-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mpierre #43650 üzenetére
Szerintem a közben keletkező csapadék - ami majd a vízben körbe úszkál - hamarabb el fogja zárni a cpu blokkon az áramlás útját és válik gyengévé a hűtő, még mielőtt kilyukadna a radiátor a korrózió miatt.
Ebben a konstrukcióban a radiátor alatt nincs más csak a perforált készülék ház, ha a radiátor mégis elkezdene ereszteni azt az asztalon megjelenő tócsa mutatni fogja. De nem fog veszélyt jelenteni az alkatrészekre a kicsöpögő víz.
Szerintem ennyi kockázattal belefér az AIO használata.
-
törölt tag
válasz
mpierre #43293 üzenetére
Nekem csak az ár-érték arányával van problémám, +5 évig ritkán van szükségem egy megoldásra, azért hogy megtérüljön az ára jóval tovább kellene használni.
Volt 3-4 CPU hűtőm, és 8-10 ventilátorom tőlük, mind elvitték konfig cserénél, nem érzem hogy mással nem tudnám megoldani, csak noctua-val.
Amúgy semmi bajom a svédekkel:
-
Ringman
félisten
válasz
mpierre #42821 üzenetére
hát nem tudom mire nem lesz elég egy 8700k mondjuk 2 év múlva.
főleg, hogy azok meg mennek 4.8ghz-n, ha le tudod hűteni persze (vagy delid és könnyebb dolgod van)mellesleg soha nem cseréltem cpu-t egyik gépemben sem (egész gép volt cserélve, ált. a ram is - majdnem - duplázódott), a ph nem reprezentatív, de szerintem még az épített gépek nagy részén sem történik cpu-csere.
-
Ribi
nagyúr
válasz
mpierre #42011 üzenetére
Nekem a desktop gép cicereg, főleg amíg tölt minden vackot a win.
Viszont a kis Q1900 teljesen hangtalan. Cserébe a monitor cicereg
Mondjuk azt a gépet zenehallgatásra használom és kikapcsolom a monitort. Szóval így síri csend van.
Amúgy egy csöndes ventit egy rendes házban nem hallani.
Nagyon sok esetben egy szar ház miatt csörög zörög az egész és az generálja a hangot. -
Seep
senior tag
válasz
mpierre #41835 üzenetére
(#41835) mpierre : Igen sajnos karos, meg a parkapcsolatra is
(#41836) Mercutio_ : a 16GB Ram-ot az megtartanam a mostani konfigbol, az meg eleg szerintem
(#41837) Goose-T: Nano-S nem er, az alig ITX
(#41838) Duracellm...: ezzel az akarod irno hogy egy i7 7700 erosebb mint egy Ryzen7 1700x? Azt hittem az uj proci megjobban ki fogja hozni a VGA limitet.
-
törölt tag
válasz
mpierre #41690 üzenetére
egesz jo, tehat az asus aura legalabb mar procihore tudja ezt. akkor mar csak a cimezheto szalag kell es h az aura ne egy funkciot tudjon elkezelni, hanem tobbet. bar lehet tobb ertelme lenne mondjuk 4db rgb ledet felhasznalni es konfigolhatova tenni, mint egy tetszoleges eroforras-kijelzot. mehetne usb-n v soros porton, mint anno a parsoros (pl 4x20-as) lcd kijelzok. sot, akar ugyanazzal a driverrel is, csak konfigolhato lenne h homerseklet ertek helyett szin... abbahagytam, nagyon off.
-
tomic
addikt
válasz
mpierre #41323 üzenetére
Ahol ekkora légnyomást generál a venti ott nyilván lesz zaj is. Az arany középutat kellene megtalálni. De valószínűleg a Duracellm által linkelt kis piros lesz kipróbálva.
Vagy rendelek egyet az Apacheból a kis pirosból,és egyet az Enermaxból és max visszaküldöm.Ispy Tudsz olyat ami halk is és kb Apache szinten van?
-
HookR
addikt
válasz
mpierre #41098 üzenetére
Közben leesett.
"Nem lehet, hogy a hűtőfelfogató hátlapja túrja meg ennyire a cuccot?"
Meglehet, hogy az alaplap alatti merevítő felfekszik az alaplaptálcára és az nyomja felfele. Erre például magasabb távtartócsavar (és szükség esetén a hátlapi kivezetések takarólemezének kihagyása) megoldást jelenthet. Vagy alátét a távtartócsavar alá."Thermalright AXP-200 Muscle súlyra most nem találtam adatot."
Ez nem az adatlapján szereplő AXP-200, mert az top-flow hűtő, nem torony. -
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #40706 üzenetére
Nekem is tetszik, pár apróságot azért változtatnék. Az első radit felcserélném a ventijeivel, így több hely lenne a csövezésnek (ha esetleg valamelyik ív nem adná), és ugyanezért a felső radit is elforgatnám 90°-kal. Az első ventikhez lehet tartályt is rögzíteni, így ez a feltétel is teljesül, a pumpát én leraknám a táp elé. Esetleg az első radin is fordítanék 180°-ot, a csövezést egyszerűsítené, a légtelenítést bonyolítaná kicsit, de utóbbi nem olyan lényeges, mert ígyís-úgyis össze-vissza kell forgatni a gépet, hogy kijöjjön minden levegő.
-
válasz
mpierre #40706 üzenetére
- A vízhűtéses vga egy slotot foglal
ezzel még lehetnek problémáid. egy random vga alapjában véve kétslotos, és nem mindegyikhez kapni olyan slot-előlapot, amelyik ebből egysorosat csinál. emiatt pl. alapból kizárt az összes olyan kártya, amelyik a gyárból két sorban lévő videokimenetekkel jön. mostanában inkább a dvi-jokat rakják ki az emeletre.
rugalmasabb lesz a ház, ha oda eleve két sort raksz. -
törölt tag
válasz
mpierre #40706 üzenetére
Ha lehet egy feltöltő tartályt és arra szerelhető pumpa helyét javasolnám betervezni, Jó a kompakt pumpa, de nem lehet a rezgéseit csatolás-mentesíteni a doboztól, a feltöltő tartály meg a légtelenítést teszi sokkal egyszerűbbé.
Ezektől eltekíntve, nekem tetszik a vázolt 12.8L-es koncepció.
-
HookR
addikt
válasz
mpierre #40701 üzenetére
Azért kéne legalább nagy vonalakban ismerni a kiindulásul szolgáló elképzelést, hogy egy ennyire képlékeny stádiumban ne vetődjünk árnyékra véleményezésnél. Innen még akárminek az ellenkezője is elképzelhető.
Ha szigorúan a képből indulok ki, felmerül a kérdés, hogy:
- Kizárólag single slot-os, vízhűtéses VGA-ban gondolkodsz? Mert léghűtéses VGA mellé nem szerencsés tápot tenni a szellőzés útjába és egy valamire való léghűtő sem fér el ilyen keskeny helyen.
- Ha vízhűtéses VGA, akkor feltétlenül kell 230 mm a nyáknak?
- Az SFX tápot miért akarod alulra rakni?
- Az alaplapi tálca túloldalán a kihagyás 2,5"-es meghajtók (és kábelezés) számára fenntartott helyről árulkodik?
- Elég széles lesz így ház a kiszemelt VGA magasságának? -
törölt tag
válasz
mpierre #40680 üzenetére
Ez meg az 535-öm:
09 Power-On Hours 0 100 100 706 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written 0 100 100 1.4 TB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read 0 100 100 2.2 TB Rendben: Mindig rendbenWin10 alatt kb.: Háromszáz óra után elérte 0,7/1,5TB-t, amit teljesen indokolatlannak éreztem. Míg ugyan azzal a partícióval, ugyan azokkal a beállításokkal, ugyan azokkal a felhasználói szokásokkal az új ssd majdnem 10x annyi idő alatt érte el ezt az írásmennyiséget. Az OS eredetileg egy 3.-ik SSD-re volt telepítve, szóval mindkettő azonos eséllyel indult!
A lapozó-file nem aktív, de minden más oda szemetel, kivétel a download mappa.
Sajnos fogalmam sincs mi okozta, mivel SSD csere megoldotta a sok írást és a szaggatást is, illetve W7-el nem produkálja, gondoltam hogy valami kompatibilitási gebasz.
-
törölt tag
válasz
mpierre #40667 üzenetére
Akkor lehet hogy csak rossz hónapja volt. Róla átmozgatva másik ssd-re az OS-t, teljesen hibátlan lett (abba maradt a szaggatás/ 0-ra csökkent a CPU terhelés idle, és nem írt kb.: kétszer annyi adatot a lemezre, mint amit olvasott róla). Egyetlen értelmes magyarázatom erre, hogy: nincs benne gyorsító tár, ezért sokat várt a disk-re, egyfeszt logolta rá hogy sz@r a diszk teljesítménye.
Muterom négy éves Win7 Pro-ját migráltam át tesztből, azon nem mutatott hibát, ott is hagytam végleg "tesztelődni".Most így áll az új SSD:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
09 Power-On Hours 0 100 100 2447 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written 0 100 100 1.5 TB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read 0 100 100 1.5 TB Rendben: Mindig rendbenA tiéd mit mutat?
-
hegegabi80
addikt
válasz
mpierre #40585 üzenetére
Ezzel a méretre vágós ötlettel felcsigáztad a fantáziám. Valóba nem kivitelezhetetlen, és még talán normál módon is beleférne egy kisebb vga. Sőt akár még fehérré is lehetne varázsolni!
-
btudos
nagyúr
válasz
mpierre #40587 üzenetére
Az a baj, hogy mire beraksz 2 db 240-es radit, már akkora a ház, hogy inkább kocka formára csinálod meg, hogy mégis emészthető méretű legyen.
Más:
Node 202, i5-4460
Jól gondolom, hogy ha hosszú távon csendet szeretnék, érdemes nyelni egy nagyot és megvenni a Noctua NH-L9i-t? Inkább fizetek valamivel többet egy tuti jó hűtőért, de nem szeretnék rövid távon variálni.
-
megema
őstag
válasz
mpierre #39952 üzenetére
Köszi! Sajnos csak egy 5,25"-ös hely van, HDD-ből pedig többet tervezek a későbbiekben.
(#39951) >Deego..: A tálcák gumibakos csavarral együtt már nem férnének bele a HDD keretbe. Maximum tálca nélkül lehetne a keretbe csavarozni a lemezeket, viszont ez nem igazán megvalósítható a csavarok hozzáférhetősége miatt.
Jobban megnézve a tálcát, nem is gumibak van ott, hanem csak egy gumi távtartó. A "szög" nem érintkezik a gumival. A másik probléma pedig, hogy a tálca alsó kereszttartói homorúak és hozzáérnek a HDD aljához, mivel a tálca hajlításával lehet kibújtatni a HDD-t.
Így lenne valami ötlet? A kereszttartókra rakjak gumicsíkokat és ne rögzítsem a szöggel? Esetleg fúrjam nagyobbra a szög lyukát és valami gumi gyűrűt rakjak bele? Hol érdemes ilyesmiket nézegetni?
-
törölt tag
válasz
mpierre #39406 üzenetére
Ennyi lehetőség van a 04-05-ös lemezben, ritkán szegecselve. Ha szétszeded, összeragasztod, újraszegecseled meglepődsz milyen jó.
A 7K1000C-ből 4db ~126W vesz fel indulásnál a pdf szerint:[link]
indulásnál olyan 12V@150W-os kocka, 12V@10,5A-t 5V@7A csúcsot leadni képes DCDC-t lenne érdemes betervezni.100-160 usd-ből már egy sokkal csendesebb ATX tápot kapsz szvsz, amit később másra is tudsz használni.
Legolcsóbb megoldásnak meg egy ventilátor csere a tápban.
(#39409) milkabrams : a hardverek elférnek benne, de a kábelezés nem lesz öröm nézni, vagy a moduláris táp+egyedi rövid kábelek "picit" megdobják az árat. Még mindig a QBX lenne a fájdalom mentesebb szvsz.
Én kimaxoltam egy 1:1-ben sugo-13 bélméretű házat, az aláírásomban lévő konfiggal... kellett hozzá erős idegrendszer, egy kevés farigcsálás.
-
Chaser
legenda
válasz
mpierre #38176 üzenetére
ez már nagyon drága lenne
g4560 lesz valszeg az alany, vagy egy non-k i5AxBattler nem lesz kazán, de ha a panoráma hallkabb akkor inkább az, 1-2e-n nem múlik
A Zéé most nézem van pár iponos komment is hozzá és dícsérik, köszönöm az infot neked is
Nestor16 ilyeneket én is néztem, egy bibi van, az x1 slot a vga előtt van, lap beférhet a házba de x16 slotba 1 slotos vga fér be, 2 slotos bukta
-
HookR
addikt
válasz
mpierre #37751 üzenetére
Az alaplap mögött. bit-tech.net
Amúgy ez pont jó példa arra, amit a #37745-ben írtam. A dVGA az alaplap mellé került és a teteje az alacsonyabb hűtőhöz lett igazítva egy hosszú flexibilis riser segítségével.
(#37753) >Deego..: DeskMini 110 teszt
-
válasz
mpierre #36838 üzenetére
Nagyon szűk helyre kerülne a keret, nem tudom megoldani az anyás rögzítést... ez nem az Elite 110.
"Mert nekem kevés a 2 db hdd hely és oldalára állítva nem szeretem a vinyókat üzemeltetni. Talán érthető."
Nem igazán. A merevlemez topikban engem többször is megnyugtattak, hogy ha 90 fokban forgatom el a HDD-t, magyarul valamelyik élére állítva üzemel, akkor nem lehet vele gond.(#36839) cinemazealot
Értem, akkor teszek vele egy próbát.
Nincs otthon menetfúróm... -
törölt tag
válasz
mpierre #36785 üzenetére
Feltéve hogy az alátámasztás (Bútorlap) nem túl rugalmas ahhoz, hogy a nagy tömeg kis mechanikai kitéréssel is elindítson valamit benne.
Az is opció ha az 1. tömeg és a 2. tömeg közé kerül valami, ami a keletkező energiát teljesen elnyeli, hővé alakítja. Akár azon az áron is, hogy a 1. tömeg hagyjuk kitérni. Így a 2. tömeg nem mozog (a fix pont, alátámasztás), nem tudja továbbadni energiát a környezetének. -
törölt tag
válasz
mpierre #35684 üzenetére
Ott ahol belép a házba a L/N/PE ott nem forrasztott kötéssel csatlakoznia kell a védőföldnek a készülékházzal, elvileg a gyári dugón fémesen össze is van dolgozva a két csavarral rögzülő lemez a védőérintkező fülével.
A sima berakott toldó biztonságosabb, de még nem 100%-os.
Azoknál a házaknál, ahol az SFX/ATX táp belül van elhelyezve, ott a tápon belül van ez megvalósítva, és addig kettős/megerősített szigetelésű kábel viszi a delejt, nincs szükség az imént leírt földelésre.
Érintésvédelmi-5-perc rovat
-
Pete55555
addikt
válasz
mpierre #35586 üzenetére
Cofidis gyorskölcsön
Amúgy igen, tényleg nem olcsó, pláne, hogy még venti sincs hozzá, de na... ilyen hútő nincs mégegy, ezt meg kell fizeni sajnos.
Szóval vennem kell még:
-i5 proci - 45-50k
- vidkari - 61-70k
- hűtő -17k
- 8 Gb memória: 15kOlyan jó ez a PC, legalább van hova raknom a "felesleges" pénzemet
-
-
Csokilama
tag
válasz
mpierre #35382 üzenetére
Amennyiben a hangja nem zavar akkor megfelel. Volt szerencsém a high speed verziójához, én is hasonló vizes ITX projekthez vettem, viszont véleményem szerint nagyon hangos, még leszabályozva is.
Hiába hangelnyelő szivacs a fele tartály rész, a rezgéseket nagyon átadja a procin keresztül.Mivel az RX 470-80 FC blokkok még nincsenek használtan ezért én inkább valami régebbi, hasonló teljesítményűt ajánlanék. PL GTX 970 (Ref PCB ugyan az mint a 670, a phantom pl azt használ, amire 8k a blokk.) A többi 780ti vagy r9 290x túl sok hőt termel. Nehéz csendben lehűteni.
-
Csokilama
tag
válasz
mpierre #35380 üzenetére
Abban a formában nem igazán van olyan ház amibe megfelelő vizet lehet rakni.
2x 240mm-es slim radit, slim ventikkel még be lehet tuszkolni, viszont megfelelő pumpa-tartály már nem igazán fér el. Max ha nem zavar a seggén egy Pumpa-tartály combo akkor én így csinálnám: [link] vagy predator ha befér[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Asrock B760M PRO RS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest