hangkeretek között nem szív olyan erősen, hogy simán azon a terelőn keresztül megfelelő mennyiségű levegőt szívjon. persze, ha rak bele egy deltát nem gond, de ha csendesen akarja megoldani akkor 1 ventilátor szerintem nem elég
-
69er
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10891 üzenetére
ment pü.
-
69er
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10889 üzenetére
nincs már van vagy 4-5éve hogy vettem, szóval majd lehet belekukkantok
az elképzelés egyébként az, hogy új piros világítású házba szeretném majd berakni ezt a tápot, csak hát az ugye hogy néz már ki...(kéken világít)
-
69er
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10886 üzenetére
igen az lehet nem értek annyira hozzá. könnyen szét tudom kapni anélkül hogy bármi baja lenne? mert akkor egyszerűnek hangzik a venti csere, bár semmi moddingot nem csináltam még.
-
hypno skate
senior tag
válasz
Wind-Storm #10882 üzenetére
Csipesz, vagy kampós végű drót?
Már ha látod, hogy mit is akarsz kiszedni.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10870 üzenetére
Akkor az mi?
-
bugizozi
őstag
válasz
Wind-Storm #10862 üzenetére
Szia,
"BIOS-ban állítsd be a szabályozást ha lehetséges."
sajnos nem lehetséges
ami a linkelt képen van cumó olyanom nekem is van, arra rádugtam a ventit de nem lett lassabb/halkabbmoha21: és van ilyen olcsóbbfajta potméter amivel ilyen 4pin-es (nem molex) csatlakozójú ventit lehet szabályozni?
Köszönöm!
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10862 üzenetére
Néhány ventilátor 5 V -on meg sem moccan, ha meg szabályozni akarja miért nem potméter?
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #10832 üzenetére
Ezek szabványkapcsolók szerintem azokat a védőket más gyártja.Hisz azt nem tudni hogy valaki állandóan hozzáférhetően építi be vagy épp védővel véletlen kapcsolás ellen.
-
V.Dave
senior tag
válasz
Wind-Storm #10820 üzenetére
a felvett teljesítmény most 70W, de a leadott-at hogyan kell?
-
becsitibi
senior tag
válasz
Wind-Storm #10798 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
-
becsitibi
senior tag
válasz
Wind-Storm #10795 üzenetére
Először is a 24 pines atx kábelt szeretném meghosszabbitani,mert az nem ér el úgy az alaplaphoz hogy az alaplap mögött elvezetem,5-6 centikről van szó
,a másik a 4 pines proci kábelt gondoltam ugyanezzel a megoldással,a vga marad,az jól van úgy,találtam egy weboldalt,itt nézegetem a kábeleket:[link]
De először a véleményetekre vagyok kiváncsi
-
bsh
addikt
válasz
Wind-Storm #10776 üzenetére
azt nem tudom, de ezeket szokták úgy reklámozni, hogy 100% japan solid capacitor whatever, nem? mindegy, a lényeg, hogy 3 évet bírt ki, az igen kevés...
-
enormous
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10701 üzenetére
Azért fáj belenyúlni a vízporlasztóba, mert a vízen keresztül a rezgést a kerámiamembrán továbbítja az ujjadba, a húsodba, és az idegeid így reagálják le azt a jelenséget, amire a víz annyira felpörög hogy kilökődik és 'párolog'. Szóval hosszútávon kínzásnak is jó. Nyúltam bele többször is sajátba, hol tapasztalati szándékkal, hol véletlenül. Lényeg ugyanaz, ami bizsereg az nem az áram hanem a rezgés. Ha egy műanyag dolgot (pl arc-szeszem kupakja) alul és felül is közvetlenül körülvesz a víz, és úgy kerül a porlasztó rezgésének útjába (tehát a víz miatt át tud menni a rezgés a műanyagon) akkor a műanyag elmálik, mintha olvadna. Teljesen képlékeny lesz, mindezt szobahőmérsékleten. TADA Ultrahang
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #10726 üzenetére
"Ezt nem is tudtam hogy normális használat mellett melegednek maguk a ledek..
Mennyi hőnövekedést jelent ez?"A legkorszerűbb LEDeknek 30% a hatásfoka*, vagyis a 10W-ot fogyasztó LEDből 3 W távozik fény formájában, a "maradék" 7 W pedig a kristályt fűti.
A kisteljesítményű LEDek kristályhőmérséklete a 85°C-t nem haladhatja meg, mert 100000 óra működésre csak így van esély. A "powerLED"-eket felengedik 120-140°C-ra, de ekkor már csak 40000 órát bírnak.* A szakértők szerint a LED technikában még van annyi, hogy 3 év alatt megduplázódik a hatásfok, tehát 2013-2014-ben 60%-nál lehetünk, aztán már csak 1-1%-okat javulhat.
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10704 üzenetére
Abban igazad van, hogy az 1,6 Mhz még ultrahang, de a „A 20 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú rezgéseket infrahangnak, a 20 000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük."
definíció helytelen. Mert akkor mi van mondjuk a röntgen sugárzással? vagy a 2450 Mhz es mikrohullámmal?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #10719 üzenetére
"Ez ugye cm² akar lenni?"
A szakirodalom 0,5 dm2, azaz 50 cm2 függőleges hűtőfelületet javasol wattonként a LEDekhez. Ha ez nincs meg, akkor a LED kristályhőmérséklete megnő, amitől az élettartama drasztikusan lecsökken.
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10716 üzenetére
Egy CM 690 bukta.
Ennyit a CM házakról.
Enyhén túlértékeltek. -
h.istvan
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10719 üzenetére
maga a hűtőborda alapja 11cm x 15cm, ebből áll ki 14 darab lamella, ezek 2.5cm magasak és 15cm szélesek, ezeknek a felülete tehát 14 * 2 * 2.5 * 15 = 1050 cm2, ez 10.5 dm2. Azért szoroztam be 2-vel, mert egy lamellának két oldala van, ha ez a gondolkodás téves, akkor max osztom kettővel.
Az E27/14-eshez: úgy értettem, hogy ezen égőknél az árában mindig benne lesz pluszba az a hűtőborda és elektronika ára a LED-en felül, ezért olyan drága szerintem. Míg ennél a házibarkács jellegű megoldásnál pedig csak 1x kellesz megvenni, ha tönkremegy/cseréled bármi oknál fogva, akkor már többet nem jelentkezik ez plusz költségként! Tehát ilyenkor már csak magát a LED lapkát fizeted meg! Így már érthetőbb?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
"De akkor konkrétan mennyire is veszélyes ebbe a hidegpárásítós cuccba nyúlkálni?"
Az ujjadban a sejteket szaggatja darabokra, amitől elhalnak. Kell még tovább magyarázni a veszélyességéről?
A fájdalmat is azért érzed, mert elszaggatta néhány ideg-kapcsolatodat.Orvos nem vagyok, a Vészhelyzetben pedig nem volt ilyen eset, ezért nem tudom megmondani, hogy az ujjadat amputálni kell, vagy leesik magától, illetve hogy belehalhatsz-e a vérmérgezésbe. (Volt valami zeneszerző, aki a karmesteri pálcával rácsapott az ujjára, és bele is halt.)
"Illetve rendeltetésszerű használat mellett is lehet valami káros hatása...?"
Nem, mert az intenzitása a távolság 3. hatványával csökken, és a nagyfrekis ultrahangot a levegő erősen csillapítja. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Wind-Storm #10711 üzenetére
6850es vga kerult bele, elotte is cicergett, de gyrngebben szerintem
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Wind-Storm #10708 üzenetére
400-as. Mintha olvastam volna, hogy valamit lehet ezekkel csinalni. Lehet fel van puposodva az egyik kondi, es attol ilyen?
-
Petzval
senior tag
válasz
Wind-Storm #10704 üzenetére
Az 1,6MHz középhullám a Petőfi rádió volt ennyi.
-
moha21
veterán
válasz
Rendeltetésszerű használat mellett nem hiszem lenne káros hatása, azt nem tudom, hogy miért fáj. Fura, hogy ultrahangosnak hívják pedig vmi kb. 1,6 Mhz-et olvastam ezekre a piezo membranos cuccokra.
Na most befáradtam olvasgatni, de kíváncsi lennék miért fáj. ( Egyszerűen a testünkben levő víz miatt? )
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #10690 üzenetére
"Elvileg az ultrahang belülről hevíti a szöveteket.."
Nem, az a mikrohullám.
Az ultrahang rezegteti a szöveteidet, amitől azok szétszakadoznak. -
Danex
addikt
válasz
Wind-Storm #10690 üzenetére
Van ilyen párásítónk itthon, jól megy... együl a vízkövet nem szereti, mivel csak télen van használva így kb évente meg kell tisztítani kicsit/akár kapirgálni
-
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10687 üzenetére
a hátán akarja arrébb vinni őket?
-
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10683 üzenetére
teljesen lakatlan terület fölött is elrepülhet egy repülő...
-
fero02
nagyúr
válasz
Wind-Storm #10657 üzenetére
Tudom, tudom. Egyenlőre az egyenletet szokták kihozni. Amúgy mentségemre szóljon, h nem vettem észre.
-
h.istvan
csendes tag
válasz
Wind-Storm #10647 üzenetére
na, ez nagyon jól hangzik! végre az első érdemi hozzászólás
köszönöm!
ui.: no ennek a kis/terhelés nélküli bekapcsolásnak utánanézek majd!
-
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10625 üzenetére
kösz, ki fogom próbálni.
-
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10623 üzenetére
szerintem a fájlszerver nem az asztalra való... nekem a lakás túlvégében van, a földön.
Ha jól látom a weben, a kaze server nem automata. -
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10621 üzenetére
de ha nem jár a hűtés, az nemcsak kisebb zajt jelent, hanem kevesebb koszt szív be a dobozba.
A házhűtést is le lehetne állítani. Ráragasztanám a hőmérő bélyeget a proci hűtőbordájára és ha az elég hideg, akkor kikapcsol. A proci ventit meg vezérelje az alaplap.
-
bambano
titán
válasz
Wind-Storm #10617 üzenetére
Azon agyalok, hogy olyan fájlszervert kellene összerakni, amiben wd green diszkek vannak, amik kikapcsolnak, ha nem használod őket. De akkor feleslegesen menne a hűtése is.
ha jól láttam, 12 centis ventik vannak ott. -
joecontra
addikt
válasz
Wind-Storm #10583 üzenetére
-
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10583 üzenetére
Szerintem érdekli is a dolog.
-
joecontra
addikt
válasz
Wind-Storm #10576 üzenetére
Igen, tuti hogy D, tisztában vagyok a DVI fajtákkal.
milyen kártyáról van szó amúgy?
ASUS EN6200LE TC256/TD/64Mha lecserélnéd a kártyád egy DVI-I-sre
Nekem jó ez is, ráadásul saját kezűleg szeretnék egy DVI-D -> VGA átalakítót építeni, amúgy hobbi szinten.Most úgy van, hogy a VGA kimenetet egyszer a monitor, egyszer a tévé használja.
Ha sikerülne egy D/A konvertert megépíteni, akkor a tévé mehetne a DVI-ról és nem kéne a monitort ki-be huzigálni a D-Sub csatlakozóról.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Wind-Storm #10574 üzenetére
A baj ezzel csak az, hogy ezek az adapterek DVI-I-hez készültek, ami ad ki analógot is és ez az adapter továbbviszi a monitor felé.
Az én esetemben DVI-D-ről van szó, ami egy deka analóg jelet nem ad ki, de azért értékelem a segítő szándékot!Üdv,
J -
Ferink
aktív tag
válasz
Wind-Storm #10557 üzenetére
Hát ha akármilyen fajta is a festék, de nem tartós, akkor a fene megette szerintem.
Köszi azért.
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10550 üzenetére
Bocs! [link]
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10548 üzenetére
Meg olyan a váza a háznak, hogy belülre nem mehet, mert van keresztmerevítő.
ilyen ni:[link]
Ez másnak készül. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10546 üzenetére
Ja.34x48cm
Azért ott be lehet majd látni. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10526 üzenetére
Szalagot ne. Az nagyon gagyi.
Ez így egészen jó. Ebben a módszerrel ez szép, gratula.
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
Wind-Storm #10522 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Azt tudom és úgy is van bekötve, hogy csak egy venti sebességét mutatja. A három ventit simán levezérli nekem, de többet nem mertem rákötni, nehogy kiüsse az alaplapi vezérlőt.
Köszi a tippet, de akkor marad a mostani megoldás a maradék 6+1 ventillátort egy kétállású kapcsolóra kötöttem, mellyel 12V és 7V között tudom kapcsolni a ventik tápellátását.Valami alternatív ötlet, amivel lehetne vezérelni 9+1 PWM ventit az alaplapi vezérlő jelének erősítésével?
-
Kvazár
őstag
válasz
Wind-Storm #10503 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom!
Köszönöm, a többieknek is, de azt, hogy két pöcök, meg nyúljak be, azt magamtól is tudtam, csak arra nem volt már ötletem, hogy mivel?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Wind-Storm #10503 üzenetére
Mármint ha nem akarsz bajlódni ezeknek a szerszámoknak a keresgélésével*
Reggel volt még nekem -
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #10488 üzenetére
"Nagyon halálosak a tápegységből kijövő feszültségi szintek..."
A védőföldelést meghibásodás esetére találták ki, és olyankor a dobozon vagy bármelyik vezetéken 230V~ vagy 325V egyenfesz jelenhet meg, ami bármikor kinyírhat egy embert.Védőföldelt készüléket földelés nélkül használni pedig TILOS, nem pedig "nem ajánlott".
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10495 üzenetére
Igen lehet tűz, mert a tápok ilyen védelemmel nincsenek ellátva, mert ez nem szakszerű használat.
-
jaja1981
addikt
válasz
Tényleg nem jó az elgondolás, mivel a két táp mondjuk 12V-ja nem egyforma, így áram fog folyni a két 12V ág között, amit nem hiszem, hogy szívlel a táp.
Úgy tudom elképzelni, hogy egy tápról megy az alaplap, meg egy tápról a VGA , és a nullájuk össze van kötve.
Így mind a két táp, csak a lap és a VGA táp áramkörén keresztül találkozik, amik pontosan szabályozzák a feszültséget.Én régen olyat alkottam, hogy a lap+VGA egy tápról, az optikák (3db), és vinyók (4db) másikról, nulla összekötve. Úgy semmi baj nem volt, évekig ment.
Persze nem tanácsolom senkinek, nem játék, mert mint moha is írta, simán tűz lehet belőle.Egy rendes táp kell, mert két táp árából kijön egy erős, amit nem kell kötögetni.
Wind-Storm:
Az sima zajszűrő áramkör. -
moha21
veterán
válasz
Wind-Storm #10490 üzenetére
Most 110V is lehet halálos, meg 30 kV-nak sem kell halálosnak lenni... Ezek akkor sem rendeltetésszerű használatok.
És amúgy igen össze is lehet kötni PC tápokat, sőt szoktak is, de nem otthoni barkáccsal, vezérlést mindent úgy alakítanak ki.
Nem tudom melyik kondenzátor révén vagy hogy érted a feszosztót, primer kondin 325 V egyen van.
-
moha21
veterán
válasz
Hegesztő invertert/trafót láttál már? Ott sem halálos a feszültségszint mégis tűz és baleset veszélyes. 2 táp random összekókányolásánál igenis semmiféle védelemre nem tudunk hagyatkozni, ha szerencsénk van lebassza a biztosítékot, ha nem akkor mi van?
Földelés nélkül meg nem is lehet használni a PC-t. Csak úgy lebeg nem és ha meg vmi van kimegy a fázis burkolatra..
-
Ferink
aktív tag
válasz
Wind-Storm #10480 üzenetére
http://www.praktikerwebshop.hu/kereses/?keresett=plexi&x=0&y=0&op=kereses&k_talalat=&k_rendez=&k_irany=
Itt vannak a praktikeresek. %0cm*50cm-esben van, tehát vágni kell. A 4mm-es elég drága.
-
oregcsóka
őstag
válasz
Wind-Storm #10456 üzenetére
Egy picike hőérzékelő ellenállás van a kábel végén, egy zöld szinü kis bigyó.
A venti típusa pedig: GLOBE FAN - BALL BEARING - B1202512L-3M - DC12V - 0.18A
És 12cm-es.
És köszönöm a segítséget. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm #10440 üzenetére
Szinterezni nem tudok, ahoz komoly eszkozok kellenek.
intercooler
Meg tudom csinalni, pu ment. -
Ghandi
aktív tag
válasz
Wind-Storm #10430 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
Közben a saját logikám alapján ráforrasztotam az RCA csatikat, és működik a dolog! Szükségem lesz majd a 4.polusra is,majd idővel lesz mikrofon is rákötve,de most az volt a lényeg hogy rá tbudjam kötni a tabletet az autó erősitőjére.
Köszönöm! -
Ghandi
aktív tag
válasz
Wind-Storm #10427 üzenetére
Értem.És a sima 3pólusos csatinak mi a bekötése?
Ugyanis azt sem tudom.Annak hogy van? -
PHM
addikt
válasz
Wind-Storm #10423 üzenetére
Kell, hogy legyen, hiszen tápfeszültségnek 12 V DC-t ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest