- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Nekem egy Plextor-om van kezdetektől a legfrissebb firmware-el, felhővel, és rendszeres heti drive cloneozással.
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy ha 5 évig húzza akkor már jó, utána meg valszeg már amúgy is nagyobbra váltok így felőlem melegedhet, de gyári spec szerint 75C felett kezd el visszavenni azt meg úgy sem éri el.gondolom a gyorsabb degradálódáshoz meg még ennél is magasabb hőmérséklet kell.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Itt egy heatsink teszt. Úgy tűnik, hogy léghez a Noctua L12 lehet a legjobb választás. (az L12S má nem fér be)
Egyébként ennek apropójából a minap Twitteren jelezte a Noctua, hogy eBay-en és Amazon-on újra rendelhető státuszba helyezték a szóban forgó hűtőt. -
Archttila
veterán
Én sem gondolnam, h az adapter vagta tonkre a VGA-t, de azert koszi az infot.
Matekoljuk mar ki ezt a ventifordulatot mert nekem sehogy sem all ossze a kep.
Szoval a GTX 1070 VGA-am PCB-jere csatlakozik egy Gelid adapter amire egy Y kabel segitsegevel rakotottem a 2db, max 2000RPM-et forgo Noctua-t. A Blower fele hutes maximalis sebessege ~4000 RPM, ennek a 27%-ka nagyjabol a mostani idle 1100RPM viszont ennek most nem 550RPM kornyeken kellene lennie, vagy tevedek, es valamit kihagyok az egyenletbol?
-
Archttila
veterán
Seep, hegegabi80 köszi!
Tudjátok mi a furcsa? Hozzávetőlegesen 10 fokkal alacsonyabb a lap/pch hőmérsékletem a blower-hez képest. Szerintetek ez a Backplatenek pontosabban annak hiányának, vagy inkább a hátul helyett most már alul távozó hőnek köszönhető?szerk.: most nézem a hátul lévő m.2 SSD is ledobott átlag 3 fokot.
-
8nemesis8
veterán
Ez szép és jó, de ahogyan látom az áron is sikerült emelniük.
Kis kuckóhoz úgyis a legjobb az egyedi méretű kábel talán, ATX SFX átalakító meg nem a világ végeui.: Én ist most vettem az SF 450-et, de nem gondolom, hogy ezzel sokkal, de sokkal jobban járnék.
Bár lehet csak én vettem jó áron az SF450-et 27ért, de most amazonon 108 Euro az új. -
mpierre
veterán
Az a móka, hogy kb 3 hete tervezgetek egy hasonló házat, de a külső keretet rétegelt lemezből akartam volna csinálni. A hajlításra már ki is "ötlöttem", hogy bevagdosom a 6-8 mm vtg nyír rétegelt lemezt, hogy lehessen hajlítani ívre. Kapna 2-3 réteg visszacsiszolt borókát. A corsair 800D-ből meg kifaragom amit kell az itx rendszerhez, meg kap egy grafitszürke festést ami fém. Oldala plexi. Ennyi.
Ez a stearcom, most megoldotta majdnem a dolgot... Sok múlik az árán.
-
Ringman
félisten
BlackSilent Pro 40mm pm-1 vrm-bordát hűti, semmi hangja terheletlenül, terhelve a rendszert meg hangosabb a cpu-fan.
pont annyit hoz stresstest közben, hogy ne legyen throttling ott sem. lehet renderelni kellene pár órát majd nyáron venti nélkül, aztán ha bírja, kikötni. (prime95-nél volt throttling)ja konfiggal adós vagyok:
ascrock B360M-ITXac
i5 8400
msi 1050 ti low profile
cm hyper 212+
ventik:
2 × Lepa BOL.Quiet 120mm PWM
1 × BlackSilent Pro 40mm pm-1szerk:
egy Scythe Kabuto 3 jobb lett volna, de a hyper 212 és a 40mm-es venti az már megvolt (használaton kívül) -
hegegabi80
addikt
A pumpa ennyire zajos? Igaz ez a gép asztalon van, nyilván minden jobban hallatszik, mintha az asztal alatt lenne a földön. Tudom ez szubjektív, én spec nem vagyok annyira érzékeny a zajra. Nyilván a hálóban van a gép, de elég nagy a szoba. Játék alatt füles van rajtam, asszony meg aludjon mélyen.
Pl én úgy gondoltam, hogy a hátsó lemez kerülne a venti és a radi közzé. Aztán még is melyik lenne a legjobb, venti házon belül radi kívül vagy fordítva, ez már más tészta. -
vtomi2
őstag
Hátsó ventije mennyire jó, mert van 1 akasa viperem arra akartam kicserélni, de tetszik ez a világítás rajta
Képeket majd lövök ha kész, de egyelőre elég nyögvenyelősen megy, majd lehet lesz csere sfx-reKépek majd lesznek, modding meg csak ha talállok vmi cnc-st a környéken.
-
törölt tag
A VRM+memória hűtése az öntvény felülete és a tervezett sebességű levegő kölcsönhatása révén történik, úgy 50W+ lehet ennél a kártyánál.
Másrészt elég gyors hőtágulást csinál a GPU működése közben, nem hiába van kis rugókkal a könnyű kis borda rá felszerelve. Szerintem a GPU lesarkazását is kockáztatod azzal a hűtővel.
Szerintem is merész, de a Te pénzed, Te mulatságod.
-
Speed®
titán
Látom, de annak nem olyan a kialakítása, hogy érjen bármit is így. Maga a borda is szűk erre a GPUra az eddigi tapasztalataim alapján (volt anno S1em, ill. van Auras Fridgeem, eszembe se jutna 250W GPUra rakni), kicsit kétkedve szemlélem. Kérdés persze mivel lesz terhelve.
Vezérlés: PWM a venti és adapterrel van rákötve a karira? -
-
Szép, passzentos!
VGA fölé jön majd szellőzőrács?
(#42998) Ispy
Jóvanmá', annyi moddolt Metis megfordult itt a topikban, hogy... bár nekem is gyanús volt.
Na, meg is van a konfigja, jól rémlett.(#42988) Seep
Megkérdezhetem, hogy milyen az Envy 32 hangszórója? -
Ringman
félisten
túlságosan a felső sarokban van a cpu ezen a lapon, na meg a grand kama kross alapterülete 177×140
ha meg elfordítom akkor talán elfér, de akkor a hátsó házventi ami útban lesz.a kama cross meg nincs takarítva, azt nézzétek el
szerk: na meg van az eredménye, hogy otthon valaki elpakolta a cpu-hűtőt, el van csavarodva... mondjuk hűtési teljesítményt nem befolyásolja vsz. -
Ispy
nagyúr
Windows licensz transzfer....
Na, akkor leírom a menetet az utókornak:
- régi gépen a felhaszálónak ms fiókhoz kell kapcsolódnia
- kiszereled/átszereled/összerakod az új gépedet, wint telepítesz, vagy csak elindítod a régi rendszert és szintén hozzákapcsolod a felhasználódat ms fiókhoz
- gépházban update menü -> aktiválás -> troubleshooting -> ha nem tudja aktiválni, akkor katt a megváltozott hw gombra
- egy felugró ablakban megjelennek a wines licenszeid, kipipálod amelyiket át akarod kötni és kész, máris aktiváltad a régi licenszkóddal -
hegegabi80
addikt
-
törölt tag
idle valószínű meg tudna állni, ekkor 50W alá kerül, ha van szellőzés ami a tápon keresztül áthajtja a levegőt akkor feljebb sem muszáj bekapcsolnia a saját ventilátorának.
320W+150W az amit ezektől a hardverektől max. látni lehet, mivel a táp az 450W-ot lead probléma nélkül, és még van az áramlimitben tartalék 12V-on, azt mondanám hogy ez így éppen OK.
90% hatásfok mellett átlag 300W terhelés 30W hőt jelent, ez azt jelenti hogy valaminek mozgatnia kell benne a levegőt, szóval valószínű, hogy menni fog a ventilátor. -
cinemazealot
addikt
Ez akkor is működhet, ha OEM Windows 10-et vettem 15k-ért?
-
IamSociopath
aktív tag
Mindenképp pice, nic-et javasolnék lehetőleg intelt, lehetőleg ET-t, ezekkel az alaplapi chip es megoldásokkal szerintem semmi komolyat nem lehet csinálni. 5 ezer egy használt Intel ET dual. Szerintem nem is érdemes ezen gondolkozni. Melegszik persze mint a fene, de hát szerver class hardware. Az összes os egyből támogatja majd, freebsd vagy linux. Bármit fog is a konfiggal kezdeni, sokkal reszponzívabb lesz, kevesebb cpu terhelés, stb. Az egyetlen zavaró tényező a gépház kérdése, mert a panel/pico tápos megoldásokban általában nincs bővítőhely a pice kártyáknak.
-
cinemazealot
addikt
Egyébként nekem is egy i3-6100 "dübörög" a 120 mm-es ventilátor alatt, ami alapjáraton csak ~700/min körül forog, így gyakorlatilag hangtalan. Amikor elkezd dolgozni a gép, akkor kezdek hallani egy halk suhogást... bár mivel a gép a monitor mögött van, még így sem túl feltűnő.
(#42160) vampire17
Egyébként miért is kell a 2 db LAN aljzat? Milyen felhasználásra építed a gépet? -
Ribi
nagyúr
Csak próbáltam felhívni a figylmet, hogy Asus, Zotac, MSI, EVGA ...-nak mind van alu blokk hűtős "itx" karija, amik nem félpasszívak. Szóval a többnyire félpasszívak nem igazán helytálló. A gémer kártyák alatt pedig a tuning nagy 2, de inkább 3 hűtőseket értem.
Szóval inkább minden karinál érdemes külön megnézni pontosan melyik verziót választja az ember, mert volt pár eset amikor valaki alu bordásat vett, annak pedig eléggé elmarad a hűtése a hőcsövestől. -
Az oldalsó éleknél tud "kiszabadulni" a meleg levegő, de magad is vághatsz a tetejébe egy nyílást a venti fölé, porszűrővel. Persze az oldalsó lemezekre valami mágneses porszűrő erősen ajánlott.
Egyébként ugyanennyi erővel a 80mm-es helyett tervezhettek volna oda 120mm-es ventihelyet is...
-
Archttila
veterán
A gyarto is azt irja, (ide is linkeltuk) hogy a tapnak el kell ernie egy bizonyos belso homersekletet adott terheles mellett! Ha szenneterheled de nincs bent x fok, akkor nem kapcsol be a venti...
Hardforumon pont ezert szeretik az ncase tulajok, mert szinte allandoan zero rpm mellett uzemel.Nekem egyebkent 1.2 rev. van, bar nem tudom jelen esetben ez mennyit szamit.
-
Iginotus
addikt
Lol pont most raktam össze, tegnap este teszteltem
Metis házikóban van egy Ryzen 1600X-es
SILENTIUM PC Grandis 2 XE1436 hütővel...
HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
Biostar B350GTN
Palit 1080 8gb Dual+accelero twin turbo II-vel támogatva
512 GB ssd SK Hynix PC200 M.2
corsair sf600Majd lesznek képek is. Még nincs kivágva a ház teteje...
70 fok alatt marad a VGA és 55 alatta CPU halk üzemmódban hangosan ebből lejön még 5 fok...
Most tervezek még kábel modot is mert kb 7 CM res csati kéne a VGAhoz
De kérdésem is lenne. A CPU hütő kifelé fujjon vagy befelé szívjon?
A tetején sajna befelé kell hogy fújjon, mert elcserélem az Accelero hűtőit 2x12 cm es ventire... -
törölt tag
Összességében nézve természetesen nem. De pl.: NV driver érzékeny arra hogy milyen mag van alatta, Rizsával nem fog annyi AVG/Max. fps-t adni. Nálam 20-50%-al csökkent a Max. fps játéktól függően. -50 és 500FPS-ről van szó! 3570K@4,5 vs. 1800X.
Ha fix. 100%-on akarod látni a GPU-t akkor nem ezt keresed.
-
törölt tag
Ha túl tudod tenni rajta magad hogy nem minden helyzetben lesz VGA limit, csak abban az esetben hagyd ott a 7700-at. Ezzel együtt hasznos, is ez a feature, mert kevésbé melegít miatta a VGA.
Amúgy minimum fura/zavaró lesz az elején, mert minden apró játékélményt befolyásoló dolgot az arcodba tol, aminek eddig nem tulajdonítottál nagy jelentőséget, mert nem lehetett még ilyen direkt a kapcsolatod a PC-vel.Rám elég nagy hatást gyakorol(t), jelenleg annál a stációnál tart a Zen-kálvária, hogy: már az LCD TV után húzását is látom, amíg "nem melegszik be" a panel/elektronika. Egy plazma TV-t ki szeretnék próbálni vele
-
Goose-T
veterán
Nekem van, de nem Metisben, azt félreraktam a szekrénybe. Ryzen 5 1600X + Radeon RX 560 4GB egy Define Nano S-ben. Sajnos az RX 560 megy vissza gariba egy nagyon furcsa hibajelenség miatt, még bizonytalan a sorsa, mert mostanában csak pénzt adnak vissza (50 rongyért vettem tavaly nyáron), így rá kéne még fizetnem 10-15 rugót, hogy legyen egy ugyanolyan kaliberű VGA-m. Egyelőre úgy néz ki, hogy veszek egy használt GTX 750-et (nem Ti) vagy egy R7 260X-et a gariztatás idejére, csak hogy adjon képet a gép, aztán meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest