Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
-
Lendova
őstag
-
Lendova
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Én sem. Csak nekem sikerült elsőre helyesen.

-
Aprósólyom
addikt
válasz
Lendova
üzenetére
Aminek összesen 3 csatija van hátul az is tudja, sőt a 7.1-t is, ha a 3db hátsó kimenetből az előlapi kimenetekből is felhasználunk 1-t.
Nem azért írtam mert unatkozom, hanem mert így van, csak kell hozzá driver és realtek konzol, hogy be lehessen állítani. Minden realtek chip kimenete programozható. A legolcsóbb 20 ezer forintos alaplap is tud 5.1/7.1 kimenetet kezelni. -
Lendova
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nincs már mindegyik alaplapon analóg kimenet 5.1-hez. Többek közt az enyémen sincs, ezért én vettem egy Soundblaster X4-et, hogy a szintén majd 20 éves Genius SW 3600 továbbra is használatban lehessen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Maksifül
üzenetére
Mindegyik alaplap tud 5.1-t. A kézikönyvben általában megírják, hogy mit hova dugj, ha 5.1 rendszert szeretnél hajtani. Továbbá fel kell telepíteni a saját driverét az alaplap oldaláról. Sokszor nem elég a windows auto installált driver. És le kell tölteni a realtek audio console-t is.
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Soundblaster Audigy2 hangkártyát az új gép alaplajával nem tudom használni, mert nincs rajta sima PCI port. Mi a leggazdaságosabb megoldás, amivel az ősrégi Genius 5.1 fadobozos hangfalrendszeremet tudjam használni az új géppel, ha a hangfalból csak a szokásos zöld/narancs/fekete Jack dugós kábelekkel lehet a hangfalakat hangkártyához csatlakoztatni?
Nem feltétlenül vennék 40-50e-ért hangkártyát, ha nem muszáj.
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Tudtok ajánlani megbízható 5.1/ 7.1 usb hangkártyát win11 kompatibilitással, amibe 5.1 / 7.1 hangrendszert tudok csatlakoztatni analóg (3,5 jack)?
Elsősorban USB érdekel lehetőleg plug n play vagy ha nem az akkor megbízható gyártótól.
Ali-n 4k-ért láttam, de nem túl bizalomgerjesztő, mivel a jack csatlakozók túl közel vannak + sw kérdése is kérdéses.
Árban nem mennék el 50 ezres kategóriáig, illetve külföldi beszerzés is jó lehet, vagy akár használtan, ha megéri.
-
Lendova
őstag
Új alaplapom lesz, amire már nem fogom tudni közvetlenül rádugni a veterán Genious SW 3600-at.
Mit ajánlotok, mint megoldást? -
-
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Amúgy hát végülis nem annyira értek hozzá, futólag néztem a funkciókat.
Az tuti hogy nekem itt kettő Onyx van...soha, még a sokadik életemben(ha lenne ilyen) sem akarnék jobbat. Már a gagyi Cloud-II- vel is jól szólt, az FT1- el meg hát...azta qva, ultrahifi, sok emberkének ez is még mindíg gagyi, nekem ennél soha az életben nem kell jobb, itt a vége, akkorát szól, hogy egyáltalán minek ennél jobb ?? -
pulutodurumo
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Azért a K5 Pro ESS 1,5 Watt (32 Ohm) fejes kimenetét sem nevezném gyengének. A Mackie nem tudom mit bír, sehol nem találok róla adatot.
A Fiio egy HiFi DAC + AMP az Onyx meg egy stúdió interface. Nyilván ennek megfelelő a szolgáltatás amit nyújtanak. Ha kell natív DSD lejátszás, koax, optikai, vagy RCA bemenet, akkor a Mackie kiesik.
Ha kell DAW, fantomtáp, meg XLR a mikrofonnak, akkor nyilván a Fiio nem játszik. -
gézu
őstag
pulutodurumo, DarthSun: Köszönöm!
-
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Úgy nézem a K5 eléggé gyengus az Onyx- hez képest, nemutolsósorban puritán, kevesebb funkcióval.
-
MACKIE Onyx Artist 1x2. 300 Ohm bivalyerős asszimmetrikus fejeskimenettel. Nálam a relatíve nemkönnyen hajtható FiiO FT1- el is lenyűgöző. Line out szimmetrikus, ha stúdiódoboz is játszik.
A zöld-űrlényestől ajánlott rendelni, onnan megjön minden megbízhatóan és gyorsan - [link]Nekem természetesen kettő Onyx van, a bűnbarlangban, és a próbapadhoz is vettem, annyira precíz a hangja. Potméterek patentek, nem lötyögnek, nem lesznek recsegősek, mint ahogy szinte minden DAC- on, ebben az árkategóriában.
-
gézu
őstag
Sziasztok, egy superlux hd668b fejeshez milyen külső hangkártya passzolna 30-40k-ig? Xonar U széria nem érdekel, volt egy, de meghótt a gari lejárta után fél évvel.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Low Noise
üzenetére
Ha a Asus B650E-F alaplapi hangról beszélsz, akkor kizárt, hogy gyalázat. Rossz driver vagy rossz kábel vagy gyárilag hibás alaplap.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a design vagy az hang implementálása lenne rossz eleve.Egyébként: EqualizerAPO. EQ bármilyen hangkártyához. Ez kell neked, nem egy gagyi gyári Creative EQ.
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Az új gépembe nem lehet át tenni az Creative X-fi Extreme Gamer kártyámat.
Mivel azzal nagyon meg voltam elégedve, X-fikártyát akartam venni, de úgy látom Audigyiket lehet kapni, és Soundblaster Z amiről nem tudok semmit.Amit jó lenne ha tudna: legyen olyan equalizere mint az X-fi nek, az az
a hagyományos EQ alatt van két csúszka hogy, pl 0-30hz között szeretnék kiemelni.
a másik csúszkán pedig, hogy pl 9 decibellel. Ha az X-fi Cristalizert is tudná az se lenne baj. (Rejtély, hogy egy ilyen profi kártyát miért neveztek gamernek és nem audiofil-nek
)Ha már nincs ilyen tulajdonságokkal kártya az esetben is azért vennék valamit, mert az alaplapi gyalázat, tippre 50hz alatt nem is ad ki hangot.
Milyen hagkártyát vegyek?
Előre is köszönöm.
-
Razor18
tag
Sziasztok,
inkább csak játszani szoktam a PC-mmel (naprakész Win11 23H2), amiben most egy teljesen jól működő Asus Xonar DGX van, de barátkozom a Soundblaster Audigy FX V2-vel. Jelent ez akkora különbséget, hogy megéri a kb. 20e Ft-ot? Másik kérdésem, hogy több helyen olvastam, hogy az FX v2 egyeseknél recseg-pattog. Ez engem inkább tartson vissza az upgrade-től, vagy egyszerűen csak az elégedetlen tulajok érthetően mindig hangosabbak, mint az elégedettek?
Köszi előre minden visszajelést.
-
Aprósólyom
addikt
Maguk az ALC csipek elég jók, elég jól implementálják az alaplapra is, természetesen a lehetőségekhez képest. Mert hogy azt nem tudják elkerülni, hogy ha terhelést kap a proci és/vagy a VGA, akkor képesek felszedni a VRM áramkör PWM jeléből némi felharmonikus zajt.
Segíthet, ha undervoltolod a processzort. Vagy a MOBO VRM beállításainál bepróbálkozom más PWM értékkel.
Mondjuk szerintem ritka az olyan eset mikor zavaró lehet. Játék közben a zene és effektek miatt nem biztos, hogy annyira zavaró. Zenehallgatásközben meg ha nem kap nagy terhelést a CPU/GPU, akkor megint nem igazán lesz hallható a VRM PWM áramkör.Az ALC1220 integrált fejes erősítője erősebb is az alsóbb kategóriásaokhoz képest. 1 dologra kell figyelni, hogy jó driver legyen fent és a megfelelő kimenetre legyen csatlakoztatva a fejes és akkor fel fogja ajánlani a további erősítő fokozatokat. (Általában ez az előlapi fejhallgató csatlakozó)
Amikben tud gyengélkedni, hogy a stereo áthallás valamivel rosszabb, mint egy komolyabb hangkártya vagy külső interfész. (tehát a sztereó jobb és bal oldal mennyire szeparált, mennyire szűrődik át a jobb hang a balba és fordítva. Emlékeim szerint tesztekben -60dB körüli, tehát csak közepes teljesítményű hangtechnikai szempontból.
-
Marci79
senior tag
Ahoy topiklakók!
Összeraktram nemrég egy új gépet. Értelemszerűen win11-el. Az alaplap Asrock B850-es ALC1220-as integrált "hangkártyával". Az előzőhöz egy Soundblaster SBX 5.1 pro-t (usb-s külső) használtam totális megelégedéssel. Tegnap kipróbáltam és a win11 azonnal felismerte. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes lenne az új gépen is ezt használni? Vagy az integrált végre tudja ugyan azt a minőséget produkálni?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Okés, köszi szépen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ez audio technikai kérdés, elektrotechnikai topikban hamarabb találsz jó választ. Mindenesetre, a manuálban azt látom, hogy dinamikus vagy saját betáplálású kondi mikrofon köthető rá. Nem tudom milyen van a headsetekben, de ha tényleg jól kötöd be, akkor valószínű nem ilyenek, mert ugye vannak még olyan kondi mikrofonok, amik külső betáplálásúak (fantom táp), vagy az elektret kondi mikrofonok is kívülről vesznek fel némi tápfeszültséget.
A dinamikus mikrofnonnál, pedig a környezeti hang által keltett hangnyomás generál áramot a mikrofonban, ezért is használnak balanced vezetéket, mert az a picike áram nagyon érzékeny lenne minden környezeti EM zavarra, ha nem használnak balanced ügyes/trükkös megoldást.
Na de, ezzel nem adtam segítő választ, mert csak felületes ismereteim vannak a mély vizekről. A lényeg az, hogy azok tudnak segíteni, akik hétköznapi szinten foglalkoznak audiotechnikával/elektrotechnikával. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok
Milyen fejhallgatót kell vennem, ha egy régi Lexikon Alpha külső hangkártyám van, és nem szól rajta 3 db sima mikrofonos headset mikrofonja sem? XLR bemenete van neki. Dinamikus mikrofon szól szépen. De a headsetek meg sem mukkanak vele, bekötés jó, azt néztem, elvágott kábellel is már direktre rákötöttem. Létezik hogy a kondenzátor mikrofonok nem szólnak egy ilyen hangkártyán?
Fejhallgatós topicban nem kaptam választ. -
tomcat78
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Használtban esetleg. Amit énekhez mindenképp kerüljön az a Behringer. Ember nincs, aki abból utána esetleg bármi értelmeset tud csinálni. Használt piacon régebbi Presonus, Focusrite kártyákat azért lehet találni, amik viszonylag jól használhatók. Azt tudni kell, hogy az ének felvétel nagyon sokmindentől függ. De persze otthoni körülmények között ismerkedni a dologgal felesleges milliókat költeni rá. Az igazság az, hogy újként árban az említett kártya alá azért nem nagyon mennék. És az adott típus tényleg ajánlható ehhez. A YT-on a Hitspace csatornáján van róla magyar teszt is, ha jól emlékszem, érdemes lehet rá nézni.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Baránőmnek van egy Senheiser 835 S XLR csatlakozós mikfrofonja. Ehhez szeretne hangkártyát vennni, amit a laptopjához csatlakoztathatna és éneket vehetne fel vele. Milyen olcsó megoldások léteznek erre?
-
Mortel
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Mortel
üzenetére
Szerintem gondolkozzon el valami külső USB DAC-on. Megnéztem mit lehet kapni PCIe fronton, nem jó a helyzet. A Sound Blaster Z SE mint belépő szint 40000 iponon. Ennyiért vettem Kínából a FiiO K5 Pro DAC-omat. És az egy jobb eszköz fejhallgatózásra. A Meze ráadásul nem egy kényes cucc, lehet hogy egy dongle is elég lenne neki. És akkor viheti bárhová, ha ez számít.
-
SSanya
csendes tag
-
SSanya
csendes tag
válasz
Mortel
üzenetére
Nem tudom, próbáltam rákeresni a neten, de ami eszközöket találtam, azok nem tudták az analóg jack bemenetről digitális hdmi kimenetre átalakítani. Viszont most úgy oldottam meg, hogy a videókártya hdmi-csatlakozójáról működik, csak az egész azért furcsa, mert csak akkor volt hajlandó kijönni a hang a hdmi-n, ha a displayport-ot (amin a monitor van) klónoztam a hdmi-re. Egy nvida rtx kártya volt ez, nem tudom, lehet-e máshogy. Az Nvidia Digitális hang beállításaiban látta a HDMI-n az erősítőt, a windows hangeszközök között is szerepelt, elvileg működött is, csak épp hang nem jött ki. Egyelőre jó így, írtam Nvidia supportnak, hogy van-e valami más trükk/beállítás, amit én nem ismerek, hogy egyszerűen natívan működjön a HDMI hang, hátha válaszolnak.
-
Mortel
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne egy jobbféle, de nem túl drága, belső pcie-szes hangkártyát, ami támogatja a Win11-gyet.
Ezen szeretne zenét hallgatni, egy Meze 99 Classic fejessel.Tudnátok ajánlani valamit?
Köszönettel:
M
-
Aprósólyom
addikt
Valakinek van tapasztalata az Axagon ADA-HC típusú USB-C "hangkártyával"?
PL. olyan érdekelne, hogy egy gaming PC terhelése közben mennyire veheti fel a CPU/GPU VRM kapcsolási zaját. Jobban kiszűri-e, mint az integrált megoldások? Illetve jobb lehet-e a crosstalk, kvázi kevésbé hallatszik-e át a jobb és bal csatorna egymásba.
-
SSanya
csendes tag
Sziasztok! Kicsit összetettebb dologban kérném a segítségeteket, aminek csak egyik változata lenne a milyen hangkártya kérdése. Van egy ASROCK B550M Pro4 alaplapom, amiről eddig 3 db jack-RCA átalakítóval vittem a hangot egy Yamaha erősítőbe, azon volt ilyen bemenet. Az erősítő sajnos megérett a cserére, és a mostanában fellelhető erősítőkön már nincs olyan RCA bemenet, mint a régieken, külső eszközöket HDMI-vel fogadnak. Esetleg van-e valakinek tapasztalata a fenti chipsettel, hogy az alaplapra integrált HDMI ad-e ki hangot, mert a port felsorolásban csak mint videó port szerepel (ha olyan proci van bent, amiben van gpu).
A lapon nincs optikai kimenet, ezért ha a HDMI-t nem tudom beüzemelni, akkor jönne a kérdés, hogy tud-e valaki olyan -elsősorban külső, USB-vel csatlakoztatható - hangkártyát ajánlani, amiről aztán HDMI-vel át lehetne vinni a hangot az erősítőre?
Esetleg olyan külső hangkártyára javaslat, aminek jól működik az optikai kimenete?
Ha egyik sem, akkor esetleg belső hangkártya akár HDMI, akár optikai kimenettel?
Esetleg olyan külső eszköz, ami a 3 db Jack-ből HDMI hangot varázsol?Előre is köszönöm, ha végig olvassátok a kisregényemet, ha pedig bárkinek lenne ötlete/javaslata, azt is előre köszönöm.
U.i: az erősítő már úton van, azon nem nagyon tudok változtatni, hogy tudjon fogadni más bemenetet. -
Zsocó
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nekem a d1 sz@rakodott 10 alatt, el-el ment az egyik oldal és hasonló hibák a hangban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3582, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest