- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi #10511 üzenetére
Mert a mélyekben van a teljesítmény.
Köss be sorba kondit azt annyi.
Jobb ötlet nincs, fölös olyan hangváltó, ami 200Hz felül áteresztő és a csipogók is felül áteresztő hangváltó kell. Gyárilag sem adnak komoly hangváltót a szettek mellé. A 16".os hangszórók 5-6Khz-ig elvannak, szóval nem gáz.Próbálj bele egy kondit.
Továbbra is azt mondom köss be kondit. -
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi #10508 üzenetére
Szerintem sorba fölös kötni ,mert ezek ugye felül, alul áteresztő szűrők, tehát nem fokozzák egymást.
200Hz elég ha csak a mélyet akarod levágni.
De nem értelek.A kalaptartón ott a mély, gondolom arra csak mély megy az erősítőből.
Az első szettek meg hangváltósak, ráadásul az erősítőn szintén vágható a hangszín, ha meg nem, akkor lejjebb kell venni a hangerőt. Lehet a terhelést nem bírják.Hangszórók, erősítő márkája? Nem egy autó hifit építettem már.
Kvazár:
Csavarhúzóval. -
And
veterán
válasz
Ghandi #10449 üzenetére
Nézd, azzal valószínűleg semmit sem vesztesz, ha kipróbálod
. Más jelleg = eltérő hangosságérzet-változás a potméter helyzetétől függően. A hangerősség változtatásához a logaritmikus jellegű potméter jobban passzol, lineáris típussal túlságosan hirtelen hangosságnövekedés tapasztalható a 'skála' elején. Amúgy az "A" és "B" jelzések sem teljesen egyértelműek mostanság (olvastam ilyenről, a HE-topikban is említették már 1-2 alkalommal), de az előbb linkelt Piher-adatlap is az "A"-t említi lineárisnak.
-
And
veterán
válasz
Ghandi #10447 üzenetére
Úgy jó. Közben visszaolvastam, hogy mire is kell, merthogy ezt is említetted korábban: "Ugyan olyan értékű kell amilyeneket gyárilag tesznek a sima fülhallgatókra hangerőszabályozónak." Ez pedig rossz megközelítés, mivel a fej- és fülhallgatók nem nagyimpedanciás és kisjelű terhelések, hanem éppen ellenkezőleg, ezért a passzív fejhallgatókba épített potméterek relatív kicsi értékűek.
Erősítőhöz viszont a 10k jó lesz, ha a vonalszintű bemenetére csatlakozol. A potméter "A" jelzése viszont lineáris jelleggörbét takar, a "B" lenne a logaritmikus. A teljesítmény miatt pedig ne aggódj, a normál méretű sztereó potméterek nem trimmerek, de nem is fél wattosak (inkább jelleggörbétől függően 1/8...1/4W terhelést viselnek el, lásd pl ezt az adatlapot: [link], egyszerűen csak normális méretűek). -
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi #10443 üzenetére
Postán jöhet.
A potinak 3 lába van.
A középsőn megy be a jel, az egyik szélsőn ki, a másik lábat meg lekötöd a testre, nullára.
Gyakorlatilag egy feszültség osztóként üzemel.
Na abba az ágba kell bekötni sorba, amit a testre kötsz.
Ennyi.Az, hogy a poti melyik oldali lábára mit kötsz, azt ki kell mérni, mert ettől függ, hogy ha balra tekered halkul, vagy hangosodik.
Ha felcseréled sincs baj, csak akkor mondjuk balra tekerve hangosodik. -
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi #10433 üzenetére
10k-s elég.
Ám köss be egy 1k-s ellenállást, mert ha teljesen letekered a hangerőt, akkor rövidre zárja a kimeneted a tableten.
10k-s poti, 1k-s ellenállással pont tizedeli a hangerőt.
Ha nem elég mehet nagyobb poti.Illetve logaritmikust vegyél, azzal könnyebb hangerőt szabályozni, mint lineárissal, mert a közép tartományban, ahol elvileg használnád, ott finomabb a kiosztása.
Így kérd boltban, cirka 150Ft.
Ellenben azért írtam, hogy élek, vagyok, dolgozgatok, most egy iylen házat fújtam megrendelésre, természetesen feketére.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Ghandi #10399 üzenetére
"Az autós fejegységeken mindig szabályozza az RCA-k jelszintjét a fejegység"
Akkor meg nagyon egyszerű a dolog: az RCA az első csatornával fut együtt, az erősító hátsójának pedig vedd le az erősítő hátsó hangszórócsatornájáról a jelet. Egy ellenállásosztó kell rá a szintillesztés miatt, és ennyi. Ha hátra mélysugárzókat teszel, akkor még a kicsit magasabb torzítás sem érdekes. -
Ghandi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ashes of Creation (MMO)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kedvenc zene a mai napra
- Videószerkesztés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest