- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
hypno skate #21825 üzenetére
Lomex például...
-
MrDerekas
addikt
válasz
hypno skate #19900 üzenetére
Nem vállalnád be. A második sercegés után kivágnád az ablakon.
Meg egyébként is ha valami statikus zajt generál, akkor az idegeid is kinyírja, még ha nem is "hallod". Csatlakozóra nincs ötletem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
hypno skate #19898 üzenetére
Forrasztás a javasolt. Egy csatlakozóval csak a minőség romlik véleményem szerint. Kétévente azt a pár perc forrasztást nem látom időpocsékolásnak
-
sanzi89
addikt
válasz
hypno skate #16795 üzenetére
És ilyen mágneses porszűrőt hol lehetne beszerezni?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16736 üzenetére
Van egy ismerősöm aki Bp-n van és igen, dolgozik és pont ez a gáz, mert a munkaideje hasonló a bolt nyitva tartásához... Tegnap azért el tudott menni a hangszoroshopba személyesen és láááám... A webshopokun kint lévő sokféle hangszórószövetből csak egy kapható náluk, minden mást rendelni kell...
1-2 hét a rendelési idő.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16732 üzenetére
Próbáltuk... Mivel itt nagy méretekről van szó, a harisnya nem nyúlik sajnos ennyit. Ha szétvágjuk sem.
Egyébként megtaláltam a buktatót a hangszóróshopban: minimum rendelés bruttó 2500Ft és még a szállítás 1800 forint... Ezt azért kicsit húzósnak találom, hiába kerül csak 500-600 forintba egy négyzetméter nem megyek vele sokra.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16727 üzenetére
Igen már találkoztam ezzel a szivacstúrámon de ez nem jó egyáltalán nem engedi át a levegőt sajnos (mármint ha nincs előtte közvetlen venti akkor tuti bent reked a hő).
De azért köszi, hogy próbálsz segíteni.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hypno skate #16724 üzenetére
Már linkelték de én attól az embertől semmit nem veszek.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #11003 üzenetére
Az összes venti (2db 8cm-es Coolink és 1db 12cm-es gelid silent) kapott a noctua ventikhez járó L.N.A. és U.L.N.A. adapterből.Így folyamatosan alacsony fordulatszámmal pörögnek,nem kell állítgatni.
A 12cm-es van a procihűtőn és a bordán keresztül szívja a levgőt,amit kifúj a ház tetején kialakított szellőzőn.Így valamiért halkabb mintha fordítva lenne a venti.Az egyik 8cm-es a vinyó alatt kergeti a levegőt,ez a coolink silent savior hdd hűtő.
A másik 8cm-est pedig ráerősítettem a vga bordájára,így nem közvetlenül szívja a levegőt az oldalszellőzőn keresztül.Nincs is hangja a levegő beáramlásának.
Igaz hogy kevesebbet szív be de azt mind egyből a bordára fújja.
Így most a tűréshatáromon belül van a zajszint de a 12cm-es venti által okozott kis "susogás" elnémításán még agyalok.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10983 üzenetére
A proci hőmérséklete nem zavart annyira mint a vga-é.Most nyitott házban 60fok körüli volt amikor hajtottam.Erre nyáron rájön a +10fok meg a burkolat is és máris 70+-nál járunk.Nyílván bírja a kártya de a 70+fokos borda szépen lassan felfűti az egész belsőt.Ettől minden hardver melegebb lesz és ezt nem szeretném.
Egyébként sikerült elfogadható zajszintre leredukálni a gépet,úgyhogy egyelőre így marad.
-
Cube576
tag
válasz
hypno skate #10999 üzenetére
Köszi,köszi, megvizsgálom ezt a lehetőséget is
-
moha21
veterán
válasz
hypno skate #10981 üzenetére
Meg azért van, hogy acélból is készítenek házat.
-
fenergie84
addikt
válasz
hypno skate #10984 üzenetére
nem mindegy
mivel a moddig topikban vagyunk, és maga modding fogalom kiterjed az ilyen jellegű átalakításokra (ház festés stb...) is...így szerintem a kérdést feltevő kollégának sem mindegy
Valóban az alapozó lehet megtapad a horganyzott felületen is, azért írtam, h ha szükséges csiszolni kell előtte, ha meg nem, akkor meg nem kellezekkel a spray-s kiszereléssekkel nekem nem volt szerencsém, amiket kipróbáltam, az nem nagyon tapadt meg, sem a horganyzott házon, sem a sima fémen...bár utóbbin jobban, de az is hagyott némi kívánni valót maga után...
-
fenergie84
addikt
válasz
hypno skate #10981 üzenetére
én fújtam az általad javasolt spray-kel házat, mondanom sem kell, hogy lepattogzott a horganyréteg miatt...
Ezért kell felcsiszolni, alapozóval lefesteni, majd festékkel lefújni...amúgy sem a rozsda ellen szokás a házakat mondjuk matt feketére fújni, hanem azért mert jól néz ki...
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10974 üzenetére
Most valóban nem kell a nagy hűtőteljesítmény de mi lesz nyáron amikor a szobában is 30 fok körüli a hőmérséklet?Ha kevésnek bizonyul a hűtés,szedhetem szét a gépet és agyalhatok rajta hogyan legyen.Ezt szeretném elkerülni.
Kipróbálom majd amit mondtál.Amíg nincs rajta a burkolat,szinte hangtalan a gép.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
hypno skate #10971 üzenetére
Igen. Lecseréltem az összes ventimet ilyenekre..... csend van
... holnap
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10960 üzenetére
1db 12cm-es van a procihűtőn az pont a gépház tetejéig ér. Van 1db 8cm-es a vga-val szemben a burkolat oldalán lévő szellőzőre csavarozva.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10956 üzenetére
Hát igen,de teljesen még most sem vetettem el a lékelés ötletét! Egy audigy 2 zs hangarival szemezek.(Filmnél/zenénél jól jöhet a szép hang) Ha azt betenném, ugyanott lennék mint a tuner kártyával.
Így ha mégis maradnánk az eredeti tervnél akkor később gond nélkül bővíthetném a gépet 1 kártyával.
A tunernek mennie kell mert azt a tv-vel könnyedén ki tudom "váltani".Régebben használtam házi felvételek bedigitalizálására és mivel már sokan megtalálnak ilyen kéréssel (haverok/rokonok) csak jól járok ha megszüntetem ezt a lehetőséget.
Egyelőre összerakom tuner nélkül és nekiállok a szoftveres részének.Bővíteni meg ráérek ha lesz rá keret.(SSD,Audigy
)
Mindenkinek köszönöm a tippeket/tanácsokat!
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10954 üzenetére
Ha sokat rágódom rajta akkor sem lesz jobb vége.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10952 üzenetére
Mivel a tuner valószínűleg kikerül a gépből,már nincs útban semmi.
Eredetileg nem ehhez a kis sempronhoz szántam a hűtőt de olcsón sikerült hozzájutni így megtartottam.Ráadásul bekapcsolható a második mag így kraft is van benne ha kell.Egyébként nagyrészt a vga leveszi a terhelést róla ha filmezésről van szó.Ezért is hiányoltam a huzatot a vga bordáiról.Szerintem így már nem lesz gond. -
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10946 üzenetére
Azon gondolkodom hogyha tuner nélkül tenném össze a gépet akkor miben szenvednék hiányt?Amit kinéztem tv abban van dvb-t és dvb-c vevő.Tehát csak a tv-n kellene váltanom hogy melyik bemenetet akarom használni.(gép-->hdmi,tv-->koax) Talán el is kellene adnom a tunert.
Ebben az esetben csak az oldallapra felcsavarozom a ventit ahogy te is írtad.
Wind-Storm: Igen,épphogy befér.
-
hypno skate
senior tag
válasz
hypno skate #10946 üzenetére
Azért ha egyszer lesz időd, gondold át, hogy honnan, hova megy a levegő a gépházban.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10944 üzenetére
Erre nem gondoltam hogy a táp fölé tegyem a hdd-t.A rögzítéssel akadhatnak problémák.
Ezt a tunert már ismerem és nem volt egy olcsó vétel.Elégedett vagyok vele,nem tudom egy usb-s mennyire hozná ezt a "szintet". -
wd.taz
aktív tag
válasz
hypno skate #10939 üzenetére
Csak összehozzuk ezt. Amúgy nagyon "baba" az a házikó!
Wind-Storm kolléga egyébként igazat írt. A PVC statikusan töltődhet és ha az kisül akkor ott hardver halál lesz. De égő (a munkahelyemen használunk ESD-s cuccokat, pántot, pólót stb.) itt ülök az ESD-s környezetben és írom a hülyeséget
(sorry)
Viszont van olyan karton doboz (hullám papír) aminek a felülete ESD védett abból meg lehetne csinálni a csatornát ahogy írtad.
Ha nem találsz olyat, tudok küldeni..... csak le ne kapcsolja a Posta, hogy "mi a szar ez"
Tazi
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10939 üzenetére
Köszi a tippet,mielőtt nekiesek szétvágni a házat,kipróbálom hogy mennyire működöképes az elméleted.Ha felrakom az előlapot hiába van sok lyuk a lemezen az előlap felfogja a levegőt.De a puding próbája az evés.
A hdd-t 2 okból nem tenném el onnan.
1. Bár a képen nem feltűnő de ha jól megnézed,láthatod hogy a vinyó alá is van szerelve hűtés. (Coolink Silent Savior) Ezzel együtt már nem fér el a dvd író alatt.
2.A "felesleges" kábeleket oda gyűrném be hogy ne legyen összevisszaság a házban.Ja,és még egy ssd-t is tervezek venni bele,de az még a jövő zenéje.
Wind-Storm: Megnéztem a 92mm-s ventit.Olyan passzentosan fér be hogy le sem kell csavaroznom.Leszorítja a hdd.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10924 üzenetére
Igen,létezik de nem tudok rá ventit szerelni (belülre) mert nem fér el a bővítőkártya és az oldal között.
Holnap belerakom a lapot és meglátod.A hdd tartót is elfordítottam a cpu hűtő miatt.Azt is úgy oldottam meg hogy kívülről szivja a friss levegőt.
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10921 üzenetére
-
Viktoár
addikt
válasz
hypno skate #10912 üzenetére
Gondolom én vagyok értetlen de továbbra sem értem teljesen hogy mire gondolsz.Én a fekvő ház alját vágnám ki így nem látszik semmi ha a helyén van a gép.Előlapot egyértelműen nem vághatom ki sem az oldalát mert csúnya lenne.
Úgy szeretném megoldani hogy kívülről ne látszódjon a "gányolás".
-
Wind-Storm
őstag
válasz
hypno skate #10883 üzenetére
Majd megpróbálom, de szerintem reménytelen hogy pont a lukakon átható körzeten belül legyen az a vacak... a másik kérdés meg hogy kifér e..
-
Wind-Storm
őstag
válasz
hypno skate #10880 üzenetére
Ez azért van mert két ventilátor együttes fordulatszám visszajelzésétől megzavarodna a mérő amire rákötnéd (alaplap vagy ventilátorpanel) és fals eredményeket adna, tehát egy időben csak egy ventilátor fordulatszámának a monitorozása lehetséges.
-
fenergie84
addikt
válasz
hypno skate #10878 üzenetére
Az F9 PWM venti PST technológiával van ellátva, ez semmi bonyolult dolgot nem jelent. Rádugod az alaplap 4 pines venti csatijára és működni fog...
A venti szabadon lógó 4 pines csatijába másik PWM-es ventit lehet dugni, de célszerű egyforma ventiket ilyen módon összekötni (a paraméterek miatt, rpm...stb..).
A ventiből lógó sárga 2 pines kábelt nem muszáj bekötni az alaplapba, az csak a fordulatszám visszajelzést szavatolja, bizonyos lapoknál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- One mobilszolgáltatások
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged